Heilige Geest van de Vader werd de Zoon

Dit is een onvolmaakte vertaling van de originele Engels document dat is vertaald door Google vertalen software. Als je spreekt Engels en wil om te dienen als een web-minister te beantwoorden mensen vragen in uw eigen taal; of als u wilt ons helpen om de juistheid van de vertaling te verbeteren, dan kunt u ons een bericht sturen.

Er is een duidelijk onderscheid te maken tussen God de Vader en God, die later zelf in het vlees gemanifesteerd als God met ons als een echte man. Vandaar dat de Vader en de Zoon relatie nooit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden in de tijd tot na de Vader werd incarneren als een echte man. Voor de Schriften staat dat de Vader alleen is de enige ware God, die ook incarneren als een echte mens "kind geboren" en "zoon gegeven" wie "de Almachtige God" en "de Eeuwige Vader" wordt genoemd als zijn ware goddelijke identiteit werd (Jesaja 9: 6 KJV- "Want een kind is ons geboren, tot een zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en zijn naam zal genoemd worden Wonderlijk, Raad, sterke God, eeuwige Vader, de Vredevorst.), maar een Zoon als om zijn ware menselijke identiteit.

Hoewel de Schriften duidelijk de Zoon van de "Machtige God" en roepen "Eeuwige Vader," de Drie-eenheid doctrine beweert dat de Zoon is niet de Vader en de Vader is niet de Zoon. Daarom, als de Schriften te bewijzen dat de Zoon is de Heilige Geest van de Vader en de Heilige Geest van de Vader werd geïncarneerd als de Zoon, dan is de hele Drieëenheid Doctrine instort.

De Heilige Geest van de vader werd INCARNATE als de Christus KIND

Oneness theoloog Jason Dulle vatte de overeenkomsten en de verschillen tussen de Eenheid uitzicht op de vleesgeworden God en de Trinitarian uitzicht in zijn online antwoord op een Trinitarian:

"De Schrift onderscheidt nooit tussen de godheid van de Zoon en de godheid van de Vader, maar alle onderscheid zijn tussen God als Hij bestaat alomtegenwoordig en transcendente God zoals Hij bestaat als een echte mens. Het onderscheid is niet in de Godheid, maar in de menselijkheid van Jezus Christus ... Oneness gelovigen en Trinitarians zijn vergelijkbaar in dat 1. beide geloven in één God; 2. beiden geloven dat de Vader, de Zoon en de Geest van God; 3. zowel bekennen dat de Schrift maakt een onderscheid tussen de Vader, de Zoon en de Geest; 4. beiden geloven dat de Zoon van God aan het kruis gestorven, en niet de Vader; 5. beiden geloven dat Jezus bidden tot de Vader, en niet tot Zich (respons Jason Dulle op "A Trinitarian worstelen met de Oneness Doctrine" - www.OnenessPentecostal.com) . "

Het is mijn observatie door de jaren heen dat veel Trinitarians zijn vaak verward over wat Oneness Pinkstermensen eigenlijk geloven. Veel onrechte beweren dat wij zeggen dat er geen ontologisch onderscheid tussen de Vader en de Zoon dan ook. Daardoor zijn ze vaak bespotten ons door te doen alsof dat we geloven dat de Vader als de Vader daadwerkelijk aan het kruis stierf, of dat de mens Christus Jezus eigenlijk bad tot zichzelf als de Vader. Alle kennis Eenheid aanhangers geloven dat God een echte man in de incarnatie werd door de maagd met "een (duidelijke mens) leven in zichzelf (Johannes 5:26;. Hebreeën 02:17 NIV -" Hij was volledig mens in alle opzichten gemaakt " ) "om te lijden, te bidden en te sterven voor onze zonden. Zo zijn veel Trinitarians ten onrechte beweerd dat we ontkennen onderscheid tussen God als God (de Vader) en God met ons als een man (de zoon), die werd "gemaakt volledig mens in every way" (Hebr. 02:17 NBV) . Maar dit is niet wat we zeggen, als God als God kan niet "volledig mens in every way" (Hebr. 02:17 NBV) zonder schending van passages als Numeri 23:19 ( "God is geen man") en Maleachi 3: 6 ( "ik ben de HEER, ben niet veranderd"). Wat we eigenlijk bevestigen is dat de mens Christus Jezus als de zoon van de levende God is niet 'God met ons' ontologisch als God, maar eerder, "God met ons" als een ware menselijke zoon (een man) die kon bidden ( Lukas 5:16), onder leiding van de Heilige Geest (Mattheüs 4: 1: "Jezus werd geleid door de Geest naar de woestijn"), en "groeien in wijsheid en grootte en genade bij God en de mensen (Lucas 02:52 ). "want God als God de Vader is niet ontologisch een man die kan" bidden "en worden" de verleiding van het kwaad "(Jakobus 1:13:" God kan niet in de verleiding van het kwaad "). Evenmin kan God de Vader ontologisch lijden en sterven aan het kruis voor onze zonden (Numeri 23:19 - "God is geen man").

Jason Dulle ging op aan te geven de grote verschillen tussen de Eenheid en Trinitarian posities:

"Eenheid (O) gelovigen en Trinitarians (T) verschillen die 1. T (Trinitarians) geloven dat de ene God bestaat uit drie eeuwige personen terwijl O (Eenheid) is van mening dat de ene God is één persoon; 2. T (Trinitarians) zijn van mening dat de tweede persoon van de Drie-eenheid werd geïncarneerd, terwijl O (Eenheid) is van mening dat de Vader, die één persoon, werd geïncarneerd als de Zoon van God; 3. T (Trinitarians) van mening dat de Zoon is eeuwig, terwijl O (Eenheid) is van mening dat de Zoon niet bestond tot de incarnatie, omdat de term verwijst naar God als Hij bestaat als een man, en niet als Hij bestaat in Zijn essentiële godheid ; 4. T (Trinitarians) zie het Bijbelse onderscheid tussen de Vader en de Zoon om een onderscheid te maken in zowel de persoonlijkheid en het vlees, terwijl O (Eenheid) is van mening dat alle onderscheidingen zijn een gevolg van de relatie van de Geest van God aan de vleesgeworden God- man. Als het gaat om de christologie, dan is het verschil tussen Trinitarians (T) en Eenheid (O) gelovigen is dat ze zeggen dat het was de tweede persoon van de Drie-eenheid, de Vader niet, die man geworden, terwijl we beweren dat de ene God, bekend als de Vader, mens geworden. Jezus 'getuigenis was dat de Vader in Hem was (Johannes 10:38; 14: 10-11; 17:21), en dat degenen die Hem zag de Vader gezien (Johannes 14: 7-11). Jezus is de afdruk van de persoon van de Vader (Hebreeuws 1: 3).Trinitarians hebben een harde tijd aan het uitleggen deze verzen, omdat ze beweren dat de tweede persoon is vlees geworden. Als dat het geval is, en de Vader is niet belichaamd, waarom zei Jezus altijd de Vader in Hem was, en nooit zeggen dat de tweede persoon in Hem was (respons Jason Dulle op "Struggle Een Trinitarian met de Oneness Doctrine" -www. OnenessPentecostal.com) ? "

Oneness theoloog Jason Dulle correct schetste de belangrijkste punten van overeenstemming en onenigheid tussen de eenheid en de Drie-eenheid posities die een back-up alles wat ik heb onderwezen. Ik daag iedereen die dit boek lezen om eerlijk alle schriftuurlijke bewijzen met ware en edele harten te onderzoeken om te zien of de Eenheid theologische positie die we eigenlijk delen overeenkomt met de bijbel of niet. Voor alle ware volgelingen van Jezus Christus moeten bereid zijn om "te onderzoeken de Schriften" zijn en "edel-minded", zoals de Berean Joden deden toen ze de Schriften om te zien onderzocht of de dingen die de apostelen leerden waar is of niet (waren "Nu is de Bereërs waren edeler-minded dan de Tessalonicenzen, want ze het bericht ontvangen met grote gretigheid en onderzocht dagelijks de Schriften om te zien of deze leringen waar waren. als gevolg hiervan, veel van hen geloofde,samen met heel een paar vooraanstaand Grieks vrouw en mannen. "- Handelingen 17: 11-12 BSB).

De schriftuurlijke bewijs bewijst dat de Zoon is de man die een begin had door zijn maagdelijke conceptie en het verwekken, terwijl de Heilige Geest van de Vader is de goddelijke identiteit die incarneren als de Christus kind geworden.

Lukas 1:35 "De Heilige Geest zal over u komen en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen, en om die reden het heilige Kind de Zoon van God genoemd worden."

Mattheüs 01:20 "... wees niet bang om Maria te nemen als uw vrouw te worden; voor het kind dat verwekt heeft in haar is (of is vertaald uit "ek" = "uit"), de Heilige Geest. "

Christus Jezus beweerde te hebben "uit de hemel neergedaald" (Johannes 06:38: "Ik kwam uit de hemel '), maar de enige Geest Person we vinden naar beneden uit de hemel te worden het kind van Christus is de Heilige Geest (Lucas 1: 35 en Mattheüs 01:20). Matthew 01:20 bewijst dat het kind van Christus niet werd verwekt "OUT OF" een vermeende God de Zoon, maar "uit de heilige geest" van de alomtegenwoordige hemelse Vader Zelf ( "het kind dat verwekt heeft in haar is uit de Heilige Geest "- Matt 01:20). Dit verklaart waarom Jezus sprak altijd van zijn goddelijkheid als de Vader in plaats van als een vermeende grenzen oefenden verschillende goddelijke Zoon ( "Heer, toon ons de Vader en het zal genoeg zijn voor ons ... Heb ik zo lang een tijd met je geweest en heb je niet kent me Philip wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien? "- Johannes 14: 7-9 /" wie in mij gelooft, gelooft niet in mij, maar in Hem die mij gezonden heeft Hij die mij ziet Degene die gezonden ziet. me "- John. 12: 44-45). Het is moeilijk om een duidelijke grenzen oefenden ware God de Zoon Persoon zeggen voorstellen, "Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien" (Johannes 14: 8-9) en (Johannes 12: "Wie mij ziet Hem die Mij gezonden ziet" : 45) als hij was eigenlijk een duidelijke grenzen oefenden ware God de Zoon Person vleesgeworden in plaats van God de Vader vleesgeworden als een man. Voor een vermeende verschillende ware God de Zoon persoon moeten zeggen, 'hij die heeft mij gezien heeft de eeuwig onderscheiden God gezien de Zoon "en" wie in Mij gelooft, gelooft in het alleszins gelijk Goddelijke Zoon. "Integendeel, Jezus duidelijk gezegd dat aan zie hem en in hem te geloven is te geloven in de goddelijke identiteit van de Vader. Waar is dan de goddelijke waardigheid en de geloofwaardigheid van de vermeende tweede goddelijke God de Zoon Persoon en de vermeende derde goddelijke God de Heilige Geest Persoon van de Trinitarian begrip van de godheid?

DE HEILIGE GEEST AANGEBODEN MALE CHROMOSOMEN & BLOEDGROEP OM het Christuskind

"Hij (de zoon) is de helderheid (apaugasma =" weerspiegeld helderheid ") van Zijn heerlijkheid (heerlijkheid van de Vader) en de afdruk (charakter = een" reproductie "," afdruk "of" copy "gemaakt van een origineel te zijn de "voorstelling" van die origineel) van Zijn persoon (van de oorspronkelijke persoon van de Vader - hypostasis = "subtance van zijn" -Hebreeën 1: 3 NBG).

Hier vinden we de schriftuurlijke bewijs waaruit blijkt dat de Vader zelf geleverd Zijn wonderbaarlijke Goddelijke substantie van het zijn in de incarnatie om het kind van Christus te produceren door "reproduceren" Zichzelf als een "bedrukt copy" van zijn eigen originele "Substance of Being" (zie Charakter en hypostasis in Hebreeën 1: 3) als een geheel compleet menselijk wezen in de maagd. Want als de Zoon van God werd opgevat als de incarnatie van een vermeende God de Zoon, hoe komt het dat de aanwezigheid van de Heilige Geest persoon kwam over Maria (Lucas 01:35 ) om het kind van Christus en niet de aanwezigheid van een vermeende zwanger God de Zoon Person? Luke 01:35 duidelijk staat dat (de maagd) en "om die reden het kind de Zoon van God genoemd worden." Hoewel we vinden tal van verwijzingen naar de alomtegenwoordige Heilige Geest in de hele Hebreeuwse bestaande "de heilige Geest over jullie komt" Schrift, we nooit een pre-existent living Zoon overal van Genesis tot Maleachi. Dit feit a