De vader is de Heilige Geest

Dit is een onvolmaakte vertaling van de originele Engels document dat is vertaald door Google vertalen software. Als je spreekt Engels en wil om te dienen als een web-minister te beantwoorden mensen vragen in uw eigen taal; of als u wilt ons helpen om de juistheid van de vertaling te verbeteren, dan kunt u ons een bericht sturen.

 

 

 

Onze hemelse Vader nooit gezegd dat Hij bestaat als drie grenzen oefenden verschillende God Personen van een vermeende drie-eenheid als rooms-katholieke theologen en later protestantse theologen hebben ten onrechte beweerd. De crux van de Drie-eenheid doctrine beweert dat "de Heilige Geest is niet de Vader" en "de Vader is niet de Heilige Geest."

 

Maar als de Bijbel zelf bewijst dat de Heilige Geest is de dezelfde Geest van de Vader en de Geest van de Vader is deze zelfde Heilige Geest, dan is de hele Drieëenheid Doctrine instort.

 

De Heilige Geest is de geest van de VADER

 

Jezus zei dat "God is een Geest" in de context van te zeggen, "de Vader zoekt ware aanbidders om Hem te aanbidden in geest en waarheid (Johannes 4: 23-24)." Omdat "God is een Geest" en omdat de Vader alone streeft ware aanbidders om Hem te aanbidden in geest en waarheid, moet de Vader, die "One Spirit" te zijn (Efeziërs 4: 4-6, "één Geest ... een God en Vader boven alles, door allen en in u allen." ), die moet worden aanbeden.

 

Als de Heilige Geest was echt een ware God persoon naast God de Vader, dat wij om te aanbidden, waarom zijn er geen teksten die zo zeggen? Want als de Heilige Geest als een vermeende grenzen oefenden onderscheiden derde God de Heilige Geest Persoon was echt alleszins gelijk als een ander ware God Persoon naast de Vader, dan de Schriften moet ondubbelzinnig aangeven dat we de Heilige Geest te aanbidden als een aparte persoon in geest en waarheid samen met de Vader.

 

Maar Jezus duidelijk verklaard dat alleen "de Vader zoekt ... ware aanbidders" om Hem te aanbidden in geest en waarheid (Johannes 4: 23-24). "Geen tekst van de Heilige Schrift ooit zegt dat we de Heilige Geest in de Geest te aanbidden en in waarheid als een afzonderlijke derde God de Heilige Geest persoon. Dit alleen al zou een rode vlag voor iedereen die zijn gedupeerd te geloven dat de Heilige Geest van God is een derde ware God Persoon van een drie persoon godheid.

 

Op dezelfde manier, geen tekst uit de Schrift ooit zegt dat we de Vader aanbidden in geest en waarheid door Gods Heilige Geest als een onpersoonlijke "actieve kracht." Jehovah's Getuigen onderwijzen dat de Heilige Geest een onpersoonlijke "actieve kracht" (JW publicatie, Awake 2006 zegt: "een nauwkeurige vertaling van de Hebreeuwse tekst van de Bijbel verwijst naar Gods geest als Gods werkzame kracht. '' is de Heilige geest een persoon? '- Awake, 2006).

 

Maar hoe kunnen Jehovah's Getuigen verklaren hoe een vermeende onpersoonlijke "actieve kracht" persoonlijk kon spreken ( "Terwijl zij dienden aan de Heer en vasten, zei dat de Heilige Geest," Zet apart voor mij Barnabas en Saulus tot het werk, waartoe Ik heb genoemd . hen "- Handelingen 13: 2 NASB," want het is niet je die spreekt, maar het is de Heilige Geest "- Mark 13:11) en in dezelfde 'Ene Geest" als de "Ene God en Vader" (. Efeziërs 4: 4-6 stelt dat er "One Spirit 'van) die woonachtig zijn in alle ware christenen (" het is u niet die spreekt, maar het is "Eén God en Vader boven alles, door allen en in u allen." de Geest van uw Vader, die in u spreekt "- Mattheüs 10: 19-20.)?

Volgens Johannes 0:49, God de Vader gaf Jezus de commando's om te zijn leerlingen te spreken ( "Want ik niet op mijn eigen sprak, maar de Vader, die mij gezonden heeft bevolen dat ik zeg alles wat ik heb gesproken." - Johannes 12 : 49 NIV), terwijl de Handelingen 1: 2 staat dat Jezus "had opdrachten gegeven door de Heilige Geest aan de apostelen, die hij had uitgekozen(Handelingen 1:. 2 ESV)"

 

Sinds John 00:49 stelt dat de Vader heeft Jezus de commando's te spreken, maar Handelingen 1: 2 staat dat de Heilige Geest gaf deze opdrachten, moet de Heilige Geest, de Geest van de Vader, die Jezus de woorden die ik spreek bewoond ( "te zijn tot u ik spreek niet van mezelf, maar de Vader die in mij woont, Hij doet de werken "- John 14:10 NBG), onder leiding van Jezus (" Jezus werd geleid door de Geest "- Mattheüs 4: 1), en gaf hem de geboden om te spreken ( "het woord, dat gij hoort, is niet van mij, maar de kerkvaders" - Johannes 14:24). Zo inspireerde de Schrift bewijst dat de Heilige Geest is de Geest van de Vader, die de woorden en geboden gaf de mens Christus Jezus aan zijn leerlingen te spreken.

"Toen werd Jezus door de Geest naar de woestijn om verzocht te worden door de duivel." Mattheüs 4: 1

 

"Jezus, vol des Heiligen Geestes, keerde wederom van de Jordaan en was rond geleid door de Geest in de woestijn." Lukas 4: 1 NASB

 

Net als alle ware profeten, Jezus was zo volledig mens, dat hij "vol van de Heilige Geest" en "rond onder leiding van de Geest" van God. "Deze schriftuurlijke feiten bewijzen dat Jezus als een kind dat is geboren en zoon gegeven was niet" God ons ", zoals God, maar eerder," God met ons "als een echte man die de capaciteit hebben om te bidden had, worden geleid door God, en laat u verleiden door de duivel.

 

Voor de God die 'gedeeld in onze menselijkheid "tot" deel te nemen van vlees en bloed "(Hebreeën 2:14) werd ook gemaakt" volledig mens in every way "(Hebreeën 2:17), net als alle mensen zijn gemaakt.

"Maar als ik wierp demonen uit door de Geest van God, dan is het koninkrijk van God is over u komen." Mattheüs 12:28

 

Jezus was in staat om "boze geesten uitdrijven door de Geest van God ', en het blijkt dat de Heilige Geest van God niet alleen gevuld en bracht hem als een echte man, maar deed ook de machtige werken in zijn bediening als een echte man. Jezus duidelijk geïdentificeerd de Heilige Geest, die hem ertoe bracht, vervulde hem, en deed de machtige werken in zijn bediening als onze hemelse Vader zelf, toen hij zei: "... de woorden die ik tot u spreek, spreek Ik van Mijzelven niet, maar de Vader, Die woont IN ME, hij doet de werken. "Johannes 14:10

 

Mattheüs 12:28 zegt dat de Heilige Geest van God deed de machtige werken, maar Johannes 14:10 zegt dat die Geest is "de Vader" die in Jezus woonden te doen "de werken." Laten we nu harmonisering van de schriftuurlijke gegevens te identificeren die de Heilige Geest van God in Jezus werkelijk is.

 

Lukas 4: 1 zegt dat Jezus was "vol van de Heilige Geest."

Mattheüs 12:28 zegt dat Jezus "boze geesten uitdrijven door de Geest van God."

Maar Johannes 14:10 zegt: "de Vader die in mij woont, hij doet de werken."

 

Jezus was "vol van de Heilige Geest" en hij wierp demonen uit door dat "de Geest van God 'in hem. Maar Jezus zei dat het "de Vader" die in hem woonde, dat "het werken" in Johannes 14:10 deden.

Dus wie Jezus Christus van Nazareth heeft geleid? De enige bijbelse antwoord is de Heilige Geest van onze hemelse Vader. En wie de machtige werken door Jezus deed? De enige bijbelse antwoord is de Heilige Geest van de enige ware God, de Vader.

Jezus duidelijk geïdentificeerd de inwonende Heilige Geest als de inwonende Geest van de Vader.

 

"Maar toen ze overhandigen u over, geen zorgen te maken over hoe of wat je bent te zeggen,. Want het krijgt u in dat uur wat je bent te zeggen want het is niet JIJ die spreekt, maar het is de Geest uws Vader, Die in u spreekt ... "Mattheüs 10: 19-20

 

Maar Jezus vertelt ons in Markus 13:11, dat de inwonende Geest van de Vader is de Heilige Geest.

 

"Als ze je arresteren en geef je over, niet van tevoren zorgen te maken over wat je bent te zeggen, maar zeggen wat je wordt gegeven in dat uur, want het is niet JIJ die spreekt, maar het is de Heilige Geest."

 

Merk op dat zowel Matteüs en Marcus staat Jezus als in wezen dezelfde woorden. De enige uitzondering is dat Matthew opgenomen Jezus zegt: "... het is de Geest van uw Vader ', terwijl Mark Jezus geregistreerd zegt:" ... het is de Heilige Geest "(Markus 13:11).

 

Vandaar dat, net als Jezus als onze perfecte voorbeeld was "vol van de Heilige Geest," "rond geleid door de Heilige Geest," en op de geest van zijn vader hing om hem te geven "de woorden om de wonderen door Hem te spreken" en doe , zo waar de discipelen van Christus moet zijn volmaakte voorbeeld volgen als "vol van de Heilige Geest", "onder leiding van de Geest," en afhankelijk van de inwonende Heilige Geest van de Vader om ons de woorden om de wonderen door middel van spreken en doen geven ons geloof en afhankelijkheid van Zijn Geest.

HEILIGE GEEST GODS IS DE GEEST VAN DE VADER IN PLAATS VAN EEN DERDE GOD PERSOON

Johannes 4:24, "God is een Geest en zij die Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid."

Efeziërs 4: 3-6, "streven naar de eenheid van de Geest in de band van de vrede te bewaren. 4 Er is één lichaam en één Geest, gelijk gij ook geroepen zijt tot een hoop uwer roeping;5 één Heer, één geloof, één doop; 6 één God en Vader van allen, die is boven allen, en door allen, en in u alle."

Omdat "God is een Geest" (Johannes 4: 23-24; Jeremia 23:24) en omdat er slechts "één Geest" of "één Heer," we moeten geloven dat God is Eén goddelijke geest persoon in plaats van een veelvoud van Spirit personen van een vermeende drie persoon godheid. Want het is onzinnig om te geloven dat een duidelijke goddelijke persoon een duidelijke goddelijke persoon kan worden, zonder dat zijn eigen aparte geest, hart, ziel en geest. Als God is een geest, één van hart, een geest, en One Soul, dan kan hij niet meer dan één onderscheiden goddelijke persoon, terwijl slechts met een enkele geest, hart, geest en ziel.

 

ALFABET alleen maar spreken van een Geest van God, die alle dingen geschapen

Job 33: 4 , "DE GEEST VAN GOD heeft mij gemaakt, en de adem van de Almachtige heeft mij het leven gegeven."

  
Genesis 1: 2 -3, "De aarde nu was woest en ledig; en duisternis [was] op het gezicht van de diepte. En de Geest van God zweefde over de wateren. En God zeide: Er zij licht: en er was licht ".

Romeinen 8: 9: "Maar je bent niet in het vlees, maar in den Geest, zo anders de Geest van God in u woont. Indien iemand echter de Geest van Christus, is hij geen van zijn. "

 

Merk op dat de geïnspireerde teksten alleen maar spreken van de Ene Geest van God door te zeggen: "De Geest van God" als één Geest. Vandaar dat onze hemelse Vader als God moet "een Geest" ( "God is een Geest" - Johannes 4: 23-24 NBG) zijn. "In geest en waarheid 'als een eigen identiteit die aanbeden te worden voor alleen onze hemelse "Vader zoekt" ware aanbidders om hem te aanbidden "(Johannes 4:23), maar geen tekst van de Schrift ooit bepaald dat een andere ware God persoon wil ook ware aanbidders om hem te aanbidden als een andere ware God persoon naast de Vader.

 

Als de Vader is een Geest en de Heilige Geest is dezelfde Geest van de Vader dan kon er niet zijn twee Geesten van God, maar slechts één. En als de Vader is dezelfde Heilige Geest en de Heilige Geest is dezelfde Geest van de Vader, dan zou er geen twee en drie verschillende God personen, maar slechts één. Voor wat voor een ware God persoon zou kunnen bestaan zonder dat zijn eigen aparte Geest?

Wanneer we Malachi 2:10 vergelijken met Job 33: 4, vinden we duidelijk bewijs om aan te tonen dat de Geest van God is de Geest van de Vader die alle dingen geschapen.

"Hebben wij niet één Vader? Heeft niet één God ons geschapen? "Malachi 2:10

Job 33: 4 ". DE GEEST VAN GOD heeft mij gemaakt, en de adem van de Almachtige heeft mij levend gemaakt" stelt dat de Geest van God schiep de mens,

 

Jesaja 64: 8 identificeert die Geest als de Vader: "Gij zijt onze Vader, wij zijn leem, Gij zijt onze pottenbakker, we zijn allemaal het werk van je handen."

 

Hier kunnen we duidelijk zien dat onze hemelse Vader is de enige schepper als "we zijn al het werk 'van Zijn handen." De context bewijst dat we allemaal het werk van de handen van de Vader. Maar Job 33: 4 stelt dat het "de Geest van God" die de mens gemaakt had door Zijn eigen 'adem' ( "DE GEEST VAN GOD heeft mij gemaakt, en de adem van de Almachtige heeft mij levend gemaakt" - Job 33: 4 / "door het woord des HEEREN zijn de hemelen gemaakt en al de gastheren van hen door de adem van Zijn mond" - Psalm 33: 6).

 

Dit zijn de woorden van een enkel individu als onze hemelse Vader. Het is moeilijk voor te stellen dat een van de Hebreeuwse profeten kon hebben geloofd in meer dan één ware God Persoon terwijl slechts spreken van een individu als hun Schepper.

 

Psalm 8: 5-6 en Hebreeën 2:17 ons te informeren dat de Zoon is De directe context van Psalm 8 "aangesteld om te heersen over het werk van Zijn handen.": 5-6 en Hebreeën 2:17 bewijzen dat de Zoon wordt benoemd om te heersen over de werken van de handen van de Vader.

 

Daarom is onze hemelse Vader alleen is de enige Schepper die alle dingen geschapen "all alone" en "door mij" ( "Ik, de HERE, ben de maker van alle dingen, strekte de hemelen van mijzelf en het verspreiden van de aarde helemaal alleen, . "- Jesaja 44:24) als de onzichtbare en Alomtegenwoordige Heilige Geest nieuwtestamentische geschriften die spreken van de zoon als de Schepper, gewoon spreken van Christus als de HEERE God de Vader, die alle dingen geschapen voordat ook steeds een mens zoon (Hebreeën 3: 3-4 KJV zegt: "want deze man was meerder heerlijkheid waardig geacht dan Mozes geteld, aangezien hij die het huis gebouwd heeft, meerder eer heeft, dan het huis want een ieder huis wordt van iemand gebouwd,. maar die alles gebouwd is God. "/ Hebreeën 01:10 BSB zegt: " In het begin, Heer, U de basis gelegd van de aarde, en de hemelen zijn het werk van Jouw handen. ").

 

Heer God de Vader is ONE geestelijk wezen die beloofde POUR zijn eigen Geest op alle vlees


Joel 2:17, 28: "En gij zult weten, dat ik in het midden van Israël ben, en dat ik ben de HEER, uw God, en niemand meer; en Mijn volk zal niet beschaamd worden ... En het zal daarna geschieden , ik zal Mijn Geest uitstorten op alle vlees ... "

  
Merk op dat de HEERE, onze God, is de luidspreker in vers 17. In vers 28 Jahweh God gaat verder met te zeggen: "Ik zal Mijn Geest uitstorten op alle vlees. 'Sommigen beweren dat de spreker is niet God de Vader in Joel hoofdstuk twee .

 

Toch is er geen twijfel over bestaan dat de spreker van Joel hoofdstuk twee is de Vader, gebaseerd op de woorden van Jezus zelf in Lukas 24:49 kan zijn. Jezus zei: "Ik zend de belofte van Mijn Vader '(' En zie, Ik zend de belofte Mijns Vaders op u." - Lukas 24:49 BSB). Omdat Jezus zelf zei dat hij de belofte van de Vader (de belofte van de Vader), weten we dat de Vader is de luidspreker in Joël 2:28 die beloofde uitstorten Zijn Geest op alle vlees stuurt.

 

Vandaar dat God de Vader is duidelijk degene die zei dat de Heilige Geest is: "Mijn Geest" (Opmerking: Jesus giet Geest van de Vader, want hij is dat vader incarneren als een man: Johannes 10: 37-38: " Indien Ik ben niet te doen de werken van Mijn Vader, doe het dan niet geloven Me. Maar als ik ze te doen, ook al heb je Mij niet gelooft, zo gelooft de werken zelf, opdat gij moogt weten en begrijpen dat de Vader in Mij ... "/ Mattheüs 3:11, Johannes zei Jezus:" Hij zal dopen u met de Heilige Geest. "Sinds Jezus is de vleesgeworden Vader als een mens, Jezus zelf stort de Geest op alle vlees" om de belofte van de Vader te vervullen: "ik zal Mijn Geest uitstorten op alle vlees 'in Joël 2:28) .  

De natuurlijke lezing van de heilige geschriften, spreken van de Heilige Geest als de Heilige Geest van onze hemelse Vader in plaats van een vermeende grenzen oefenden onderscheiden derde God de Heilige Geest Persoon van een drie persoon godheid.

 

Hoe kunnen we zeggen dat de Heilige Geest is een derde goddelijke persoon van een drie persoon godheid wanneer de Vader zegt dat de Heilige Geest "Mijn Geest?" Trinitarians die de katholieke Credo volgen, worden gedwongen om te voegen en afbreuk doen aan de woorden van God door te verklaren dat de Geest van God de Vader is een derde goddelijke persoon in plaats van het aanvaarden van de vlakte schriftuurlijk feit dat de Heilige Geest is de Ene Geest van God de Vader Zelf.

 

Genesis 6: 3: "En de HEERE zeide: Mijn Geest zal niet in eeuwigheid twisten met de mens ..."

 

De Bijbel zegt nooit dat "de Heilige Geest" of "de Geest van God" is een andere goddelijke persoon van een drie persoon godheid, noch de Bijbel ooit een geval van een vermeende derde goddelijke persoon genaamd de Heilige Geest ooit communiceren met de Vader lijst of de Zoon.

 

Trinitariërs kunnen wijzen op geïncarneerde gevallen van "de Geest" het maken van onderbrengen "voorbede voor de heiligen volgens de wil van God" de Vader (Romeinen 8: 26-27 laat zien dat de inwonende Geest van Jezus bidt en pleit bij de Vader namens ons ), maar deze passages worden duidelijk spreken over Jezus als de inwonende Geest ", die pleit voor ons" (Romeinen 8:34 - Jezus Christus is degene die gestorven ... wie is aan de rechterhand van God, die inderdaad voorbede voor ons '), Omdat Jezus is de Heilige Geest, die een man werd door de vi r . gin (Lukas 01:35 - "de Heilige Geest zal over u komen", Mattheus 01:20, "het kind dat verwekt heeft in haar is uit de Heilige Geest", 2 Cor 03:17, "de Heer is de Geest ").

 

Bovendien, als alle drie goddelijke personen zijn alleszins gelijk in macht en gezag, zou men kunnen denken dat Jezus vaak zou hebben gebeden om de vermeende niet vleesgeworden derde goddelijke Geest Persoon genaamd de Heilige Geest in plaats van alleen maar bidden tot de Vader alleen. We vinden nooit onze hemelse Vader ooit echt dialoging met Zijn Heilige Geest of met zijn zoon in de Hebreeuwse Bijbel, omdat de Zoon van God zijn begin had door zijn verwekking in het zijn "een leven beschoren in zichzelf" door de Vader (Johannes 5:26, "Zoals de Vader leven heeft in zichzelf, zo heeft hij de Zoon leven in zichzelf toegekende").

Het is dus de mens Christus Jezus, die "opgevaren is verre boven al de hemelen, dat Hij alle dingen vervullen zou" (Efeziërs 4:10) die nu "pleit voor de heiligen" (Romeinen 8:27) als "de Geest van Zijn Zoon in onze harten, die roept: Abba Vader "(Gal. 4: 6). Voor de Schriften bevestigen dat de Ene duidelijke God werd ook een man met een duidelijke 'leven in zichzelf "(Johannes 5:26) in de incarnatie door de maagd.

  
Een Trinitarian kan de hele Bijbel doorzoeken van Genesis tot Openbaring, zonder het vinden van een enkel vers van de Schrift toont God de Vader en de Heilige Geest te communiceren met elkaar als twee alleszins gelijk God Personen.

 

Evenmin kan een Trinitarian wijzen op een enkel vers van de Schrift waar Jezus ooit bad: "O Hemelse Heilige Geest?" Als alle drie vermeende goddelijke personen zijn eigenlijk drie alleszins gelijk personen dan waarom is het dat Jezus altijd bad tot de Vader? En als de Zoon van God altijd heeft bestaan als een aparte en onderscheiden goddelijke persoon, afgezien van de Vader van eeuwigheid verleden, waarom doen we niet vinden van de Vader en de Zoon ooit communiceren met elkaar voorafgaand aan de geboorte van de Zoon?

 

ER IS SLECHTS ÉÉN Geest des HEEREN die de enige ware God de Vader ZELF

2 Samuel 23: 2 - ". De Geest des HEEREN heeft door mij gesproken, en Zijn Woord [was] op mijn tong"

 

De meeste Trinitariërs beweren dat Gods Woord is een vermeende God het woord persoon onderscheiden van de Vader en de Heilige Geest, en dat Gods Woord is woord van de Vader als Jezus. Maar 2 Samuel 23: 2 duidelijk bevestigt dat "Zijn Woord" is de Heilige Geest van woord des HEEREN. Als het woord van God is het woord Geest dat behoort tot de Heilige Geest, dan is dat maakt de Heilige Geest, de Geest van de Vader.

 

Ezechiël 11: 5 - "En de Geest des HEEREN op mij viel, en zeide tot mij: Zeg; Zo zegt de Heer. "

 

Ook hier zien we dat "de Geest van Jahweh 'spreekt Gods woord. Als het woord van God is een vermeende God het woord persoon zoals sommigen beweren Trinitarians, hoe zou een vermeende God het woord het woord van de Geest? De enige haalbare verklaring is dat de Heilige Geest van Jahweh God de Vader spreekt Zijn eigen woord uit Zijn eigen antropomorfe mond.

 

Zacharia 4: 6 - "... Niet door kracht, noch door macht, maar door Mijn Geest, zegt de HEERE der heerscharen."

 

Wie precies zei: "Mijn Geest" in Zacharia 4: 6? De meeste Trinitarians zou bevestigen dat de Vader sprak in Zacharia 4: 6. Omdat de Vader de Geest: "Mijn Geest", noemt de Heilige Geest van Jahweh moet diezelfde Geest van onze hemelse Vader, die alleen kan tot Hem. Zo kan er maar Eén Geest des HEEREN, die de Vader zelf zijn.

  

Jesaja 40:13 - "Wie heeft den Geest des HEEREN bestierd, en [wordt] Zijn raadsman heeft hem geleerd? '

  

Jesaja 40: 7 - "Het gras verdort, de bloem valt af, als de Geest des HEEREN blaast daarop voorwaar, het volk [is] gras."

  

Richteren 6:34 - "maar de geest van de Heer kwam op Gideon ..." 

Rechters 03:10 - "En de Geest des HEEREN was over hem ..."

  

Genesis 6: 3 - "En de Heer zei: Mijn Geest zal niet in eeuwigheid twisten met de mens, voor dat ook hij [is] vlees is; doch zijn dagen zullen zijn honderd en twintig jaren.

 

Onze hemelse Vader heeft duidelijk Enige Goddelijke Geest, die de Heilige Geest van Zichzelf. Trinitarians kan niet uitleggen hoe elke vermeende duidelijke goddelijke Persoon van een drie Persoon godheid kunnen elk een afzonderlijke persoon zonder iedere persoon die zijn eigen aparte Geest. Omdat de Geest des HEEREN God de Vader is "Één Geest"(Efeziërs 4: 4-6) als "de Heilige Geest," kunnen er twee of drie verschillende goddelijke Geest Personen van een vermeende drie persoon godheid.

 

Voor meer artikelen

Voor gratis boeken

Voor Video Teachings, abonneren op ons YouTube-kanaal

 

Gids van Kerken:

 

South Holland - Rotterdam - Verenigde Pinkstergemeente in Europa 

 

Nederlands Spreken Missionarissen:

 

Allan and Carla Calhoun (Missionary, Europe/Middle East, Netherlands)

 

Please reload

C O N T A C T

© 2016 | GLOBAL IMPACT MINISTRIES