DEN OMNISCIENTA FADEN VAR EN PARACLETE

Detta är en ofullkomlig översättning från det ursprungliga engelska dokumentet som har översatts av Google Translating-programvaran. Om du talar engelska och skulle vilja tjäna som en webministern att svara på folks frågor på ditt modersmål,Eller om du vill hjälpa oss att förbättra översättningsnoggrannheten, skicka oss ett meddelande.

 

DEN OMNISCIENTA FADEN VAR EN PARACLETE

 

Skrifterna lär att vår himmelske Fader ensam är den ende sanne Guden (Joh 17: 3; Joh 4: 23-24) som är allvetande ( ”veta allt”) och att hans egen Allvetande Helige Ande i himlen blev också inkarnera som en Paraclete (Paraclete betyder ”förespråkare”, ”medlare”, ”medlare”, ”tröstare”) som inte kunde veta allt som en man. Detta förklarar varför den helige Ande ibland kallas Ande Fadern (Joh 4: 23-24 - ”Gud är en ande”, Ef 4: 4-6- ”En ande ... En Gud och Fader framför allt genom allt, och i alla”), medan vid andra tillfällen den Helige Ande kallas Ande den uppståndne Kristus som också blev en man inne i inkarnation genom jungfru befruktningen och födelse (Romarbrevet 8: 9”om så att Guds ande bor i dig. Om någon inte har Kristi ande ... "2 Kor 3:17" Herren är Anden ", Kol 1:27 -" Kristus i er himmelens hopp " 16: 6-7 - ”Efter den helige Ande hindrade dem från att tala ordet i provinsen Asien, reste de genom regionen Frygien och Galatien. och När de kom Till gränsen till Mysia, de försökte Att komma in Bithynia, men de Anda Av Jesus Skulle inte tillåta dem. .. ”). För varför annars skulle Paul inspireras till att skriva endast ”En Gud (Fadern) och en medlare (man / son) mellan Gud och män, en människa, Kristus Jesus” (1 Tim 2: 5.) Och att ”det finns bara en Gud, Fadern, från vilken allting och vi finns för honom; och en Herre, Jesus Kristus (en man - 1 Kor. 8: 6) .. ”Om treenigheten konceptet var sant då Paul borde ha skrivit”en Gud Fadern, en Gud Sonen och En Gud den helige Ande? . Sedan Paul utelämnat den Helige Ande i dessa viktiga skriftställen, är det tydligt att den Helige Ande är Ande Fadern som också blev ”Spirit of Christ” (Rom. 8: 9) i jungfru som sin egen son .

 

Faderns ande är allmänt känd

 

Markus 13:32 visar att den Helige Ande är Faderns Ande som känner allt som Faderns gudomliga person, som också blev Kristi Ande som en man som inte känner till allt. Ty vår himmelske Fader förblev oföränderlig i himlen medan han samtidigt blev en man i inkarnationen genom jungfru. Detta förklarar skillnaderna mellan Fadern utanför inkarnationen, som känner till allt och inkarnationen, som inte känner till alla saker.

 

”Men om den dagen eller timmen, ingen vet, inte ens änglarna i himlen, eller sonen, men fadern ensam.” Mark 13:32

 

Markus 13:32 presenterar två oöverstigliga problem för Trinitarierna. Först och främst hur kunde Heliga Anden som en påstådd, icke-inkarnär tredje sann gud Person inte veta något som "Fadern ensam" "vet", medan han fortfarande är allveten (All-Knowing) och koequal? För den trinitära ideen om en likvärdig tredje Gud skulle Andespersonen vara lika Allmedvetande som allvetande som Gud Fadern. Därför kan trinitarier inte förklara varför "Fadern ensam" är allvetande (All-Knowing), men inte en påstådd tredje Gud, den Helige Ande. Personen som Trinitarians hävdar att de också förblev oföränderliga i himlen efter Kristus barnet var tänkt och födt.

 

Det andra problemet är att de flesta trinitariska teologerna tror att en påstådd himmelsk gud, sonens person, behöll sin allestädes närvarande allvetenhet som en särskild gud person i himlen medan han samtidigt befann sig som en man på jorden. Eftersom det är löjligt att tro att en påstådd All Knowing Heavenly Gud Son Son (som aldrig skulle ha förlorat sin allvetenhet i himlen under inkarnationen) inte kunde ha känt DAGEN och HOUREN av hans egen återkommande, kunde Guds Son inte Var en koequally distinkt allveten Gud, Sonen, bredvid vår enda sanne Gud Fadern. På samma sätt skulle det också vara omöjligt för en påstådd, icke-inkarnär ALLA VETEN Trinitär Gud, den Helige Ande Personen, att inte ha känt DAGEN OCH TIDEN av Kristi återkommande, "men Fadern ensam". Därför är den trinitära tanken om två andra påstådda koequally distinkta allvetna gudpersoner vid sidan av vår himmelske Fader som "den enda sanna Gud" (John 17: 3; 1 Kor 8: 6) är patently falsk.

 

Enheten Teologi har inga problem med Markus 13:32 eftersom vi tror att den enda sanna Guds Helige Ande är den allestädes närvarande Fadern som aldrig förlorade några av hans oföränderliga gudomliga attribut i himlen medan han samtidigt blev en man som Jehovas arm avslöjade . Trots att Trinitarians tror att den Helige Ande är en koequally distinkt All Knowledgeing Gud, den Helige Andes Person, bredvid Gud Fadern i himlen. Om det var så, hur kunde då en annan Gud, den Helige Ande personen, inte ha känt Kristi återkommande dag och stund, "men Fadern ensam"?

 

Trinitär doktrin harmoniserar inte med Mark 13:32

 

Under korsförhör period i mitt debatt med trinitar apologet Ethan Smith, hade jag bett mr Smith svara Mark 13:32 som säger: ”Men om den dagen eller timmen, ingen vet, inte ens änglarna i himlen, och inte heller SON, men fadern ensam.”Mark 13:32 presenterar ett oöverstigligt problem för trinitarer eftersom de flesta trinitar Teologer, inklusive Ethan Smith, tror att en påstådd Heavenly Gud Sonen behöll sin allestädes närvarande All -Knowingness som en distinkt person i himlen medan han samtidigt Befintlig som en man på jorden. Hur kunde då en påstådd All Knowledgeing Heavenly Son som aldrig förlorade sin allvetenhet (All Knowingness) INTE HAR KÄNT DAGEN OCH TIDEN av hans egen framträdande? Och hur exakt kunde en påstådd, icke-inkarnär ALLA VET GUD, den Helige Ande Personen inte ha känt DAGEN OCH TIDEN av Kristi återkommande, men Fadern ensam?

 

När jag hade bett mr Smith dessa två frågor som han inte kunde svara, hoppade han till Uppenbarelseboken 19:12 för att undvika mina frågor. Ethan Smith fördömer hypokritiskt mig av påstådd eisegesis för att ibland citera andra avsnitt när jag svarar på honom, men när han gör det kallar han alltid det exegesis. Mr Smith citerade Uppenbarelseboken 19:11 -13 som säger: ”Och jag såg himlen står öppen (Johannes såg en vision av Jesus i himlen), och det framför mig var en vit häst. Och dess ryttare kallas trofast och sant. Med rättfärdighet domar han och lider krig. Han har ögon som en flammande eld och många kungliga kronor på hans huvud. Han har ett namn skrivet på honom som bara han själv vet. 13 Han är klädd i en kappa doppad i blod och hans namn är Guds ord ... "

 

Mr Smith tog upp Rev. 19:12 eftersom det säger, "Han har ett namn skrivet på honom som bara han själv vet." Mr Smith jämfört Uppenbarelseboken 19:12 med Mark 13:32 som säger: ”Men om den dagen eller timmen, ingen vet, inte ens änglarna i himlen, eller sonen, men fadern ensam (Mark 13:32). ”

 

HÄR ÄR PROBLEMET MED MR. SMITHs svar

 

Det är svårt att se att åtminstone några av de himmelska änglarna och heliga i himlen inte skulle kunna se namnet skrivet på Kristus medan han skulle rida bredvid dem i himlen. För märker att texten säger: ”Han har ett namn (förfluten tid) skrivet honom att endast han själv vet” (Upp19:12 ). Observera också att texten inte säger något om varelser i himlen utan att veta "hans namn skrivet på honom". Sedan Revelations 19 sammanhang riktar sig till att Jesus återvänder till jorden på "en vit häst", är det meningslöst att tro att ingen som lever på jorden skulle känna namnet skrivet på honom.

 

I motsats till Uppenbarelseboken 19:12, Mark 13:32 specifikt nämner "... änglarna i himlen" och "Sonen" själv inte veta dagen och stunden för sin egen förekommer. Eftersom Mark 13:32adresserar varelser i himlen inte veta ”men fadern ensam”, det utesluter möjligheten att Jesus bara var att ta itu med människor på jorden inte veta dagen och timmen i Mark 13:32. Därför Uppenbarelseboken 19:12 säger ingenting om himmelska varelser inte veta namnet skrivet på Kristus medan Mark 13:32 nämner himmelsk vara i himlen utan att veta dagen och stunden för Kristi återkomst. Det skulle säkert förklara varför texten säger att endast han själv känner till namnet skrivet på honom.

 

Om Trinitarians vill insistera på att personer i himmelen bredvid Jesus inte kunde känna till namnet skrivet på Kristus i himlen, skulle det dessutom inte kunna finnas två andra himmelske gudens personer i en treenighet. För det är omöjligt för en All-Knowing Guds person att inte veta någonting samtidigt som de är jämlika med de andra påstådda två gudpersonerna. Därför, om Uppenbarelseboken 19:12 också ta itu med personer i himlen inte veta namnet skrivet på Kristus, då detta innebär och oöverstigliga problem för trinitarer. För Uppenbarelseboken 19:12skulle vara ett osant påstående om det fanns tre allvetande Gud Personer i himlen som skulle varje ha känt till att namn skrivet på Kristus. För det är omöjligt för en påstådd sant Gud Person att inte ha sitt eget gudomliga allvetna sinne, sin egen gudomliga allvetande självmedvetenhet och hans eget gudomliga allvetna självmedvetande. Därför skulle det vara omöjligt för bara Kristus att känna till namnet skrivet på honom i himlen om det fanns två andra påstådda allmänt kännande Gud Personer av en Treenighet i Himlen.

 

Endast enstaka troende skulle inte ha något problem med den här versen om det bara handlar om himmelska personer som inte känner till namnet skrivet på Kristus. För Oneness-anhängare tror att Jesu gud är Gud, Fadern själv uppenbarad. Så om passagen talar om himmelska personer som inte vet det namnet måste Jesus vara Faderns Helige Ande som är den enda allvetande Guden. Eftersom Arianer som Jehovas Vittnen tror att Jesus är en änglalös varelse, skulle de inte kunna förklara varför endast Jesus känner till namnet skrivet på honom, men inte Fadern. På samma sätt skulle de ungarska enhetarna inte kunna förklara hur en människa i himlen vet namnet skrivet på honom, men inte den allveten Fadern. Så om Jesus är den enda gudomliga personen i himlen som känner till namnet som är skrivet på honom, betyder det att han är den allvetande fadern. Om så är fallet lämnas alla bekantliga kristna läger utan förklaring om meningen med Uppenbarelseboken 19:12 utom Oneness Pentecostals, eftersom enstaka troende bekräftar att Jesus är den Mäktiga Gud och evig Fader som uppenbarades som en man.Därför, om Uppenbarelseboken 19:12 riktar sig till himmelska personer som inte känner till namnet skrivet på Kristus, kan endast Enhetsteologi på ett adekvat sätt förklara denna till synes svårt skriftliga skriftliga skrift.

 

Oneness Pentecostals tror att den enda sanna Guds Helige Ande är Faderns allestädes närvarande ande som aldrig förlorade några av hans oföränderliga gudomliga attribut medan han samtidigt blev en man som Jehovas arm uppenbarades. Ändå tror Trinitarians att den Helige Ande är en koequally distinkt All Knowledgeing Gud, den Helige Ande Personen i himlen. Hur då kunde en annan JÄMLIK Gud den helige Ande Person har inte känt dagen och timmen för Kristi återkomst ”men Fadern allena?” Vi kan alltså se att trinitära förklaringarna till Mark 13:32 och Uppenbarelseboken 19:12 inte Ha en rationell förklaring, medan dessa verser helt harmoniserar med teologin som innehas av Oneness Pentecostals.

 

Jesus är Sanningens Helige Ande som talar vad han hör

 

Johannes 16:13 visar att den Helige Anden är "sanningens ande" som bara talar vad han hör av Fadern.

 

"Men när han, sanningens Ande, kommer, han kommer att guida dig i hela sanningen, ty han kommer att tala om sin egen, men vad han hör, kommer han att tala ...” John 16:13

 

Men Johannes 14: 17-18 informerar oss om att Jesus är "sanningens ande".

 

”Även sanningens ande; Som världen inte kan ta emot, för att den inte ser honom, eller känner honom inte, men du känner honom; ty han bor med dig, och skall vara i er. Jag kommer inte att lämna er. Jag kommer till dig”Johannes 14: 17-18

 

Lägg märke till att Jesus identifierade sig som sanningens Ande (Joh 14:17) som bodde med lärjungarna i köttet ( ”han bor med dig” - John 14:17), men skulle senare vara lärjungarna som inneboende helige Ande ( ”och skall vara i er” - John 14:17). Då Jesus tydligt förklarade: ”Jag kommer inte att lämna er (som föräldralösa): Jag kommer till dig (Joh 14:18).” Detta förklarar alla skrifterna som talar om Kristus som den inneboende Anden (Rom 8: 9, 26, 27, 34; Kol 1:27;. Kor 2 03:17).

 

Jesus förklarade i Johannes 16:13 att den Heliga "Sanningens Ande" inte kommer att tala på egen hand "utan bara vad" Han hör "från Fadern.

 

"Men när han, sanningens Ande, kommer, han kommer att guida dig i hela sanningen, ty han kommer att tala om sin egen, men vad han hör, kommer han att tala ...” John 16:13

 

Men Jesus själv sa att han var den som inte talade på egen hand, utan bara vad han hade hört från Fadern,

 

John 14:10 (NKJ), ”... de ord som jag talar till eder talar jag inte av mig själv: men Fadern som bor i mig, gör han verk.” John 14:10

 

John 12:49 (NIV) ”Ty jag inte tala om min egen, men Fadern som har sänt mig befallde mig att säga allt som jag har talat.”

 

John 05:30 (ESV), ”Jag kan inte göra något på egen hand. Som jag hör, jag dömer ...”

 

Efter att ha tittat på några av mina videor, skrev en tidigare trinitariker från Nederländerna, som redan såg oscripturala problem med Trinitarismen, mig ett e-postmeddelande om att jag kom över din video med titeln "Den Helige Ande är Faderns och Sonens Johannes, Johannes 14 : 23 'av Global Impact Ministries. Allt jag visste för att vara sant - utan att kunna formulera det själv blev sagt i tal av talaren, så enkelt, så klart. Jag lyssnade på det tre gånger och fortsatte sedan med videon som heter "Den Helige Ande talar vad han hörs" som gladde mig ännu mer. Hur kunde jag aldrig sett denna analogi? Jesus sade, "De ord som jag talar till dig jag inte tala om mig själv (Joh 14:10) kontra" Ty han skall inte tala av sig själv (den Helige Ande - John 16:13). Det blev så klart Jesus visade att han själv skulle återvända till dem som sanningens ande. "

 

Det är svårt att föreställa sig hur en påstådd All-Knowing Gud, Sonen och en påstådd All-Knowing Gud, den Helige Ande Personen inte skulle ha omedelbart känt vad man ska tala som påstådda Trinitariska allvetande Gud Personer. För hur kunde en påstådd, icke-inkarnär Gud, den Helige Ande personen inte redan veta vad man ska prata innan man faktiskt talar? För en icke-inkarnär Gud skulle andan personen inte behöva lyssna på en annan gudomlig person för att veta vad man ska tala om! Därför måste den inhemska Helige Ande vara den uppståndna Kristi Andes ålder, eftersom Kristus bara talade vad han hörde från Fadern.

 

”Han som härstammade är själv också han som for upp över alla himlar, så att han skulle uppfylla allt.” Efesierbrevet 4:10 NASB

 

Gud som Gud har alltid fyllt alla saker, men Gud som en man (Gud som en Son, Gud som medlare och Paraklet) fyllde inte alla saker som en Son tills hans uppstigning till himlen. Detta förklarar varför de hebreiska patriarkerna och profeterna visste aldrig eller erfarna ”Ande hans Son” (Gal. 4: 4) i sina hjärtan eftersom endast nytestamentliga troende kan känna Jesus som ”en anda av sin son i våra hjärtan, gråt, Abba, Fadern (Gal. 4: 6; Romarbrevet 8: 9, 26, 27, 34) ”och detta förklarar hur Jesus är allestädes närvarande att höra och svara på böner som far som blev en man för att rädda sitt folk från deras. synder ( ”Om du ska fråga vad som helst i mitt namn, skall jag göra det” - John 14:14).

 

Den Helige Ande är Jesus Paraclete

 

John 14:26 kallar Heliga Anden "Paraclete" (Advokat / Föredragare) i singularet medan 1 John 2: 1 och John 14: 16-18 kallar Jesus "Paraclete" (Advokat / Föredragare) i singularen. Har vi två förespråkare som ingriper för oss eller en?

 

"Men Advokaten (Paraklet), den Helige Ande, som Fadern kommer att skicka i mitt namn, lär dig alla saker och påminner dig om allt jag har sagt till dig." Johannes 14:26

 

”Och jag skall be Fadern, och han kommer att ge er en annan avgörande (Paraclete) för att hjälpa dig och vara med dig för alltid sanningens Ande. Världen kan inte acceptera honom, för att den varken ser honom eller känner honom. Men ni känner honom, för han bor med dig och kommer att vara i er. Jag kommer inte att lämna dig som föräldralösa barn . Jag kommer till dig”Johannes 14: 16-18

 

Vem annat än Jesus bodde med lärjungarna, men skulle vara i lärjungarna som den enda advokaten med Fadern?

 

"Vi har en Advokat (Paraklet) med Fadern, Jesus Kristus, den rättfärdige." 1 Johannes 2: 1

Thayers grekiska lexikon Definierar grekiska Noun "Paraclete".

 

1. En som påkallar andras sak inför en domare, en pleader, advokatråd, juridisk assistent; En förespråkare.

2. Universellt, en som påstår andras orsak till en, en förespråkare.

3. I bredaste bemärkelse, en hjälpar, succorer, assistent, assistent;

Här finner vi att både Jesus och den Helige Ande kallas En Advokat i singularen. För "Paraclete" i grekiska finns singularformen, vilket betyder "förespråkare, förespråkare" eller "hjälpar" medan "Parakletoi" (flertalet förespråkare) är pluralformen av "Paraclete", vilket betyder "förespråkare" Som mer än en advokat. Eftersom ingen skriftskrift någonsin säger att vi har två förespråkare (parakletoi), vet vi att Jesus är den Sanna Helige Ande som är vår En Paraclete.

 

En paraclete är en medlare

 

William Barclay citerade en andra användning av "Paraclete" översatt från grekiska i Targum versionen av Job 33:23. Elihu, i sitt försök att trösta Job, beskriver en man som är desperat sjuk och närmar sig döden, "gropen". "Men" fortsätter han, "om det finns en ängel som medlare (parakletos) för honom." Targum använde det grekiska ordet "Paraclete" för en "medlare".

 

Under Paraclete säger Thayer's Lexicon, "Targums och Talmud låna grekiska ord פְּרַקְלִיט och פְּרַקְלִיטָא och använda dem av någon förespråkare, försvarare eller förespråkare; jfr Baxtorf, Lex.Talm., Sid. 1843 ((redigerad av Fischer, s. 916)); Så (den) Targum på Job 33:23 för מֵלִיץ מַלְאָך, säger en ängel som berättar människans sak med Gud; (Cf. πλουσίων παρακλητοι [Paraclete] ...) "

 

Targum använde det grekiska ordet Paraclete i Job 33:23 för en ängel som påkallar människans sak med Gud.

 

"Om det är en ängel som medlare för honom” (Job 33:23 NASB). ESV, ISV, och HCSB alla säger ’medla’ eller ’medlare’ i Job 33:23.

 

Här kan vi se att "Paraclete", som mest bokstavligen betyder en "Advocate" och "Intercessor" också förmedlar tanken på att en tjänstgör som medlare för mänsklighetens räkning. 1 Timoteus 2: 5 säger "För det finns en Gud och en medlare också mellan Gud och män, mannen Kristus Jesus." Eftersom den Helige Ande kallas vår "Paraclete" i Johannes 14:26 och Jesus kallas samma "Paraclete" i singularformen i Johannes 14:16 och i 1 Johannes 2: 1 är det uppenbart att det bara kan vara en Paraclete som vår "en medlare mellan Gud och män" som är "mannen Kristus Jesus".

 

"Paraclete" visas alltid i singularformen för den som tjänar som vår "advokat" och "förrädare", nämligen Jesus. På samma sätt visas "Mediator (mesiter)" i singularformen för att visa att det bara finns en som tjänar som medlare mellan Gud och män, "mannen Kristus Jesus". Eftersom Johannes 14:26 identifierar den Helige Ande som vår Paraclete (Advokat, Förbedlare, Medlare) i singularen, och sedan 1 Johannes 2: 1 och Johannes 14: 16-18 identifierar Jesus som vår paraklare (Advokat, Föredragare, Medlare) i singularet vet vi att Jesus måste vara One Paraclete Som den Heliga "Sanningens Ande" som levde hos lärjungarna i köttet men senare skulle komma in i lärjungarna som den inbäddade Helige Ande (Paraclete). Eftersom Lukas 1:35 och Matthew 01:20 informera oss att den Helige Ande blev människa i den hebreiska virgin ( ”den helige Ande skall komma över dig” Lukas 1:35, ”det som är tänkt i henne är av den helige Spirit”Matteus 01:20),är det rimligt att Jesus är den Helige ande Fadern som blev människa som våra parakletos och mesites (förespråkare / medlare / medlare) för att rädda oss. För Gud, som Gud inte kan förespråka, interkutera eller förmedla eftersom han är den högsta auktoriteten, men den allestädes närvarande guden som också blev en man i inkarnationen kan nu förespråka, förhandla och förmedla på mänsklighetens vägnar som Sonen.

 

Den Helige Ande är Jesu Ande

 

”Ängeln svarade och sade till henne:" Den helige Ande skall komma över dig, och kraft från den Högste skall vila över dig; och därför den heliga barn skall kallas Guds Son. '”Luk 01:35

 

Inspirerad skrifter informerar oss om att den enda sanna Guds Helige Ande kom över jungfru Maria för att öfverträda Kristus barnet. Det var "av den anledningen" att det heliga Kristus barnet skulle "kallas Guds Son". Därför, snarare än att Sonen kallas Sonen för att han alltid har funnits som en påstådd evig existent tidlös Gud Sonen, är Sonen kallas ”Guds son” i Nya testamentet Skriften eftersom den Helige Ande utfört handling av inkarnationen i jungfru genom att bli barnet föds och son ges (Jesaja 9: ett barn föds 6- ”till oss och åt oss en son ges ... och hans namn skall kallas ... Mighty Gud, Evig fader”).

 

Ingen vers i Bibeln säger någonsin att en påstådd förinkarnär Son kom på den hebreiska jungfruen för att överträffa barnet Kristus. Tvärtom visar Luke 1:35 att den Helige Ande är ande den ende sanne Guden (Joh 17: 3) som ”manifesterades i köttet, rättfärdigad i Anden” som kom över jungfru enligt en Timothy 3 : 16.

 

"... en Herrens ängel uppträdde för honom i en dröm och sade:" Josef, Davids son, var inte rädd att ta Maria som din fru. För barnet som är uttänkt i henne är det av den Helige Ande. "Matteus 1:20

 

Kristusbarnet var inte tänkt ”ur” Joseph eller ”ur” något annat man, som Jesusbarnet var övernaturligt ”tänkt” ”ur” Mary (Gal. 4: 4) och ”out of the helige Ande” (Matt 01:20). Här finner vi att Guds Helige Ande är Messias Fader och Maria är Messias biologiska mor som hjälper oss att förstå varför Jesus alltid bad till den Gudomliga Anden som sin Fader. I det här ljuset kan vi också förstå hur Jesus är helt mänsklig enligt sin biologiska mor och helt "Gud med oss" som en man enligt sin allestädes närvarande Fader.

 

"Det finns en kropp och en Ande, precis som du också kallades i ett hopp om din kallelse. En Herre, en tro, en dop, en Gud och Fader av alla som är över alla och genom alla och i alla. "Efesierna 4: 4-6

 

Observera att "En Herre" "En Ande" är den Anden av "En Gud och Fader till alla som är framför allt och genom alla och i alla." Heliga Ande är därför samma Ande av den enda sanna Guden Fadern (Joh 17: 3) som också blev inkarnerad som människa Kristus. För när Gud Faderns Helige Ande blev man genom Virgin i inkarnation, Faderns ”ämne för att vara” (hypostasis - Heb 1: 3.) Var ”återges” som ”kopia” av Faderns Being (charakter - Heb . 1: 3) för att förenas med ett fullt komplett mänskliga naturen som en mänsklig varelse som kallas Messias med endast en personlighet, inte två. Detta förklarar varför det var först efter inkarnationen, att Faderns Helige Ande också blev mannen Kristus Jesus och varför den Helige Ande och Jesus kallas samma "Paraclete" som vår postkarnare mänskliga förespråkare, förbedlare och medlare mellan Gud och män. Därför är Herren Jesus Nya Testamentet inneboende Spirit (2 Kor. 3: 17- ”Herren är Anden”) som kallas ”Hjälparen” i singular snarare än ”Paracletoi” i plural. För den Guds enda sanna ande som aldrig var en paraclete (Förespråkare, Föredragare, Medlare) i de hebreiska skrifterna blev också en sann man som vår paraklare (Advokat, Föredragare, Medlare) i Nya Testamentets Skrifter på grund av hans oskuldsbefruktning och födelse .

 

Johannes 14:26 visar att Heliga Anden är Parakletten (Advokat / Föredragare) medan 1 Johannes 2: 1 och Johannes 14: 16-18 visar att Jesus är Paraklet (Advokat / Föredragare). Eftersom "Paraclete" (som betyder Advokat) alltid framträder i singularen för både Kristus och Helige Ande, vet vi att den Helige Ande måste vara samma "Paraclete" (Advokat) som den enskilde Personen som kallas Kristus. För både Kristus och Heliga Anden talas om som En Paraklet (En Advokat / Föredragare). För det är omöjligt för två påstådda gudomliga personer att vara två personer medan de bara är en advokat och förespråkare (paraclete).

 

”Och jag skall be Fadern, och han kommer att ge er en annan avgörande (Paraclete) för att hjälpa dig och vara med dig forever-- sanningens Ande. Världen kan inte ta emot honom, eftersom det varken ser honom eller känner honom. Men ni känner honom, för han bor med dig och kommer att vara i er. Jag kommer inte att lämna dig som föräldralösa barn . Jag kommer till dig”Johannes 14: 16-18 NIV

 

Observera att Jesus talade om paracletten som en "honom" fyra gånger och en "han" en gång i John 14: 16-17. Sedan i Johannes 14:18 Jesus tydligt förklarade, ”Jag kommer inte att lämna dig som föräldralösa jag kommer till dig.” Här är det uppenbart att Jesus använde ofta ”bildspråk”(Joh 16:25) eller förtäckt tal om den Helige Spirit of sanningen som en ”han” och en ”honom” för att dölja sin sanna identitet som sanningens ande som skulle följa i hans lärjungar efter hans död (Jesaja 45:15 - ”verkligen du är en Gud som gömmer sig, o Gud Israel, Frälsaren”).

 

Johannes 14: 16-18 visar att "annan" (allos) "Advokat" är samma "Sanningens Ande" som bodde med sina lärjungar som Jesus i köttet, men att Jesus skulle återvända i en "annorlunda" eller "En annan" manifestation som den nya inhemska advokaten när han sa: "Jag kommer inte att lämna dig som föräldralösa, jag kommer till dig." Eftersom det grekiska adjektivet "allos" helt enkelt betyder "annat, annat eller annorlunda", John 14: 16 säger inte att den Helige Anden är "annan" person. I Matteus 13:24 presenterade Jesus en annan (allos) liknelse. Matteus 2:12 säger att "magien gick till sitt eget land på ett annat sätt." Matteus 13: 5 säger, "Andra (alla) föll på den steniga jorden". Därför kan det grekiska adjektivet "allos" betyda en "annorlunda" eller "annan" något, som en annan "manifestation". Därför behöver "allos" inte en annan person i Johannes 14:26.

 

Jesus fanns med lärjungarna som paraklet (förespråkare och förespråkare) i köttet, men han lovade att vara den inbädda paracleteen (Advokaten) i "en annan" (eller "annorlunda") manifestation som den invånande Helige Ande utanför sitt kött. Om detta inte är den rätta tolkningen av skriften utmanar jag Trinitarians att citera en enda vers där Jesus någonsin bad till Helige Ande som en särskild Gud Person vid sidan av sin himmelske Fader! Eftersom Jesus aldrig bad till den Helige Ande som en distinkt Himmelsk Andes person vid sidan av Fadern, vet vi att Jesus inte kunde ha refererat den Helige Ande som en annan Gud Person utöver Honom.

 

"... vi har en Advokat (Paraklet) med Fadern - Jesus Kristus, den Rättfärdige." 
1 John 2: 1 NIV

 

”Men advokaten (Paraclete), den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, kommer att lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt till dig.” John 14:26 NIV

 

Har vi två förespråkare som förespråkare som förmedlar mellan Gud och män eller en?Johannes 14:26 visar att Fadern sände den Helige Ande, men Galaterna 4: 6 säger att "Gud har sänt sin Sons Ande i era hjärtan, gråter, Abba, Fader." Sedan 1 Timoteus 2: 5 bevisar att det finns Bara "en medlare mellan Gud och män, mannen Kristus Jesus", Jesus måste vara Sanningens Ande som den inhemska Helige Ande.

 

Romarbrevet 8:26 visar att den Helige Ande intervenerar till Gud, men Romarbrevet 8: 9 och Romarbrevet 8:34 visar att den Helige Anden är Kristi Ande.

 

"Men du är inte i köttet, men i Anden, om så är, att Guds Ande bor i dig. Om någon inte har Kristi ande, är han inte hans. "Romerbrevet 8: 9

 

Anden beskrivs som vår "förespråkare" i Johannes 14:26 precis som Romerbrevet 8: 26-27 säger,

 

"På samma sätt hjälper Anden vår svaghet, för vi vet inte hur vi ska be som vi borde, men Anden själv förträder för oss med groanings för djupt för ord, och den som söker hjärtan vet vad sinnets Anden är, för att han interagerar för de heliga enligt Guds vilja. "

 

Den första "inblandning" i Romans 8:26, på grekiska, är en dubbelförenad form av verbet, "huperentugchano" (hoop-er-en-toong-khan'-o) ["huper" som betyder "på uppdrag av '' Entugchano 'som betyder att "förbinda", "göra framställan" eller "bön"), så att den här tanken på Anden som vår förespråkare påpekar för oss, betonas dubbelt. "Den andra" förbindelse "som det framgår av romarna 8:27 är entugchanó (en-toong-khan'-o) som mest bokstavligen betyder att "förbinda, göra framställan" eller "bön". Samma exakt grekiska verb entugchano (en-toong-khan'-o) används För att Jesus gjorde "förbindelse" för oss i Romarbrevet 8:34 och i Hebreerbrevet 7: 24-25.

 

"... vem är den som fördömer? Kristus Jesus är den som dog, ja, hellre som uppvuxen, som ligger vid Guds högra hand, som också intercedes (entugchano) för oss. "Romarbrevet 8:34

 

"... men JESUS, å andra sidan, för att Han fortsätter för evigt, håller Hans prästadöme permanent. Därför Han kan också spara alltid dem som nalkas Gud genom honom, eftersom han lever alltid för att mana (entugchano) för dem.”Heb. 7: 24-25

 

Johannes 14:26 säger att den Helige Ande är vår Paraclete som "förespråkare" och "medlar" Gud för oss medan 1 Joh 2: 1 och Joh 14: 16-18 samtal Jesus vår Paraclete som förespråkar och medlar till Gud för oss. Likaså Romarbrevet 8: 26-27 visar att den helige Ande gör förbön för de heliga enligt Guds vilja, men Rom 8:34 och Hebreerbrevet 7: 24-25 visar att Jesus Kristus är vår enda medlare mellan Gud och män som gör förbön till Gud på uppdrag av mänskligheten. Hur kan trinitarer tror på två ”förebedjare” som förespråkar och medla till Fadern som vår en Paraclete medan det fortfarande är JÄMLIK med Fadern? Skulle en påstådd icke inkarnerade God helige Ande Person förespråkare och medla till Gud medan det fortfarande är JÄMLIK?

 

Lukas 1:35 och Matthew 01:20 bevisa att den Helige Ande Fadern blev man genom hebreiska oskuld. Detta förklarar varför den helige Ande som blev en man i inkarnation nu kan göra ”förbön för de heliga enligt Guds vilja” i Rom 08:27. Eftersom samma grekiska verbet ”entugchano” används för både den helige Ande och Jesus gör ”förbön” vet vi att den inneboende Anden är ande den uppståndne Kristus som ”ber för de heliga enligt Guds vilja”.

 

Om den helige Ande är en coequally distinkt Gud Person med Fadern, hur kan trinitarer förklara hur både Jesus och den Helige Ande som två coequally distinkta Gud personer kan be för mänskligheten till Fadern? Kan en icke-inkarnerar coequally distinkta Gud den helige Ande Person be eller be till Gud och samtidigt vara riktigt JÄMLIK? Därför är det enda hållbara förklaringen som upprätthåller Kristi gudom att Guds helige Ande som Fadern Ande blev också en man i inkarnation för att rädda oss.

 

Eftersom trinitarer, Arians och Socinierna tror att den Helige Ande är inte samma person som Sonen, endast Oneness teologi ger harmoni till alla skrifterna data. För den Helige Ande den ende sanne Guden Fadern blev också en man i inkarnation. Detta förklarar hur den Helige Ande är Ande Son (via inkarnation) som nu förespråkar, medlar och förmedlar humaniora fall inför Fadern som vår enda medlare mellan Gud och män (1 Tim 2: 5.) .

 

Jesus är anden talar till kyrkorna i Uppenbarelseboken 1-3

 

Uppenbarelseboken 1: 17-19 visar att Jesus är tal till de sju församlingarna i Mindre Asien från Uppenbarelseboken 01:19 genom uppenbarelse 03:22.

 

Uppenbarelseboken 1: 17-19 säger: ”När jag såg honom, föll jag på hans fötter som en död man. Och han placerade sin högra hand på mig och sade: ”Var inte rädd; Jag är den förste och den siste och den levande One; och jag var död, och se, jag lever för evigt , och jag har nycklarna till döden och Hades. Därför skriver saker som du har sett ...”

 

Om du har en röd brev upplagan Bibeln kommer du att märka att orden Jesu Kristi börjar i Uppenbarelseboken kapitel ett och slutar i Uppenbarelseboken 03:22 där Jesus avslutar hans ord till de sju församlingarna i Mindre Asien genom att säga: ”Den som har en öra, han höre vad Anden säger till församlingarna.”Här Jesus identifierade sig som’Anden’som talade till de sju församlingarna i Mindre Asien. Därför är Jesus den Helige Ande av Fadern själv som också blev en man i inkarnation genom oskuld.

 

Endast Oneness teologi ger harmoni Till alla Skriften

 

Den Helige Ande är Anden som blev Kristusbarnet i inkarnation. Det är därför den helige Ande är Kristus som kallas "Hjälparen" i singular snarare än Paracletoi i plural. För två personer som två personer inte kan fungera som bara en ”Hjälparen” (som en ”Advocate” och ”Intercessor”) som förmedlar vårt fall till Gud Fadern. Därför, om Gud var egentligen två annan Gud Personer som andra och tredje gudomliga personer i en Trinity, då Guds ord bör använda det grekiska ordet ”Paracletoi” i plural för Sonens och den helige Ande i stället för ”Hjälparen” i singular. Även om trinitarer insisterar mot den språkliga bevis som visar att två ”Paraclatoi” inte kan fungera som en ”Paraclete” som två advokater som medla och medla, är det fortfarande omöjligt för Son och Ande coequally skilda sann Gud personer bredvid Fadern samtidigt som tjänstgör som två Paracletoi (två förespråkar, två förebedjare och två medlare).

 

Trinitarer kan inte påstå att den Helige Ande är en JÄMLIK icke inkarnerade God person som på något sätt intercedes till Gud medan det fortfarande är JÄMLIK med honom. För Gud som Gud är den högsta auktoriteten. Om Gud Person som en sann Gud Person intercedes till en högre myndighet då så kallade Gud Person kunde inte vara JÄMLIK. Därför är den enda teologiska uppfattning som harmonierar med alla skrift uppgifter Oneness teologi.

 

 

För fler artiklar

För gratis böcker

För Video läror, prenumerera på vår YouTube-kanal

 

 

Please reload

C O N T A C T

© 2016 | GLOBAL IMPACT MINISTRIES