Fadern är den Helige Ande

Detta är en ofullständig översättning från engelska originaldokumentet som har översatts av Google översättningsprogram. Om du talar engelska och vill fungera som en webb minister att svara på människors frågor i ditt modersmål; eller om du vill hjälpa oss att förbättra noggrannheten i översättningen, vänligen skicka ett meddelande till oss.

Vår himmelske Fader aldrig sagt att han existerar som tre coequally distinkta Guds Personer med en påstådd trinity som katolska teologer och senare protestantiska teologer har felaktigt påstått. Den springande punkten i treenighetsläran hävdar att "den helige Ande är inte Fadern" och "Fadern är inte den helige Ande."

Men om Bibeln själv visar att den Helige Ande är precis samma Ande Fadern och ande Fadern är samme helige Ande, då hela treenighetsläran kollapsar.

Den Helige Ande är den Faderns ande

Jesus sade att "Gud är en ande" i samband med att säga: "Fadern söker sanna tillbedjare att tillbedja i ande och sanning (Joh 4: 23-24)." Eftersom "Gud är en ande" och sedan Fadern ensam söker sanna tillbedjare att tillbedja i ande och sanning, måste Fadern vara att "En ande" (Ef 4: 4-6, "en ande ... en Gud och Fader framför allt, genom alla och i alla." ) som är att bli dyrkad.

Om den helige Ande var verkligen en sann Gud Person bredvid Gud Fadern att vi är att dyrka, varför är det inga skrifter som säger så? För om den helige Ande som en påstådd coequally distinkt tredje Gud Anden person var verkligen JÄMLIK som en annan sann Gud Person bredvid Fadern, då skrifterna bör otvetydigt framgå att vi ska dyrka den helige Ande som en särskild person i ande och sanning tillsammans med Fadern.

Men Jesus förklarade tydligt att endast "Fadern söker ... sanna tillbedjare" att tillbedja i ande och sanning (Joh 4: 23-24). "Ingen text heliga skrift säger någonsin att vi ska dyrka den helige Ande i ande och i sanning som en distinkt tredje Gud Anden person. Enbart detta bör vara en röd flagga för alla dem som har lurats att tro att den Helige Ande Gud är en tredje sann Gud Person av en tre personer gudom.

På liknande sätt, ingen text i skrifterna sägs någonsin att vi ska tillbe Fadern i ande och sanning genom Guds helige Ande som en opersonlig "aktiv kraft." Jehovas vittnen lär att den Helige Ande är en opersonlig "aktiv kraft" (JW publikation, Awake 2006 säger, "en korrekt översättning av Bibelns hebreiska texten refererar till Guds ande som Guds verksamma kraft." "är den Helige ande en person?" - Vakna, 2006).

Men hur kan Jehovas vittnen förklara hur ett påstått opersonlig "aktiv kraft" personligen kunde tala ( "Medan de betjänade Herren och fastade, sade den helige Ande," Set isär för mig Barnabas och Saul för det verk som jag har kallat . dem "- Apg 13: 2 NASB," för det är inte ni som talar, men det är den Helige Ande "- Mark 13:11) och vara densamma" One Spirit "som" en Gud och Fader "(. Ef 4: 4-6 säger att det är "en ande" av) är bosatt i alla sanna kristna ( "det är inte ni som talar, men det är" en Gud och Fader framför allt, genom alla och i alla. " Ande er Fader som talar i dig "- Matt. 10: 19-20)?

Enligt John 00:49, gav Gud Fader Jesus kommandon för att tala för sina lärjungar ( "För jag inte tala om min egen, men Fadern som har sänt mig befallde mig att säga allt som jag har talat." - John 12 : 49 NIV) medan Apg 1: 2 säger att Jesus "hade givit kommandon genom den helige Ande till apostlarna som han hade utvalt (Apg 1: 2. ESV)"

Eftersom Johannes 12:49 konstaterar att Fadern gav Jesus kommandon att tala, men Apg 1: 2 framgår att den helige Ande gav dessa kommandon, måste den Helige Anden Ande Fadern som boning Jesus ( "de ord som jag talar eder talar jag inte av mig själv, men Fadern som bor i mig, gör han verk "- John 14:10 KJV), ledde Jesus (" Jesus leddes av Anden "- Matteus 4: 1), och gav honom buden att tala ( "det ord som du hör är inte mitt, men fäderna" - John 14:24). Sålunda visar inspirerad skrift som den helige Ande är ande Fadern, som gav människan Kristus Jesus ord och bud för att tala med sina lärjungar.

"Jesus leddes av Anden ut i öknen för att frestas av djävulen." Matteus 4: 1

"Jesus, FULL av den Helige Ande, återvände från Jordan och leddes runt av Anden i öknen." Luk 4: 1 NASB

Liksom alla sanna profeter, Jesus var så fullt mänskligt att han var "full av helig ande" och "ledde runt genom Anden" Guds. "Dessa skrifterna fakta visar att Jesus som ett barn som fötts och son fick var inte" Gud med oss "som Gud, utan snarare" Gud med oss "som en sann människa som hade förmåga att be, ledas av Gud, och att frestas av djävulen.

För Gud som "delad i vår mänsklighet" till "ta del av kött och blod" (Heb 02:14) gjordes också "fullt människa i alla sätt" (Hebr 2:17) precis som alla människor är gjorda.

"Men om jag driver ut onda andar genom Anden Guds då Guds rike har kommit över dig." Matteus 12:28

Jesus kunde "kasta ut demoner genom Anden av Gud" vilket bevisar att den Helige Ande Gud inte bara fyllda och ledde honom som en sann människa, men också gjorde mäktiga verk i sin mission som en sann människa. Jesus identifierade tydligt den helige Ande som ledde honom, fyllde honom, och gjorde mäktiga verk i sin mission som vår himmelske Fader själv när han sade, "... de ord som jag har talat till er talar jag inte av mig själv, men Fadern, som bor I MIG, gör han verken. "John 14:10

Matthew 12:28 säger att den Helige Ande Gud gjorde de kraftgärningar, men John 14:10 säger att Anden är "Fadern" som bodde i Jesus att göra "verk." Låt oss nu harmonisera skrifterna data för att identifiera som den helige Ande Guds insidan av Jesus verkligen är.

Lukas 4: 1 säger att Jesus var "full av helig ande."

Matthew 12:28 säger att Jesus "kasta ut demoner genom Guds Ande."

Ändå John 14:10 säger: "Fadern som bor i mig, gör han verk."

Jesus var "full av helig ande" och han kastade ut demoner genom att "Guds Ande" inom honom. Men Jesus sade att det var "Fadern" som bodde i honom som gjorde "verk" i Joh 14:10.

Så som ledde Jesus Kristus från Nasaret? Den enda bibliska svaret är den Helige Ande vår himmelske Fader. Och vem gjorde de kraftgärningar genom Jesus? Den enda bibliska svaret är den Helige Ande den ende sanne Guden Fadern.

Jesus identifierade tydligt den inneboende helige Ande som den inneboende Ande Fadern.

"Men när de lämnar dig över, inte oroa sig för hur eller vad du ska säga,. För det kommer att ges er i den stunden vad du ska säga för det är inte ni som talar men det är andan i ert Fader som talar DIG ... "Matteus 10: 19-20

Men Jesus informerar oss i Markus 13:11 att den inneboende Ande Fadern är den helige Ande.

"När de arrestera dig och överlämna dig över, oroa dig inte i förväg om vad du ska säga, men säga vad ges er i den stunden, ty det är inte ni som talar men det är den Helige Ande."

Lägg märke till att både Matthew och Mark rekord Jesus som säger i stort sett samma ord. Det enda undantaget är att Matthew registreras Jesus sade: "... är det Ande er fader", medan Mark registreras Jesus sade: "... det är den helige Ande" (Mark 13:11).

Därför, precis som Jesus som vår perfekt exempel var "full av helig ande", "ledde runt av den helige Ande" och berodde på Ande Fadern att ge honom "ord för att tala" och göra mirakel genom honom , så Kristi sanna lärjungar måste följa sin perfekt exempel att vara "full av helig ande", "ledd av Anden", och beror på den inneboende helige Ande Fadern att ge oss ord för att tala och göra mirakel genom vår tro och beroende på hans ande.

Guds heliga ande är den anda av FADERN SNARARE ÄN ETT TREDJE GUD PERSON

Johannes 4:24 "Gud är en ande och de som tillbedja måste tillbedja i ande och sanning."

Ef 4: 3-6, "strävar efter att hålla enhet Anden i fridens band. 4 Det finns en kropp och en ande, precis som du kallades i ett hopp om din kallelse; 5 en Herre, en tro, ett dop; 6 EN Gud och Fader allt, som är framför allt, och genom allt, och i dig Allt."

Eftersom "Gud är ande" (Joh 4: 23-24; Jeremia 23:24) och eftersom det bara finns "En ande" av "en Herre," vi måste tro att Gud är en gudomlig ande person snarare än ett flertal Spirit personer med en påstådd tre personer gudom. För det är meningslöst att tro att en distinkt gudomlig person kan vara en distinkt gudomlig person utan att ha sin egen distinkta sinne, hjärta, själ och ande. Om Gud är en ande, med ett hjärta, ett sinne, och en själ, då han inte kan vara mer än en distinkt gudomlig person som befinner sig bara ha en enda ande, hjärta, sinne och själ.

Skrifterna talar bara en ande till Gud som skapat allt

Job 33: 4 , "en anda av GUD har gjort mig, och andan av den Allsmäktiges har givit mig liv."

Genesis 1: 2 -3 "Och jorden var öde och tom, och mörker [var] på ytan av den djupa. Och den anda av GUD svävade över vattnet. Och Gud sade: Varde ljus: och det var ljus ".

Rom 8: 9: "Men du är inte i köttet utan i Anden, om det är sant att Guds Ande bor i dig. Nu om någon har inte Kristi Ande, han hör icke honom till. "

Lägg märke till att de inspirerade texterna endast tala om en Guds ande genom att säga "Guds Ande" som en enda ande. Därför har vår himmelske Fader som Gud att vara "ande"( "Gud är ande" - Joh 4: 23-24 KJV) ". I ande och sanning" som en enda identitet som ska dyrkas Endast vår Heavenly "Fader söker" sanna tillbedjare att dyrka honom "(Joh 4:23), men ingen text i skrifterna sägs någonsin att en annan sann Gud person söker också sanna tillbedjare att dyrka honom som en annan sann Gud Person bredvid Fadern.

Om fadern är en ande och den Helige Ande är samma ande Fadern då det inte kunde vara två andar Gud, men bara en. Och om Fadern är samma Helige Ande och den Helige Ande är samma ande Fadern, då det inte kunde vara två och tre distinkta Guds personer, men bara en. För vilken typ av sann Gud person skulle kunna existera utan att ha sin egen distinkta Ande?

När vi jämför Malaki 2:10 med Job 33: 4, finner vi tydliga bevis för att Guds Ande är ande Fadern som har skapat allt.

"Har vi inte en pappa? Har inte en Gud skapade oss? "Malaki 2:10

Job 33: 4 ". ANDEN GUDS har gjort mig, och andan av den Allsmäktiges har givit mig liv" anger att ande Gud skapade människan,

Jesaja 64: 8 identifierar att anden som Fadern, "Du är vår fader vi är leran, du är vår keramiker, vi är alla dina händers verk."

Här kan vi tydligt se att vår himmelske Fader är den enda skaparen som "vi är alla verk" av hans händer. "Sammanhanget visar att vi är alla verk av Faderns händer. Ändå Job 33: 4 säger att det var "Guds Ande" som hade gjort människan genom sin egen "andas" ( "The Spirit of GUD har gjort mig, och andan av den Allsmäktiges har givit mig liv" - Job 33: 4 / "genom HERRENS ord var himlen som gjorts och alla värdar för dem genom andedräkten av hans mun" - Psalm 33: 6).

Det är orden från en enskild person som vår himmelske Fader. Det är svårt att föreställa sig att någon av de hebreiska profeterna kunde ha trott på mer än en sann Gud Person medan endast talar om en person som deras skapare.

Psaltaren 8: 5-6 och Hebreerbrevet 02:17 informera oss att Sonen är den omedelbara sammanhanget av Psalm 8 "utses att råda över verk hans händer." 5-6 och Hebreerbrevet 02:17 bevisa att Sonen utses att råda över verk av Faderns händer.

Därför vår himmelske Fader ensam är den enda skaparen som har skapat allt "ensam" och "av mig själv" ( "Jag, Herren, är tillverkaren av alla ting, Sträcker ut himmelen själv och sprider ut jorden ensam, . "- Jesaja 44:24) som den osynliga och allestädes närvarande helige Ande nytestamentliga skrifter som talar om sonen som Skaparen, helt enkelt tala om Kristus som HERREN Gud