Faderns Helige Ande blev Sonen

Detta är en ofullständig översättning från engelska originaldokumentet som har översatts av Google översättningsprogram. Om du talar engelska och vill fungera som en webb minister att svara på människors frågor i ditt modersmål; eller om du vill hjälpa oss att förbättra noggrannheten i översättningen, vänligen skicka ett meddelande till oss.

Det finns en tydlig skillnad mellan Gud som Fadern och Gud som senare manifesterade sig i köttet som Gud med oss som en sann människa. Därför Fadern och Sonen förhållande aldrig inträffat i tid förrän Fadern blev människa som en sann människa. För skrifterna att Fadern ensam är den ende sanne Guden som också blev människa som en sann människa "barn föds" och "son ges" som kallas "Mighty Gud" och "den evige Fadern" att hans sanna gudomliga identitet (Jesaja 9: 6 KJV- "Ty ett barn är fött, oss som en son ges: och regeringen är på hans knuffar: och hans namn skall vara: Underbar i råd, väldig Gud, evig fader, Fridsfursten.), men en son som hans sanna mänskliga identitet.

Även skrifterna tydligt kallar Sonen "Mighty Gud" och "Evig fader" treenighetsläran hävdar att Sonen är inte Fadern och Fadern är inte Sonen. Därför, om skrifterna bevisa att Sonen är den Helige Ande Fadern och den Helige Ande Fadern blev människa som Sonen, då hela treenighetsläran kollapsar.

Helige Ande FADERN blev människa som Kristus BARN

Oneness teologen Jason Dulle sammanfattade likheterna och skillnaderna mellan den Oneness synen på Gud förkroppsligad och trinitära vyn i sin online-svar på en trinitarisk:

"Skriften skiljer aldrig mellan gudom Sonen och gudom Fadern, men alla distinktioner är mellan Gud som han existerar överallt och transcendent och Gud som han existerar som en verklig människa. Distinktionen är inte i gudomen, men i mänskligheten av Jesus Kristus ... Oneness troende och trinitarer är liknande i det 1. båda tror på en Gud; 2. båda tror att Fadern, Sonen och Anden är Gud; 3. både erkänna att Skriften gör en åtskillnad mellan Fadern, Sonen och Anden; 4. båda tror att Guds Son dog på korset, och inte Fadern; 5. båda tror att Jesus bad till Fadern, och inte själv (Jason Dulle svar på "A trinitar kamp med Oneness Läran" - www.OnenessPentecostal.com) . "

Det har varit min iakttagelse under de år som många trinitarer ofta förvirrad över vad Oneness-rörelsen faktiskt tror. Många hävdar felaktigt att vi säger att det inte finns någon ontologisk skillnad mellan Fadern och Sonen som helst. Således, de ofta hånar oss genom att låtsas att vi tror att Fadern som Fadern faktiskt dog på korset eller att mannen Kristus Jesus faktiskt bad för sig själv som Fadern. Alla kunniga Oneness anhängare tror att Gud blev en sann människa i inkarnation genom jungfru med "en (distinkt mänskligt) liv i sig själv (Joh 5:26;. Hebr 2:17 SFB -" han blev helt mänsklig på alla sätt " ) "för att lida, be, och dö för våra synder. Således är många trinitarer felaktigt hävdade att vi förnekar någon åtskillnad mellan Gud som Gud (Fadern) och Gud med oss som en man (sonen) som var "göras fullt människa i alla sätt" (Heb. 02:17 SFB) . Men detta är inte vad vi säger, som Gud som Gud inte kan vara "fullständigt människa på alla sätt" (Heb. 02:17 SFB) utan att bryta mot sådana passager som Numbers 23:19 ( "Gud är inte en människa") och Malachi 3: 6 ( "jag är HERREN, jag ändrar inte"). Vad vi faktiskt bekräftar att människan Kristus Jesus som son till den levande Guden är inte "Gud med oss" ontologiskt som Gud, utan snarare "Gud med oss" som en sann mänsklig son (en man) som kunde be ( Lukas 5:16), att ledas av den Helige Ande (Matteus 4: 1 "Jesus leddes av Anden ut i öknen"), och "växa i visdom och resning och nåd inför Gud och män (Luk 02:52 ). "Ty Gud som Gud Fadern är inte ontologiskt en man som kan" be "och vara" frestas av det onda "(Jakob 1:13" Gud kan inte frestas av det onda "). Inte heller kan Gud som Fadern ontologiskt lida och dö på korset för våra synder (Numbers 23:19 - "Gud är inte en människa").

Jason Dulle fortsatte med att redogöra för de stora skillnaderna mellan Oneness och trinitar positioner:

"Oneness (O) troende och trinitarer (T) skiljer sig i att 1. T (trinitarer) tror att en Gud består av tre eviga personer medan O (Enhet) anser att en Gud är en person; 2. T (trinitarer) tror att den andra personen i Treenigheten blev inkarnerad medan O (Enhet) menar att Fadern, som är en person, blev inkarnerad som Guds Son, 3. T (trinitarer) tror att Sonen är evigt medan O (Enhet) menar att sonen inte existerade förrän inkarnationen, eftersom begreppet avser Gud som han existerar som en människa, och inte som han existerar i hans avgörande gudom ; 4. T (trinitarer) se de bibliska skillnaderna mellan Fadern och Sonen att vara en skillnad i både personlighet och kött, medan O (Enhet) anser att alla skillnader är ett resultat av förhållandet mellan Guds Ande till den inkarnerade Gud- man. Eftersom det avser kristologi, då är skillnaden mellan trinitarer (T) och enhet (O) troende att de säger att det var den andra personen i treenigheten, inte Fadern, som blev människa, medan vi har gjort gällande att en Gud, känd som Fadern, blev människa. Jesu vittnesmål var att Fadern var i honom (Joh 10:38; 14: 10-11; 17:21), och att de som såg honom såg Fadern (Joh 14: 7-11). Jesus är den uttryckliga bilden av Faderns person (hebreiska 1: 3). Trinitarer har svårt att förklara dessa verser, eftersom de hävdar att den andra personen blev kött. Om så är fallet, och Fadern är inte förkroppsligas, varför Jesus säga alltid Fadern var i honom, och aldrig säga den andra personen var i honom (Jason Dulle svar på "A trinitar kamp med Oneness Läran" - www. OnenessPentecostal.com) ? "

Oneness teologen Jason Dulle korrekt beskrivs de viktigaste områdena i avtalet och oenighet mellan enhet och trinitar positioner som backar upp allt jag har undervisat. Jag utmanar alla som läser den här boken för att ärligt undersöka alla bibliska bevis med sanna och ädla hjärtan för att se om Oneness teologiska position vi delar faktiskt matchar Bibeln eller inte. För alla sanna efterföljare till Jesus Kristus måste vara villiga att "undersöka skrifterna" och vara "ädel" som de Berean judar gjorde när de undersökte skrifterna att se om de saker som apostlarna undervisade var sant eller inte ( "Nu Bereans var mer ädel än thessalonikerna, för de fick meddelandet med stor iver och undersökte skrifterna varje dag för att se om dessa läror var sant. som ett resultat många av dem trodde, tillsammans med ganska några framträdande grekisk kvinnor och män. "- Apg 17: 11-12 BSB).

Den bibliska bevis visar att Sonen är mannen som hade en början genom sin jungfru befruktning och avla medan Faderns Helige Ande är den gudomliga identitet som blev människa som Kristusbarnet.

Lukas 1:35 "Den helige Ande skall komma över dig, och kraft från den Högste skall vila över dig, och därför den heliga barn skall kallas Guds Son."

Matthew 01:20 "... inte vara rädd för att ta Maria, din hustru; för barn som har tänkts ut i henne är av (i översätts från "ek" = "av") den Helige Ande. "

Kristus Jesus påstod sig ha "kom ner från himlen" (Joh 06:38 "Jag har kommit ner från himlen"), men den enda anden person vi hitta kommer ner från himlen för att bli Kristusbarnet är den helige Ande (Luk 1: 35 och Matthew 01:20). Matthew 01:20 visar att Kristus barnet inte var tänkt "ur" en påstådd Gud Sonen, men "i den heliga ande" av den allestädes närvarande himmelske Fader själv ( "det barn som har tänkts ut i henne är ur Helige Ande "- Matt 01:20). Detta förklarar varför Jesus talade alltid om hans gudomlighet som Faderns snarare än som en påstådd coequally distinkt gudomlig Son ( "Herre, visa oss Fadern och det kommer att vara tillräckligt för oss ... Har jag varit så lång tid med dig och har du inte känner mig Philip den som har sett mig har sett Fadern? "- Joh 14: 7-9 /" den som tror på mig, inte tror på mig utan på honom som har sänt mig den som ser mig ser som har sänt. me "- Johannes 12:. 44-45). Det är svårt att föreställa sig en coequally distinkt sann Gud Sonen person säger: "Den som har sett mig har sett Fadern" (Joh 14: 8-9) och "Den som ser mig ser honom som har sänt mig" (Joh 12 : 45) om han var faktiskt en coequally distinkt sann Gud Sonen Person inkarnerade snarare än Gud Fadern inkarnerad som människa. För en påstådd distinkt sann Gud Sonen person borde ha sagt: "Den som har sett mig har sett evigt distinkta Gud Sonen" och "den som tror på mig tror på JÄMLIK gudomlige Son." I stället, Jesus sade tydligt att till se honom och att tro på honom är att tro på den gudomliga identitet Fadern. Var finns då den gudomliga värdighet och trovärdighet av den påstådda andra gudomliga Gud Sonen person och den påstådda tredje gudomliga Gud den helige Ande Person of the Trinitarian begreppet Gudomen?

DEN HELIGA ANDEN TILLHANDAHÅLLS manlig kromosomuppsättning och BLODGRUPP TILL Jesusbarnet

"Han (sonen) är ljusstyrkan (apaugasma =" reflekterade ljus ") av hans härlighet (Faderns härlighet) och express bilden (charakter = en" reproduktion "," avtryck "eller" kopia "göras från en original- att vara den "representation" av den ursprungliga) Hans person (Faderns ursprungliga person - hypostasis = "subtance av att vara" - Hebreerbrevet 1: 3 KJV).

Här finner vi i skrifterna bevis för att Fadern själv levererade hans mirakulösa gudomliga substans vara i inkarnation att producera Jesusbarnet med "återge" själv som en "tryckt kopia" av sin egen ursprungliga "Substans av att vara" (se Charakter och hypostasis i Hebreerbrevet 1: 3) som en helt komplett människa i jungfru. Ty om Guds Son var tänkt som en inkarnation av en påstådd Gud Sonen, hur är det att närvaron av den Helige Andes person kom över Maria (Luk 01:35 ) att tänka Kristusbarnet och inte förekomsten av en påstådd Gud Sonen person? Lukas 01:35 anger tydligt att "den helige Ande skall komma över dig" (jungfru) och "av den anledningen att barnet skall kallas Guds Son." Även om vi finner många hänvisningar till den allestädes närvarande Helige Ande befintliga hela hebreiska Skriften, vi aldrig hitta en pre-existerande levande Son någonstans från Genesis till Malaki.Detta faktum i sig bör fungera som en röd flagga för alla dem som har lurats till att tro på en påstådd tidlös, evigt distinkt Heavenly Gud Sonen.

Ängeln talade till Joseph, "... det barn som har tänkts ut i henne är av (lit. ek," ur ") den Helige Ande." Matteus 01:20

Sammanhanget i Hebreerbrevet 1: 3 ger obestridliga bevis för att Sonen är ljusstyrkan Faderns ära och uttryck bilden av hans person (Faderns person eller "Essence of Being") som blev en människa i jungfru. Eftersom Matteus 1:20 tydligt informerar oss om att Jesusbarnet producerades [ek] "ur" den "Essence of Being" av "den Helige Ande" ( "... barnet som har tänkts ut i henne är av (lyser . ek, "ur") den Helige Ande "- Matt 1:20), vi vet att den helige Ande måste vara Faderns Helige Ande som härstammade på jungfru. Detta är mycket problematiskt för trinitär läran som hävdar att en distinkt Gud Sonen blev människa och inte den Helige Ande Fadern. Hebreerbrevet 1: 3 anges att Sonen reproducerades från Faderns Essence av att vara medan Matthew 01:20 konstaterar att Sonen reproducerades från den Helige Andes Essence of Being ( "... barnet som har tänkts ut i henne är [ek] UT av den Helige Ande "- Matt 01:20).. Det enda sättet att harmonisera bibliska uppgifter är att tro att den helige Andes Essence of Being är samma gudomlig person som Fadern, som blev människa som bevisar Oneness Modalism medan vederlägga trinitarism, Arianism, och Unitarian socinianism. Därför vikten av skrifterna bevis för att gudomlighet den Helige Ande den ende sanne Guden Fadern förenades med mänskligheten genom Marias ägg ( "Gud sände sin Son gjorde [ek] av en kvinna" - Gal 4.: 4) att bli en distinkt man som Son den levande guden.

Lukas 1:35 informerar oss varför Sonen kallas Son i första hand ( "den helige Ande skall komma över dig ... av den anledningen barnet som skall födas av dig skall kallas Guds Son" - Luk 1: 35). Sonen kallas Guds Son på grund av hans mirakulösa jungfru befruktning [ek] "av en kvinna" [Mary - Gal. 4: 4] och [ek] "av den helige Ande" (Matt 01:18, 20). Ingen skrift i hela Bibeln ger oss någonsin annan anledning till varför Guds Son kallas annat än Nya testamentets skäl som anges i Lukas 01:35 Son. I själva verket ingen skrift i hela Bibeln någonsin säger att sonen som en son har alltid funnits som en påstådd tidlös Gud Sonen person hela evighet (Ps. 2: 7; Heb 1: 5, John 5:26 ) som är helt river den trinitar läran.

"Som Fadern har liv i sig själv, så har han beviljade sonen att ha liv i sig själv" (Joh 05:26 ).

Här kan vi tydligt se att sonen är mannen och mannen är son som beviljades en distinkt människoliv av Fadern. Gud Fadern beviljade en distinkt liv till det mänskliga son naturligt leverera sina egna manliga kromosomer från sin egen "Substans av att vara" (Hypostasis) som "återges" eller "tryckt" i den mänskliga ägg av jungfru (Heb 1.: 3;. Heb 02:14 . -17) Eftersom Gud Fadern är en ande som inte har kött och blod (Joh 04:23:24 ), vi vet att Faderns essensen av att vara mirakulöst levereras manliga kromosomer och DNA inom jungfru att producera Kristusbarnet. för om Fadern inte bidrog manliga kromosomer i jungfru då Jesus inte kunde ha utformats och föddes som en manlig barn, som Mary skulle ha gett upphov till en kvinnlig klon av sig själv.

BLOD GUDS

Apg 20:28 faktiskt säger: "... Guds församling som han har köpt med sitt eget blod ..." Även om det finns olika läsarter av Apg 20:28 , vikten av bevis pekar mot Guds eget blod som frasen "Church of God" används i hela Nya testamentet, men aldrig "kyrka Herren." Ellicott s kommentar säger: "Det faktum att någon annanstans Paulus talar alltid av" Church of God "(t.ex. ett Kor 1: 2; 2Corinthians 1: 1, Gal 1:13 ; 1 Tess 2:14 ., Et al) och aldrig "kyrkan av Herrens" är mycket övertygande bevis för att den korrekta behandlingen bör vara "Guds kyrka som han har köpt med sitt eget blod" snarare än "kyrkan Herren." Clement av Alexandria har den tidigaste kristna vittnesbörd om att texten handlar om "blod Gud" (sen 2: aårhundradet, Quis dyk, c. 34) snarare än blod "Herren."

Författare Deborah Bohn skrev, "De flesta celler i kroppen innehåller 46 kromosomer, men pappas spermier och mammas ägg varje innehåller bara 23 kromosomer. När ägg möter spermier, de förenas för att bilda de 46 kromosomer en enda cell som snabbt kommer att dela tills det blir de cirka 100 biljoner ignorans celler som du kärleksfullt blöja, foder och jollra till hela dagen. Varje kromosom bär många gener, som också kommer i par. Eftersom hälften av ditt barns gener kommer från mamma och den andra hälften kommer från pappa, är sannolikheten för ett barn att få någon särskild gen som liknar sannolikheten för att vända ett mynt. Låter som att förutsäga möjliga kombinationer som utgör barnets utseende och personlighet ska vara enkelt, eller hur? Ingen sådan tur. Endast ett fåtal egenskaper, såsom blodgrupp, styrs av en enda gen par (paret av gener som erhållits från båda föräldrarna). "(Deborah Bohn, Babble.com)

Richard hallick skrev, "typ Människoblod bestäms av kodominant alleler. En allel är en av flera olika former av genetisk information som är närvarande i vårt DNA vid ett specifikt läge på en specifik kromosom. Det finns tre olika alleler för människors blodgrupp, känd som jag A, I B, och jag. För enkelhetens skull kan vi kalla dessa alleler A (för I A), B (för I B),och O (för i). Var och en av oss har två ABO blodgrupp alleler, eftersom vi varje ärva en blodtyp allel från vår biologiska mor och en från vår biologiska far. "(Richard B. hallick, University of Arizona, © 1997, http://www.blc.arizona.edu )

Här finner vi vetenskapliga bevis för att Kristus blodgrupp hade varit "out of Mary" (Gal 4: 4.) Sin mor och "ut av den Helige Ande" (Matt 01:20) som sin far. Så i viss mening, kan vi säga att Jesu blod är blod Gud för att Guds Ande mirakulöst bidragit till blod Jesusbarnet. Även om Jesu blod är inte ontologiskt Guds blod, kan vi konstatera att Kristi blod tillhör Gud som blev en man i inkarnation genom jungfru eftersom Jesu blod tillhör "den evige Fadern" (Jesaja 9: 6) vars egen helige Ande blev människa som en mänsklig son.

Eftersom Kristusbarnet hade någon biologisk far, den Helige Ande Gud själv som steg ned på jungfru hade mirakulöst leverera manliga kromosomer och den manliga blodgrupp att göra Jesus Kristus en verklig manlig avkomma. Därför kan Jesus sägas bära kromosomer och blodgrupp av Maria och från Gud själv. Därför, i en viss mening, den fysiska kroppen av Jesus kan kallas kropp Gud och blod Gud för att Gud själv blev man genom jungfru [Notera: Köttet Jesu kan inte sägas vara "gudomlig kött" men eftersom Gud blev en av oss att rädda oss, är den fysiska kroppen av Jesus Guds nyligen antagna människokroppen.]

DEN HELIGA ANDEN kom ner från himlen ATT BLI Jesusbarnet

John 03:13 ISV, "Ingen har gått upp till himlen utom den som kom ner från himlen, Människosonen som är i himlen."

Vi vet att Enok och Elia båda upp till himlen (Genesis 5: 21-24; 2 Kung 2: 11-12). Därför måste Kristus ha inneburit att ingen lever på jorden under Jesu tid hade gått upp till himlen.Långt efter Kristus himmelsfärd, uppgav Paul att hans ande sannolikt togs ur sin kropp i "den tredje himlen" eftersom han sade, "vare sig i kroppen eller utanför kroppen, jag vet inte, Gud vet." Paul sade han hörde "outsägliga ord" i himlen ", som en människa inte är tillåtet att tala" (2 Kor 12: 2-4). Således verkar det som Paulus mänskliga anden kort hade uppstigit till himlen precis som det framgår också att den mänskliga anden av Jesus kort hade stigit upp till himlen för att se och höra himmelska saker samtidigt fanns på jorden som en människa. Ändå skillnad Paul som senare hade gått upp till himlen som en ändlig man, Jesus som den oändliga Gud kunde komma ner från himlen medan existerande i himlen vid precis samma tidpunkt.

Johannes Döparen som avses till Jesus när han sade, "Den som kommer ovanifrån är framför allt den som är på jorden är från jorden och talar om jorden. Den som kommer från himlen är framför allt. "John 3:31 NASB

John användning av orden: "Den som kommer från himlen är framför allt", när man beskriver Jesus i Joh 3:31 pekar på en sann Gud Ef 4:10 "som står över alla" som vår "en Gud och Fader, som är framför allt genom alla och i alla. "för vem men Gud ensam kan sägas vara" framför allt? "Jesus kom klart ned från himlen som den Helige Ande Gud Fadern inkarnerad som en sann människa. Det är därför Jesus är den gudomliga identitet själv som Immanuel, "Gud med oss", som är "framför allt" av Hans skapelse.

Det råder inget tvivel om att inom ramen för John kapitel tre är att ta itu med Jesus Kristus som "Den som kommer från himlen." Johannes talade om Jesus som den enda mannen som någonsin kom från himlen samtidigt finns i himlen ( "även Människosonen som är i himlen "- John 3:13) eftersom endast Jesus som Gud med oss som en människa är den som fortsatte att förbli" framför allt "som Gud i himlen samtidigt existerande som en människa på jorden. John kontrasterade då den "som kommer från himlen" som "är framför allt" med människor "på jorden", eftersom ingen annan än Jesus kan sägas ha kommit ner från himlen medan existerande i himlen samtidigt. Profeterna, inklusive John, var män på jorden som fått fullmakt från himlen för att predika Guds ord och ge Guds bud till folket. Det är mot denna bakgrund som Jesus sade att Johannes dop var "från himlen (Matt 21:25)", men ingen vanlig dödlig profet någonsin skulle kunna säga att han faktiskt kom ner "från himlen" ( "Jag kom ner från himlen" - John 6:38) samtidigt som man fortsätter att vara i himlen som Herren "framför allt" (Joh 03:13 "även Människosonen som är i himlen", John 03:31 "den som kommer från himlen är framför allt" ).

Detsamma gäller i ett Kor 15:47 som tydligt anger att den första människan Adam härrör från att skapas på jorden medan Herren Jesus hade sin verkliga ursprung som "Herren från himlen (1 Kor. 15:47 KJV)." 1 Kor 15: 45-47 NASB, "Så står det skrivet:" Den första människan, Adam, blev en levande varelse "den siste Adam blev en livgivande ande.. 46Emellertid är det andliga inte först, men den naturliga; då det andliga. 47 Den första människan är från jorden, jordnära; den andra människan är från himlen. "

Lägg märke till kontrasten mellan Adam och Jesus. Ramen för ett Kor 15: 45-47 behandlar Adam som den första människan vars ursprung var "från jorden, jordiskt," men "den andra människan är från himlen" eftersom hans ursprung kom från himlen. Adam kunde aldrig ha sagts att komma från himlen. I motsats, Jesus kom från himlen för att han existerar också som Guds Ande som härstammade på jungfru Maria ( "den helige Ande skall komma över dig" - Luk 1:35). Det är därför apostlarna identifierade "Kristi Ande" som den helige Ande (Romarbrevet 8: 9 "Guds Ande bor i er nu om någon har inte Kristi Ande ....") Som "var i" profeterna (1 Peter 1:11 "Kristi Ande var i dem", 2 Peter 1:21 "heliga Guds män talade som de flyttades av den helige Ande") och som var att "Andlig Rock" som följde Israels i öknen (1 Kor 10: 1-4., 9 " Vi bör inte testa Kristus, som en del av dem gjorde "). Eftersom den grekiska texten i 1 Kor 10: 9 stater att Israels "testat Kristus" (den grekiska texten säger Christos), vi vet att Kristus är Israels Rock som är att Guds Ande Fadern som Israels testas i vildmarken.