DE OMNISCENTE VADER BIJ EEN PARACLETE

Dit is een onvolmaakte vertaling van het originele Engelse document, dat is vertaald door de Google Translating-software. Als u Engels spreekt en graag als webminister wilt dienen om vragen van de volkeren in uw moedertaal te beantwoorden; Of als u ons wilt helpen de nauwkeurigheid van de vertaling te verbeteren, stuur ons dan een bericht.

DE OMNISCENTE VADER BIJ EEN PARACLETE

De Schrift leert dat onze hemelse Vader alleen is de enige ware God (Johannes 17: 3; Johannes 4: 23-24), die alwetend is ( “weten alle dingen”) en dat zijn eigen Alwetende Heilige Geest in de hemel werd ook incarneren als Eén Paraclete (Parakleet betekent “advocate”, “bemiddelaar”, “bemiddelaar”, “trooster”) die alle dingen als een man niet kon weten. Dit verklaart waarom de Heilige Geest wordt ook wel aangeduid als de Geest van de Vader (Johannes 4: 23-24 - “God is een Geest”, Efeziërs 4: 4-6- “Ene Geest ... Een God en Vader boven alles, door middel van allen, en in u allen”), terwijl op andere momenten de Heilige Geest wordt aangeduid als de Geest van de verrezen Christus, die ook een man in de incarnatie door het maagdelijke conceptie en geboorte werd (Romeinen 8: 9“als dat zo zijn, dat de De geest van God woont in u. Nu als iemand de Geest van Christus niet heeft ... "2 Korintiërs 3:17" De Heer is de Geest ", Kol. 1:27 -" Christus in u de hoop der heerlijkheid "; Handelingen 16: 6-7 - “Na de Heilige Geest ze niet kunnen spreken van het woord in de provincie Asia, reisden ze door het gebied van Frygië en Galatië. enToen ze kwamen Naar de grens van Mysia, ze hebben geprobeerd binnenkomen Bithynia, maar de Geest Van jesusZou niet toestaan hen. .. “). Want waarom anders zou Paulus geïnspireerd om te schrijven van slechts “één God (de Vader) en een mediator (man / zoon) tussen God en mensen, de mens Christus Jezus” (1 Tim. 2: 5) en dat “er maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn en wij bestaan voor Hem; en één Heer, Jezus Christus (één man - 1 Kor. 8: 6) .. “Als de drie-eenheid begrip gold toen Paul moeten schrijven van“Één God de Vader, één God de Zoon, en One God de Heilige Geest? . Sinds Paul weggelaten uit de Heilige Geest in deze belangrijke passages van de Schrift, is het duidelijk dat de Heilige Geest is de Geest van de Vader, die ook de “Geest van Christus” werd (Rom. 8: 9) binnen de maagd als zijn eigen zoon .

Alleen de Geest van de Vader is alwetend

Markus 13:32 bewijst dat de Heilige Geest de Geest van de Vader is die alle dingen kent als de Goddelijke Persoon van de Vader, die ook de Geest van Christus werd als een man die niet alles weet. Want onze hemelse Vader bleef onveranderlijk in de hemel, terwijl Hij tegelijkertijd een man werd in de incarnatie door de maagd. Dit verklaart de onderscheidingen tussen de Vader buiten de incarnatie die alle dingen kent en de Zoon binnenkant van de incarnatie die niet alle dingen kent.

“Maar van die dag of uur, weet niemand, zelfs niet de engelen in de hemel, ook de Zoon niet,alleen de Vader.” Mark 13:32

Markus 13:32 presenteert twee onoverkomelijke problemen voor Trinitariërs. Ten eerste, hoe zou de Heilige Geest als een vermeende niet-incarnate derde ware God Persoon iets niet kunnen weten dat "de Vader alleen" weet ", terwijl hij alwetend en alomkennis blijft? Voor het Trinitair idee van een gelijkwaardige derde God zou de Geest Persoon zijn, net als Gods Vader als alwetend. Vandaar dat Trinitariërs niet kunnen verklaren waarom "de Vader alleen" alwetend is, maar niet een beweerde derde God, de Heilige Geest. De persoon die Trinitariërs beweert te zijn, bleef ook onveranderlijk in de hemel nadat het kind van Christus werd opgericht en geboren.

Het tweede probleem is dat de meeste Trinitaire theologen geloven dat een vermeende Hemelse God de Zoon Persoon Zijn alomtegenwoordige Alwetendheid als een duidelijke God Persoon in de hemel behield terwijl Hij tegelijkertijd als een man op aarde bestaat. Aangezien het belachelijk is om te denken dat een vermeende Alwetende Hemelse God de Zoon Persoon (die nooit Zijn alwetendheid in de hemel zou hebben verloren tijdens de incarnatie) de dag en de uur van zijn eigen wederkomst niet kon kennen, kon de zoon van god niet Wees een gelijksoortige alomkennende God de Zoon naast onze enige ware God de Vader. Op dezelfde manier zou het ook onmogelijk zijn voor een beweerde niet-incarnate ALLE KENNENDE Trinitarische God, de Heilige Geest Persoon, die de dag en de uur van de wederkomst van Christus niet kende, 'maar de vader alleen'. Daarom is het Trinitair idee van twee andere beweerde, gelijkaardige, alomteenstaande Godse Personen naast onze Hemelse Vader als "de enige ware God" (Johannes 17: 3; 1 Kor. 8: 6) is blijkbaar vals.

De eenheidsteologie heeft geen probleem met Markus 13:32 omdat we geloven dat de Heilige Geest van de enige ware God de allenantende Vader is die nooit van zijn onveranderlijke goddelijke attributen in de hemel verloor, terwijl Hij tegelijkertijd een man werd geworden als de arm van Jehovah geopenbaard . In tegenstelling hiermee geloven Trinitariërs dat de Heilige Geest een gelijkaardig apart Gods, de Heilige Geest, is, naast God de Vader in de hemel. Als dit zo was, hoe zou dan een andere God, de Heilige Geest, de dag en het uur van Christus's wederkomst niet kunnen kennen, 'maar de Vader alleen'?

Trinitarische leer komt niet overeen met Markus 13:32

Tijdens het kruisverhoor periode in mijn debat met Trinitarian apologeet Ethan Smith, had ik vroeg de heer Smith aan Mark beantwoorden 13:32 waar staat: “Maar van die dag of uur, weet niemand, ook de engelen in de hemel, noch de SON, maar alleen de Vader.”Mark 13:32presenteert een onoverkomelijk probleem voor Trinitarians omdat de meeste Trinitarian Theologen, met inbegrip van Ethan Smith, zijn van mening dat een vermeende hemelse God de Zoon Zijn alomtegenwoordige Alle -Knowingness als een aparte persoon in de hemel, terwijl hij tegelijkertijd behield Bestaande als een man op de aarde. Hoe zou dan een beweerde All-knowing Heavenly Son die zijn alwetendheid nooit kwijt zou hebben, de dag en de uur van zijn eigen verschijning niet kende? En hoe zou een beweerde niet-incarnate ALLE KENNENDE God de Heilige Geest niet de dag en de uur van de wederkomst van Christus weten, maar alleen de vader?

Toen ik de heer Smith deze twee vragen had gevraagd dat hij niet kon beantwoorden, sprong hij Openbaring 19:12 op mijn vragen te ontwijken. Ethan Smith veroordeelt me ​​hypocriet tegen vermeende eisegese om soms andere passages te citeren als ik hem antwoord, maar als hij het doet, noemt hij het altijd exegese. De heer Smith aangehaald Openbaring 19:11 -13, die zegt: “Toen zag ik de hemel was geopend (Johannes zag een visioen van Jezus in de hemel), en er voor mij was een wit paard. En zijn ruiter heet getrouw en waar. Met rechtvaardigheid beoordeelt en leidt hij oorlog. 12 Hij heeft ogen als brandend vuur en vele koninklijke kronen op zijn hoofd. Hij heeft een naam op Hem geschreven die alleen Hij zelf weet. 13 Hij is gekleed in een kleed die in bloed gedoopt is, en Zijn naam is het Woord van God ...”

De heer Smith opgevoed Rev. 19:12 omdat hij zegt: "Hij heeft een naam op hem geschreven dat hij alleen zichzelf kent." De heer Smith vergeleken Openbaring 19:12 met Mark 13:32 die zegt: “Maar van die dag of uur, weet niemand, ook de engelen in de hemel, ook de Zoon niet, alleen de Vader (Markus 13:32).”

HIER IS HET PROBLEEM MET MRI. SMITH'S REACTIE

Het is moeilijk om te zien dat tenminste sommige van de hemelse engelen en heiligen in de hemel de Naam die op Christus geschreven zijn, niet zou zien terwijl hij naast hen in de hemel zou rijden. Voor bericht dat de tekst zegt: “Hij heeft een naam (verleden tijd) op hem geschreven dat alleen hij zelf weet” (Openbaring 19:12 ). Merk ook op dat de tekst niets zegt over wezens in de hemel zonder te weten dat zijn naam op hem geschreven is. Aangezien de context van Openbaring 19 Jezus aanstelt op de terugkeer naar de aarde op een wit paard, is het logisch om te geloven dat niemand die op de aarde leeft, de naam zou kennen die op hem geschreven is.

In tegenstelling tot Openbaring 19:12, Mark 13:32 specifiek noemt, "... de engelen in de hemel" en "de Zoon" zelf niet kennen van de dag en het uur van zijn eigen verschijning. Omdat Mark13:32 is het aanpakken van wezens in de hemel niet weten “maar alleen de Vader,” het uitsluit dat Jezus alleen de mensen richtte op aarde de dag en het uur in Marcus 13:32 niet weten.Vandaar Openbaring 19:12 zegt niets over hemelse wezens niet wetende dat de naam geschreven op Christus, terwijl Mark 13:32 vermeldingen hemelse in de hemel de dag en het uur van de wederkomst van Christus niet kennen. Dit zou zeker uitleggen waarom de tekst zegt dat alleen hij zelf de naam schrijft die op hem is geschreven.

Bovendien, als Trinitariërs erop willen denken dat personen naast de Jezus naast Jezus de Naam die in Christus in Christus geschreven zijn, niet konden kennen, dan zouden er geen andere Hemelse Godse Personen van een Drie-eenheid kunnen zijn. Want het is onmogelijk voor een almerkende Gods persoon niets te weten, terwijl hij in strijd is met de andere beweerde twee Godse Personen. Vandaar dat, als Openbaring 19:12 wordt ook personen in de hemel niet het kennen van de naam geschreven op Christus het aanpakken, dan is deze presenteert en onoverkomelijk probleem voor Trinitarians. Voor Openbaring 19:12 zou een onware opgave als er drie Alwetende God Personen in de hemel die elkaar zouden hebben geweten dat die naam geschreven op Christus zijn. Want het is onmogelijk voor een vermeende ware God Persoon om zijn eigen goddelijke alwetende geest, zijn eigen goddelijke alwetend zelfbewustzijn en zijn eigen goddelijke alwetende zelfbewustzijn niet te bezitten. Daarom zou het onmogelijk zijn om alleen Christus de naam die hem in de hemel geschreven was, te kennen, als er twee andere beweerde allen-kennende God Personen van een Drie-eenheid in de hemel waren.

Alleen gelovigen met een eenheid zouden geen probleem hebben met dit vers als het alleen hemelse personen aanraakt die de naam die op Christus geschreven zijn, niet kennen. Voor de eenheid aanhangers geloven dat de godheid van Jezus God is, die de Vader Zelf geopenbaard heeft. Dus als de passage spreekt over hemelse personen die die naam niet kennen, dan moet Jezus de Heilige Geest van de Vader Zelf zijn die de enige alwetende God is. Aangezien Arianen, zoals Jehovah's Getuigen, geloven dat Jezus een engelachtig schepsel is, zouden ze niet kunnen verklaren waarom alleen Jezus de naam heeft die op hem geschreven is, maar niet de Vader. Op dezelfde manier zouden de Sinoanse Unitarians niet kunnen verklaren hoe een blote man in de hemel de naam heeft die op hem geschreven is, maar niet de alwetende Vader. Dus als Jezus de enige Goddelijke Persoon in de Hemel is die de Naam die op hem geschreven is, betekent dat dat hij de alwetende Vader is. Als dit het geval is, dan worden alle barmhartige christelijke kampen overgelaten zonder uitleg over de betekenis van Openbaring 19:12 behalve de Eenheid Pinksteren, omdat eenheid gelovigen bevestigen dat Jezus de machtige God en eeuwige Vader is die als een mens wordt geopenbaard. Daarom, als Openbaring 19:12 de hemelse personen adresseert die de naam die op Christus geschreven is, niet weet, dan kan alleen Oneness Theology deze schijnbaar moeilijke passage van de Schrift voldoende uitleggen.

Eenheid Pentecostals geloven dat de Heilige Geest van de enige ware God de alomtegenwoordige Geest van de Vader is die nooit van zijn onveranderlijke goddelijke attributen verloor, terwijl Hij tegelijkertijd een man werd, zoals de arm van Jehova geopenbaard werd. Toch geloven Trinitariërs dat de Heilige Geest een gelijkaardig onderscheiden Gods allen, de Heilige Geest Persoon in de hemel is. Hoe dan zou een andere alleszins gelijk God de Heilige Geest Persoon hebben de dag en het uur van de wederkomst van Christus niet bekend “maar alleen de Vader?” Zo kunnen we zien dat de Trinitarian verklaringen voor Mark 13:32 en Openbaring 19:12 dat niet doet Een rationele verklaring hebben, terwijl deze verzen perfect in overeenstemming zijn met de theologie die in eenheid Pentecostals wordt gehouden.

Jezus is de Heilige Geest der Waarheid die spreekt wat hij hoort

Johannes 16:13 bewijst dat de Heilige Geest de 'Geest der waarheid' is die alleen spreekt wat hij van de Vader hoort.

"Maar wanneer Hij komt, de Geest van de waarheid komt, zal Hij u in al de waarheid, want Hij niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken ...” Johannes 16:13

Maar Johannes 14: 17-18 vertelt ons dat Jezus 'de Geest der waarheid' is.

“Zelfs de Geest der waarheid; Wie de wereld niet kan ontvangen, omdat het hem niet ziet, en hem ook niet kent, maar je kent hem; want hij blijft bij u, en zal in u zijn. Ik zal u niet verlaten. Ik zal tot u komen”Johannes 14: 17-18

Merk op dat Jezus zelf geïdentificeerd als de Geest van de waarheid (Johannes 14:17), die bij de leerlingen woonde in het vlees ( “Hij blijft bij u” - Johannes 14:17), maar zou later in de discipelen als de inwonende Heilige Geest ( “en zal in u” - Johannes 14:17). Toen Jezus duidelijk verklaarde: “Ik zal u niet als verlaat (als wezen): Ik kom tot u (Johannes 14:18).” Dit verklaart alle geschriften, die van Christus spreken als de inwonende Geest (Romeinen 8: 9, 26, 27, 34; Kol 1:27; 2 Kor 03:17)..

Jezus verklaarde in Johannes 16:13 dat de Heilige "Geest van de waarheid" niet alleen zal spreken "maar alleen wat hij van de Vader hoort.

"Maar wanneer Hij komt, de Geest van de waarheid komt, zal Hij u in al de waarheid, want Hij niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken ...” Johannes 16:13

Maar Jezus zei zelf dat hij degene was die niet alleen van hemzelf gesproken had, maar alleen wat hij van de Vader had gehoord,

John 14:10 (Nkj), “... de woorden die ik tot u spreek, spreek ik niet van mezelf, maar de Vader die in mij woont, doet de werken.” Johannes 14:10

John 00:49 (NBV) “Want ik niet op mijn eigen sprak, maar de Vader, die mij gezonden heeft bevolen dat ik alles wat ik heb gesproken zeggen.”

Johannes 5:30 (ESV): “Ik kan er niets op mijn eigen te doen. Zoals ik hoor, oordeel Ik ...”

Nadat ik een aantal van mijn video's kijk, schreef een voormalig Trinitariër uit Nederland, die al onschriftelijke problemen met Trinitarisme had gezien, mij een e-mail met vermelding dat ik tegen je video stond: 'De Heilige Geest is de Geest van de Vader en Zoon, Johannes 14 : 23 'door Global Impact Ministries. Alles wat ik wist om waar te zijn - zonder dat ik het zelf kon formuleren, werd door de spreker in woorden gezegd, zo simpel, zo duidelijk. Ik heb drie keer geluisterd en ging vervolgens verder met de video genaamd 'De Heilige Geest spreekt wat hij hoort', die me nog meer opreekt. Hoe kon ik deze analogie nog nooit gezien hebben? Jezus zei: 'de woorden die ik tot u spreek ik niet van mezelf spreken (Johannes 14:10)' versus 'Want Hij zal niet uit Zichzelf zal spreken (de Heilige Geest - Johannes 16:13)'. Het werd zo duidelijk dat Jezus aanduidde dat Hij Zichzelf als de Geest der waarheid zou terugkeren. '

Het is moeilijk om te voorstellen hoe een beweerde Alwetende God de Zoon en een vermeende God die de Heilige Geest kennen, niet onmiddellijk bekend zou zijn wat ze zouden zeggen als beweerde Trinitaire alwetend God