Faderns Helige Ande blev Sonen

Detta är en ofullständig översättning från engelska originaldokumentet som har översatts av Google översättningsprogram. Om du talar engelska och vill fungera som en webb minister att svara på människors frågor i ditt modersmål; eller om du vill hjälpa oss att förbättra noggrannheten i översättningen, vänligen skicka ett meddelande till oss.

Det finns en tydlig skillnad mellan Gud som Fadern och Gud som senare manifesterade sig i köttet som Gud med oss som en sann människa. Därför Fadern och Sonen förhållande aldrig inträffat i tid förrän Fadern blev människa som en sann människa. För skrifterna att Fadern ensam är den ende sanne Guden som också blev människa som en sann människa "barn föds" och "son ges" som kallas "Mighty Gud" och "den evige Fadern" att hans sanna gudomliga identitet (Jesaja 9: 6 KJV- "Ty ett barn är fött, oss som en son ges: och regeringen är på hans knuffar: och hans namn skall vara: Underbar i råd, väldig Gud, evig fader, Fridsfursten.), men en son som hans sanna mänskliga identitet.

Även skrifterna tydligt kallar Sonen "Mighty Gud" och "Evig fader" treenighetsläran hävdar att Sonen är inte Fadern och Fadern är inte Sonen. Därför, om skrifterna bevisa att Sonen är den Helige Ande Fadern och den Helige Ande Fadern blev människa som Sonen, då hela treenighetsläran kollapsar.

Helige Ande FADERN blev människa som Kristus BARN

Oneness teologen Jason Dulle sammanfattade likheterna och skillnaderna mellan den Oneness synen på Gud förkroppsligad och trinitära vyn i sin online-svar på en trinitarisk:

"Skriften skiljer aldrig mellan gudom Sonen och gudom Fadern, men alla distinktioner är mellan Gud som han existerar överallt och transcendent och Gud som han existerar som en verklig människa. Distinktionen är inte i gudomen, men i mänskligheten av Jesus Kristus ... Oneness troende och trinitarer är liknande i det 1. båda tror på en Gud; 2. båda tror att Fadern, Sonen och Anden är Gud; 3. både erkänna att Skriften gör en åtskillnad mellan Fadern, Sonen och Anden; 4. båda tror att Guds Son dog på korset, och inte Fadern; 5. båda tror att Jesus bad till Fadern, och inte själv (Jason Dulle svar på "A trinitar kamp med Oneness Läran" - www.OnenessPentecostal.com) . "

Det har varit min iakttagelse under de år som många trinitarer ofta förvirrad över vad Oneness-rörelsen faktiskt tror. Många hävdar felaktigt att vi säger att det inte finns någon ontologisk skillnad mellan Fadern och Sonen som helst. Således, de ofta hånar oss genom att låtsas att vi tror att Fadern som Fadern faktiskt dog på korset eller att mannen Kristus Jesus faktiskt bad för sig själv som Fadern. Alla kunniga Oneness anhängare tror att Gud blev en sann människa i inkarnation genom jungfru med "en (distinkt mänskligt) liv i sig själv (Joh 5:26;. Hebr 2:17 SFB -" han blev helt mänsklig på alla sätt " ) "för att lida, be, och dö för våra synder. Således är många trinitarer felaktigt hävdade att vi förnekar någon åtskillnad mellan Gud som Gud (Fadern) och Gud med oss som en man (sonen) som var "göras fullt människa i alla sätt" (Heb. 02:17 SFB) . Men detta är inte vad vi säger, som Gud som Gud inte kan vara "fullständigt människa på alla sätt" (Heb. 02:17 SFB) utan att bryta mot sådana passager som Numbers 23:19 ( "Gud är inte en människa") och Malachi 3: 6 ( "jag är HERREN, jag ändrar inte"). Vad vi faktiskt bekräftar att människan Kristus Jesus som son till den levande Guden är inte "Gud med oss" ontologiskt som Gud, utan snarare "Gud med oss" som en sann mänsklig son (en man) som kunde be ( Lukas 5:16), att ledas av den Helige Ande (Matteus 4: 1 "Jesus leddes av Anden ut i öknen"), och "växa i visdom och resning och nåd inför Gud och män (Luk 02:52 ). "Ty Gud som Gud Fadern är inte ontologiskt en man som kan" be "och vara" frestas av det onda "(Jakob 1:13" Gud kan inte frestas av det onda "). Inte heller kan Gud som Fadern ontologiskt lida och dö på korset för våra synder (Numbers 23:19 - "Gud är inte en människa").

Jason Dulle fortsatte med att redogöra för de stora skillnaderna mellan Oneness och trinitar positioner:

"Oneness (O) troende och trinitarer (T) skiljer sig i att 1. T (trinitarer) tror att en Gud består av tre eviga personer medan O (Enhet) anser att en Gud är en person; 2. T (trinitarer) tror att den andra personen i Treenigheten blev inkarnerad medan O (Enhet) menar att Fadern, som är en person, blev inkarnerad som Guds Son, 3. T (trinitarer) tror att Sonen är evigt medan O (Enhet) menar att sonen inte existerade förrän inkarnationen, eftersom begreppet avser Gud som han existerar som en människa, och inte som han existerar i hans avgörande gudom ; 4. T (trinitarer) se de bibliska skillnaderna mellan Fadern och Sonen att vara en skillnad i både personlighet och kött, medan O (Enhet) anser att alla skillnader är ett resultat av förhållandet mellan Guds Ande till den inkarnerade Gud- man. Eftersom det avser kristologi, då är skillnaden mellan trinitarer (T) och enhet (O) troende att de säger att det var den andra personen i treenigheten, inte Fadern, som blev människa, medan vi har gjort gällande att en Gud, känd som Fadern, blev människa. Jesu vittnesmål var att Fadern var i honom (Joh 10:38; 14: 10-11; 17:21), och att de som såg honom såg Fadern (Joh 14: 7-11). Jesus är den uttryckliga bilden av Faderns person (hebreiska 1: 3). Trinitarer har svårt att förklara dessa verser, eftersom de hävdar att den andra personen blev kött. Om så är fallet, och Fadern är inte förkroppsligas, varför Jesus säga alltid Fadern var i honom, och aldrig säga den andra personen var i honom (Jason Dulle svar på "A trinitar kamp med Oneness Läran" - www. OnenessPentecostal.com) ? "

Oneness teologen Jason Dulle korrekt beskrivs de viktigaste områdena i avtalet och oenighet mellan enhet och trinitar positioner som backar upp allt jag har undervisat. Jag utmanar alla som läser den här boken för att ärligt undersöka alla bibliska bevis med sanna och ädla hjärtan för att se om Oneness teologiska position vi delar faktiskt matchar Bibeln eller inte. För alla sanna efterföljare till Jesus Kristus måste vara villiga att "undersöka skrifterna" och vara "ädel" som de Berean judar gjorde när de undersökte skrifterna att se om de saker som apostlarna undervisade var sant eller inte ( "Nu Bereans var mer ädel än thessalonikerna, för de fick meddelandet med stor iver och undersökte skrifterna varje dag för att se om dessa läror var sant. som ett resultat många av dem trodde, tillsammans med ganska några framträdande grekisk kvinnor och män. "- Apg 17: 11-12 BSB).

Den bibliska bevis visar att Sonen är mannen som hade en början genom sin jungfru befruktning och avla medan Faderns Helige Ande är den gudomliga identitet som blev människa som Kristusbarnet.

Lukas 1:35 "Den helige Ande skall komma över dig, och kraft från den Högste skall vila över dig, och därför den heliga barn skall kallas Guds Son."

Matthew 01:20 "... inte vara rädd för att ta Maria, din hustru; för barn som har tänkts ut i henne är av (i översätts från "ek" = "av") den Helige Ande. "

Kristus Jesus påstod sig ha "kom ner från himlen" (Joh 06:38 "Jag har kommit ner från himlen"), men den enda anden person vi hitta kommer ner från himlen för att bli Kristusbarnet är den helige Ande (Luk 1: 35 och Matthew 01:20). Matthew 01:20 visar att Kristus barnet inte var tänkt "ur" en påstådd Gud Sonen, men "i den heliga ande" av den allestädes närvarande himmelske Fader själv ( "det barn som har tänkts ut i henne är ur Helige Ande "- Matt 01:20). Detta förklarar varför Jesus talade alltid om hans gudomlighet som Faderns snarare än som en påstådd coequally distinkt gudomlig Son ( "Herre, visa oss Fadern och det kommer att vara tillräckligt för oss ... Har jag varit så lång tid med dig och har du inte känner mig Philip den som har sett mig har sett Fadern? "- Joh 14: 7-9 /" den som tror på mig, inte tror på mig utan på honom som har sänt mig den som ser mig ser som har sänt. me "- Johannes 12:. 44-45). Det är svårt att föreställa sig en coequally distinkt sann Gud Sonen person säger: "Den som har sett mig har sett Fadern" (Joh 14: 8-9) och "Den som ser mig ser honom som har sänt mig" (Joh 12 : 45) om han var faktiskt en coequally distinkt sann Gud Sonen Person inkarnerade snarare än Gud Fadern inkarnerad som människa. För en påstådd distinkt sann Gud Sonen person borde ha sagt: "Den som har sett mig har sett evigt distinkta Gud Sonen" och "den som tror på mig tror på JÄMLIK gudomlige Son." I stället, Jesus sade tydligt att till se honom och att tro på honom är att tro på den gudomliga identitet Fadern. Var finns då den gudomliga värdighet och trovärdighet av den påstådda andra gudomliga Gud Sonen person och den påstådda tredje gudomliga Gud den helige Ande Person of the Trinitarian begreppet Gudomen?

DEN HELIGA ANDEN TILLHANDAHÅLLS manlig kromosomuppsättning och BLODGRUPP TILL Jesusbarnet

"Han (sonen) är ljusstyrkan (apaugasma =" reflekterade ljus ") av hans härlighet (Faderns härlighet) och express bilden (charakter = en" reproduktion "," avtryck "eller" kopia "göras från en original- att vara den "representation" av den ursprungliga) Hans person (Faderns ursprungliga person - hypostasis = "subtance av att vara" - Hebreerbrevet 1: 3 KJV).

Här finner vi i skrifterna bevis för att Fadern själv levererade hans mirakulösa gudomliga substans vara i inkarnation att producera Jesusbarnet med "återge" själv som en "tryckt kopia" av sin egen ursprungliga "Substans av att vara" (se Charakter och hypostasis i Hebreerbrevet 1: 3) som en helt komplett människa i jungfru. Ty om Guds Son var tänkt som en inkarnation av en påstådd Gud Sonen, hur är det att närvaron av den Helige Andes person kom över Maria (Luk 01:35 ) att tänka Kristusbarnet och inte förekomsten av en påstådd Gud Sonen person? Lukas 01:35 anger tydligt att "den helige Ande skall komma över dig" (jungfru) och "av den anledningen att barnet skall kallas Guds Son." Även om vi finner många hänvisningar till den allestädes närvarande Helige Ande befintliga hela hebreiska Skriften, vi aldrig hitta en pre-existerande levande Son någonstans från Genesis till Malaki.Detta faktum i sig bör fungera som en röd flagga för alla dem som har lurats till att tro på en påstådd tidlös, evigt distinkt Heavenly Gud Sonen.