Het geval voor Oneness Theologie Chapter One

Dit is een onvolmaakte vertaling van de originele Engels document dat is vertaald door Google vertalen software. Als je spreekt Engels en wil om te dienen als een web-minister te beantwoorden mensen vragen in uw eigen taal; of als u wilt ons helpen om de juistheid van de vertaling te verbeteren, dan kunt u ons een bericht sturen.

 

 

Hoofdstuk 1. Het geval voor Oneness Theologie

 

Apostolische geloof Christenen staan bekend als Oneness apostolisch geloof christenen omdat we geloven dat de eerste eeuw apostelen geleerd Oneness monotheïsme in plaats van de zogenaamde Trinitarian, Arian (Jezus als een geschapen engelachtige zoon), of sociniaanse Monotheïsme (Jezus is slechts een bijzondere man). De aanduiding "Apostolisch Geloof" betekent gewoon het geloof van de oorspronkelijke apostelen van Jezus Christus. We zijn ook bekend als Oneness Pinkstermensen omdat we geloven dat de ware kerk van de levende God werd gesticht op de Pinksterdag toen de Geest van God voor het eerst werd uitgestort in de nieuwtestamentische kerk en alle nieuwe bekeerlingen werden gedoopt in de Naam van Jezus Christus voor de vergeving van hun zonden.

 

De historische aanduiding voor de Eenheid Pentecostal uitzicht was ooit bekend als "modalistische monarchianisme" in de eerste eeuwen van de christenen tijdperk. Volgens het historische bewijs, de modalistische Monarchians werd ooit bekend als "de meerderheid van de gelovigen" (Tertullianus, Against Praxeus 3) en als "de algemene run van de christenen"(Origenes, commentaar van het Evangelie van Johannes, boek 1, hoofdstuk 23 ) in de vroege dagen van het christendom.

 

Definitie van modalistische monarchianisme

 

Merriam Webster definieert bondig Modalisme als: "Drie wijzen of vormen van activiteit (de Vader, de Zoon en de Heilige Geest) op grond waarvan God zich manifesteert." Monarchianisme betekent simpelweg een geloof in "One Ruler." Monarch komt van "mono", wat betekent dat "One" en "boog", wat "Ruler." Vandaar dat modalistische monarchianisme is het geloof in God als Eén Monarch [Heerser], die zich in drie modi van de activiteit heeft gemanifesteerd.

 

Prominente Oneness theologen als David K. Bernard terecht hebben bevestigd dat de moderne dag Oneness pinksterbeweging geloven dezelfde fundamentele huurders van het geloof als de modalistische Monarchian christelijke meerderheid van de eerste driehonderd jaar van de christelijke geschiedenis (David Bernard schreef: "In principe, Modalisme is hetzelfde als de moderne leer van de Eenheid "- de eenheid van God p.318). Zelfs de tegenstanders van de oude Eenheid Modalisten schreef dat de modalistische Monarchians waren "altijd ... de meerderheid van de gelovigen" (Tertullianus in Against Praxeus hoofdstuk 3 - late 2e eeuw tot in de vroege 3e) in het Westen, en "de algemene run van de christenen "in het Oosten(Commentaar Origenes naar het evangelie van Johannes, boek 1, hoofdstuk 23 - vroege tot midden-3e eeuw). Tertullianus van Carthago niet alleen erkend dat de Oneness Modalisten waren "de meerderheid" in zijn tijd (170-225 na Christus), bevestigde hij ook dat dit "altijd" de zaak zo ver terug als hij wist ( 'zij die altijd deel uitmaken van de meerderheid van de gelovigen "- Tegen Praxeus 3 / Adolph Harnack schreef dat" modalistische monarchianisme "was eens" omarmd door de grote meerderheid van alle christenen "- Adolph Harnack, History of Dogma, London: Williams & Norgate, 1897, III, 51-54 .). Hoewel we nu worden vervolgd als een minderheid, we geloven nog steeds dezelfde fundamentele theologie van "de grote meerderheid van alle christenen" in de eerste driehonderd jaar van de christelijke geschiedenis.

 

Oneness gelovigen bevestigen dat God is een single "Monarch", "Ruler," en "King" (monarchianisme) die zich openbaarde (Modalisme) als onze hemelse Vader in de schepping, de Zoon in de verlossing, en de Heilige Geest als de eigen geest van de Vader in actie. Want God de Vader eigen Heilige Geest kwam neer uit de hemel (Lukas 1:35; Johannes 6:38) en Zijn eigen Woord is vlees geworden (Johannes 1:14) om het kind van Christus te worden. Zo Eenheid aanhangers geloven dat de Ene God die de Heilige Geest van de Vader werd ook een man die de Zoon is om "zijn volk redden van hun zonden".

 

De eerste eeuw apostelen leerden dat er slechts "één God", zoals onze hemelse Vader ( "één God en Vader boven alles" - Efeziërs 4: 6) "en één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus" (1 Tim. 2: 5: "Jezus van Nazareth, een man blijkt aan u door God met machtige werken en wonderen en tekenen die God door hem gedaan heeft" Handelingen 2:22 ESV). Voor de Ene God werd ook een man in de incarnatie door de maagd. Vandaar dat de Ene God de Vader "werd geopenbaard in het vlees" en "gerechtvaardigd in de Geest" (1 Tim. 2: 5) als de mens Christus Jezus, omdat Jezus is dat God die kwam om ons te redden als een echte man die onder mannen (Volgens David K. Bernard, Oneness theologie leert dat God een echte man in de incarnatie, "de rol van de bemiddeling van Christus heeft geen aparte goddelijke identiteit impliceert werd, maar verwijst eenvoudigweg naar Zijn echte, authentieke menselijkheid ... niemand anders kon kwalificeren als de bemiddelaar, behalve God Zelf komen in deze wereld als een menselijk wezen. "- David K. Bernard's online artikel," The Middelaar tussen God en mensen "kan worden bekeken ophttp://www.oocities.org/robert_upci/mediator_between_god_and_men_by_bernard. htm )

 

Paulus schreef aan de Korinthiërs dat "God in Christus de verzoening van de wereld met Zichzelf" (2 Kor. 5:19 NASB). Geen tekst van de Schrift ooit stelt dat een engelachtige cijfer was ooit in Christus Jezus (de leer van het arianisme: Jehovah's Getuigen). Noch enige tekst van de Schrift ooit zeggen dat een vermeende God de Zoon, of God de Christus in Christus (de leer van de Drie-eenheid), omdat God de Vader is altijd gesproken in de Bijbel als in de Zoon (de leer van de Eenheid Modalisme was: Johannes 10:38, 14:10 "de Vader blijven in mij doet Zijn werken")en gezien worden door de Zoon ( "Hij die mij ziet ziet Hem die mij gezonden heeft" - Johannes 12:45: "wie heeft mij gezien 7-9): 14 - heeft de Vader gezien ". Dat is de reden waarom Jezus als de Zoon van God "het beeld van de onzichtbare God" (Kolossenzen 1:15) wordt genoemd als het beeld van de onzichtbare Vader. Daarom alleen de Oneness beeld van God in Christus Jezus, past perfect alle van de bijbelse gegevens.

 

De woorden "God de Vader" (1 Korintiërs 8: 6), of soortgelijke aanduidingen zoals 'God, onze Vader "(Filippenzen 1: 2; Efeziërs 1: 2), en" God en Vader "(Efeziërs 4: 6) lijken meer dan dertig keer in het Nieuwe Testament, maar we hebben nooit een enkel voorbeeld van een vermeende God de Zoon, en God de Heilige Geest ooit die zich in geïnspireerde Schrift, zelfs niet een keer. Er is een reden waarom God altijd onder leiding van de apostelen en profeten aan God de Vader, in plaats van God de Zoon en God de Heilige Geest te schrijven. Voor onze hemelse Vader is "de enige ware God" (Johannes 17: 3) en dat er geen ware God naast Hem ( "er is geen God buiten Mij" - Jesaja 45: 5). Zo is de mens Christus Jezus is "het beeld van de onzichtbare God" (Kolossenzen 1:15) als het beeld van de onzichtbare Vader. Vandaar dat de Schriften Enige Goddelijke Persoon als onze hemelse Vader (de Eenheid doctrine) die slechts één goddelijke geest heeft, een goddelijke Wil, een goddelijke Ziel, een goddelijke Geest, en één goddelijke Bewustzijn in plaats van drie sets van de goddelijke bewustzijn, drie goddelijke Minds, drie goddelijke Wills, en drie goddelijke Souls (de Trinitarian doctrine).

 

Bovendien, de Zoon van God is, dat dezelfde persoon, die God in Zijn schepping aangegaan om een echte man met een duidelijke menselijke geest, een duidelijke menselijke wil, een duidelijke menselijke ziel, een duidelijke menselijke geest, en een duidelijke menselijke bewustzijn. Dat is precies wat we zouden verwachten als we zijn om te geloven dat de Geest van God uit de hemel kwam ( "De Heilige Geest zal over u komen (de maagd) ... en om die reden de heilige kind wordt genoemd de Zoon van God. "- Lukas 1:35 /" ik kwam naar beneden uit de hemel -Jezus werd geleid door de Geest naar de woestijn om verzocht te worden door de duivel "Johannes 06:38) om een echte man die kon bidden en in de verleiding komen (worden" " . - Math 4: 1; Hebr 04:15) als een echte man in de incarnatie door de Hebreeuwse maagdelijke (Oneness theoloog Jason Dulle nauwkeurig bevestigde Oneness Theology toen hij schreef: "Wij geloven dat Jezus God van Zijn geboorte was, want het was. God die mens geworden. "- artikel door Jason Dulle, Heeft God Word man of inwonen een man OnenessPentecostal.com)?

 

"Dit is hoe de geboorte van Jezus Christus tot stand kwam: Zijn moeder Maria was beloofd in het huwelijk met Jozef, maar voordat ze bij elkaar kwamen, bleek ze zwanger te zijn door middel van (Grk." Ek "=" uit "), de Heilige Spirit. 19 Omdat Jozef haar man, een rechtvaardig man, was niet bereid om in het openbaar te schande haar, besloot hij te scheidenhaar zachtjes. 20But nadat hij deze dingen had nagedacht, een engel van de Heer verscheen hem in een droom en zei: "Jozef, zoon van David, wees niet bang om Maria te nemen als uw vrouw zijn, want de One in haar verwekt is vanaf (Grk . "ek" = "uit"), de Heilige Geest ... "Mattheüs 1: 18-20 BSB

 

Strongs Concordace zegt dat 'ek' betekent "van buiten, uit het midden," "van het interieur naar buiten."

HELPT Word-studies: 1537 ek (uit binnen. 1537 / ek ( "uit") is een van de meest onder-vertaalde (en dus verkeerd vertaald) Griekse voorzetsels - vaak wordt beperkt tot de betekenis "van."

NAS Uitputtende Concordance Definitie: "uit, van buiten de"

Matthew 1: 5 Prep GRK: τὸν Βοὲς ἐκ τῆς Ῥαχάβ KJV: gewon Booz van (ek = "van buiten") Rachab; en 
INT: Boaz van (ek = "van buiten") Rachab

Matthew 1: 5 Prep GRK: τὸν Ἰωβὴδ ἐκ τῆς Ῥούθ KJV: gewon Obed bij (ek = "FOM uit") Ruth; en 
INT: Obed bij Ruth

"Maar toen de volheid van de tijd gekomen was, zond God Zijn Zoon, gemaakt van (ek =" van buiten ") een vrouw, in het kader van de Wet ..." Galaten 4: 4 KJV

 

Merk op dat hetzelfde Griekse voorzetsel "ek" voor "uit" de vrouwen (de maagd Maria) in Galaten 4: 4 is hetzelfde Griekse voorzetsel gebruikt voor de kinderen gemaakt van vrouwen in de genealogische tabel van Matteüs hoofdstuk één. Zo is het normatieve gebruik van "ek" voor "uit" de vrouwen leidt ons om te geloven dat Christus geworden is 'uit' de menselijke genetica van Maria en "uit" de goddelijke essentie van het Zijn van de Heilige Geest die naar beneden kwam uit de hemel op de maagd. Daarom werd het kind van Christus duidelijk gemaakt door te worden opgevat "out of" Maria en "uit" de Heilige Geest.

 

"... Want de One in haar verwekt is vanaf (. Grk" ek "=" uit "). De Heilige Geest ..." Mattheüs 1: 18-20 BSB

 

Het is echt verbazingwekkend dat uit eenentwintig belangrijke vertalingen ik gecontroleerd, geen enkele vertaling zegt dat de Christus kind werd verwekt "uit" of "van buiten" de Heilige Geest. Dit brengt me om te geloven dat de Trinitarian Griekse geleerden die gaf ons het Nieuwe Testament in het Engels waren ongemakkelijk met de woorden, "uit de Heilige Geest," want een Trinitarian Jezus niet "uit de Heilige Geest" zou kunnen komen terwijl ze een tijdloze God de Zoon. Evenmin kon een tijdloze God de Zoon zijn "gereproduceerd" of "gekopieerd" van de "essentie van het" van de Vader ( "Wie zijn de helderheid van Zijn heerlijkheid en de gereproduceerde kopie van Zijn Essentie van het Zijn" - Hebr. 1: 3). Het is dus duidelijk dat het evangelie in de oorspronkelijke Griekse toont aan dat de mens Christus Jezus bovennatuurlijk werd verwekt "uit" de Heilige Geest Essentie van Zijn en "uit" de menselijke genetica van de maagd Maria. Daarom is de goddelijkheid van Jezus kwam "uit" de Heilige Geest (weerleggen Trinitarisme terwijl wordt bevestigd Oneness Modalisme),terwijl ten minste een deel van de fysieke menselijke eigenschappen van Jezus kwam "uit" Mary.

 

Oneness Theoloog Jason Dulle precies uitgelegd wat Oneness Theologie leert over God steeds een man in de incarnatie door de maagd. "Wij geloven dat Jezus God van Zijn geboorte was omdat het God die mens geworden was. Het zien van een absolute ontologische en hypostatische vereniging tussen Christus 'twee naturen (in tegenstelling tot Nestorianisme die hen ziet als gescheiden), wij geloven dat Jezus de mensheid niet uit elkaar had kunnen bestaan van de Vader, want het was de Vader die hebben bijgedragen aan zijn menselijk bestaan. Net zoals we niet uit elkaar zou kunnen bestaan uit de bijdrage van onze vader en moeder, kon Jezus de mensheid niet los bestaan uit de bijdrage van zowel de Vader en Maria. Met andere woorden, we niet voorstellen dat het zelfs mogelijk is dat Jezus ooit zou kunnen zijn "gewoon een man." We niet toeschrijven absolute godheid aan Jezus Christus alleen maar omdat God was in Hem (Johannes 10:38; 14: 10-11; 17:21; II Korintiërs 5:19; I Timotheüs 3:16). Jezus is ontologisch goddelijke en menselijke uit Zijn conceptie, en kon nooit iets anders dan God geopenbaard in het vlees zijn. Er was nooit een moment dat de Geest van God was niet in Christus, of een tijd dat Jezus de mensheid ooit afgezien bestond van de bijdrage van God. "(Heeft God Word Man of inwonen een Man? Artikel door Jason Dulle bij OnenessPentecostal. com)

 

De bijbelse leer van zowel de volledige mensheid en godheid van Jezus Christus werd ook onderwezen door de post-apostolische vaders die onmiddellijk de apostelen in het einde van de eerste en het begin van de tweede eeuw in geslaagd. Ignatius werd benoemd tot derde bisschop van Antiochië door de apostel Johannes zelf in de eerste eeuw, dus het is moeilijk voor te stellen dat de leer van Ignatius verschillend van de apostel Johannes zelf zou zijn geweest.

 

Ignatius van Antiochië schreef in Polycarpus 3: 2,

"Kijk naar Hem die boven de tijd - de Timeless, de Onzichtbare, die terwille van ons zichtbaar werden, de niet te overschrijden, die onderworpen zijn aan het lijden op onze rekening en voor onze sake doorstaan werd alles".

 

Ignatius die werd onderwezen door de oorspronkelijke apostelen, schreef dat de God die "zichtbaar" werd voor het eerst werd "onzichtbaar" voor zijn geboorte. Trinitarians vaak bevestigen dat de Zoon was zichtbaar als een van de engelen van Yahweh (Christophanies) in de Hebreeuwse Bijbel, terwijl de Vader was onzichtbaar. Maar volgens Ignatius en de vroegste christelijke getuigenis, de enige onzichtbare God later werd de zichtbare Zoon, die was "onder voorbehoud van het lijden op onze rekening." Zo, Ignatius die werd onderwezen en begeleid door de apostel Johannes zelf weerlegde de laatste Trinitarian doctrine.

 

Geen enkele vroege christelijke schrijver ooit sprak over een vermeende tijdloze eeuwige Zoon tot de derde eeuw na Christus kerkhistoricus Johannes Quasten toegegeven dat de eerste christelijke schrijver te spreken van een tijdloze eeuwige Zoon was Origenes van Alexandrië in de derde eeuw. Volgens Quasten, de leer van de eeuwigheid van de Zoon was "een opmerkelijke vooruitgang in de ontwikkeling van de theologie en had een verregaande invloed op de kerkelijke leer (patrologie Vol. 2, pagina 78)".

 

Mathetes beweerde een discipel van de apostelen. In het elfde hoofdstuk van Mathetes aan Diognetus, Mathetes presenteerde zichzelf als "een discipel van Apostelen te zijn geweest." Volgens Mathetes, die de God werd de Zoon was niet altijd "de Zoon genaamd" tot "vandaag."

 

'Dit is Hij die, omdat ze van eeuwigheid, is vandaag opgeroepen de Zoon ... "(brief van Mathetes aan Diognetus hoofdstuk 11)

Mathetes sprak over Christus als zijnde de "Hij", die is van "Eeuwige," maar "is vandaag opgeroepen de Zoon." Volgens Mathetes, de Zoon was eigenlijk niet de Zoon geroepen tot "vandaag." Vandaar dat de Zoon is de man die een begin hadden terwijl de bestaande "van eeuwigheid" als de "machtige God" en "eeuwige Vader" (Jesaja 9: 6). Mathetes verder de vroege christenen aangemoedigd om Jezus achten als "onze ... Vader 'in zijn brief aan Diognetus hoofdstuk negen:" ... hielden hem voor onze Onderhouder, VADER, Leraar, Adviseur, Healer, onze wijsheid, licht, Eer, Glorie, Power, en leven ... "(brief van Mathetes aan Diognetus hoofdstuk 9)

Ignatius schreef aan de Efeziërs,

"Er is één dokter, die in zowel van vlees en geest is bezeten; Beide gemaakt [gemaakt] en niet gemaakt (niet gemaakt); GOD BESTAANDE in het vlees; het ware leven in de dood;BEIDE MARY (menselijke) EN VAN GOD (goddelijke via Gods Heilige Geest); eerst passible en dan niet te overschrijden, namelijk Jezus Christus, onze Heer. "(Efeziërs 7: 2, Roberts-Donaldson vertaling)

 

Ignatius geloofde duidelijk dat de Zoon van God werd geproduceerd "beide (ek =" uit "), Maria en van (ek =" uit ") God." Dus, volgens Ignatius, de Zoon van God was "beide gemaakt ( gemaakt) en niet gemaakt (niet gemaakt) "omdat het menselijke aspect van zijn wezen is de Zoon, die een begin had door zijn verwekking, terwijl de goddelijke aspect van zijn wezen is de Vader die blijven bestaan buiten de incarnatie als de ongeschapen God zonder een begin. Daarom Ignatius leerde dat Jezus de ongeschapen 'God bestaande in het vlees. "Want God als God is" niet gemaakt, "noch God als God" een begin ".

 

Mathew 01:20 en Lucas 01:35 te bewijzen dat het kind geboren en zoon gegeven kwam "FROM (UIT) de Heilige Geest" (Mat. 01:20 ). De context van Matteüs eerste hoofdstuk laat zien dat Joseph was op het punt om weg te zetten zijn ondertrouwde vrouw, omdat hij dacht dat het kind had verwekt "van (uit) een andere man." dat is de reden waarom de engel in een droom verscheen aan Jozef om hem te informeren dat het kind niet werd opgevat uit een andere man, maar " . uIT de Heilige Geest "Daarom is de mens Christus Jezus ontving zijn goddelijkheid" van de Heilige Geest "van de enige ware God, de Vader zelf, omdat Hebreeën 1: 3 informeert ons dat hij werd gereproduceerd als een bedrukt exemplaar (Charakter in Hebr. 1: 3 betekent letterlijk een bedrukt kopie) van de stof of Being (Hypostase van de Vader in Hebreeën 1: 3) als een geheel compleet mens ( 'hij moest worden gemaakt zoals zij, volledig mens in every way "- Hebr.. 2 : 17 NIV) via incarnatie door de maagd.

 

Echter, de Heilige Geest van God had wonderbaarlijke wijze te hebben zorg mannelijke chromosomen in de incarnatie van Jezus een mannelijk kind te maken of hij zou zijn geboren een vrouw. We kunnen dus niet zeggen dat de menselijkheid van Jezus kwam alleen uit Maria en de goddelijkheid van Jezus kwam alleen uit de Heilige Geest. Als Oneness Theoloog Jason Dulle heeft opgemerkt, "God had ook te hebben bijgedragen aan Jezus 'mensheid is duidelijk in dat als Mary zou alleen al het menselijke element van het bestaan van Christus hebt toegevoegd, Jezus kon slechts een vrouwtje geweest. Alles wat Mary's ei zou hebben aangeboden waren X-chromosomen. X-chromosomen produceren vrouwtjes. Het zal de aanwezigheid van Y chromosomen een mannelijk kind produceren. Alleen mannen hebben het Y-chromosoom. Zonder een bijdrage van deze Y-chromosoom Jezus kon niet zijn geboren een menselijke man. Waar komt deze genetische invloed vandaan dan? Het enige antwoord kan zijn dat het werd geleverd door de Heilige Geest in de conceptie. Omdat God een element die nodig zijn om het menselijk bestaan van Jezus droeg, is het noodzakelijk om te belijden dat Jezus ontving een deel van Zijn menselijkheid van de Vader. God heeft Zijn godheid niet te plaatsen binnen een menselijk lichaam gemaakt van Maria, en Zijn Geest doordringen in een menselijk lichaam, maar God eigenlijk de vader van een zoon. Dat is de reden waarom Jezus gewoonlijk wordt aangeduid als de eniggeboren Zoon van God "(Heeft God Word Man of inwonen een Man? Artikel door Jason Dulle bij OnenessPentecostal.com).

 

Hebreeën 1: 3 in de KJV zegt: "Hij is de helderheid van Zijn heerlijkheid en de afdruk (charakter) van Zijn Persoon (hypostasis)".

 

De context van Hebreeën 1: 1-5 ( "Ik zal een vader voor hem zijn en hij zal Mij een zoon") bewijst dat de Zoon van God is de man die zijn begin had door zijn verwekking. Voor de woorden: "Ik zal Hem tot een Vader en hij zal Mij een zoon 'in Hebreeën 1: 5 bewijzen dat de Vader was niet altijd een Vader aan de Zoon, noch was de Zoon altijd een zoon aan zijn Vader.Vandaar dat de mens Christus Jezus was duidelijk "verleend", "een leven in zichzelf" (Johannes 5:26 - "Hij de Zoon tot een leven in zichzelf hebben" heeft verleend) door te worden overgenomen uit essentie van het tot een volledig uitgegroeid tot de Vader compleet mens. De mens Christus Jezus is dan ook de helderheid van de heerlijkheid van de Vader en 'de afdruk' van de Vader Persoon als een volledig volledige menselijke persoon. Dit is precies wat we zouden verwachten als we zijn om te geloven dat de Ene God werd ook een man binnen de Hebreeuwse maagd.

 

De geschriften informeren ons dat "God geopenbaard in het vlees, is gerechtvaardigd in de Geest" (1 Tim 3:16.), Omdat "de Heilige Geest" van God (Lukas 1:35) "uit de hemel neergedaald" (Johannes 6: 38) om "volledig mens in every way" (Hebr. 02:17 NBV) geworden. Want Jezus in het Hebreeuws betekent "Jahweh is Verlossing" als onze "Immanuel" (Matteüs 1:23), omdat zijn ware identiteit is onze "God met ons" als een echte mens onder de mensen.

Volgens Strong's Concordance Exhaustive, de korte omschrijving van het Charakter: (khar-ak-tarra ') is een "exacte reproductie." Een reproductie is iets gekopieerd van een origineel. Thayer's Greek Lexicon zegt dat "Charakter" χαρακτήρ betekent "het merk (figuur of letters) gestempeld op die akte of gewrocht op het; vandaar, universeel, "een teken of figuur verbrand (Leviticus 13:28) of gestempeld op, een indruk, de exacte uitdrukking (de afbeelding) van een persoon of ding, gemerkt gelijkenis, NAUWKEURIGE REPRODUCTIE in elk opzicht" (vgl facsimile ): Uit dezelfde als Charax; een ernstiger (het gereedschap of de persoon), dat wil zeggen (impliciet) graveren ( "character"), het cijfer gestempeld, dat wil zeggen een exacte kopie of (figuurlijk) een afbeelding -. afdruk "

Professor Barry Smith van Atlantic Baptist University schreef in zijn exegese van de brief aan de Hebreeën 1: 3,

"Het Griekse woord (Charakter) kan de letterlijke afdruk van iets, wat overeenkomt met de matrijs betekenen. Relatedly, kan het verwijzen naar iets als de kopie van een origineel. Dit wordt bevestigd door een inscriptie op een standbeeld van Antiochus I van Commagene dat luidt: 'exact beeld van mijn vorm' '(charaktêra morphês Emes) (Dittenberger, of 383, 60).

 

Hier kunnen we zien dat de oude Grieken vaak gebruikt het woord "Charakter" als een "exacte kopie" als een standbeeld van een enkele menselijke persoon. Dit zou betekenen dat Jezus de exacte zichtbare beeld van de persoon van de onzichtbare Vader. Daarom is het Griekse woord "Charakter" gebruikt in Hebreeën 1: 3 bewijst dat Jezus is "het beeld van de onzichtbare God" (Kolossenzen 1:15), zoals de exacte afbeelding van de persoon van de onzichtbare Vader als een zichtbare menselijke persoon. Zo, Hebreeën 1: 3 bewijst dat de Zoon van God is "de helderheid van Zijn heerlijkheid (van de Vader) en de afdruk van zijn persoon (de Vader persoon)" als een ware menselijke persoon die zou kunnen lijden, bidden en sterven onze zonden.

 

"Helderheid (Grieks = apaugasma)" volgens Thayer, betekent letterlijk de "gereflecteerde helderheid" van de heerlijkheid van de Vader in het kader van Hebr. 1: 3, omdat de Zoon van God is het beeld van de onzichtbare God als het beeld van de onzichtbare Vader met ons als een echte man. Want als de Zoon van God is een vermeende grenzen oefenden verschillende God de Zoon persoon, dan zou hij zijn eigen grenzen oefenden verschillende helderheid en heerlijkheid in plaats van alleen de helderheid en de glorie van de Vader Goddelijke Persoon als mens weerspiegelt. Daarom kon de Zoon van God niet een ander grenzen oefenden verschillende God Person zoals Trinitarians veronderstellen, want hij is Immanuël, "God met ons" als een geheel compleet mens ( "volledig mens in every way" Hebr. 02:17 NBV). Vandaar dat we hebben maar één Divinity Wie is God de Vader en slechts één afbeelding van die onzichtbare Vader, die ook een echte man (de Zoon van God) werd door de Hebreeuwse maagd om Zijn volk van hun zonden te redden (Matteüs 01:18 -23, Jesaja43:10 -11).

 

Dit is precies wat de overgrote meerderheid van de vroege christenen geleerd in de eerste eeuwen van onze jaartelling voor de drie-eenheid doctrine werd ontwikkeld. Hermas van Rome was een tijdgenoot van de eerste eeuw apostel Paulus (Romeinen 16:14 noemt Hermas in Rome; Hermas Vision 3: 5 zegt dat een deel van "de apostelen ... zijn nog steeds bij ons" toen Hermas schreef The Shepherd) en van de eerste eeuwse Romeinse bisschop Clemens (Hermas Vision 2: 4 registreert de woorden van een engel zegt tegen Hermas, "je zult dus schrijft twee boeken, en je zal de ene naar Clement en de andere naar Grapte sturen en Clement zal zijn naar het buitenland te sturen. , om toestemming is verleend om hem om dat te doen. "). De herder van Hermas werd algemeen beschouwd als de Schrift door de meerderheid van de vroegste christenen, maar werd afgewezen door de laatste rooms-katholieke kerk concilies van Hippo en Carthago.

 

Volgens Hermas en de vroegste Romeinse christenen, Jezus Christus is de Heilige Geest geopenbaard in het vlees in plaats van een vermeende God de Zoon in het vlees.

 

"De pre-existent Heilige Geest, die alle dingen geschapen heeft God te wonen in een lichaam van vlees door hemzelf gekozen." (Herder van Hermas, Gelijkenis 5: 6)

Gelijkenis 5: 6 is uiteraard het over de pre-existent Heilige Geest dat de Geest die zich in het lichaam van Jezus Christus geïncarneerd (Mattheüs 1:20; Lukas 01:35).

Hermas schreef verder dat "de Heilige Geest ... is de Zoon van God."

"... De Heilige Geest die met u sprak in de vorm van de kerk liet zien, want dat Geest is de Zoon van God". (Herder van Hermas, Similitude 9: 1)

 

Triniteittheologie leert dat "De Zoon is niet de Heilige Geest" en "de Heilige Geest is niet de Zoon." Toch is de vroegste christelijke getuigenis in Rome gezegd dat 'de Heilige Geest ... de Zoon van God. "Leerde Paul hetzelfde als hij schreef: "wij prediken niet onszelf, maar Christus Jezus, de Heer (2 Kor. 4: 5)" in de context van te zeggen, "de Heer is de geest" in 2 Korintiërs 3:17. Aangezien 'Christus Jezus "de Heer is, moet hij de goddelijke Geest vleesgeworden als een echte man.

 

Ignatius werd benoemd tot derde bisschop van Antiochië door de apostel Johannes zelf in de eerste eeuw. Ignatius volgde de theologische leer van de apostel Johannes door te schrijven,

"God Zelf gemanifesteerd in menselijke gedaante voor de vernieuwing van het eeuwige leven. En nu nam een begin dat was bereid door God "(Efeziërs 19: 3, Roberts-Donaldson vertaling) Merk op dat Ignatius had geleerd dat".. God Zelf "was" gemanifesteerd in menselijke vorm "(1 Tim 3:16 zegt "God geopenbaard in het vlees, is gerechtvaardigd in de Geest ...") en dat de Zoon is de man die "nam een begin" na te zijn "voorbereid door God" in Zijn tevoren gekend plan "van de grondlegging der wereld" (1 Peter 1:20; Openbaring 13: 8).

 

De verontschuldiging van Aristides van Athene is gedateerd op 125 na Christus (slechts ongeveer 25 jaar na de dood van de apostel Johannes). Volgens het begin van de tweede eeuw christenen, "God kwam uit de hemel, en van een Hebreeuwse maagdelijke aangenomen en gekleed zich met het vlees; en de Zoon van God woonde in een dochter van de man. "Na" God uit de hemel neergedaald "(Jezus zei:" Ik kwam uit de hemel "in Johannes 6:38), het was toen dat" de Zoon van God woonde in een dochter van de mens. "Merk op dat de Zoon van God wordt niet genoemd als levende totdat de maagdelijke conceptie (Johannes 5:26 "de Zoon is een leven verleend in zichzelf"). (De Apologie van Aristides van Athene, afdeling 2, AD 125)

 

Zelfs het Oude Testament informeren ons dat Jezus is de HEERE God de Vader met ons als een echte man in het vlees. God de Vader is duidelijk de spreker in Jesaja 43:10 -11, waarin de Vader zegt: "Gij zijt Mijn getuigen, spreekt de HEERE, en Mijn knecht, die Ik verkoren heb, opdat gij het weet en geloof me, en begrijp dat ik HE (Johannes 8:24; 1 Johannes5:20 ).. Voor mij was er geen God geformeerd, zal er geen zijn na mij ik, ik ben de HEERE, en behalve mij is er geen Heiland ".

 

God de Vader duidelijk gezegd, "en mijn knecht, die ik heb gekozen." We weten dat de Vader is de luidspreker in de context van Jesaja 43: 10-11 en dat de Zoon van de Vader gekozen dienaar van wie God de Vader sprak over. Hetzelfde Vader zei, "dat je het weet, en Mij gelooft, en begrijp dat ik het ben." God de Vader duidelijk gezegd, "Ik ben het" en "buiten Mij is er geen Verlosser" in het kader van de aanpak van Zijn "uitverkoren knecht." Daarom moet Jezus, onze Messias de ware identiteit van God de Vader als de grote "IK BEN" en "Ik ben het" van de Hebreeuwse Bijbel zijn.

 

Jezus duidelijk sprak van de Vader, toen hij zei: "Als je niet gelooft dat ik het ben, zult u in uw zonden sterven" (Johannes 8:24 ), omdat Johannes 8:27 stelt dat de Farizeeën "niet begrijpen dat hij was spreken met hen over de Vader. " Daarom kunnen we duidelijk zien dat Jezus sprak over de Vader, toen hij zei: "Als je niet gelooft dat ik het ben, zult u in uw zonden sterven." Degenen die niet geloven dat Jezus God de Vader die kwam om ons te redden als een man kan niet verklaren waarom God de Vader zei: "buiten mij is er geen Verlosser," verwijst naar de Vader Zelf.

 

Bovendien blijkt uit Psalm 110: 1, "Yahweh zei tegen mijn Heer (adon = een 'human heer"), zitten aan mijn rechterhand ... "Zo weten we dat Jezus onze Messias is de enige gesproken in de Schrift, die is opgevaren de antropomorfe rechterhand van de onzichtbare Vader. Vandaar dat alleen Jezus Christus gesproken worden als "naast" de HEERE God de Vader Zelf. Maar God de Vader duidelijk gezegd, "behalve Mij is er geen Heiland." En nogmaals, God, onze Vader zei in Jesaja 45: 5, "Naast Mij is er geen God" (Jesaja 45: 5-6, "Ik ben de HEER (Yahweh), en daar is niet andere; trouwens mij is er is niet God. Ik zal omgorden je, hoewel je nog niet bekend Me; Dat zij weten van de stijgende de instelling van de zon Dat er geen een trouwens Me. Ik ben de HERE (Yahweh), en daar geen andere ... "). Daarom kan geen engelen of menselijke schepping worden gezegd dat een universele God of een universele Redder naast de HEERE God de Vader zelf zijn. Zo, het identificeren van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus als de Vader zelf die kwam om ons te redden als een man ( Titus 2:13 , "op zoek naar de zalige hoop en de verschijning der heerlijkheid van onze grote God en Heiland, Jezus Christus"; Matthew 1:21 , "She will bear a Son; and you shall call His name Jesus, for He will save His people from their sins") .

 

Om het duidelijk bewijs dat Jezus is de godheid van de Vader vleesgeworden als de mens tegen te gaan, sommige Trinitarians hebben beweerd dat Jesaja 43: 10-11 is het aanpakken van "Jakob" of "Israël" als Gods uitverkoren volk als Gods getuigenis in plaats van Jezus Messias zelf. Echter, op in een YouTube-video 22 minuten getiteld "The Forgotten Trinity" (https://youtu.be/_ecgkxevoYI), Trinitarian apologeet Dr James White aangehaald Jesaja 43: 10-11 om aan te tonen dat Jezus de Messias is Jahweh. Dr White zei zelfs dat de Jehovah's Getuigen krijgen hun naam uit deze passage. In de video, James White zei dat de Griekse tekst in Johannes 13:19 gebruikt dezelfde Griekse woorden voor Jezus zegt: "Ik ben het", zoals in de Griekse Septuagint in Jesaja 43:10. Johannes 13:19 zegt: "Van nu af aan ben ik vertel u voordat het komt te geschieden, zodat wanneer dit toch gebeurt, kun je geloven dat ik het ben." Jezus zei ook hetzelfde in Johannes 08:24: "Als je geloof niet dat ik het ben, zult u in uw zonden sterven."

 

De Targum was een eerste eeuw expositie van de Hebreeuwse Geschriften geschreven door Joden. De Targum zegt dat Jesaja 43:10 verwijst naar de Messias, "de Targum leest," en mijn knecht de Messias, in wie Ik welbehagen heb ... '' De preekstoel COMMENTAAR bevestigt dat de Messias is de beoogde uitverkoren knecht in Jesaja 43: 10. "de 'Servant' bedoeld kan slechts de ene ware dienaar zijn van Jesaja 42: 1-7 . (de Messias), aangezien trouwe Israël behoort nu al tot de getuigen"

 

Er zijn veel profetieën in de Hebreeuwse Bijbel, waar God Zelf zei dat op een later tijdstip in de menselijke geschiedenis, dan zou hij op zijn troon zitten om te wonen onder de Israëlieten om te heersen en regeren op de aarde voor altijd. Toch identificeert geïnspireerde Schrift dat troon als de troon van David, die zal worden ingenomen door God tabernacling onder de mensen ( "de tent van God is onder de mensen" Openbaring 21: 3) als het Lam van God, dat is Jezus Christus, de Messias ( "de troon van God en van het Lam zal in de stad, en zijn dienstknechten zullen Hem dienen "Openbaring 22: 3) . De HEERE God duidelijk gezegd Ezechiël dat Hij de zolen van Zijn voeten onder de Israëlieten zou plaatsen voor eeuwig op de troon van David, die God noemt: "Mijn Troon."

 

Ezechiël 43: 6 (NASB) "Toen hoorde ik een gesprek met mij van het huis, terwijl een man stond naast me. 7 Hij zei tegen mij: 'Zoon des mensen, dit is de plaats van Mijn troon en de plaats van de zolen van mijn voeten, waarbij ik zal wonen onder de zonen van Israël in eeuwigheid. En het huis Israëls zal niet meer verontreinigen Mijn heiligen te noemen, zij noch hun koningen, met hun hoererij en door de lijken van hun koningen wanneer ze sterven, 8BY vaststelling van hun drempel bij Mijn drempel en hun deurpost naast mijn deurpost, met alleen de muur tussen hen en mij. en ze hebben verontreinigd Mijn heiligen naam met hun gruwelen, die zij gedaan hebben. Dus ik heb ze in mijn toorn . ... "

 

Commentary Benson's correct legt uit dat Ezechiël 43 zal worden voldaan door de Messias woning onder Gods volk altijd.

 

"Waar ik zal wonen in het midden van de kinderen Israëls voor eeuwig - Hij verwijst naar de belofte die vroeger gemaakt met betrekking tot de tabernakel en de tempel, (zie Psalm 68:16 , Psalm 132: 14 ,) ... en die bestemd zijn om bij uitstek te zijn vervuld in en door Christus, in wie al de beloften van het Oude Testament zijn naar hun uiteindelijke vervulling te hebben. "

 

Openbaring 21: 2-3 (NASB), "En ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, nederdalende uit den hemel van God, kant en klare als een bruid voor haar man versierd. En ik hoorde een luide stem van de troon, zeggende: "Zie, de tent van God is onder de mensen, en Hij zal bij hen wonen , en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal onder hen ..."

 

Hier kunnen we zien dat de Messias Ezechiël hoofdstuk drieënveertig zal nakomen, omdat God Zelf zal komen te zitten op zijn troon en zet zijn voeten onder de Israëlieten voor eeuwig als God vleesgeworden in de Here Jezus Christus. Openbaring 21: 3 staat duidelijk dat "God Zelf zal bij hen", omdat Jezus "het beeld van de onzichtbare God is (Kolossenzen 1:15) " Zichzelf als Als Jezus niet de vleesgeworden God "de tent van God onder de mensen." als een man, hoe komt het dan dat Ezechiël schreef dat de HEERE God is degene die zijn troon en zijn voeten onder de Israëlieten voor eeuwig zou plaatsen, terwijl andere geschriften bewijzen dat Jezus is degene die die troon zal bezetten met zijn eigen voeten wonende onder de Israëlieten altijd (Jesaja 9: 7; Lukas 01:32) ? Zo moet Jezus de Messias 'de tent van God bij de mensen. "

 

1 Kronieken 29:23 Terecht noemt de troon van David "de troon van Jahweh" en Openbaring 22: 3 Terecht noemt de troon van David "de troon van God en van het Lam", omdat Jezus is het Lam van God, die op de gaan zitten troon van God (Hebreeën 1: 8 oproepen Jezus God: "Uw troon O God") . Daarom zal Jezus de Messias wonen tussen het ware Israël van God (Galaten 6:16 zegt dat "het Israël van God" bestaat uit zowel Joden en heidenen) voor eeuwig in het Nieuwe Jeruzalem dat uit de hemel zal komen.

 

Lucas 1: 31-33 - "Zie, je zult zwanger worden en bevallen van een zoon, en gij zult Hem de naam Jezus geven. Hij zal zijn groot en zal worden genoemd de Zoon van de Allerhoogste. De Here God geeft Hem de troon van zijn vader David, en Hij zal regeren over het huis van Jakob eeuwig . Zijn koninkrijk zal nooit eindigen! "

 

Er kan geen twijfel over bestaan dat de Zoon van God is de man die op de troon van David zoals zal zitten "Koning over de gehele aarde zijn :;: (" 9 Zacharia 14 God is Koning over de ganse aarde 1 Psalm 47 ") en" dat Hij zal regeren als "Koning der koningen en Heer der heren (Openbaring 19:16) " "voor altijd." Yahweh God duidelijk gezegd Ezechiël dat Hij de zolen van Zijn voeten onder de Israëlieten zou plaatsen voor eeuwig op de troon van David, die God noemt: "Mijn Troon."

 

Ezechiël 43: 6-7 (NASB) "Toen hoorde ik een gesprek met mij van het huis, terwijl een man stond naast me. Hij zei tegen mij: 'Zoon des mensen, dit is de plaats van Mijn troon en de plaats van de zolen van mijn voeten, waarbij ik zal wonen onder de zonen van Israël in eeuwigheid. "

 

Vergelijken we de Schrift met Schrift, vinden we dat Jezus op de troon van David, die God noemt: "Mijn Troon" "en de plaats van de zolen van mijn voeten, waar ik onder de zonen van Israël voor altijd zal wonen, zullen zitten." Hoe precies zal God plaatst Zijn Troon en zijn voeten onder de Israëlieten altijd? De enige schriftuurlijke antwoord is via het enige beeld van de onzichtbare God, dat we ooit zullen zien (Kolossenzen 1:15; Johannes 14: 7-9) , door middel van de mens Christus Jezus (Openbaring 22: 3; Jesaja 9: 7; Zacharia 14 : 9; Jesaja 45: 14-15) .

 

Jeremia 23: 5-6 (NBG): "Zie, de dagen komen, zegt de HEERE, dat Ik aan David zal er sprake van een rechtvaardige Spruit, en een koning zal regeren en voorspoedig zijn, en recht en gerechtigheid doen op de aarde. In zijn dagen zal Juda verlost worden, en Israël zeker wonen; en dit is zijn naam, waarmede men Hem, de Here (Yahweh) ONZE GERECHTIGHEID genoemd worden ".

 

Jahweh sprak God tot de profeet Jeremia, dat in de profetische toekomst van de Zoon zou worden opgewekt als "een rechtvaardige tak" van David en dat de Zoon Naam zou Jahweh onze gerechtigheid worden genoemd. "Daarom zal de Zoon als de Zoon kon niet riep de HEERE tot die naam eigenlijk werd gegeven aan hem in de profetische toekomst (Jezus zei: "Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die je hebt mij gegeven " - Johannes 17:11) .

 

Jesaja 9: 6-7 (ESV) "Want een kind wordt geboren, om ons een zoon gegeven ; en de overheid zal op zijn schouder, en zijn naam zal genoemd worden Wonderlijk, Raad, Sterke God, Eeuwige Vader , Vredevorst. Van de stijging van zijn regering en van de vrede zal geen einde zijn , op de troon van David en over zijn koninkrijk, om het vast te stellen en te handhaven met rechtvaardigheid en met gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid . "

 

Merk op dat de naam van de Zoon dezelfde naam als de "Mighty God" en Eeuwige Vader "" genoemd worden "in de profetische toekomst in plaats van in de eeuwigheid verleden. Omdat de Zoon van God was "geboren" en "gegeven," de Zoon van God moet de "mens Christus Jezus zijn (1 Tim. 2: 5) " die werd "toegekend" menselijk "leven" (Johannes 5:26 "Hij heeft de Zoon verleend aan een leven in zichzelf hebben ") in de maagd en "de naam die boven alle namen" (Fil. 2: 9). Vandaar dat de menselijke persoon genaamd de Zoon is geïdentificeerd als zowel de "Machtige God, Eeuwige Vader" en als een "prins van de vrede", omdat de Zoon volledig God is met ons als een geheel compleet mens (een mens prins).

 

De schriftuurlijke en historische bewijs van de vroegste christelijke getuigenis van het eerste en het begin van de tweede eeuw apostolische vaders getuigen dat God een man in de incarnatie werd door de Hebreeuwse maagd als een levende Zoon ( " God kwam uit de hemel , en van een Hebreeuwse maagdelijke aangenomen en gekleed zich met vlees , en de Zoon van God leefde in een dochter van de man "- de Apologie van Aristides van Athene, afdeling 2, AD 125; " God zelf gemanifesteerd in menselijke gedaante voor de vernieuwing van het eeuwige leven "Efeziërs 19: 3) .Omdat God in Zijn schepping aangegaan om "deel te nemen van vlees en bloed" (Hebr. 02:14) door zich "volledig mens in alle opzichten (Hebr. 02:17 NBV) " als "de Zoon van God", die "leefde in een dochter van de mens, "Gods nieuwe manifestatie in het vlees (1 Tim. 2: 5) is zo" volledig mens " (Johannes 5:26), dat de Zoon als de Zoon moet een duidelijke hebben" het leven in zichzelf (Johannes 5: 26) ', dat zich onderscheidt van God als de Vader' leven in Zichzelf ' (Johannes 05:26). Dit verklaart waarom Christus als een echte man leeft onder de mensen in staat om te bidden en de verleiding was. Daarom, God als God is de onzichtbare Vader die niet kan bidden of in de verleiding komen, terwijl "God met ons" als een echte man kon bidden en in de verleiding komen, omdat de alomtegenwoordige God Zelf werd ook een man om "Zijn volk redden van hun zonden (Mattheüs 1: 18-23) ".

 

Volgens de profeet Jesaja, het was God die naar beneden kwam om Zijn volk als de Messias te slaan.

 

Jesaja 35: 4 (NBG) 'Zeg tegen hen die van een angstig hart, wees sterk, vreest niet; zie, uw God komen met wraak, zelfs God met een vergelding; Hij zal komen en je redden. "

 

"? Komen en je redden" Wie heeft de profeet Jesaja te verklaren zou Jesaja verklaarde: 'uw God zal komen ... zelfs God met een vergelding; Hij zal komen en ulieden verlossen. "Vandaar dat Jezus, onze Messias is onze God die kwam om ons te redden in het vlees door steeds" volledig mens in alle opzichten (Hebr. 02:17) "om" zijn volk redden van hun zonden (Matteüs 1: 18-23) ".

 

Jesaja 45: 14-15 (ESV) "Zo zegt de Here: De rijkdom van Egypte en de koopwaar van Kusch, 
en die van Scheba, mannen van grote lengte, zullen tot u overkomen en van jou; zij zullen je volgen; 
zij zullen komen in ketens en buigen voor u . Zij zal met u, zeggende: Waarlijk, God is in u, en er is geen ander , (er) geen God naast hem . '' Echt, je bent een God die zich verborgen houdt, de God van Israël, de Heiland . "

 

De context van Jesaja hoofdstuk vijfenveertig is het aanpakken van de bewoners van de duizendjarige regering van de Messias buigen voor Jezus zeggen: "God is in u, is er geen ander, (er) geen god naast Hem" (het aanpakken van God in de Messias) . Toen Jesaja schreef door inspiratie: "Waarlijk, je bent een God die zich verborgen houdt, de God van Israël, de Heiland." De enige manier om deze passage correct exegeet is om te weten dat de Messias als God wordt ingegaan op de Verlosser die zijn ware verborg identiteit toen God de mens Christus Jezus door Zijn eigen Heilige Geest, die uit de hemel kwam op de Hebreeuwse maagd te dalen werd (Lukas 1:35; Johannes 6:38) .

 

Psalm 118: 14-23 (NBG) voorspelde dat de HEERE, onze zaligheid als de Messias zou worden.

14 De HERE (Yahweh) is mijn kracht en lied, en is mij tot heil .

15 De stem van vreugde en de zaligheid is in de tenten van de rechtvaardigen: de rechterhand des HEEREN doet krachtige daden (Jezus is "de arm van Jahweh" onthulde - Jesaja 53: 1; Johannes 12:38 ) .

16 De rechterhand des HEEREN is verhoogd (Jezus) : de rechterhand des HEEREN doet krachtige daden.

17 Ik zal niet sterven, maar leven en de werken des HEEREN.

18 De HEERE heeft mij wel hard gekastijd; maar Hij heeft mij niet overgegeven aan de dood.

19 Open voor mij de poorten der gerechtigheid: Ik zal gaan in hen, en ik zal den HEERE loven

20 Dit is de poort des HEEREN, door dewelke de rechtvaardigen zullen ingaan (Jezus is de poort of deur naar de Vader - Johannes 10: 9) .

21 Ik zal U loven, want Gij hebt mij gehoord, en de kunst mij tot heil (de context bewijst Jahweh is Degene die David's redding werd) .

22 De steen , die de bouwlieden verworpen hadden, is tot een hoofd steen van de hoek.

23 Dit is des HEEREN doen; Het is wonderlijk in onze ogen.

 

Jezus noemde zichzelf toen hij Psalm 118 aangehaald, omdat de HEERE God, onze redding door steeds een kind geboren en Zoon gegeven om ons te redden van onze zonden werd.

 

"Jezus zeide tot hen: Hebt gij nooit gelezen in de Schriften, de steen, die de bouwlieden verworpen hebben, deze is geworden tot een hoofd van de hoek: dit doet de Heer, en het is wonderlijk in onze ogen?" Mattheüs 21:42 (NBG)

 

Zacharia 12: 9-10 (NASB) "Op die dag zal ik op het punt om alle heidenen, die tegen Jeruzalem te stellen . Ik zal uitstorten over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem, de Geest der genade en smeekbede, zodat ze eruit zal zien op mij, die zij doorstoken hebben, en zij zullen rouwen voor Hem, als een rouwt over een enigen zoon, en zij zullen wenen bitter boven hem als de bittere huilen boven . een eerstgeborene "

 

Wie heeft de profeet Zacharia identificeren als degene 'die zij doorstoken hebben? "De context van Zacharia hoofdstuk twaalf bewijst dat de HEERE God is de luidspreker, die zegt:" Zij zullen op Mij die zij doorstoken hebben. "Wie anders dan Jezus Christus was doorboord?

 

Zacharia 14: 9 (NASB) "En de HERE (Yahweh) zal tot Koning over de ganse aarde zijn. Op die dag zal er één LORD (Yahweh), en zijn naam de enige"

 

De context van Zacharia hoofdstuk veertien is het aanpakken van de Messias als koning over de hele aarde. Toch identificeert Zacharia, de Messias als de HEERE, Die de enige God zal zijn dat de bewoners van de aarde zullen zien als de enige beeld van de onzichtbare God, Jezus Christus. Geen Hebreeuwse profeet en apostel ooit iets gezegd over meer dan één God Jahweh persoon of meer dan één goddelijke naam omdat Jezus heeft terecht de naam van de Vader, die zijn ware identiteit onthult gekregen.

 

Waarom zou de Zoon gegeven worden Naam van de Vader - (JHWH SAVES Jeremia 23: 6; John. 17:11 :; Filippenzen 2 9) en het gezag van de Vader alle dingen beërven (Mattheüs 28:18 ; Hebreeën 1: 4; John. 05:23 ) als hij niet, dat de HEERE die kwam om ons te redden als een echte man (Psalm 118: 14; Jesaja 35: 4; Hebr. 02:14 -17) ? Voor de Schriften bewijzen dat God Zijn heerlijkheid aan iemand die niet Zichzelf niet zal geven ( "Ik zal niet mijn eer te geven aan een ander" Jesaja 42: 8; 53: 1; 52:10 ; 59:16 ) . Evenmin kan er iemand als God in zijn alomtegenwoordig (Jesus "opgevaren is verre boven al de hemelen, dat Hij alle dingen vervullen zou" Efeziërs 4:10) te horen en gebeden te beantwoorden ( "Als je je iets in mijn naam vraagt, zal ik doen it "Johannes 14:14) , omdat God zelf zei:" ik ben God en niemand meer. Ik ben God en er is niemand gelijk Me (Jesaja 46: 9) . "Want het is onmogelijk dat Jezus als God in het zijn alomtegenwoordig te horen en te beantwoorden gebeden zonder dat goddelijke identiteit wiens eigen Heilige Geest uit de hemel naar beneden kwam (Lucas 1:35; John 638) om levende menselijke Son worden (Hebr. 1: 3; Johannes 5:26) .

 

God de Vader duidelijk gezegd in Jesaja 42: 8: "Ik ben de HEERE, dat is Mijn Naam, en mijn eer zal Ik aan geen ander geven." Als Yahshua (betekent "Jahweh redt" in het Hebreeuws) is niet de "Mighty God" en "Eeuwige Vader" (Jesaja 9: 6) met ons als een waar kind geboren en zoon gegeven, hoe kon Jesaja 42: 8 waar zijn in het licht van wat Yeshua zei in Johannes 05:23 : "... opdat allen de Zoon eren, net zoals ze de Vader eren? als Jezus slechts een man was (socinianisme) , of een engelachtige creatie met ons als een echte man (Arianisme) , hoe kon ware aanbidders van de Vader eren slechts een man of engelachtige schepping 'net zoals zij de Vader eren? "als Jezus is niet de grote" iK BEN "Exodus 3:14 (Johannes 8:24 , 58) met ons als een echte man door het maagdelijke, hoe kunnen we eren de Zoon net zoals wij de Vader eren zonder schending van Jesaja 42: 8 ( "Mijn eer zal ik niet geven aan een ander") ?

 

Jezus duidelijk gezegd dat het de Vader alleen die zoekt ware aanbidders om Hem te aanbidden in geest en waarheid (Johannes 04:23 -24) . Dat is de reden waarom Jezus altijd bekend dat de goddelijkheid in hem is altijd de Vader en nooit een duidelijk God de Zoon (Johannes 44 -45; Johannes 14: 7-10, 24) . De Trinitarian uitzicht heeft sterk vergissen, omdat ze denken dat het menselijk verklaringen van de post incarnatie "mens Christus Jezus (1 Tim. 2: 5) " bewijzen dat de Zoon van God is een duidelijke grenzen oefenden, tijdloze God de Zoon Persoon. Maar hoe kan een alleszins gelijk en samen eeuwig (tijdloze) God de Zoon Persoon van de dag en het uur van zijn wederkomst, "maar de Vader alleen" niet weten (Markus 13:32 ) ? Hier kunnen we zien dat er een duidelijk onderscheid tussen de Vader (God als God die alles weet) en de Zoon (God met ons als een man die niet alle dingen wist).

 

In de Schriften duidelijk leren dat de Zoon van God is de man die een begin had door zijn verwekking (Hebr. 1: 5; Psalm 2:. 7; Johannes 5:26; Galaten 4: 4; Handelingen 2:36 ) . Luke 1:35 bevestigt duidelijk dat de Zoon de Zoon wordt genoemd vanwege zijn maagdelijke conceptie. De engel antwoordde de maagd, "De Heilige Geest zal over u komen en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen. VOOR DEZE REDEN, het heilige kind dat wordt geboren gij zult genoemd en Zoon van God." Om welke reden is de Zoon genaamd de Zoon in de eerste plaats? Lukas 1:35 geeft ons de enige schriftuurlijke antwoord: "... Voor Daarom zullen de heilige kind dat wordt geboren op je zijn genoemd en Zoon van God." Als de Zoon van de Zoon wordt genoemd omdat hij altijd bestaan als een tijdloos alleszins gelijk God de Zoon, waarom is het dat geïnspireerde Schrift alleen vertelt ons dat de Zoon van de Zoon van God wordt genoemd vanwege zijn maagdelijke conceptie en geboorte?

 

God de Vader duidelijk gezegd: "Ik zal Hem tot een Vader, en hij aan mij zullen worden EEN ZOON" (Hebr. 1: 5/2 Samuël 7:14 ) . De woorden "zal worden 'bewijzen dat de Zoon was geen levend Son totdat de Zoon binnen de maagd werd bedacht. Johannes 5:26 zegt: "Want gelijk de Vader het leven heeft in Zichzelf, zodat ook Hij heeft de Zoon leven te hebben in Zichzelf verleend." Een vermeende alleszins gelijk en samen eeuwig Zoon niet kon worden "verleend" a "leven in zichzelf" (door de Vader), terwijl ze alleszins gelijk en tijdloos! Daarom is de enige ware bijbelse opvatting dat de ware godheid van Christus verdedigt, terwijl het brengen van harmonie om alle bijbelse gegevens Eenheid Theologie (ook bekend als "modalistische monarchianisme" die werd gehouden door de christelijke meerderheid in de eerste eeuwen van onze jaartelling - Zie Tertullianus tegen Praxeas 3 en commentaar Origenes van John, boek 01:23) .

 

Het Griekse woord "Charakter" in Hebreeën 1: 3 informeert ons dat stof van de Vader van het Zijn (Hypostase) werd "gereproduceerd", "bedrukt" of "gekopieerd" (Charakter) als een geheel compleet menselijk wezen binnen de maagd. Vandaar Trinitarians kan niet uitleggen hoe de Vader gereproduceerd Zichzelf als een bedrukt exemplaar, terwijl geloven in een tijdloze Son. Evenmin kan Trinitarians uitleggen hoe de Zoon van God zou kunnen komen "uit" de Heilige Geest inhoud van Wezen dat uit de hemel neergedaald (Lukas 1:35) om het kind van Christus te vormen, terwijl het geloof in een vermeende tijdloze Son.

 

Als we "recht snijden van het woord van de waarheid" (. 2 Tim 2:15) , moeten we geloven dat de geïnspireerde schrijver van Hebreeën gebruikt het Griekse woord "Charakter" (in Hebreeën 1: 3) voor een reden. Jezus is de Geest van God die uit de hemel kwam een man in de incarnatie te worden om Zijn eigen volk van hun zonden te redden (Matteüs 1: 18-23) . Daarom zijn de woorden van de geïnspireerde Schrift informeren ons dat God de Vader gereproduceerd of gekopieerd Zijn Essentie van het Zijn als geheel compleet menselijk wezen binnen de maagd.

 

"Niemand weet de dag of het uur van de komst van de Zoon des mensen. Nee niet de engelen in de hemel, noch de Zoon, maar de Vader alleen. "Mark 13:32

 

Als God een man binnenkant van de menswording werd, kon het menselijke aspect van zijn wezen niet hebben geweten wat er gaande was in de hemel, afgezien van het goddelijke aspect van zijn wezen buiten de incarnatie (Markus 13:32) . Trinitarian theologen kan niet uitleggen hoe alleen "de Vader alleen" weet de dag en het uur van de tweede komst, terwijl de twee andere vermeende grenzen oefenden verschillende goddelijke personen van Christus niet. Voor een vermeende tweede grenzen oefenden verschillende alwetende God de Zoon Persoon in de hemel (Johannes 3:13 zegt Jezus in de hemel en op aarde op hetzelfde moment was) en een vermeende derde grenzen oefenden verschillende alwetende God de Heilige Geest Persoon in de hemel kon niet bestaan als twee andere vermeende grenzen oefenden verschillende God Personen die weliswaar niet alwetend (alwetend) .

 

De enige levensvatbare exegese van Marcus 13:32 dat de ware godheid van Christus bevestigt wordt onderhouden door Oneness Theologie. Want de Heilige Geest van God de Vader God de Vader buitenkant van de incarnatie die alles weet, terwijl "God met ons" als een echte mens onder de mensen binnenkant van de incarnatie kon niet alle dingen binnen zijn beperkte menselijke geest en ziel weten ( "en Jezus groeide in wijsheid en grootte en genade bij God en de mensen", Lukas 2:52) . De Heilige Geest van God de Vader als God de Vader niet kan worden gezegd dat "stijging van de wijsheid," maar God de Vader met ons als een echte man kan worden gezegd om te groeien in wijsheid. Daarom, alleen Oneness theologie brengt harmonie om alle bijbelse gegevens tijdens handhaving van de volledige godheid van Christus.

 

Als God een mens werd, ging Hij in Zijn schepping als een menselijk persoon die moest toenemen in wijsheid en intellect als ieder ander mens ( "En Jezus groeide in wijsheid en grootte en genade bij God en de mensen", Lukas 2:52 ) . Als Jezus de kracht om soms uit van een goddelijk bewustzijn als de Vader en de andere keer spreken spreken uit zijn menselijk bewustzijn als de Zoon had, dan zou Jezus niet een menselijke persoon te allen zijn; als die hem twee personen zou maken in één lichaam (een Nestorian Christus in plaats van een Oneness modalistische Christus) . Voor een enkele persoon kan niet twee testamenten, twee gedachten, of twee centra van persoonlijke zelfbewustzijn. Daarom moeten alle kennis die Jezus had om zijn ware identiteit moest hebben van zijn vader aan hem geopenbaard ( "de dingen die ik spreek, spreek ik zoals de Vader mij heeft verteld", Johannes 12:50) of Jezus niet zou hebben is een echte man at all. Want Jezus was zo volledig mens in zijn geest en bewustzijn dat hij kon zeggen, "want niet eens kom ik van mezelf, maar Hij heeft Mij gezonden" (Johannes 8:42 BLB).

 

Bovendien, de Vader gaf de mens Christus Jezus openbaring en begrip toen hij sprak met gezag in Johannes 8:58 ( "Vóór Abraham was, IK BEN") en in Johannes 14: 7-9 ( "hij die heeft mij gezien heeft de Vader gezien ') omdat de Ene die werd vleesgeworden kon alleen spreken via zijn goddelijke bewustzijn, die hij van zijn vader door openbaring ontvangen (Johannes 14:24; Johannes 12: 49-50; Handelingen 1: 2) . Dat is precies wat we zouden verwachten als we geloven dat God Zelf gemanifesteerd in het vlees (1 Tim. 3:16) te "delen in onze menselijkheid" (Hebr. 02:14 NV) in het worden "volledig mens in alle opzichten " (Hebr. 02:17 NBV) , net als alle mensen. Want God als God is niet ontologisch een man, noch de zoon van een man (Numeri 23:19) . Daarom is de Zoon van God is niet 'God met ons', zoals God (de Vader), maar "God (de Vader) met ons" (Mattheüs 1:23) als een volledig compleet man met een beperkte menselijke geest, geest en lichaam . Dit verklaart de gebeden, verleidingen, en beperkte menselijke kennis van Jezus op de aarde als een echte man leeft onder de mensen (Markus 13:32) .

 

Jezus als "God met ons" als een man in staat was om de woorden van de Vader de werken van de Vader Zelf spreken en met goddelijk gezag ( "Als ik niet de werken van Mijn Vader doe, gelooft me niet, maar als ik doe ze ... gelooft de werken ", Johannes 10:37," het woord, dat gij hoort, is niet van mij, maar van de Vader ", Johannes 14:24) . Terwijl Jezus is "volledig mens in every way" (Hebr. 02:17 NBV) , zijn ware identiteit is "God met ons" (Mattheüs 01:23) als een mens onder de mensen. Voor welke wijze van de mens heeft ooit in staat om de werken van God de Vader zelf te doen geweest (; John 10:37 Mattheus 08:27) tijdens het ontvangen van eer, glorie, lofprijzing en aanbidding "net zoals ... de Vader" dat alle ( "zo kan de Zoon net zoals zij de Vader eren ", Johannes 05:23) te eren?

 

"En ik zag, en ik hoorde de stem van vele engelen en levende wezens en de oudsten rondom de troon, en hun aantal was tien duizendmaal tien duizenden en duizenden van duizenden. 12 In een luide stem zei ze: " Waardig is het Lam dat geslacht werd, te ontvangen de macht en rijkdom en wijsheid en sterkte en eer en glorie en zegen ! ' 13 En ik hoorde elk schepsel in de hemel en op de aarde, en onder de aarde en in de zee, en alles wat in hen, zeggende: " Hem, Die op de troon zit, en het Lam , zijn lof en eer en glorie . en de kracht in alle eeuwigheid "Openbaring 5: 11-13 BSB

 

Merk op dat engelen en mensen aanbidden het Lam (de mens Christus Jezus) met "lof en eer en heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid", "net zoals zij de Vader eren (Johannes 05:23) ." Hoe kunnen engelen en mensen aanbidden de Zoon net zoals de Vader, als hij niet dat de Vader met ons als een echte man die kwam om Zijn volk van hun zonden te redden (Matteüs 1: 18-23) ? Want God Zelf zei: "Ik ben God en er is geen ander, ik ben God en er is niemand gelijk Me (Jesaja 46: 9) ." Omdat Jezus als God in geëerd en geprezen als God, moet hij dat God die kwam om ons te redden als een man door Zijn eigen Heilige Geest, die kwam uit de hemel (Lukas 1:35; Matteüs 1:20; Hebr. 1: 3) .

 

"En nogmaals, toen hij brengt de eerstgeborene in de wereld, zegt hij: 'Laten al Gods engelen Hem aanbidden.' 'Hebreeën 1: 5 ESV

 

Trinitarians kan niet verklaren waarom God de engelen bevolen om de Zoon aanbidden toen bracht in de wereld, omdat de engelen zou zijn reeds aanbidden een tijdloze God de Zoon in de eeuwigheid verleden. Arianen (Christus is een vooraf gemaakte angel) en Unitarian Socinianen (Christus is slechts een bijzondere man) kan niet verklaren waarom de Zoon van God kan worden aanbeden en vereerd "net zoals ... de Vader" (Johannes 05:23). Daarom alleen Oneness Modalisme brengt harmonie in alle geschriften, terwijl Trinitarisme, Arianisme en Unitarian socinianisme niet doen!

 

Voor meer artikelen
Voor gratis boeken
Voor Video Teachings, abonneren op ons YouTube-kanaal

 

 

Gids van Kerken:

 

South Holland - Rotterdam - Verenigde Pinkstergemeente in Europa 

 

Nederlands Spreken Missionarissen:

 

Allan and Carla Calhoun (Missionary, Europe/Middle East, Netherlands)

 

 

Please reload

C O N T A C T

© 2016 | GLOBAL IMPACT MINISTRIES