DEN OMNISCIENTA FADEN VAR EN PARACLETE

Detta är en ofullkomlig översättning från det ursprungliga engelska dokumentet som har översatts av Google Translating-programvaran. Om du talar engelska och skulle vilja tjäna som en webministern att svara på folks frågor på ditt modersmål,Eller om du vill hjälpa oss att förbättra översättningsnoggrannheten, skicka oss ett meddelande.

DEN OMNISCIENTA FADEN VAR EN PARACLETE

Skrifterna lär att vår himmelske Fader ensam är den ende sanne Guden (Joh 17: 3; Joh 4: 23-24) som är allvetande ( ”veta allt”) och att hans egen Allvetande Helige Ande i himlen blev också inkarnera som en Paraclete (Paraclete betyder ”förespråkare”, ”medlare”, ”medlare”, ”tröstare”) som inte kunde veta allt som en man. Detta förklarar varför den helige Ande ibland kallas Ande Fadern (Joh 4: 23-24 - ”Gud är en ande”, Ef 4: 4-6- ”En ande ... En Gud och Fader framför allt genom allt, och i alla”), medan vid andra tillfällen den Helige Ande kallas Ande den uppståndne Kristus som också blev en man inne i inkarnation genom jungfru befruktningen och födelse (Romarbrevet 8: 9”om så att Guds ande bor i dig. Om någon inte har Kristi ande ... "2 Kor 3:17" Herren är Anden ", Kol 1:27 -" Kristus i er himmelens hopp " 16: 6-7 - ”Efter den helige Ande hindrade dem från att tala ordet i provinsen Asien, reste de genom regionen Frygien och Galatien. och När de kom Till gränsen till Mysia, de försökte Att komma in Bithynia, men de Anda Av Jesus Skulle inte tillåta dem. .. ”). För varför annars skulle Paul inspireras till att skriva endast ”En Gud (Fadern) och en medlare (man / son) mellan Gud och män, en människa, Kristus Jesus” (1 Tim 2: 5.) Och att ”det finns bara en Gud, Fadern, från vilken allting och vi finns för honom; och en Herre, Jesus Kristus (en man - 1 Kor. 8: 6) .. ”Om treenigheten konceptet var sant då Paul borde ha skrivit”en Gud Fadern, en Gud Sonen och En Gud den helige Ande? . Sedan Paul utelämnat den Helige Ande i dessa viktiga skriftställen, är det tydligt att den Helige Ande är Ande Fadern som också blev ”Spirit of Christ” (Rom. 8: 9) i jungfru som sin egen son .

Faderns ande är allmänt känd

Markus 13:32 visar att den Helige Ande är Faderns Ande som känner allt som Faderns gudomliga person, som också blev Kristi Ande som en man som inte känner till allt. Ty vår himmelske Fader förblev oföränderlig i himlen medan han samtidigt blev en man i inkarnationen genom jungfru. Detta förklarar skillnaderna mellan Fadern utanför inkarnationen, som känner till allt och inkarnationen, som inte känner till alla saker.

”Men om den dagen eller timmen, ingen vet, inte ens änglarna i himlen, eller sonen, men fadern ensam.” Mark 13:32

Markus 13:32 presenterar två oöverstigliga problem för Trinitarierna. Först och främst hur kunde Heliga Anden som en påstådd, icke-inkarnär tredje sann gud Person inte veta något som "Fadern ensam" "vet", medan han fortfarande är allveten (All-Knowing) och koequal? För den trinitära ideen om en likvärdig tredje Gud skulle Andespersonen vara lika Allmedvetande som allvetande som Gud Fadern. Därför kan trinitarier inte förklara varför "Fadern ensam" är allvetande (All-Knowing), men inte en påstådd tredje Gud, den Helige Ande. Personen som Trinitarians hävdar att de också förblev oföränderliga i himlen efter Kristus barnet var tänkt och födt.

Det andra problemet är att de flesta trinitariska teologerna tror att en påstådd himmelsk gud, sonens person, behöll sin allestädes närvarande allvetenhet som en särskild gud person i himlen medan han samtidigt befann sig som en man på jorden. Eftersom det är löjligt att tro att en påstådd All Knowing Heavenly Gud Son Son (som aldrig skulle ha förlorat sin allvetenhet i himlen under inkarnationen) inte kunde ha känt DAGEN och HOUREN av hans egen återkommande, kunde Guds Son inte Var en koequally distinkt allveten Gud, Sonen, bredvid vår enda sanne Gud Fadern. På samma sätt skulle det också vara omöjligt för en påstådd, icke-inkarnär ALLA VETEN Trinitär Gud, den Helige Ande Personen, att inte ha känt DAGEN OCH TIDEN av Kristi återkommande, "men Fadern ensam". Därför är den trinitära tanken om två andra påstådda koequally distinkta allvetna gudpersoner vid sidan av vår himmelske Fader som "den enda sanna Gud" (John 17: 3; 1 Kor 8: 6) är patently falsk.

Enheten Teologi har inga problem med Markus 13:32 eftersom vi tror att den enda sanna Guds Helige Ande är den allestädes närvarande Fadern som aldrig förlorade några av hans oföränderliga gudomliga attribut i himlen medan han samtidigt blev en man som Jehovas arm avslöjade . Trots att Trinitarians tror att den Helige Ande är en koequally distinkt All Knowledgeing Gud, den Helige Andes Person, bredvid Gud Fadern i himlen. Om det var så, hur kunde då en annan Gud, den Helige Ande personen, inte ha känt Kristi återkommande dag och stund, "men Fadern ensam"?

Trinitär doktrin harmoniserar inte med Mark 13:32

Under korsförhör period i mitt debatt med trinitar apologet Ethan Smith, hade jag bett mr Smith svara Mark 13:32 som säger: ”Men om den dagen eller timmen, ingen vet, inte ens änglarna i himlen, och inte heller SON, men fadern ensam.”Mark 13:32 presenterar ett oöverstigligt problem för trinitarer eftersom de flesta trinitar Teologer, inklusive Ethan Smith, tror att en påstådd Heavenly Gud Sonen behöll sin allestädes närvarande All -Knowingness som en distinkt person i himlen medan han samtidigt Befintlig som en man på jorden. Hur kunde då en påstådd All Knowledgeing Heavenly Son som aldrig förlorade sin allvetenhet (All Knowingness) INTE HAR KÄNT DAGEN OCH TIDEN av hans egen framträdande? Och hur exakt kunde en påstådd, icke-inkarnär ALLA VET GUD, den Helige Ande Personen inte ha känt DAGEN OCH TIDEN av Kristi återkommande, men Fadern ensam?

När jag hade bett mr Smith dessa två frågor som han inte kunde svara, hoppade han till Uppenbarelseboken 19:12 för att undvika mina frågor. Ethan Smith fördömer hypokritiskt mig av påstådd eisegesis för att ibland citera andra avsnitt när jag svarar på honom, men när han gör det kallar han alltid det exegesis. Mr Smith citerade Uppenbarelseboken 19:11 -13 som säger: ”Och jag såg himlen står öppen (Johannes såg en vision av Jesus i himlen), och det framför mig var en vit häst. Och dess ryttare kallas trofast och sant. Med rättfärdighet domar han och lider krig. Han har ögon som en flammande eld och många kungliga kronor på hans huvud. Han har ett namn skrivet på honom som bara han själv vet. 13 Han är klädd i en kappa doppad i blod och hans namn är Guds ord ... "

Mr Smith tog upp Rev. 19:12 eftersom det säger, "Han har ett namn skrivet på honom som bara han själv vet." Mr Smith jämfört Uppenbarelseboken 19:12 med Mark 13:32 som säger: ”Men om den dagen eller timmen, ingen vet, inte ens änglarna i himlen, eller sonen, men fadern ensam (Mark 13:32). ”

HÄR ÄR PROBLEMET MED MR. SMITHs svar

Det är svårt att se att åtminstone några av de himmelska änglarna och heliga i himlen inte skulle kunna se namnet skrivet på Kristus medan han skulle rida bredvid dem i himlen. För märker att texten säger: ”Han har ett namn (förfluten tid) skrivet honom att endast han själv vet” (Upp19:12 ). Observera också att texten inte säger något om varelser i himlen utan att veta "hans namn skrivet på honom". Sedan Revelations 19 sammanhang riktar sig till att Jesus återvänder till jorden på "en vit häst", är det meningslöst att tro att ingen som lever på jorden skulle känna namnet skrivet på honom.

I motsats till Uppenbarelseboken 19:12, Mark 13:32 specifikt nämner "... änglarna i himlen" och "Sonen" själv inte veta dagen och stunden för sin egen förekommer. Eftersom Mark 13:32adresserar varelser i himlen inte veta ”men fadern ensam”, det utesluter möjligheten att Jesus bara var att ta itu med människor på jorden inte veta dagen och timmen i Mark 13:32. Därför Uppenbarelseboken 19:12 säger ingenting om himmelska varelser inte veta namnet skrivet på Kristus medan Mark 13:32 nämner himmelsk vara i himlen utan att veta dagen och stunden för Kristi återkomst. Det skulle säkert förklara varför texten säger att endast han själv känner till namnet skrivet på honom.

Om Trinitarians vill insistera på att personer i himmelen bredvid Jesus inte kunde känna till namnet skrivet på Kristus i himlen, skulle det dessutom inte kunna finnas två andra himmelske gudens personer i en treenighet. För det är omöjligt för en All-Knowing Guds person att inte veta någonting samtidigt som de är jämlika med de andra påstådda två gudpersonerna. Därför, om Uppenbarelseboken 19:12 också ta itu med personer i himlen inte veta namnet skrivet på Kristus, då detta innebär och oöverstigliga problem för trinitarer. För Uppenbarelseboken 19:12skulle vara ett osant påstående om det fanns tre allvetande Gud Personer i himlen som skulle varje ha känt till att namn skrivet på Kristus. För det är omöjligt för en påstådd sant Gud Person att inte ha sitt eget gudomliga allvetna sinne, sin egen gudomliga allvetande självmedvetenhet och hans eget gudomliga allvetna självmedvetande. Därför skulle det vara omöjligt för bara Kristus att känna till namnet skrivet på honom i himlen om det fanns två andra påstådda allmänt kännande Gud Personer av en Treenighet i Himlen.

Endast enstaka troende skulle inte ha något problem med den här versen om det bara handlar om himmelska personer som inte känner till namnet skrivet på Kristus. För Oneness-anhängare tror att Jesu gud är Gud, Fadern själv uppenbarad. Så om passagen talar om himmelska personer som inte vet det namnet måste Jesus vara Faderns Helige Ande som är den enda allvetande Guden. Eftersom Arianer som Jehovas Vittnen tror att Jesus är en änglalös varelse, skulle de inte kunna förklara varför endast Jesus känner till namnet skrivet på honom, men inte Fadern. På samma sätt skulle de ungarska enhetarna inte kunna förklara hur en människa i himlen vet namnet skrivet på honom, men inte den allveten Fadern. Så om Jesus är den enda gudomliga personen i himlen som känner till namnet som är skrivet på honom, betyder det att han är den allvetande fadern. Om så är fallet lämnas alla bekantliga kristna läger utan förklaring om meningen med Uppenbarelseboken 19:12 utom Oneness Pentecostals, eftersom enstaka troende bekräftar att Jesus är den Mäktiga Gud och evig Fader som uppenbarades som en man.Därför, om Uppenbarelseboken 19:12 riktar sig till himmelska personer som inte känner till namnet skrivet på Kristus, kan endast Enhetsteologi på ett adekvat sätt förklara denna till synes svårt skriftliga skriftliga skrift.

Oneness Pentecostals tror att den enda sanna Guds Helige Ande är Faderns allestädes närvarande ande som aldrig förlorade några av hans oföränderliga gudomliga attribut medan han samtidigt blev en man som Jehovas arm uppenbarades. Ändå tror Trinitarians att den Helige Ande är en koequally distinkt All Knowledgeing Gud, den Helige Ande Personen i himlen. Hur då kunde en annan JÄMLIK Gud den helige Ande Person har inte känt dagen och timmen för Kristi återkomst ”men Fadern allena?” Vi kan alltså se att trinitära förklaringarna till Mark 13:32 och Uppenbarelseboken 19:12 inte Ha en rationell förklaring, medan dessa verser helt harmoniserar med teologin som innehas av Oneness Pentecostals.

Jesus är Sanningens Helige Ande som talar vad han hör

Johannes 16:13 visar att den Helige Anden är "sanningens ande" som bara talar vad han hör av Fadern.

"Men när han, sanningens Ande, kommer, han kommer att guida dig i hela sanningen, ty han kommer att tala om sin egen, men vad han hör, kommer han att tala ...” John 16:13