DE OMNISCENTE VADER BIJ EEN PARACLETE

Dit is een onvolmaakte vertaling van het originele Engelse document, dat is vertaald door de Google Translating-software. Als u Engels spreekt en graag als webminister wilt dienen om vragen van de volkeren in uw moedertaal te beantwoorden; Of als u ons wilt helpen de nauwkeurigheid van de vertaling te verbeteren, stuur ons dan een bericht.

 

 

DE OMNISCENTE VADER BIJ EEN PARACLETE

 

De Schrift leert dat onze hemelse Vader alleen is de enige ware God (Johannes 17: 3; Johannes 4: 23-24), die alwetend is ( “weten alle dingen”) en dat zijn eigen Alwetende Heilige Geest in de hemel werd ook incarneren als Eén Paraclete (Parakleet betekent “advocate”, “bemiddelaar”, “bemiddelaar”, “trooster”) die alle dingen als een man niet kon weten. Dit verklaart waarom de Heilige Geest wordt ook wel aangeduid als de Geest van de Vader (Johannes 4: 23-24 - “God is een Geest”, Efeziërs 4: 4-6- “Ene Geest ... Een God en Vader boven alles, door middel van allen, en in u allen”), terwijl op andere momenten de Heilige Geest wordt aangeduid als de Geest van de verrezen Christus, die ook een man in de incarnatie door het maagdelijke conceptie en geboorte werd (Romeinen 8: 9“als dat zo zijn, dat de De geest van God woont in u. Nu als iemand de Geest van Christus niet heeft ... "2 Korintiërs 3:17" De Heer is de Geest ", Kol. 1:27 -" Christus in u de hoop der heerlijkheid "; Handelingen 16: 6-7 - “Na de Heilige Geest ze niet kunnen spreken van het woord in de provincie Asia, reisden ze door het gebied van Frygië en Galatië. enToen ze kwamen Naar de grens van Mysia, ze hebben geprobeerd binnenkomen Bithynia, maar de Geest Van jesusZou niet toestaan hen. .. “). Want waarom anders zou Paulus geïnspireerd om te schrijven van slechts “één God (de Vader) en een mediator (man / zoon) tussen God en mensen, de mens Christus Jezus” (1 Tim. 2: 5) en dat “er maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn en wij bestaan voor Hem; en één Heer, Jezus Christus (één man - 1 Kor. 8: 6) .. “Als de drie-eenheid begrip gold toen Paul moeten schrijven van“Één God de Vader, één God de Zoon, en One God de Heilige Geest? . Sinds Paul weggelaten uit de Heilige Geest in deze belangrijke passages van de Schrift, is het duidelijk dat de Heilige Geest is de Geest van de Vader, die ook de “Geest van Christus” werd (Rom. 8: 9) binnen de maagd als zijn eigen zoon .

 

Alleen de Geest van de Vader is alwetend

 

Markus 13:32 bewijst dat de Heilige Geest de Geest van de Vader is die alle dingen kent als de Goddelijke Persoon van de Vader, die ook de Geest van Christus werd als een man die niet alles weet. Want onze hemelse Vader bleef onveranderlijk in de hemel, terwijl Hij tegelijkertijd een man werd in de incarnatie door de maagd. Dit verklaart de onderscheidingen tussen de Vader buiten de incarnatie die alle dingen kent en de Zoon binnenkant van de incarnatie die niet alle dingen kent.

“Maar van die dag of uur, weet niemand, zelfs niet de engelen in de hemel, ook de Zoon niet,alleen de Vader.” Mark 13:32

 

Markus 13:32 presenteert twee onoverkomelijke problemen voor Trinitariërs. Ten eerste, hoe zou de Heilige Geest als een vermeende niet-incarnate derde ware God Persoon iets niet kunnen weten dat "de Vader alleen" weet ", terwijl hij alwetend en alomkennis blijft? Voor het Trinitair idee van een gelijkwaardige derde God zou de Geest Persoon zijn, net als Gods Vader als alwetend. Vandaar dat Trinitariërs niet kunnen verklaren waarom "de Vader alleen" alwetend is, maar niet een beweerde derde God, de Heilige Geest. De persoon die Trinitariërs beweert te zijn, bleef ook onveranderlijk in de hemel nadat het kind van Christus werd opgericht en geboren.

 

Het tweede probleem is dat de meeste Trinitaire theologen geloven dat een vermeende Hemelse God de Zoon Persoon Zijn alomtegenwoordige Alwetendheid als een duidelijke God Persoon in de hemel behield terwijl Hij tegelijkertijd als een man op aarde bestaat. Aangezien het belachelijk is om te denken dat een vermeende Alwetende Hemelse God de Zoon Persoon (die nooit Zijn alwetendheid in de hemel zou hebben verloren tijdens de incarnatie) de dag en de uur van zijn eigen wederkomst niet kon kennen, kon de zoon van god niet Wees een gelijksoortige alomkennende God de Zoon naast onze enige ware God de Vader. Op dezelfde manier zou het ook onmogelijk zijn voor een beweerde niet-incarnate ALLE KENNENDE Trinitarische God, de Heilige Geest Persoon, die de dag en de uur van de wederkomst van Christus niet kende, 'maar de vader alleen'. Daarom is het Trinitair idee van twee andere beweerde, gelijkaardige, alomteenstaande Godse Personen naast onze Hemelse Vader als "de enige ware God" (Johannes 17: 3; 1 Kor. 8: 6) is blijkbaar vals.

 

De eenheidsteologie heeft geen probleem met Markus 13:32 omdat we geloven dat de Heilige Geest van de enige ware God de allenantende Vader is die nooit van zijn onveranderlijke goddelijke attributen in de hemel verloor, terwijl Hij tegelijkertijd een man werd geworden als de arm van Jehovah geopenbaard . In tegenstelling hiermee geloven Trinitariërs dat de Heilige Geest een gelijkaardig apart Gods, de Heilige Geest, is, naast God de Vader in de hemel. Als dit zo was, hoe zou dan een andere God, de Heilige Geest, de dag en het uur van Christus's wederkomst niet kunnen kennen, 'maar de Vader alleen'?

 

Trinitarische leer komt niet overeen met Markus 13:32

 

Tijdens het kruisverhoor periode in mijn debat met Trinitarian apologeet Ethan Smith, had ik vroeg de heer Smith aan Mark beantwoorden 13:32 waar staat: “Maar van die dag of uur, weet niemand, ook de engelen in de hemel, noch de SON, maar alleen de Vader.”Mark 13:32presenteert een onoverkomelijk probleem voor Trinitarians omdat de meeste Trinitarian Theologen, met inbegrip van Ethan Smith, zijn van mening dat een vermeende hemelse God de Zoon Zijn alomtegenwoordige Alle -Knowingness als een aparte persoon in de hemel, terwijl hij tegelijkertijd behield Bestaande als een man op de aarde. Hoe zou dan een beweerde All-knowing Heavenly Son die zijn alwetendheid nooit kwijt zou hebben, de dag en de uur van zijn eigen verschijning niet kende? En hoe zou een beweerde niet-incarnate ALLE KENNENDE God de Heilige Geest niet de dag en de uur van de wederkomst van Christus weten, maar alleen de vader?

 

Toen ik de heer Smith deze twee vragen had gevraagd dat hij niet kon beantwoorden, sprong hij Openbaring 19:12 op mijn vragen te ontwijken. Ethan Smith veroordeelt me ​​hypocriet tegen vermeende eisegese om soms andere passages te citeren als ik hem antwoord, maar als hij het doet, noemt hij het altijd exegese. De heer Smith aangehaald Openbaring 19:11 -13, die zegt: “Toen zag ik de hemel was geopend (Johannes zag een visioen van Jezus in de hemel), en er voor mij was een wit paard. En zijn ruiter heet getrouw en waar. Met rechtvaardigheid beoordeelt en leidt hij oorlog. 12 Hij heeft ogen als brandend vuur en vele koninklijke kronen op zijn hoofd. Hij heeft een naam op Hem geschreven die alleen Hij zelf weet. 13 Hij is gekleed in een kleed die in bloed gedoopt is, en Zijn naam is het Woord van God ...”

 

De heer Smith opgevoed Rev. 19:12 omdat hij zegt: "Hij heeft een naam op hem geschreven dat hij alleen zichzelf kent." De heer Smith vergeleken Openbaring 19:12 met Mark 13:32 die zegt: “Maar van die dag of uur, weet niemand, ook de engelen in de hemel, ook de Zoon niet, alleen de Vader (Markus 13:32).”

 

HIER IS HET PROBLEEM MET MRI. SMITH'S REACTIE

 

Het is moeilijk om te zien dat tenminste sommige van de hemelse engelen en heiligen in de hemel de Naam die op Christus geschreven zijn, niet zou zien terwijl hij naast hen in de hemel zou rijden. Voor bericht dat de tekst zegt: “Hij heeft een naam (verleden tijd) op hem geschreven dat alleen hij zelf weet” (Openbaring 19:12 ). Merk ook op dat de tekst niets zegt over wezens in de hemel zonder te weten dat zijn naam op hem geschreven is. Aangezien de context van Openbaring 19 Jezus aanstelt op de terugkeer naar de aarde op een wit paard, is het logisch om te geloven dat niemand die op de aarde leeft, de naam zou kennen die op hem geschreven is.

 

In tegenstelling tot Openbaring 19:12, Mark 13:32 specifiek noemt, "... de engelen in de hemel" en "de Zoon" zelf niet kennen van de dag en het uur van zijn eigen verschijning. Omdat Mark13:32 is het aanpakken van wezens in de hemel niet weten “maar alleen de Vader,” het uitsluit dat Jezus alleen de mensen richtte op aarde de dag en het uur in Marcus 13:32 niet weten.Vandaar Openbaring 19:12 zegt niets over hemelse wezens niet wetende dat de naam geschreven op Christus, terwijl Mark 13:32 vermeldingen hemelse in de hemel de dag en het uur van de wederkomst van Christus niet kennen. Dit zou zeker uitleggen waarom de tekst zegt dat alleen hij zelf de naam schrijft die op hem is geschreven.

 

Bovendien, als Trinitariërs erop willen denken dat personen naast de Jezus naast Jezus de Naam die in Christus in Christus geschreven zijn, niet konden kennen, dan zouden er geen andere Hemelse Godse Personen van een Drie-eenheid kunnen zijn. Want het is onmogelijk voor een almerkende Gods persoon niets te weten, terwijl hij in strijd is met de andere beweerde twee Godse Personen. Vandaar dat, als Openbaring 19:12 wordt ook personen in de hemel niet het kennen van de naam geschreven op Christus het aanpakken, dan is deze presenteert en onoverkomelijk probleem voor Trinitarians. Voor Openbaring 19:12 zou een onware opgave als er drie Alwetende God Personen in de hemel die elkaar zouden hebben geweten dat die naam geschreven op Christus zijn. Want het is onmogelijk voor een vermeende ware God Persoon om zijn eigen goddelijke alwetende geest, zijn eigen goddelijke alwetend zelfbewustzijn en zijn eigen goddelijke alwetende zelfbewustzijn niet te bezitten. Daarom zou het onmogelijk zijn om alleen Christus de naam die hem in de hemel geschreven was, te kennen, als er twee andere beweerde allen-kennende God Personen van een Drie-eenheid in de hemel waren.

 

Alleen gelovigen met een eenheid zouden geen probleem hebben met dit vers als het alleen hemelse personen aanraakt die de naam die op Christus geschreven zijn, niet kennen. Voor de eenheid aanhangers geloven dat de godheid van Jezus God is, die de Vader Zelf geopenbaard heeft. Dus als de passage spreekt over hemelse personen die die naam niet kennen, dan moet Jezus de Heilige Geest van de Vader Zelf zijn die de enige alwetende God is. Aangezien Arianen, zoals Jehovah's Getuigen, geloven dat Jezus een engelachtig schepsel is, zouden ze niet kunnen verklaren waarom alleen Jezus de naam heeft die op hem geschreven is, maar niet de Vader. Op dezelfde manier zouden de Sinoanse Unitarians niet kunnen verklaren hoe een blote man in de hemel de naam heeft die op hem geschreven is, maar niet de alwetende Vader. Dus als Jezus de enige Goddelijke Persoon in de Hemel is die de Naam die op hem geschreven is, betekent dat dat hij de alwetende Vader is. Als dit het geval is, dan worden alle barmhartige christelijke kampen overgelaten zonder uitleg over de betekenis van Openbaring 19:12 behalve de Eenheid Pinksteren, omdat eenheid gelovigen bevestigen dat Jezus de machtige God en eeuwige Vader is die als een mens wordt geopenbaard. Daarom, als Openbaring 19:12 de hemelse personen adresseert die de naam die op Christus geschreven is, niet weet, dan kan alleen Oneness Theology deze schijnbaar moeilijke passage van de Schrift voldoende uitleggen.

 

Eenheid Pentecostals geloven dat de Heilige Geest van de enige ware God de alomtegenwoordige Geest van de Vader is die nooit van zijn onveranderlijke goddelijke attributen verloor, terwijl Hij tegelijkertijd een man werd, zoals de arm van Jehova geopenbaard werd. Toch geloven Trinitariërs dat de Heilige Geest een gelijkaardig onderscheiden Gods allen, de Heilige Geest Persoon in de hemel is. Hoe dan zou een andere alleszins gelijk God de Heilige Geest Persoon hebben de dag en het uur van de wederkomst van Christus niet bekend “maar alleen de Vader?” Zo kunnen we zien dat de Trinitarian verklaringen voor Mark 13:32 en Openbaring 19:12 dat niet doet Een rationele verklaring hebben, terwijl deze verzen perfect in overeenstemming zijn met de theologie die in eenheid Pentecostals wordt gehouden.

 

Jezus is de Heilige Geest der Waarheid die spreekt wat hij hoort

 

Johannes 16:13 bewijst dat de Heilige Geest de 'Geest der waarheid' is die alleen spreekt wat hij van de Vader hoort.

 

"Maar wanneer Hij komt, de Geest van de waarheid komt, zal Hij u in al de waarheid, want Hij niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken ...” Johannes 16:13

 

Maar Johannes 14: 17-18 vertelt ons dat Jezus 'de Geest der waarheid' is.

 

“Zelfs de Geest der waarheid; Wie de wereld niet kan ontvangen, omdat het hem niet ziet, en hem ook niet kent, maar je kent hem; want hij blijft bij u, en zal in u zijn. Ik zal u niet verlaten. Ik zal tot u komen”Johannes 14: 17-18

 

Merk op dat Jezus zelf geïdentificeerd als de Geest van de waarheid (Johannes 14:17), die bij de leerlingen woonde in het vlees ( “Hij blijft bij u” - Johannes 14:17), maar zou later in de discipelen als de inwonende Heilige Geest ( “en zal in u” - Johannes 14:17). Toen Jezus duidelijk verklaarde: “Ik zal u niet als verlaat (als wezen): Ik kom tot u (Johannes 14:18).” Dit verklaart alle geschriften, die van Christus spreken als de inwonende Geest (Romeinen 8: 9, 26, 27, 34; Kol 1:27; 2 Kor 03:17)..

 

Jezus verklaarde in Johannes 16:13 dat de Heilige "Geest van de waarheid" niet alleen zal spreken "maar alleen wat hij van de Vader hoort.

 

"Maar wanneer Hij komt, de Geest van de waarheid komt, zal Hij u in al de waarheid, want Hij niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken ...” Johannes 16:13

 

Maar Jezus zei zelf dat hij degene was die niet alleen van hemzelf gesproken had, maar alleen wat hij van de Vader had gehoord,

 

John 14:10 (Nkj), “... de woorden die ik tot u spreek, spreek ik niet van mezelf, maar de Vader die in mij woont, doet de werken.” Johannes 14:10

 

John 00:49 (NBV) “Want ik niet op mijn eigen sprak, maar de Vader, die mij gezonden heeft bevolen dat ik alles wat ik heb gesproken zeggen.”

 

Johannes 5:30 (ESV): “Ik kan er niets op mijn eigen te doen. Zoals ik hoor, oordeel Ik ...”

 

Nadat ik een aantal van mijn video's kijk, schreef een voormalig Trinitariër uit Nederland, die al onschriftelijke problemen met Trinitarisme had gezien, mij een e-mail met vermelding dat ik tegen je video stond: 'De Heilige Geest is de Geest van de Vader en Zoon, Johannes 14 : 23 'door Global Impact Ministries. Alles wat ik wist om waar te zijn - zonder dat ik het zelf kon formuleren, werd door de spreker in woorden gezegd, zo simpel, zo duidelijk. Ik heb drie keer geluisterd en ging vervolgens verder met de video genaamd 'De Heilige Geest spreekt wat hij hoort', die me nog meer opreekt. Hoe kon ik deze analogie nog nooit gezien hebben? Jezus zei: 'de woorden die ik tot u spreek ik niet van mezelf spreken (Johannes 14:10)' versus 'Want Hij zal niet uit Zichzelf zal spreken (de Heilige Geest - Johannes 16:13)'. Het werd zo duidelijk dat Jezus aanduidde dat Hij Zichzelf als de Geest der waarheid zou terugkeren. '

 

Het is moeilijk om te voorstellen hoe een beweerde Alwetende God de Zoon en een vermeende God die de Heilige Geest kennen, niet onmiddellijk bekend zou zijn wat ze zouden zeggen als beweerde Trinitaire alwetend God Personen. Want hoe zou een beweerde niet-incarnate God de Heilige Geest Persoon niet al weten wat ik moet spreken voordat ik eigenlijk spreek? Voor een niet-incarnate God zou de Geest Persoon niet moeten luisteren naar een andere Goddelijke Persoon om te weten wat te spreken! Daarom moet de inwonende Heilige Geest de Geest van de opgestane Christus zijn, omdat Christus alleen sprak wat hij van de Vader gehoord heeft.

 

“Die nedergedaald is zelf ook Hij die ver boven al de hemelen opgestegen, zodat Hij alle dingen. Vervullen zou” Efeziërs 4:10 NASB

 

God als God heeft altijd alle dingen vervuld, maar God als mens (God als Zoon, God als Middelaar en Paraclete) heeft niet alle dingen als Zoon vervuld tot zijn Hemelvaart in de hemel.Dit verklaart waarom de Hebreeuwse patriarchen en profeten nooit geweten of ervaren “de Geest van Zijn Zoon” (Gal. 4: 4) in hun hart, omdat alleen het Nieuwe Testament gelovigen Jezus kunnen kennen als “de Geest van Zijn Zoon in onze harten, die roept: Abba, Vader (Gal. 4: 6, Romeinen 8: 9, 26, 27, 34) “en dit wordt uitgelegd hoe Jezus alomtegenwoordig is om te horen en te beantwoorden gebeden als de Vader, die om Zijn volk te redden van een man werd hun. zonden( “Als je iets begeren zult in mijn naam, ik zal het doen” - Johannes 14:14).

 

De Heilige Geest Is Jezus De Paraclete

 

Johannes 14:26 roept de Heilige Geest de "Paraclete" (advocaat / intercessor) in de enkelvoud aan, terwijl 1 Johannes 2: 1 en Johannes 14: 16-18 Jezus de "Paraclete" (advocaat / intercessor) noemt in het enkelvoud. Hebben we twee advocaten die voor ons of een plegen?

 

"Maar de advocaat (de paraclete), de Heilige Geest, die de Vader in mijn naam zal sturen, zal u alle dingen leren en u herinneren aan alles wat ik tegen u gezegd heb." Johannes 14:26

 

“En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere advocaat (Trooster) om u te helpen en geven samen met u de Geest van de waarheid forever-. De wereld kan hem niet accepteren, omdat het hem ook niet ziet of hem kent. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in u zijn. Ik zal je niet als weeskinderen verlaten; . Ik zal tot u komen”Johannes 14: 16-18

 

Wie anders dan Jezus woonde bij de discipelen, maar zou in de discipelen zijn als de enige advocaat bij de Vader?

 

"... we hebben een advocaat (paraclete) bij de Vader, Jezus Christus, de rechtvaardige." 1 Johannes 2: 1

 

Thayer's Griekse lexicon Definieert het Griekse Noun "Paraclete".

1. Degene die de oorzaak van een ander pleit voor een rechter, een pleitbezorger, een advocaat, een juridisch assistent; Een advocaat.

2. Universeel, degene die iemand anders pleit, met een, een intercessor.

3. In de breedste zin, een hulpverlener, hulpverlener, assistent, assistent;

Hier vinden we dat zowel Jezus als de Heilige Geest één voorstander genoemd worden in het enkelvoud. Voor "Paraclete" in het Grieks is in de enkelvoudige vorm, dat wil zeggen "advocaat, intercessor" of "helper", terwijl "Parakletoi" (de betekenis van "advocaten") de meervoudsvorm van "Paraclete" betekent, Als meer dan een advocaat Aangezien geen scriptie ooit zegt dat we twee voorspellers hebben (parakletoi) weten we dat Jezus de Heilige Geest der Waarheid is, die onze Eén Paraclete is.

 

Een Paraclete is een Middelaar

 

William Barclay citeerde een tweede gebruik van 'Paraclete' getransliceerd uit het Grieks in de Targum versie van Job 33:23. Elihu, in zijn poging om Job te troosten, beschrijft een man die desperaat ziek is en de dood, "de put" nadert. 'Toch' gaat hij verder, 'als er een engel als mediator (parakletos) voor hem is.' De Targum gebruikte het Griekse woord 'Paraclete' voor een 'mediator'.

 

Onder Paraclete zegt Thayer's lexicon, "De Targums en Talmud lenen Griekse woorden פְּרַקְלִיט en פְּרַקְלִיטָא en gebruiken hen van een tussenbevelaar, verdediger of advocaat; cf. Baxtorf, Lex.Talm., P. 1843 ((bewerkt door Fischer, p. 916)); Zo (de) Targum op Job 33:23 voor מֵלִיץ מַלְאָך, zegt een engel die de oorzaak van de mens bij God pleit; (Cf. πλουσίων παρακλητοι [Paraclete] ...)”

 

De Targum gebruikte het Griekse woord Paraclete in Job 33:23 voor een engel die de oorzaak van de mens bij God pleit.

 

"Als er een engel als bemiddelaar voor hem” (Job 33:23 NASB). De ESV, ISV en HCSB zeggen allemaal ‘bemiddelen’ of ‘bemiddelaar’ in Job 33:23.

 

Hier kunnen we zien dat 'Paraclete', die meestal een 'Advocaat' en 'Intercessor' betekent, ook het idee van een dienst doet als mediator namens de mensheid. 1 Timotheüs 2: 5 zegt: "Want er is één God en een mediator ook tussen God en mensen, de man Christus Jezus." Sinds de Heilige Geest wordt onze "Paraclete" genoemd in Johannes 14:26 en wordt Jezus hetzelfde genoemd "Paraclete" in de enkelvoudige vorm in Johannes 14:16 en in 1 Johannes 2: 1, is het duidelijk dat er slechts één Paraclete kan zijn als onze "één bemiddelaar tussen God en mannen" die "de man Christus Jezus" is.

 

"Paraclete" verschijnt altijd in de enkelvoudige vorm voor degene die dienst doet als onze "advocaat" en "intercessor", namelijk jesus. Op dezelfde manier verschijnt "Middelaar (mesieten)" in de enkelvoudige vorm om aan te tonen dat er slechts één is die als Middelaar tussen God en mensen dient, "de man Christus Jezus." Sinds Johannes 14:26 identificeert de Heilige Geest als onze Paraclete (Advocaat, intercessor, mediator) in de enkelvoud, en sinds 1 Johannes 2: 1 en Johannes 14: 16-18 Jezus als onze Paraclete (Advocaat, Intercessor, Middelaar) in de enkelvoud identificeren, we weten dat Jezus de Een Paraclete moet zijn Als de Heilige Geest der Waarheid, die met de discipelen in het vlees leefde, maar later in de discipelen zou komen als de inwonende Heilige Geest (Paraclete). Aangezien Lukas 01:35 en Mattheüs 01:20 ons te informeren dat de Heilige Geest is mens geworden in de Hebreeuwse maagdelijke ( “de Heilige Geest zal over u komen” Lukas 01:35, “dat wat in haar verwekt is uit de Heilige Spirit”-Matthew 01:20), is het zinvol dat Jezus de Heilige geest van de Vader, die in om ons te redden incarneren als onze parakletos en mesites (pleitbezorger / bemiddelaar / mediator) werd. Voor God, zoals God niet kan voorspellen, interveniëren of bemiddelen omdat Hij de Hoogste Autoriteit is, maar de alomtegenwoordige God die ook een man in de incarnatie werd, kan nu voor de mensheid als de Zoon voorspellen, interveniëren en bemiddelen.

 

De Heilige Geest is de Geest van Jezus

 

“De engel antwoordde en zei tegen haar: 'De Heilige Geest zal over u komen, en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen; en om die reden het heilige Kind zal de Zoon van God genoemd worden.”Lukas 01:35

 

Geïnspireerde Schrift informeert ons dat de Heilige Geest van de enige ware God op de maagd Maria kwam om het Christus-kind bonatuurlijk te verwekken. Het was 'om die reden' dat het heilige Christus kind 'de Zoon van God zou worden' genoemd. Daarom, in plaats van de Zoon de Zoon genoemd te worden, omdat hij altijd bestaat als een beweerde eeuwige, bestaande tijdloze God, is de Zoon, de Zoon genaamd “de zoon van God” in New Schrift Testament omdat de Heilige Geest de handeling van de incarnatie in de maagd uitgevoerd door steeds het kind geboren en zoon gegeven (Jesaja 9: 6 “want een kind is geboren en unto ons een zoon wordt gegeven ... en zijn naam wordt genoemd ... de Almachtige God, de Eeuwige Vader”).

 

Geen vers in de bijbel zegt ooit dat een vermeende pre-incarnate Zoon op de Hebreeuwse maagd kwam om het kind van Christus te bovennatuurlijk opvatten. Integendeel, Lukas 01:35 bewijst dat de Heilige Geest is de Geest van de enige ware God (Johannes 17: 3), die “werd geopenbaard in het vlees, is gerechtvaardigd in de Geest”, die volgens 1 Timoteüs 3 over de maagd kwam : 16.

 

"... een engel des Heeren verscheen hem in een droom, zeggende: 'Jozef, zoon van David, wees niet bang om Maria als je vrouw te nemen; Want het Kind, dat in haar verwekt is, is uit de Heilige Geest. 'Mattheüs 1:20

 

Het kind van Christus was niet bedacht “out of” Joseph of “uit” een andere man, als het kindje Jezus bovennatuurlijk “bedacht” was “out of” Mary (Gal. 4: 4) en “uit de Heilige Geest” (Matteüs 01:20). Hier vinden we dat de Heilige Geest van God de Vader van de Messias is en Maria is de biologische moeder van de Messias die ons helpt om te begrijpen waarom Jezus altijd tot de Goddelijke Geest als Zijn Vader heeft gebeden. In dit licht kunnen we ook begrijpen hoe Jezus volkomen menselijk is volgens zijn biologische moeder en volledig 'God met ons' als een mens volgens zijn alomtegenwoordige Vader.

 

"Er is één lichaam en één Geest, net zoals ook u in één hoop op uw roeping werd geroepen; Één Heer, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, die boven alles en door alles en in alles is. "Efeziërs 4: 4-6

 

Merk op dat de 'Eén Geest' van 'Één Heer' die Geest is van de 'Eén God en Vader van iedereen die boven alles is en door alles en in alles'. Daarom is de Heilige Geest dezelfde Geest van de enige ware God de Vader (Johannes 17: 3), die ook incarneren als mens Christus werd. Want toen de Heilige Geest van God de Vader werd een man door de maagd in de incarnatie, de Vader “substantie of Being” (hypostasis - Hebr. 1: 3) werd “gereproduceerd” als de “kopie” van de Vader Wezen (charakter - Hebr . 1: 3) om te worden verenigd met een volledig volledig menselijke natuur als een mens zogenaamde Christus met slechts één persoonlijkheid, niet twee. Dit verklaart waarom het pas na de incarnatie was dat de Heilige Geest van de Vader ook de man Christus Jezus werd en waarom de Heilige Geest en Jezus dezelfde 'Paraclete' genoemd worden als onze post-incarnationele menselijke advocaat, intercessor en bemiddelaar tussen God en mannen.Vandaar dat de Here Jezus is het Nieuwe Testament inwonende Geest (2 Kor. 3: 17- “de Heer is de Geest”), die de “Parakleet” in het enkelvoud in plaats van de “Paracletoi” in het meervoud wordt genoemd. Voor de Echte Geest van God, die nooit een Paraclete was (Advocaat, Intercessor, Middelaar) in de Hebreeuwse Schrift, werd ook een ware man als onze Paraclete (Advocaat, Intercessor, Middelaar) in de Nieuwe Testamentische Schriften door zijn maagdelijke opvatting en geboorte .

 

Johannes 14:26 bewijst dat de Heilige Geest de Paraclete is (Advocaat / Verzender), terwijl 1 Johannes 2: 1 en Johannes 14: 16-18 bewijst dat Jezus de Paraclete is (Advocaat / Verzender).Aangezien "Paraclete" (advocaat) altijd in de enkelvoud voor zowel Christus als de Heilige Geest voorkomt, weten we dat de Heilige Geest dezelfde "Paraclete" moet zijn (Advocaat) als de bijzondere persoon die Christus noemde. Voor zowel Christus als de Heilige Geest wordt gesproken als One Paraclete (One Advocate / Intercessor). Want twee vermeende goddelijke personen zijn onmogelijk om twee personen te zijn, terwijl zij slechts één advocaat en intercessor zijn (Paraclete).

 

“En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere advocaat (Trooster) om u te helpen en geven samen met u de Geest van de waarheid forever--. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in u zijn. Ik zal je niet als weeskinderen verlaten; . Ik zal tot u komen”Johannes 14: 16-18 NIV

 

Merk op dat Jezus vier keer en een 'hij' eenmaal in Johannes 14: 16-17 van de Paraclete als 'hem' heeft gepraat. Toen in Johannes 14:18 Jezus duidelijk zei: “Ik zal u niet als wezen achter, ik kom tot u.” Hier is het duidelijk dat Jezus vaak gebruikt “beeldspraak” (Johannes 16:25) of versluierde speech over de Heilige geest van de waarheid als een “Hij” en een “hem” om zijn ware identiteit als die geest van de waarheid die in zijn discipelen zou houden na zijn dood(Jesaja 45:15 verbergen - “echt je bent een God die Zich verbergt, o God! Israël, de Verlosser”).

 

De context van Johannes 14: 16-18 bewijst dat "andere" (allos) "advocaat" dezelfde "Geest der waarheid" is die met zijn discipelen als Jezus in het vlees leefde, maar dat Jezus zou terugkeren in een 'andere' of 'Andere' manifestatie als de nieuwe inwonende advocaat toen hij zei: 'Ik zal je niet verlaten als weeskinderen, ik zal naar je toe komen.' Omdat het Griekse bijvoeglijk naamwoord 'allos' gewoon 'ander, ander of anders' betekent, Johannes 14: 16 zegt niet dat de Heilige Geest een "andere" persoon is. In Mattheüs 13:24 presenteerde Jezus een andere (allos) gelijkenis. Mattheüs 2:12 zegt: "De magie heeft de weg naar hun eigen land gelaten op een andere manier." Mattheüs 13: 5 zegt, "Anderen (allos) vielen op de rotsachtige grond. Vandaar dat het Griekse bijvoegsel "allos" een "ander" of "ander" kan betekenen, zoals een andere "manifestatie". Daarom betekent "allos" geen andere persoon in Johannes 14:26.

 

Jezus bestond bij de discipelen als de paraclete (advocaat en intercessor) in het vlees, maar hij beloofde de inwonende Paraclete (advocaat) te zijn in 'andere' (of 'andere') manifestatie als de inwonende Heilige Geest buiten zijn vlees. Als dit niet de juiste interpretatie van de Schrift is, daag ik Trinitariërs uit om een ​​enkel vers te noemen waar Jezus ooit aan de Heilige Geest heeft gebeden als een aparte God Persoon naast zijn hemelse Vader! Omdat Jezus nooit aan de Heilige Geest als een aparte Hemelse Geest Persoon naast de Vader gebeden heeft, weten we dat Jezus de Heilige Geest niet als een andere God Persoon naast zichzelf had kunnen verwijzen.

 

"... we hebben een advocaat (paraclete) met de Vader - Jezus Christus, de Rechtvaardige." 
1 Johannes 2: 1 NIV

“Maar de advocaat (Trooster), de Heilige Geest, die de Vader zenden zal in Mijn Naam, dat zal u alles leren en zal je herinneren aan alles wat ik u gezegd heb.” Johannes 14:26 NIV

 

Hebben we twee advocaten als intercessors die tussen God en mannen bemiddelen of een?Johannes 14:26 bewijst dat de Vader de Heilige Geest heeft gestuurd, maar Galatiërs 4: 6 zegt dat "God de Geest van Zijn Zoon in uw hart heeft gezonden, Schreeuwend, Abba, Vader." Sinds 1 Timotheüs 2: 5 bewijst dat er Alleen 'een mediator tussen God en mannen, de man Christus Jezus', Jezus moet de Geest der waarheid zijn als de inwonende Heilige Geest.

 

Romeinen 8:26 bewijst dat de Heilige Geest tot God spreekt, maar Romeinen 8: 9 en Romeinen 8:34 bewijzen dat die Heilige Geest de Geest van Christus is.

 

'Maar jij bent niet in het vlees maar in de Geest, zo ja, dat de Geest van God in jou woont. Nu als iemand de Geest van Christus niet heeft, is hij niet zijn. 'Romeinen 8: 9

 

De Geest wordt beschreven als onze 'advocaat' in Johannes 14:26 net zoals Romeinen 8: 26-27 zegt,

 

"Op dezelfde manier helpt de Geest onze zwakheid ook, want we weten niet hoe we moeten bidden zoals we zouden, maar de Geest ZELF INTERCEEDE voor ons met groaningen te diep voor woorden, en wie de harten zoekt, weet wat de geest van de Geest is, omdat Hij voor de heiligen ingrijpt volgens de wil van God. "

 

De eerste 'tussenkomst' in Romeinen 8:26, in het Grieks, is een dubbele samengestelde vorm van het werkwoord 'huperentugchano' (hoop-er-en-toong-khan'-o) ['huper' betekent 'namens 'Entugchano' betekent 'interveniëren', 'petitie' of 'smeking'), zodat dit idee van de Geest als onze pleitbezorger voor ons pleit, dubbele nadruk wordt gelegd. 'De tweede' intercede 'zoals het in Romeinen voorkomt 8:27 is entugchanó (en-toong-khan'-o), die het meest letterlijk betekent om te interveniëren, petitie te doen of smeking. Hetzelfde exacte Griekse werkwoord entugchano (en-toong-khan'-o) wordt gebruikt Voor Jezus 'voorbidding' voor ons in Romeinen 8:34 en in Hebreeën 7: 24-25.

 

"... wie is degene die veroordeelt? Christus Jezus is Hij die gestorven is, ja, liever, die is opgewekt, die aan de rechterhand van God is, die ook voor ons ingrijpt (entugchano). 'Romeinen 8:34

 

"... maar JESUS, daarentegen, omdat Hij eeuwig doorhoudt, houdt Zijn priesterschap permanent. Daarom is hij in staat is om ook voor altijd opslaan degenen die door Hem tot God gaan, daar Hij altijd leeft om (entugchano) voor hen te maken.”Hebr. 7: 24-25

 

Johannes 14:26 zegt dat de Heilige Geest onze Trooster, die "voorstanders" en "voorspraak" aan God voor ons, terwijl 1 Johannes 2: 1 en Johannes 14: 16-18 oproep Jezus, onze Trooster, die pleit voor en bidt tot God voor ons. Eveneens Romeinen 8: 26-27 bewijst dat de Heilige Geest is het maken van voorbede voor de heiligen volgens de wil van God, maar Romeinen 8:34 en Hebreeën 7: 24-25 bewijzen dat Jezus Christus is onze enige Middelaar tussen God en mensen die is het maken van voorbede tot God uit naam van de mensheid. Hoe kan Trinitarians geloven in twee “VOORBIDDERS”, die pleiten voor en bemiddelen bij de Vader als onze One Paraclete terwijl nog steeds alleszins gelijk met de Vader? Kan een vermeende niet-geïncarneerde God Heilige Geest Person advocaat en bemiddelen bij God, terwijl nog steeds alleszins gelijk?

 

Lukas 01:35 en Mattheüs 01:20 bewijzen dat de Heilige Geest van de Vader werd een man door de Hebreeuwse maagd. Dit verklaart waarom de Heilige Geest, die een man in de incarnatie werd nu “voorbede voor de heiligen volgens de wil van God” kan maken in Romeinen 8:27. Aangezien dezelfde Griekse werkwoord “entugchano” wordt gebruikt voor zowel de Heilige Geest en Jezus het maken van “voorspraak,” wij weten dat de inwonende Geest is de Geest van de verrezen Christus, die “pleit voor de heiligen volgens de wil van God”.

 

Als de Heilige Geest is een grenzen oefenden duidelijke God Persoon met de Vader, hoe kan Trinitarians uitleggen hoe zowel Jezus en de Heilige Geest als twee grenzen oefenden verschillende God Personen kunnen bemiddelen voor de mensheid naar de Vader? Kan een niet-geïncarneerde grenzen oefenden verschillende God de Heilige Geest Persoon bidden of voorbede tot God terwijl ze werkelijk alleszins gelijk? Daarom, de enige haalbare verklaring die de godheid van Christus bevestigt is dat Gods Heilige Geest als de Geest van de Vader werd ook een man in de incarnatie om ons te redden.

 

Sinds Trinitarians, Arianen en Socinianen geloven dat de Heilige Geest is niet dezelfde persoon als de Zoon, alleen Oneness Theologie brengt harmonie om alle bijbelse gegevens. Want de Heilige Geest van de enige ware God de Vader werd ook een man in de incarnatie. Dit verklaart hoe de Heilige Geest is de Geest van de Zoon (via incarnatie) die nu pleit, bemiddelt, en bemiddelt geesteswetenschappen geval voor de Vader als onze enige Middelaar tussen God en mensen (1 Tim. 2: 5) .

 

Jezus is de geest spreken met de Kerken in Openbaring 1-3

 

Openbaring 1: 17-19 bewijst dat Jezus is de luidspreker aan de zeven gemeenten in Klein-Azië uit Openbaring 1:19 tot en met Openbaring 3:22.

 

Openbaring 1: 17-19 zegt: “Toen ik hem zag, viel ik aan zijn voeten als dood. En Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei: “Wees niet bang; Ik ben de eerste en de laatste, en de levende One; en ik was dood, en zie, Ik ben levend voor eeuwig , en ik heb de sleutels van de dood en van Hades. Daarom schrijf de dingen die je hebt gezien ...”

 

Als u een rode letter editie Bijbel, zult u merken dat de woorden van Jezus Christus beginnen in Openbaring hoofdstuk één en eindigen in Openbaring 3:22 waar Jezus zijn woorden vult aan de zeven gemeenten in Klein-Azië door te zeggen: “Die heeft een oor, die hore wat de Geest zegt tot de kerken.”Hier Jezus identificeerde Zich als‘de Geest’, die aan de zeven gemeenten in Klein-Azië gesproken. Daarom is Jezus de Heilige Geest van de Vader zelf, die ook een man in de incarnatie door het maagdelijke werd.

 

Alleen Eenheid Theologie Brengt Harmony To All The Schrift

 

De Heilige Geest is de Geest die het Christuskind in de incarnatie werd. Dat is de reden waarom de Heilige Geest is Christus die de "Parakleet" in het enkelvoud in plaats van de Paracletoi in het meervoud wordt genoemd. Voor twee personen als twee Personen niet zo kunnen functioneren alleen One “Trooster” (zoals One “advocaat” en “Middelaar”), die bemiddelt ons geval aan God de Vader. Daarom, als God werkelijk twee andere God Personen die als tweede en derde Goddelijke Personen van een drie-eenheid was, dan Gods Woord moet het Griekse woord “Paracletoi” te gebruiken in het meervoud voor de Zoon en de Heilige Geest in plaats van “Parakleet” in het enkelvoud. Zelfs als Trinitarians aandringen tegen de taalkundige bewijs waaruit blijkt dat twee “Paraclatoi” niet kan functioneren als een “Trooster” als twee advocaten die Mediate voorspraak en is het nog steeds onmogelijk voor de Zoon en de Geest aan zijn grenzen oefenden verschillende ware God Personen naast de Vader terwijl het dienen als twee Paracletoi (twee pleit twee Intercessors en twee bemiddelaars).

 

Trinitarians kan niet beweren dat de Heilige Geest is een alleszins gelijk niet-geïncarneerde God Persoon die een of andere manier tussenbeide bij God, terwijl nog steeds alleszins gelijk met Hem. Want God als God is de hoogste autoriteit. Als er een God persoon als een ware God Persoon pleit voor een hogere autoriteit dan kon die zogenaamde God Person niet alleszins gelijk zijn. Daarom, de enige theologische visie die harmonieert met alle van de bijbelse gegevens Eenheid Theologie.

 

 

Voor meer artikelen

Voor gratis boeken

Voor Video Teachings, abonneren op ons YouTube-kanaal

 

Gids van Kerken:

 

South Holland - Rotterdam - Verenigde Pinkstergemeente in Europa 

 

Nederlands Spreken Missionarissen:

 

Allan and Carla Calhoun (Missionary, Europe/Middle East, Netherlands)

Please reload

C O N T A C T

© 2016 | GLOBAL IMPACT MINISTRIES