Är Gud en person eller tre personer?

Detta är den perfekta översättningen av originaldokumentet på engelska som översatts av Google översättare program. Om du talar engelska och vill fungera som en minister av Internet för att svara på frågor som människor i ditt modersmål. Eller om du vill hjälpa oss att förbättra noggrannheten i översättningen, vänligen skicka ett meddelande till oss.

Trinitarer hävdar ofta att den hebreiska och grekiska skrifterna aldrig säga att Gud är en "person" som vår engelska ordet person. Därför har de hävdat att det är möjligt för Gud att existera som tre gudomliga personer, även om ingen skrift någonsin säger att Gud är tre personer.

Men bara som Gud inte omtalas i skrifterna som en "person" med vår exakta engelska tolkning av detta ord på hebreiska och grekiska, så originalspråken i Bibeln använder inte den exakta ord för vår engelska ordet "person" när du hänvisar till människor antingen. Således är det rimligt att tro att Gud existerar som en gudomlig person på ett liknande sätt som enskilda människan existerar som en person.

Även originalspråken i Bibeln inte använder ordet "person" när du hänvisar till den ende sanne Guden, Bibeln använder liknande ord på hebreiska och grekiska som har samma väsentliga betydelse som det engelska ordet person.

För att rätta dela sanningens ord, måste vi fråga vad ord hebreiska och grekiska talande människor som används för att beskriva en person som skulle indikera samma sak som vår engelska ordet "person". Svaret på denna fråga kommer att visa hur många personer Gud verkligen är.

Hebreiska och grekiska forskare har noterat att den hebreiska och grekiska ord för hjärta och själ har samma väsentliga betydelsen av det engelska ordet person. Intressant, hebreiska och grekiska ord för "hjärta" och "själ" är lika används för både Gud och för enskilda män. Därför är det trinitarisk påståendet att Gud kan vara mer än en person eftersom ordet personen inte används i Skriften mycket vilseledande.

När Bibeln använder det hebreiska ordet "nephesh" (översatt till engelska som "Soul") för att beskriva Gud eller en enskild människa, alltid talar det av Gud och enskilda människor som en enda själ precis som singular engelska ordet personen som beskrivs en enskild individ. För det hebreiska ordet "nephesh" kan översättas som en "själ" eller som en "person".

Därför är det ett obestridligt faktum att de gamla hebréerna och grekerna använde ord för att beskriva Gud och människan som översätts till engelska som "hjärta", "sinne" och "själ" för att beskriva vad engelsktalande personer normalt kallar en "person. "

Genesis 08:21 "HERREN sade i sitt hjärta (LEB" hjärta "av ext." Inre människa ")," Jag kommer aldrig igen förbanna marken på grund av människan, för avsikt att mannens hjärta (LEB "hjärta" av ext. "inre människa") är ont allt ifrån ungdomen. "

Genesis 2: 7 KJV, "Och Herren Gud danade människan av stoft från jorden och blåste i hennes näsa livsluft; och man blev en levande själ (nephesh "en själ, levande varelse, liv, själv, person" - NAS Concordance). "

Lägg märke till att i Genesis 08:21, talade HERREN Gud själv som har en enda "hjärta" precis som en människa har en enda "hjärta" eller "inre människa" i samma mening av inspirerad skrift. Gud sade vidare i en Samuel 2:35 att han har en enda "hjärta" och en enda "själ" i precis samma vers.

"Och jag skall låta för mig en präst, som skall göra efter vad som är i mitt hjärta (LEB" hjärta "av ext." Inre människa ") och min själ (nephesh" person ").

Här kan vi tydligt se att samma hebreiska ord för själen (nefesh) och hjärta (LEB) Guds används också för själen (nefesh) och hjärta (LEB) av en man.

Eftersom Gud är inte en människa (Numbers 23:19 "Gud är inte en människa"), många uppriktiga kristna tror att Gud inte bör kallas "en person" alls. Men det engelska ordet personen har samma väsentliga innebörden av det hebreiska och grekiska ord som används för Gud som "hjärta" (Heb Leb "hjärta" eller "inre människa" -Stark s - Mos 8:.. 1 Sam 02:35 ) och "själ" (Heb. "nephesh" och grekiska "psuché" "person" ( Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi . Edited by Walter A. Elwell)).

Även King James Version kallar Gud en "person" (i Hebreerbrevet 1: 3) eftersom "Hypostasis" för Guds substans eller essensen av att vara bokstavligen betyder en enda "Essence of Being" som en "person" (Hebreerbrevet 1: 3 stater som Sonen är "ljusstyrkan i hans ära och uttryck bilden av hans person." sammanhanget bevisar att Jesus är Faderns person som blev en man person). På liknande sätt, säger Amplified Bible att "Gud är en person" (Gal 3:20).

Skriften är fylld med exempel som visar oss att Gud har en "Mind" ett "Heart", en "Spirit" och en "själ" precis som en människa har. I själva verket är samma hebreiska och grekiska ord som används för sinne, hjärta, ande och själ Gud som sinnet, hjärta, ande och själ av en man.

Gud sade i Jer. 32:35 "... inte heller hade den trädde My Mind (LEB" hjärta "av ext." Inre människa ", Strong) att de skulle göra denna styggelse, att orsaka Juda att synda."

Genesis 08:21 "HERREN sade i sitt hjärta (enligt Strongs, LEB" hjärta "av ext." Inre människa ")," Jag kommer aldrig igen förbanna marken på grund av människan, för avsikt att mannens hjärta (LEB "hjärta" av ext. "inre människa", Strong) är ont allt ifrån ungdomen. "

Precis som en enda människa kallas en person eftersom han har en osynlig andlig hjärta, så Gud talade om sig själv som har en osynlig andlig hjärta. Därför människans hjärta och Guds hjärta talar om en enda anda av en man och en enda Guds Ande.

Johannes 4:24 (KJV), "Gud är en ande (pneuma), och de som tillber honom (som en enda ande person) måste tillbedja i ande och sanning."

James 2:26 (NASB) "För precis som kroppen utan ande (pneuma) är död, är död så också tro utan gärningar."

Lägg märke till att samma grekiska ordet för "Spirit" av Gud är samma grekiska ordet för "en anda" av en man. Det är meningslöst att tro att Guds Ande skulle vara en tredje gud person skiljer sig från två andra distinkta God personer.

För hur skulle två av de tre påstådda distinkta Guds Personer som inte har sina egna distinkta Hearts eller Spirits medan resterande distinkta personer? För ännu måste en gud person har sin egen distinkta hjärta eller anden för att kallas en person. Således är det helt löjligt att påstå att Gud är en enda ande, medan två av de påstådda gudomliga personer saknar sina egna individuella Spirits.

Gud sade i Tredje Moseboken 26:30, "Och jag kommer att förstöra dina höga platser, och skära ner dina bilder, och kasta dina slaktkroppar på de slaktkroppar av dina idoler, och MIN SOUL (nephesh" en själ, levande varelse, liv, själv, människa "- NAS Concordance) skall avsky dig."

"Och HERREN Gud formade människan av stoft från marken och andades i hennes näsa andetag i livet, och man blev en levande själ (nephesh "en själ, levande varelse, liv, själv, person" - NAS Concordance) "Genesis 2: 7. KJV

"Och HERREN Gud formade en man av stoft från marken och andades i hennes näsa livsluft, och mannen blev en levande varelse (nephesh" en själ, levande varelse, liv, själv, person "- NAS Concordance) ."Genesis 2: 7 NIV

"Och HERREN Gud formade människan av stoft från marken. Han blåste liv i mannens näsborrar, och mannen blev en levande person (nephesh "en själ, levande varelse, liv, själv, person" - NAS Concordance). "Genesis 2: 7 NLT

Här kan vi tydligt se att det hebreiska ordet för "själ" används för den Högste Gud och människan har samma grundläggande betydelse som vår engelska ordet "person". Detta är en biblisk att backas upp även av trinitar forskare. Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi säger att det hebreiska ordet för "själ" betyder en "individ" ( "i pluralformen indikerar ett antal personer"), en "vara" som en "själv", "I" eller " mig."

"Vanliga i nephes Gamla Testamentets [ v, s, n ] betecknar den enskilde ( Lev 17:10 , 23:30 ). I sin pluralform indikerar ett antal individer som Abrahams parti ( Gen 12: 5 ) (, kvarlevan kvar i Juda . Jer 43: 6 ), och avkomman av Leah ( Gen 46:15 ) ... Vanliga nephes [ v, s, n ] träder i stället för en personlig eller reflexivt pronomen ( Psalm 54: 4 ; . Ords 18: 7 ). Visserligen denna rörelse från den nominella till pronominella är utan exakt gränsfall.

Den Revised Standard Version speglar ovanstående förståelse av nepes [ v, s, n ] genom att ersätta King James Version "själ" med sådana översättningar som "vara", "ett", "själv", "I / mig." ( Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi , under definitionen av själen, utgiven av Walter A. Elwell)

Lutherska forskare Gustav Friedrich Oehler skrev att det hebreiska ordet för själ betyder "hela människan."

"... Naphshi (" min själ "), naphshekha (" din själ ") kan göras på latin egomet, tu ipse; men inte Ruchi ( "min ande"), ruchakha ( "din ande") - själ står för hela människan, som i Genesis 12: 5 ;17:14 ; Hesekiel 18: 4 , etc. "(Oehler, Gamla testamentets teologi, I, 217)

Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi säger att både hebreiska och grekiska ord för "själ" även kan betyda "person".

"Psuché, som dess Gamla testamentet motsvarighet, kan indikera person ( Apg 2:41 , 27:37 ).Den fungerar också som den reflexiva pronomen utse sig själv ( "Jag ska säga till mig själv"Lukas 00:19 , "som mitt vittne" 2 Kor 1:23. , "Dela våra liv" 1 Tess 2: 8. ) ". ( Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi . Edited by Walter A. Elwell)

Eftersom hebreiska och grekiska ord för "själ" har samma väsentliga innebörden av vår engelska ordet "person" eller "själv," den högste Guden måste vara en gudomlig person med en enda "Self" existens. Det är intressant att notera att även den gudomliga namn Jahve innebär i huvudsak, "The Self Existensen One" (Brown-Driver-Briggs definierar Jahve som "... den som är: det vill säga den absoluta och oföränderliga en, Ri, den nuvarande, någonsin lever, som själv konsekvent ... ").

Varför skulle den Högste Gud kallar sig "The Self Existensen One" medan befintliga "Tre Själv existerande Ones?" Om Gud verkligen existerar som tre coequally distinkta sann Gud personer, då Gud själv vilselett sitt folk genom att kalla sig endast en "Self Existensen Ett."

Den hebreiska Bibeln talar om Gud som en själ PERSON

I en säger Samuel 2:35 HERREN Gud, "Och jag skall låta för mig en präst, som skall göra efter vad som är i mitt hjärta och min själ [MIN PERSON]. Psaltaren 11: 5, "Jahve testar de rättfärdiga och de onda, och hans själ [HIS PERSON] hatar honom som älskar våld."

Ordspråk 06:16 "Dessa sex saker HERREN hatar, sju är en styggelse för sin själ [HIS PERSON]." Jesaja 01:14, "Dina nya månar och dina schemalagda fester min själ [MIN PERSON] hatar." Jeremia 6: 8, "Varnas, Jerusalem, så att min själ [MIN PERSON] vara alienerade från dig." Jeremia 15: 1, "Även om Moses och Samuel skulle stå inför mig, MIN SOUL [MIN PERSON] skulle inte vara med detta folk."

Hesekiel 32:18, "... MIN SOUL [PERSON] vände sig bort från henne som MIN SOUL [MIN PERSON] vände sig bort från sin syster." Amos 6: 8, "Herren HERREN har svurit vid sin själ [sin egen person]."

HERREN Gud aldrig säger "Mina Souls", inte heller är Gud någonsin refereras i skriften genom att säga "Hans Souls." Det är alltid "Min själ" eller "Hans själ" i singular hela Bibeln!Således, HERREN, vår Gud som vår himmelske Fader måste vara en gudomlig person i hans Essence of Being! Detta är anledningen till hebreiska och grekiska forskare har ofta översätts ordet "nephesh" för "själ" på hebreiska och ordet "psyke" för "själ" på grekiska som en "person" eller "personer" (beroende på om sammanhanget anger en singulär person eller ett flertal personer).

GREKISKA SCHOLARS har översatt psyken som "själ" och "person"

"Alltså, de som hade fått hans ord döptes, och den dagen tillsattes omkring tre tusen (psuché). "Apg 2:41 NASB

"... Eftersom de tidigare inte lyda, när Guds tålamod väntade i Noas, medan arken förbereddes, i vilken ett par, det vill säga åtta personer (psuché), fördes säkert genom vattnet." 1 Peter 3 : 20, ESV

"... Som lydde länge sedan när Gud väntade tålmodigt i Noas tid, medan arken byggdes. I arken ett fåtal personer, bara åtta själar (psuché), räddades genom vattnet. "1 Peter 3:20, BSB

"... Som en gång var olydiga, när tålamod Guds hålls väntar i dagarna av Noah, under byggandet av arken, i vilken ett par, det vill säga åtta personer (psuché), fördes säkert genom vattnet." 1 Peter 1:20, NASB

Varför skulle grekiska forskare översätta samma grekiska ordet "psuché" som människa "själar" och mänskliga "personer" om innebörden av ordet psuché håller inte samma väsentliga innebörden av vår engelska ordet för "personer?" NAS Concordance definierar psuché (uttalas "psoo-Khay ') som" hjärta, varmt, liv, liv, sinne, sinnen, person, personer, soul, souls. "