Är Gud en person eller tre personer?

Detta är den perfekta översättningen av originaldokumentet på engelska som översatts av Google översättare program. Om du talar engelska och vill fungera som en minister av Internet för att svara på frågor som människor i ditt modersmål. Eller om du vill hjälpa oss att förbättra noggrannheten i översättningen, vänligen skicka ett meddelande till oss.

Trinitarer hävdar ofta att den hebreiska och grekiska skrifterna aldrig säga att Gud är en "person" som vår engelska ordet person. Därför har de hävdat att det är möjligt för Gud att existera som tre gudomliga personer, även om ingen skrift någonsin säger att Gud är tre personer.

Men bara som Gud inte omtalas i skrifterna som en "person" med vår exakta engelska tolkning av detta ord på hebreiska och grekiska, så originalspråken i Bibeln använder inte den exakta ord för vår engelska ordet "person" när du hänvisar till människor antingen. Således är det rimligt att tro att Gud existerar som en gudomlig person på ett liknande sätt som enskilda människan existerar som en person.

Även originalspråken i Bibeln inte använder ordet "person" när du hänvisar till den ende sanne Guden, Bibeln använder liknande ord på hebreiska och grekiska som har samma väsentliga betydelse som det engelska ordet person.

För att rätta dela sanningens ord, måste vi fråga vad ord hebreiska och grekiska talande människor som används för att beskriva en person som skulle indikera samma sak som vår engelska ordet "person". Svaret på denna fråga kommer att visa hur många personer Gud verkligen är.

Hebreiska och grekiska forskare har noterat att den hebreiska och grekiska ord för hjärta och själ har samma väsentliga betydelsen av det engelska ordet person. Intressant, hebreiska och grekiska ord för "hjärta" och "själ" är lika används för både Gud och för enskilda män. Därför är det trinitarisk påståendet att Gud kan vara mer än en person eftersom ordet personen inte används i Skriften mycket vilseledande.

När Bibeln använder det hebreiska ordet "nephesh" (översatt till engelska som "Soul") för att beskriva Gud eller en enskild människa, alltid talar det av Gud och enskilda människor som en enda själ precis som singular engelska ordet personen som beskrivs en enskild individ. För det hebreiska ordet "nephesh" kan översättas som en "själ" eller som en "person".

Därför är det ett obestridligt faktum att de gamla hebréerna och grekerna använde ord för att beskriva Gud och människan som översätts till engelska som "hjärta", "sinne" och "själ" för att beskriva vad engelsktalande personer normalt kallar en "person. "

Genesis 08:21 "HERREN sade i sitt hjärta (LEB" hjärta "av ext." Inre människa ")," Jag kommer aldrig igen förbanna marken på grund av människan, för avsikt att mannens hjärta (LEB "hjärta" av ext. "inre människa") är ont allt ifrån ungdomen. "

Genesis 2: 7 KJV, "Och Herren Gud danade människan av stoft från jorden och blåste i hennes näsa livsluft; och man blev en levande själ (nephesh "en själ, levande varelse, liv, själv, person" - NAS Concordance). "

Lägg märke till att i Genesis 08:21, talade HERREN Gud själv som har en enda "hjärta" precis som en människa har en enda "hjärta" eller "inre människa" i samma mening av inspirerad skrift. Gud sade vidare i en Samuel 2:35 att han har en enda "hjärta" och en enda "själ" i precis samma vers.

"Och jag skall låta för mig en präst, som skall göra efter vad som är i mitt hjärta (LEB" hjärta "av ext." Inre människa ") och min själ (nephesh" person ").

Här kan vi tydligt se att samma hebreiska ord för själen (nefesh) och hjärta (LEB) Guds används också för själen (nefesh) och hjärta (LEB) av en man.

Eftersom Gud är inte en människa (Numbers 23:19 "Gud är inte en människa"), många uppriktiga kristna tror att Gud inte bör kallas "en person" alls. Men det engelska ordet personen har samma väsentliga innebörden av det hebreiska och grekiska ord som används för Gud som "hjärta" (Heb Leb "hjärta" eller "inre människa" -Stark s - Mos 8:.. 1 Sam 02:35 ) och "själ" (Heb. "nephesh" och grekiska "psuché" "person" ( Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi . Edited by Walter A. Elwell)).

Även King James Version kallar Gud en "person" (i Hebreerbrevet 1: 3) eftersom "Hypostasis" för Guds substans eller essensen av att vara bokstavligen betyder en enda "Essence of Being" som en "person" (Hebreerbrevet 1: 3 stater som Sonen är "ljusstyrkan i hans ära och uttryck bilden av hans person." sammanhanget bevisar att Jesus är Faderns person som blev en man person). På liknande sätt, säger Amplified Bible att "Gud är en person" (Gal 3:20).

Skriften är fylld med exempel som visar oss att Gud har en "Mind" ett "Heart", en "Spirit" och en "själ" precis som en människa har. I själva verket är samma hebreiska och grekiska ord som används för sinne, hjärta, ande och själ Gud som sinnet, hjärta, ande och själ av en man.

Gud sade i Jer. 32:35 "... inte heller hade den trädde My Mind (LEB" hjärta "av ext." Inre människa ", Strong) att de skulle göra denna styggelse, att orsaka Juda att synda."

Genesis 08:21 "HERREN sade i sitt hjärta (enligt Strongs, LEB" hjärta "av ext." Inre människa ")," Jag kommer aldrig igen förbanna marken på grund av människan, för avsikt att mannens hjärta (LEB "hjärta" av ext. "inre människa", Strong) är ont allt ifrån ungdomen. "

Precis som en enda människa kallas en person eftersom han har en osynlig andlig hjärta, så Gud talade om sig själv som har en osynlig andlig hjärta. Därför människans hjärta och Guds hjärta talar om en enda anda av en man och en enda Guds Ande.

Johannes 4:24 (KJV), "Gud är en ande (pneuma), och de som tillber honom (som en enda ande person) måste tillbedja i ande och sanning."

James 2:26 (NASB) "För precis som kroppen utan ande (pneuma) är död, är död så också tro utan gärningar."

Lägg märke till att samma grekiska ordet för "Spirit" av Gud är samma grekiska ordet för "en anda" av en man. Det är meningslöst att tro att Guds Ande skulle vara en tredje gud person skiljer sig från två andra distinkta God personer.

För hur skulle två av de tre påstådda distinkta Guds Personer som inte har sina egna distinkta Hearts eller Spirits medan resterande distinkta personer? För ännu måste en gud person har sin egen distinkta hjärta eller anden för att kallas en person. Således är det helt löjligt att påstå att Gud är en enda ande, medan två av de påstådda gudomliga personer saknar sina egna individuella Spirits.

Gud sade i Tredje Moseboken 26:30, "Och jag kommer att förstöra dina höga platser, och skära ner dina bilder, och kasta dina slaktkroppar på de slaktkroppar av dina idoler, och MIN SOUL (nephesh" en själ, levande varelse, liv, själv, människa "- NAS Concordance) skall avsky dig."

"Och HERREN Gud formade människan av stoft från marken och andades i hennes näsa andetag i livet, och man blev en levande själ (nephesh "en själ, levande varelse, liv, själv, person" - NAS Concordance) "Genesis 2: 7. KJV

"Och HERREN Gud formade en man av stoft från marken och andades i hennes näsa livsluft, och mannen blev en levande varelse (nephesh" en själ, levande varelse, liv, själv, person "- NAS Concordance) ."Genesis 2: 7 NIV

"Och HERREN Gud formade människan av stoft från marken. Han blåste liv i mannens näsborrar, och mannen blev en levande person (nephesh "en själ, levande varelse, liv, själv, person" - NAS Concordance). "Genesis 2: 7 NLT

Här kan vi tydligt se att det hebreiska ordet för "själ" används för den Högste Gud och människan har samma grundläggande betydelse som vår engelska ordet "person". Detta är en biblisk att backas upp även av trinitar forskare. Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi säger att det hebreiska ordet för "själ" betyder en "individ" ( "i pluralformen indikerar ett antal personer"), en "vara" som en "själv", "I" eller " mig."

"Vanliga i nephes Gamla Testamentets [ v, s, n ] betecknar den enskilde ( Lev 17:10 , 23:30 ). I sin pluralform indikerar ett antal individer som Abrahams parti ( Gen 12: 5 ) (, kvarlevan kvar i Juda . Jer 43: 6 ), och avkomman av Leah ( Gen 46:15 ) ... Vanliga nephes [ v, s, n ] träder i stället för en personlig eller reflexivt pronomen ( Psalm 54: 4 ; . Ords 18: 7 ). Visserligen denna rörelse från den nominella till pronominella är utan exakt gränsfall.

Den Revised Standard Version speglar ovanstående förståelse av nepes [ v, s, n ] genom att ersätta King James Version "själ" med sådana översättningar som "vara", "ett", "själv", "I / mig." ( Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi , under definitionen av själen, utgiven av Walter A. Elwell)

Lutherska forskare Gustav Friedrich Oehler skrev att det hebreiska ordet för själ betyder "hela människan."

"... Naphshi (" min själ "), naphshekha (" din själ ") kan göras på latin egomet, tu ipse; men inte Ruchi ( "min ande"), ruchakha ( "din ande") - själ står för hela människan, som i Genesis 12: 5 ;17:14 ; Hesekiel 18: 4 , etc. "(Oehler, Gamla testamentets teologi, I, 217)

Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi säger att både hebreiska och grekiska ord för "själ" även kan betyda "person".

"Psuché, som dess Gamla testamentet motsvarighet, kan indikera person ( Apg 2:41 , 27:37 ).Den fungerar också som den reflexiva pronomen utse sig själv ( "Jag ska säga till mig själv"Lukas 00:19 , "som mitt vittne" 2 Kor 1:23. , "Dela våra liv" 1 Tess 2: 8. ) ". ( Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi . Edited by Walter A. Elwell)

Eftersom hebreiska och grekiska ord för "själ" har samma väsentliga innebörden av vår engelska ordet "person" eller "själv," den högste Guden måste vara en gudomlig person med en enda "Self" existens. Det är intressant att notera att även den gudomliga namn Jahve innebär i huvudsak, "The Self Existensen One" (Brown-Driver-Briggs definierar Jahve som "... den som är: det vill säga den absoluta och oföränderliga en, Ri, den nuvarande, någonsin lever, som själv konsekvent ... ").

Varför skulle den Högste Gud kallar sig "The Self Existensen One" medan befintliga "Tre Själv existerande Ones?" Om Gud verkligen existerar som tre coequally distinkta sann Gud personer, då Gud själv vilselett sitt folk genom att kalla sig endast en "Self Existensen Ett."

Den hebreiska Bibeln talar om Gud som en själ PERSON

I en säger Samuel 2:35 HERREN Gud, "Och jag skall låta för mig en präst, som skall göra efter vad som är i mitt hjärta och min själ [MIN PERSON]. Psaltaren 11: 5, "Jahve testar de rättfärdiga och de onda, och hans själ [HIS PERSON] hatar honom som älskar våld."

Ordspråk 06:16 "Dessa sex saker HERREN hatar, sju är en styggelse för sin själ [HIS PERSON]." Jesaja 01:14, "Dina nya månar och dina schemalagda fester min själ [MIN PERSON] hatar." Jeremia 6: 8, "Varnas, Jerusalem, så att min själ [MIN PERSON] vara alienerade från dig." Jeremia 15: 1, "Även om Moses och Samuel skulle stå inför mig, MIN SOUL [MIN PERSON] skulle inte vara med detta folk."

Hesekiel 32:18, "... MIN SOUL [PERSON] vände sig bort från henne som MIN SOUL [MIN PERSON] vände sig bort från sin syster." Amos 6: 8, "Herren HERREN har svurit vid sin själ [sin egen person]."

HERREN Gud aldrig säger "Mina Souls", inte heller är Gud någonsin refereras i skriften genom att säga "Hans Souls." Det är alltid "Min själ" eller "Hans själ" i singular hela Bibeln!Således, HERREN, vår Gud som vår himmelske Fader måste vara en gudomlig person i hans Essence of Being! Detta är anledningen till hebreiska och grekiska forskare har ofta översätts ordet "nephesh" för "själ" på hebreiska och ordet "psyke" för "själ" på grekiska som en "person" eller "personer" (beroende på om sammanhanget anger en singulär person eller ett flertal personer).

GREKISKA SCHOLARS har översatt psyken som "själ" och "person"

"Alltså, de som hade fått hans ord döptes, och den dagen tillsattes omkring tre tusen (psuché). "Apg 2:41 NASB

"... Eftersom de tidigare inte lyda, när Guds tålamod väntade i Noas, medan arken förbereddes, i vilken ett par, det vill säga åtta personer (psuché), fördes säkert genom vattnet." 1 Peter 3 : 20, ESV

"... Som lydde länge sedan när Gud väntade tålmodigt i Noas tid, medan arken byggdes. I arken ett fåtal personer, bara åtta själar (psuché), räddades genom vattnet. "1 Peter 3:20, BSB

"... Som en gång var olydiga, när tålamod Guds hålls väntar i dagarna av Noah, under byggandet av arken, i vilken ett par, det vill säga åtta personer (psuché), fördes säkert genom vattnet." 1 Peter 1:20, NASB

Varför skulle grekiska forskare översätta samma grekiska ordet "psuché" som människa "själar" och mänskliga "personer" om innebörden av ordet psuché håller inte samma väsentliga innebörden av vår engelska ordet för "personer?" NAS Concordance definierar psuché (uttalas "psoo-Khay ') som" hjärta, varmt, liv, liv, sinne, sinnen, person, personer, soul, souls. "

Strongs Concordance definierar psuché (uttalas "psoo-Khay ') som" (a) vitala andningen, livs, (b) den mänskliga själen, (c) själen som säte för känslor och kommer, (d) själv (e) en människa, en individ. "Så kan det inte finnas något tvivel om att ordet" psuché "har samma väsentliga innebörden av vår engelska ordet för människa.

Precis som grekiska ordet PSUCHE i singularis: en människa, gör detta PSUCHE i singularis betyda en person för Gud allsmäktig

Matthew 00:18, "Se, min tjänare som jag har utvalt, min älskade i vilken min själ [MIN PERSON] är mycket nöjd."

Hebreerbrevet 10:38: "Men min rättfärdige skall leva av tro och om han krymper tillbaka, MIN SOUL [MIN PERSON] har ingen glädje i honom."

Det råder inget tvivel om att det hebreiska och grekiska ord för själ har samma grundläggande betydelse som vår engelska ordet "person". Det kan också finnas något tvivel om att Guds gudomlig person talade om sig själv som en enda "själ" både i hebreiska och i de grekiska skrifterna. För den gudomliga själen (Person) Guds återges en mänsklig bild av sig själv som den synliga bilden av den osynlige Gud som är "ljusstyrkan i hans ära och uttryck bilden av hans person" (Heb 1: 3. - Faderns person) som en helt komplett människa person.

Eftersom trinitär teologi inte kan presentera en enda skrift för att visa att Gud är ett flertal "Souls" eller "personer" vi måste dra slutsatsen att Gud som Gud måste bara finnas en gudomlig person. För Gud Skriften talade aldrig om sig själv som har mer än ett sinne medvetandet, mer än ett hjärta medvetandet, mer än ett Spirit Medvetande, mer än ett själsmedvetandet, eller mer än ett Personal Självmedvetande.

Hur kan varje påstådd distinkt gudomlig person en påstådd treenighet varje vara en distinkt person utan att ha sin egen distinkta hjärta, sinne och själ? För skrifterna hävdar att Gud har bara ett hjärta, sinne och själ som en människa har ett hjärta, sinne och själ. Således, Gud kunde inte vara tre coequally skilda personer som trinitar teologer hävdar.

Bibeln lär tydligt att det finns bara en individ Gud som kallar sig ett jag, en han och en Me. Ingen vers i Bibeln någonsin säger att Gud är tre I Personer, tre Han personer, eller tre Me personer.

Exodus 3:14 "Gud sade till Moses," Jag är den jag är "; och han sade: »Så skall du säga till Israels" JAG har sänt mig till dig. ' "

Jesaja 43:10 "Så att ni kan veta och tro mig och förstå att det är jag."

Eftersom Bibeln säger aldrig, "We Are han", "I Am vi" eller "Jag är tre," Vår himmelske Fader måste vara den ende sanne Guden som en individ som eller person som har skapat allt "ensam" och " själv "(Jesaja 44:24 , Jesaja 64: 8.; Mal 2:10 ).

Detta är anledningen till att Gud alltid talade om sig själv i skrifterna som en gudomlig Individuella precis som en människa är en mänsklig individ. För skrifterna upprepade gånger talar om Gud som har en gudomlig hjärta, en gudomlig Mind En gudomlig själ, och en gudomlig ande precis som en människa har ett mänskligt hjärta, en mänskliga sinnet, en mänsklig själ, och en mänsklig själ. Gud måste därför vara en gudomlig person på ett liknande sätt som varje mänsklig individ är en människa.

Den Bibelns Gud aldrig sagt att han är mer än en gudomlig person. Ändå trinitarer insisterar på att spekulera om att Gud är en varelse som tre separata gudomliga personer.Trinitära teologer och apologeter gärna prova att göra en distinktion mellan orden "vara" och "person" som om Gud är bara en varelse medan befintliga tre påstådda gudomliga "personer."

Men ordet "vara" i huvudsak innebär samma sak som en "person" och ordet "person" i huvudsak innebär samma sak som att "vara".

Merriam Webster definierar ord som som "ett levande ting; särskilt: EN PERSON ".

Merriam Webster definierar ordet PERSON som "en mänsklig varelse. En person"

En enskild människa är en enskild människa och en enskild människa är en enskild människa. Hur kan Gud vara en varelse och tre personer samtidigt när "vara" betyder "en levande ... Person" och Person organ såsom trinitar rappakalja är inte bara nonsens "en människa?" - Det motsäger den sanna innebörden av att vara och Person i alla normativa språk på jorden.

Bibeln säger att Gud är en PERSON

Vissa grekiska forskare är överens om att den ursprungliga grekiska texten som används i Galaterbrevet 3:20 visar att Gud är en individ som "en person." RG Brachter översatt Gal 3:20 som Gud är "en person", "Nu går mellan behövs inte med en person, och Gud är en person."

Wuest Ord Bilder från det grekiska Nya Testamentet översatt Gal 3:20 som Gud är "en individ" Nu en medlare är inte en go mellan representerar intressen en individ, men Gud är en individ. "

Amplified Bible översatt Galaterbrevet 3:20 som Gud är "en person", "Nu går mellan och inter medlare har att göra med och innebär mer än en part. Det kan inte finnas någon medlare med bara en person, men Gud är en person. "

Eftersom grekiska forskare har visat att den ursprungliga grekiska texten i Galaterbrevet 3:20 säger att Gud är bara ett gudomligt individ, måste vi erkänna att det trinitariska gudsbegreppet är en mångfald av gudomliga personer kunde inte vara korrekt.

Människan har ett hjärta precis som Gud HAR ETT HJÄRTA

Genesis 17:17 "Då föll Abraham ned på sitt ansikte och skrattade och sade i sitt hjärta (Heb. Leb" hjärta "eller" inre människa ") skall ett barn födas åt honom som är hundra år gammal?"

Genesis 27:41 "Esau sade vid sig (Heb. Leb" hjärta "eller" inre människa ") ..."

Genesis 08:21 "Och HERREN luktade en söt doft, och HERREN sade i sitt hjärta (Heb Leb." Hjärta "eller" inre människa "), jag kommer inte igen förbanna marken något mer för människans skull, för fantasin hos människans heart (. Heb Leb "hjärta" eller "inre människa") är ond från hans ungdom, inte heller kommer jag återigen slå någon mer allt levande, som jag har gjort ".

Det hebreiska ord som översatts som "hjärta" i ovanstående skrifterna är "LEB" (uttalas "lave") som Strongs Concordance definierar som "hjärta, i förlängningen, den inre person." Här Gud sägs uttryckligen att han har en enda "hjärta" som en enda "person" precis som man har en enda "hjärta" och är en enda "person".

Eftersom inte en enda skrift talar någonsin om Gud har mer än ett hjärta eller "inre människa," vi vet att Gud som vår himmelske Fader måste vara en som en gudomlig individ som en gudomlig person.

Människan har ett sinne precis som Gud HAR ett sinne

"Och HERREN (Yahweh) ändrade sig om den skada som han sade att han skulle göra till sitt folk ..." Exodus 32:14, NASB

"Och de har byggt höjder Tofet, som är i dalen av sonen av Hinnoms, att bränna sina söner och döttrar i eld, som jag inte kommandot, och det kom inte i mitt sinne ..." Jeremiah 07:31

"... Och har byggt Baalshöjder att bränna sina söner i eld som brännoffer till Baal, en sak som jag aldrig har bjudit eller talade om, inte heller för att komma in Mitt sinne ..." Jeremia 19: 5, NASB

"De byggde de Baalshöjder som är i dalen Ben-Hinnoms att orsaka sina söner och döttrar gå genom eld till Molok, som jag inte hade bjudit dem inte heller hade den trädde mig att de skulle göra denna styggelse att orsaka Juda att synda. "Jeremia 32:35, NASB

Ingen text av inspirerade skrift någonsin säger: "Inte heller hade den trädde My Minds" med flera sinnen? Men detta är precis vad vi skulle finna i skriften om vi ska tro att Gud är tre distinkta gudomliga Guds Personer med en tre person Gudomen. För det är omöjligt för Gud att vara tre coequally distinkta gudomliga personer utan varje påstådd coequally distinkt gudomlig person var och en har sin egen distinkta sinne och personlig centrum av självmedvetande.

Därför ber vi våra trinitära vänner hur kan det vara så att Gud är tre coequally distinkta gudomliga personer medan Gud talade aldrig om sig själv som har tre olika sinnen eller Centers of Personal Självmedvetande någonstans i Bibeln?

Har Gud ett sinne eller tre?

Trinitära teologer och apologeter motsäger sig ofta när några av dem hävdar att Gud har bara en gudomliga sinne och vilja, medan andra hävdar att Gud har tre coequally distinkta gudomliga Minds och Wills.

Vid sju minuter och tjugo fem sekunder till trinitar apologet Ethan Smiths video, "Mer om Enheten av treenigheten," Mr Smith sade att Gud har en själ, som kristna allegoriskt omtalas i skrifterna som har en själ i enighet. Men detta svar bekräftar ändå att Gud har mer än ett sinne eftersom flera kristna har fortfarande flera sinnen. För en person som inte kan vara en distinkt person utan varje person som har sin egen distinkta sinne och personlig självmedvetenhet.

Således, om vi följer Mr Smith logik, de tre påstådda gudomliga personer har en själ i överenskommelse med bibehållen en distinkt sinne för var och en av de påstådda olika gudomliga personer. Därför finns det inget sätt för trinitarer att undkomma den logiska slutledningsförmåga där varje påstådda gudomliga personen måste ha sin egen distinkta gudomliga sinne och sin egen distinkta gudomliga medvetande (kommer).

Mannen Kristus Jesus visade klart en mänsklig vilja och medvetande som alltid föremål för den gudomliga viljan sin himmelske Fader. John 6:38 visar att posten incarnational människan Kristus Jesus kom inte för att göra sin egen mänskliga vilja, men bara vilja sin far som "den ende sanne Guden" (Joh 17: 3).

Om Jesus som en påstådd andra sann Gud Sonen Personen har en andra Gud kommer (en vilja är samma sak som en distinkt gudomlig medvetande) skiljer sig från Gud Fadern, då skulle vi ha två Guds sinnen och två Gud vill. Eftersom ingen skrift i Bibeln någonsin stöder idén om Gud någonsin ha två och tre gudomliga sinnen, vill, eller uppsättningar av personlig självmedvetande, kunde Jesus som en son inte vara en annan distinkt sann Gud Person med sin egen distinkta gudomliga vilja och medvetande bredvid den ende sanne guden Fadern.

Skrifterna visar att människan Kristus Jesus var i union med den gudomliga sinne och vilja Gud Fadern genom att alltid vara förbundet med Faderns vilja (Joh 10:38, "tror själva verken, så att du kan känna och förstå att Fadern är i mig, och jag i Fadern "). Således skrifterna lär att vår himmelske fader har endast en distinkt gudomliga sinne och vilja medan mannen Kristus Jesus som var" beviljades ett liv i sig själv "(Joh 05:26) har sin egen distinkta mänskliga sinnet och vilja.

För Gud fortsatte att förbli oföränderlig (Mal 3: 6.) Som den allestädes närvarande Fadern som fyller himlarna och jorden (. Jer 23:24) samtidigt bli "Gud med oss" (Matt 01:23) som en sann människa eftersom Gud antog också en tydlig mänskliga sinnet och kommer i inkarnation som kunde be och frestas.

Trinitära apologeter kan inte undgå det faktum att det inte finns någon vettig förklaring till trinitarer att tänka på den ende sanne Guden som en Trinity av tre coequally distinkta gudomliga personer eftersom tre personer som tre personer inte kan ha bara en gudomlig själ och bara en gudomlig medvetandet samtidigt som verkligen distinkt som gudomliga personer.

Trinitära apologeter konflikt ofta med varandra på frågan om Gud har en gudomlig själ, en gudomlig vilja, en gudomlig medvetandet, eller tre? När Oneness apologet Roger Perkins ifråga James White om hans trinitar tro, Dr. Vit svarade genom att bekräfta att var och en av de tre påstådda gudomliga personer vardera har sin egen distinkta sinne.

I motsats, svarade trinitar apologet Ethan Smith till mig personligen genom att säga: "I mina två videor på enheten av treenigheten, jag bekräftade En viktig vilja och medvetande i den ende sanne Guden. Eftersom Jehova är enda som kan jag också anta att det bara kan finnas ett sinne och det är omöjligt att det finns tre "separata sinnen. Jag verkligen inte bekräfta två eller tre separata viljor i Gud. Det finns skillnad men strikt enhet. "

Jag svarade honom från hans egna kommentarer om hans video med titeln "Mer om Enheten av treenigheten", "Du tog upp idén att kristna kan sägas vara" ett sinne "i skriften som ett exempel för att bekräfta att trinitarer kan tro att Gud har en själ.

Men jag tydligt påpekade att även om en grupp kristna allegoriskt kan ha ett sinne för att vara överens, har varje distinkt Christian personen fortfarande sin egen distinkta sinne och vilja. Min poäng är att tre olika personer vardera ha tre olika sinnen och testamenten för varje påstådd gudomlig person att vara en sann distinkt person.

För Gud som Gud inte kan ha bara ett medvetande samtidigt befintliga tre Gud personer, eftersom varje påstådd gudomlig personen måste ha sin egen distinkta medvetande. Om du bekräftar att Gud som Gud (inte Gud som människan i inkarnation) har endast ett sinne och ett medvetande, då hela Trinitarian idé av tre gudomliga personer kollapsar.

För jag har hört att du bekräftar att den Helige Ande som en coequally distinkt Gud Person medlar till Fadern (Rom 8:26 -27). Hur kan en påstådd gudomlig person som be till Fadern utan att ha en tydlig sinne och medvetande? "

Jag fortsatte, "Det enda livskraftig förklaring är Oneness visa att den sena Robert Sabin och jag har påpekat.

Den Helige Ande är Faderns Ande i aktion som fortsatte att fylla himmel och jord som Anden av fadern, medan en del av sitt ämne av att vara reproducerades som en tryckt kopia av sig själv (Heb 1: 3. "Charakter" betyder "präglade kopiera "och" hypostasis "betyder" Being "eller" person ") i samtidigt bli en sann människa i jungfru (Matt 01:20 , Luk 01:35 ).

Därför den helige Ande är Faderns Ande i aktion som blev en sann människa i inkarnation samtidigt kvar oföränderliga i himlen som en ande Fadern (Ef 4: 4-6; John 04:23 . -24; Jer 23 : 24 ).

Detta förklarar hur den Helige Ande (den Helige Ande är "paracletos" i Joh 14:26 ) är samma Kristi Ande (Ande "Jesus Kristus" kallas samma "paracletos" John 14:16 ; 1 John 2 : 1) som samma individ som en "paracletos" (paracletos är i singularis för den helige Ande i Johannes 14:26 och Jesus i Joh 14:16 och 1 Joh 2: 1) som förespråkar och ber för oss (Rom 8: 9, 26, 27, 34; Heb.. 07:24 -25) ".

Sedan frågade jag, "Var snäll och ge oss Oneness troende en livskraftig svar för att visa hur din påstådda icke-inkarnerade Gud den helige Ande kan vara våra" paracletos "som förespråkar och ber för oss utan att ha sitt eget sinne, vilja och medvetande (Mr. Smith hade inget svar)? Broder Sabin och jag har förstått dessa passager för att bevisa att den Helige Ande Fadern blev också en man med en människa kommer som har "stigit långt över himlen att han skulle uppfylla allt" (Efes. 04:10 ), som andra Adam var "en livgivande ande" (1 Kor. 15:45 ) när han steg upp på hög för att "uppfylla allt" för att bli våra inneboende paracletos (Gal 4: 6., Kol 1:27 ). "

Jag fortsatte, "jag redan påpekat i några av mina videor och artiklar som Robert Sabin visade också att den mänskliga anden av Kristus är nu allestädes närvarande som den Helige Ande Gud (Romarbrevet 8: 9). Din tro att Gud har bara en tanke, vilja och medvetande motsäger undervisning i James White och andra forskare som är långt mer kunnig och erfaren än du är.

Varför din teologi skiljer sig från James White? Ska jag lägga upp en video med titeln, "Ethan Smith motsäger Trinitarian Teologiska som du gjorde mot mig? Din ursäkt stil är att attackera din motståndare personligen när du inte kan vinna skrifterna argument. "(Bara en månad efter vår debatt Ethan Smith hade postat en video felaktigt hävdade att jag motsäger Oneness teologi genom att falskeligen ut mig med Nestorianism och socinianism)

Skapelsen vittnar om Guds enhet s PERSON

Romarna 1:20 informerar oss om att skapa själv vittnar om vår himmelske Faders eviga gudomlighet "För osynliga saker av honom (inte dem) eftersom skapandet av världen ses och förstås av de saker som görs (Skapad) , även hans eviga makt och GUDOM; så att vi är utan ursäkt (Rom. 01:20). "

"Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne ..." (Genesis 01:27)

Den Allsmäktige skapade Adam efter hans egen andliga bild som en enskild person med ett enda sinne, hjärta och själ.

Därför, precis som Adam skapades som en enskild person, så Gud är en individ gudomlig person. För Adam speglade bilden av sin skapare. Ingen skapade människan eller ängel någonsin existerat som tre skilda personer. Om Gud är tre personer, varför vi inte speglar bilden av vår Skapare? Om Gud är en Trinity som tre skilda personer, då så bör vi!

Även djuren "med livs (Genesis 7:15) " i dem från Gud alla har ett huvud, ett sinne, och en ande. Predikaren 3:21 tydligt att varje djur har en enda ande: ". Anda odjuret"

Även om Romans 1:20 konstaterar att den skapade naturens ordning förklarar "hans eviga makt och gudomlighet" ( "den osynliga saker av honom ... är tydligt, underförstått av de saker som görs"), trinitära teologer trotsa denna skrifterna sanning genom att hävda att Gud är tre olika personer och att var och en av de tre olika personer har sin egen distinkta gudomliga sinne och vilja.

Men ingenting i skapelsen visar att "den osynliga saker av honom (Gud)" i "hans eviga makt och gudomlighet" håller "ses och förstås av de saker som görs" som en treenighet av tre distinkta Guds sinnen och tre Gud vill. För vilken typ av Guds skapelse har gjorts med tre olika sinnen och viljor?

Det är svårt att föreställa sig en Tri-personlig Gud med tre sinnen och tre testamenten. För om Gud verkligen haft tre olika Minds och Wills då skulle varje gud person kunna hålla med viljan hos de andra två. Det skulle således vara möjligt för Gud att argumentera med sig själv.

Eftersom trinitar teologer inte kan citera en enda skrift där Gud som Gud någonsin annan åsikt eller argumenterade med sig själv, kunde Gud inte vara en treenighet av tre Guds personer med var och en har sin egen distinkta sinne och vilja.

Genesis 1: 26-27 visar att Adam och änglarna gjordes i Guds avbild. Men om Gud tre påstådda Spirit Personer med en Tri-Personal Gudomen, hur är det att mänskligheten inte spegla bilden av sin skapare? Om vi ​​inte speglar bilden av vår tillverkare som tre skilda personer, då hela trinitära läran kollapsar!

Oneness anhängare tilltalar den mirakulösa natur inkarnation då Gud blev människa för att förklara hur den enda sanna Gud Fader kunde inkarnera sig själv som en helt human Son som Fadern egen "arm avslöjade" till oss som en människa.

Därför Adams skapelse i den andliga bilden av vår himmelske Fader visar att vår himmelske Faders eviga gudomlighet är tydligt och bör tydligt förstås av de saker som görs ... så att vi är utan ursäkt (Rom. 01:20) . "

I motsats, kan trinitär teologi inte säga att Adam skapades i den andliga bilden av en tre personer gudom eftersom människan är klart bara en andevarelse, inte tre sprit personer.

Trinitarer måste vädja till det övernaturliga förmåga Gud att vara tre olika personer samtidigt som den är en enda Gud är. Men deras uppfattning inte kan förklara hur Adam gjordes i Guds avbild som en enskild individ i Genesis ett medan Gud är tänkt att vara tre personer. Inte heller kan den trinitar vy rationellt uttryckt eftersom tre olika personer inte kan kallas en varelse samtidigt närvarande tre olika personer.

Vår himmelske Fader är den ende sanne Guden som en individ som eller person som har skapat allt "ensam" och "själv" (Jesaja 44:24 , Jesaja 64: 8; Mal. 2:10 ) . Detta är anledningen till att Gud alltid talade om sig själv i skrifterna som en individ precis som en människa är en individ.

För precis som en människa har ett hjärta, en själ och en ande som en person, så skrifterna hävdar att Gud har ett hjärta, en själ och en ande som en person. Eftersom människan är gjord efter "Guds avbild" (Genesis 1:26) , måste alla människor spegelvända bilden av deras Maker i hans distinkta Enhet of Being.

GUD ALLTID anthropomorphically beskrev sig själv som EN GOD PERSON

När Gud talade om sig själv anthropomorphically (skriva mänskliga fysiska attribut till Gud), Han talade alltid om sig själv som har en mun, ett ansikte, en näsa och en höger hand.

I inkarnationen, är Jesus själv omtalas som "armen HERRENS" avslöjade (Jes 53: 1) som bekräftades av aposteln Johannes i Johannes 12: 37-38 ( " Även Jesus hade utfört så många tecken i deras närvaro, de fortfarande inte trodde på . honom Detta var att uppfylla ord profeten Jesaja: - Johannes 12 "Herre, som har trott vårt budskap Och vem har Herrens arm avslöjats?": 37-38 BSB) .

Oneness troende har tro på Guds förmåga att bli en son som en sann människa och samtidigt behålla alla sina oföränderliga attribut som den allestädes närvarande Gud som aldrig fick upphöra att vara allestädes närvarande att rädda oss.

Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi definierade Anthropomorphism i förhållande till Gud: "(Mv. Anthropos [människa] + morphe [formulär]). Tilldelning av mänskliga attribut till Gud. "

Under "antropomorfismer" Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi säger att antropomorfismer i Bibeln beskriver Gud som har fysikaliska mänskliga egenskaper.

"Antropomorfismer också attribut mänsklig form och forma till Gud. Gud återlöser Israel från egyptisk fångenskap med en utsträckt arm ( Exodus 6: 6 ) . ... Andra texter hänvisar till baksidan, ansikte, mun, läppar, öron, ögon, hand, och Guds finger "

"Uttrycket" HERRENS vrede "( Exodus 04:14 ) är intressant. En ordagrann översättning av det hebreiska är "nos HERREN brännas." " (Ovanstående citat finns under" antropomorfismer "Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi)

Ingen vers någonstans i Bibeln någonsin säger att Gud har mer än ett ansikte, näsa eller mun. Precis som en enda människa har en näsa, en mun, ett ansikte, och en högra hand, så Gud beskrev sig själv som har en näsa, en mun, ett ansikte, och en höger hand i skriften.

Gud ofta antropomorfa språk i Bibeln så att vi finites kan förstå att hans Oneness av att vara är som vår enhet att vara, förutom att vår oändliga allestädes närvarande himmelske Fader överskrider enhet för att vara av en ändlig man.

Guds ansikte

Nummer 6: 25-26 " JAHVE låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig; JAHVE vände sitt ansikte på dig och ge dig frid. "

1 Krön 16:11, " Söka HERREN och hans styrka; Söken hans ansikte hela tiden. "

psalms 80:19 "HERRE Gud Sebaot, ge oss; Låt ditt ansikte lysa över oss, och vi kommer att sparas.

Hesekiel 38:18, "Och det skall ske samtidigt när Gog skall komma mot Israels land, säger HERREN Gud, att min vrede skall komma upp i ansiktet."

Ezekiel 39:29, "Jag kommer inte att dölja mitt ansikte för dem längre, för jag kommer att ha hällt ut min ande på Israels hus," Herren, HERREN. "

Ingen kommentator någonsin skulle kunna använda någon av ovanstående skriftställen för att förklara Gud som evigt existerande som mer än en gudomlig person eftersom den överväldigande stöd av inspirerade skrift är en självklarhet. Gud är en person som en enda människa är en människa.

YAHWEH Gud visste MOSES "ansikte mot ansikte" och talade med honom "mun till mun."

Mosebok 34:10 "Sedan dess ingen profet har ökat i Israel som Moses, som HERREN hade umgåtts ansikte mot ansikte."

Nummer 12: 6-8 ", och han sade, Hör nu mina ord. Om det är en profet bland eder, jag HERREN, mig till känna för honom i syner och talar med honom i en dröm min tjänare Moses är inte så, som är trogen i hela mitt hus. hos honom vill jag Muntligen talar ... "

Vår himmelske Fader talade så tydligt i Torah (de fem första böckerna i Bibeln) att enheten av Guds person inte ens vara en omtvistad fråga. För vem kan hävda att Gud har tre Spirit ansikten eller tre Spirit munnar, en för varje påstådd gudomlig person en tre personer gudom?

NÄR Gud uppenbarade sig, alltid han talade anthropomorphically AS en individ Precis som en människa är en individ

"Vi läser i ansiktet av Gud (Mos 33:20, Num.6. 24; Psaltaren 9: 3; Är 59: 1-2.), Den mun Guds (Numbers 12: 8), den andetag Guds (Ps 33: 6.), de ögon Guds (Mos 6: 8; Ordspråksboken 15: 3), den näsan av Gud (Exodus 15: 8), och örat . Guds (Ps 34:15; Is. 59: 1-2), den arm Guds (Exodus 15:16, Ps 89:10), den. handen av Gud (Mos 7:. 5; Jesaja 50:11 eller 59: 1-2, och Apostlagärningarna 7: 55), de fötter Guds (Exodus 24:10), och hjärtat av Gud som i (Hosea 11: 8 .) " (Ur Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi under antropomorfismer)

Den naturliga behandlingen av någon av ovanstående texter inspirerade skrift skulle inte leda någon att tro att den Högste Gud är ett flertal av tre jämställda och coeternally distinkta gudomliga personer. Hur kan en gudomlig person vara en distinkt gudomlig person utan att ha sin egen andliga ansikte, mun, ögon, hjärta, och så vidare? Naturligtvis ser osynlig Gud inte har en fysisk mun, näsa eller ansikte som kan ses med mänskliga ögon. Dessa saker är skrivna i Guds ord till förmån för mänskligheten att göra sig "känd för oss i språk överensstämde med det sätt på män."

En anonym mitten av artonhundratalet Teolog går under namnet Theophilus skrev: " Gud ... gör sig själv och sina gärningar kända för oss i språk överensstämde med det sätt på vilket män ; lämnar det för sunt förnuft att besluta om innebörden av vad han säger om sig själv, för det uttryckliga syftet att bli förstådd - inte för att gjuta en dimma framför våra ögon så att vi inte kan se vad han menar (Citerat av Robert Sabin i hans "Låt oss" artikel under "läro bibliska frågor" på whoisjesus.com) . "

Det är mot denna bakgrund som vi ska förstå Guds användning av antropomorfismer hela Bibeln som Guds gå, stå och andas genom hans mun (Ps 33: 6 "av andedräkten av hans mun") , läppar (Jesaja 11: 4 "och med andningen av Hans läppar Han kommer att döda de ogudaktiga") , "och näsborrar (Ps 18:15," explosionen av andedräkt Dina näsborrar ") .

Genesis 3: 8 talar om Adam och Eva hearing Ingenstans i skriften hittar vi mer än en Gud människa anthropomorphically går eller står "... ljudet HERRENS vandra i lustgården i vinden av dagen.". Eftersom namnet Jahve betyder bokstavligen "Själv Existensen One" är det svårt att föreställa sig att tre Själv existerande Distinkta gudomliga personer gick i Edens lustgård för att besöka Adam och Eva.

1 Samuel 03:10 sägs att "HERREN kom och stod där, ringer som vid andra tillfällen," Samuel ! Samuel ! "

Här kan vi se att Gud talade om sig själv som en individ Gud människa som kom och stod framför Samuel.

Vi är inte att tro att den osynlige Guden gick faktiskt in i Edens lustgård, eller faktiskt stod inför Samuel med en fysisk kropp som skulle strida mot osynlighet Guds (Kol 1:15; Joh 01:18) . Dessa uttryck används i inspirerad skrift att hjälpa oss finites förstå att Guds osynliga ande närvaro kan resa, kom ner, och stanna kvar i ett läge med större kraft och ära än på andra platser.

1 Kon 8: 10-11 (NASB), " Det hände att när prästerna kom från den heliga platsen, molnet fyllde huset HERRENS, så att prästerna inte kunde stå till minister på grund av molnet, för ära HERRENS fyllde HERRENS hus ... "

Apostlagärningarna 2: 4 (BSB), " Och de var alla fyllda med den helige Ande och började tala andra tungomål som Anden ingav dem."

Det råder inget tvivel om att den Helige Ande Gud som fyller himlen och jorden (Jer. 23:24, "Har jag inte fylla himlarna och jorden?" HERREN "-NASB) kan fylla specifika tempel, byggnader och människor utan minskar hans förmåga att vara allseende, allvetande och allestädes närvarande (Ps 139: 7-8, "var kan jag gå från din ande eller där kan jag fly från din närvaro? Om jag stiga upp till himlen , Du är där, om jag gör min säng i dödsriket, se, du är där. ").

Om den osynliga Gud har alltid haft en fysisk kropp, då kroppen inte kan vara överallt närvarande. Jesus är den enda synliga bilden av den osynlige Gudens att vi någonsin kommer att se när han återvänder "med himmelens skyar" (Matt 24: 29-31, "skall man få se Människosonen komma i himmelens skyar med makt och stor ära ") att" sitta på sin härlighets tron " (Matteus 25:31:" När Människosonen kommer i sin härlighet, och alla änglar med honom, då skall han sätta sig på sin härlighets tron ") som" konung över hela jorden " (Sak 14:19," och HERREN skall vara konung över hela jorden. på den tiden skall HERREN vara en, och hans namn ett "KJV).

Den högste Guden INTE har en fysisk kropp

Även trinitära forskare hävdar att Gud inte har en fysisk kropp som kan vara fysiskt ses med mänskliga ögon. Robert Deffinbaugh (examen från Dallas Theological Seminary) bekräftade att Gud är ande och har ingen bokstavlig ansiktet eller kroppen.

"Både det Gamla Testamentet och Nya meddela oss att Gud har ingen form, det vill säga, har Gud ingen fysisk kropp. Guds närvaro bland män är andlig, inte fysiskt. Gud är ande, så att han inte är begränsad till en plats, inte heller dyrkan längre begränsad till en plats. Gud är osynlig eftersom han är ande, inte kött. "

Herr Deffinbaugh fortsatte med att säga: "Gud talade till Moses" ansikte mot ansikte ", men han skulle inte tillåta Moses att" se hans ansikte. "Därför ser Gud" ansikte mot ansikte "är inte samma sak som att se Guds ansikte. på tal "ansikte mot ansikte" betyder att tala med någon på en personlig, intim sätt som en vän talar till en vän en liknande talesätt återfinns i Numbers 14:. "

"Men Mose sade till Herren:" Då egyptierna få höra det, genom Din styrka Thoudidst ta upp detta folk från deras mitt, och de kommer att berätta det för invånarna i detta land. De har hört att du, HERRE, konst mitt i detta folk, ty du, HERRE, konst ses öga mot öga , medan Thy moln står över dem; och du skall gå framför dem i en molnpelare om dagen och i en eldstod om natten " (Numbers 14: 13-14 KJV) .

Herr Deffinbaugh sammanfattar: "Gud" sett öga mot öga "av israeliterna. I sammanhanget innebär det att Gud gjorde sin närvaro känd för Israels av molnet som ledde dem och som blev en pelare av eld på natten.

Det betyder inte Gud har fysiska ögon och att Israels såg dessa ögon. Guds närvaro var med sitt folk, och han gjorde det närvaro känd. Men ingenstans gjorde någon se Guds ansikte, eftersom Gud har inget ansikte. Gud är ande och inte görs av kött. Han är osynlig för män eftersom han har ingen kropp ... " (The Invisibility Guds Bible.org, Robert Deffinbaugh - examen från Dallas Theological Seminary)

Vi är inte att tänka på osynlige Gudens som bokstavligen har en gigantisk näsa eller en gigantisk mun i himlen som hans osynliga närvaro fyller himlarna och jorden. För även Trinitarian Bible forskare har noterat att vår osynliga Gud använde regelbundet människo språk tillskriva mänskliga attribut till sig så att vi finites kan förstå vilken typ av sin oändliga väsen.

Exodus 33: 20-23: "Men han sa:" Du kan inte se mitt ansikte, för ingen människa kan se mig och leva! Och det kommer att ske, medan min härlighet går förbi, att jag kommer att sätta dig i klyftan i klippan och övertäcka dig med min hand tills jag har gått förbi. Då ska jag ta min hand bort och du ska se mig på ryggen, men mitt ansikte får inte ses. "

I Exodus 33:23 beviljade Gud Moses en speciell öppning av hans andliga syn att se en del (bakre delar: en del av Guds underbara närvaro) av hans härlighet. Ty om Moses faktiskt hade varit i närvaro av fullheten av hans härlighet skulle han ha dött. Här ser vi att orden "ansikte mot ansikte" måste vara en hebreisk idiom för närhet eller närhet till den gudomliga närvaron snarare än visuellt se Gud med en fysisk ansiktet eller kroppen.

Moses var uppenbarligen mycket närmare den gudomliga närvaron än Israels barn och de flesta av de efterföljande profeter eftersom Gud talade till honom mer direkt än de flesta Gamla testamentets profeter.

Jesaja 66: 1 NIV, "Detta är vad Herren [YAHWEH] säger:" Himlen är min tron .?, Och jorden är min fotapall Var är huset kommer att bygga för mig Var kommer min viloplats vara "

Här finner vi att Guds tron ​​är alla himlen snarare än i en viss plats. Vi finites gillar att tänka på Gud som har en fysisk kropp och en fysisk tron ​​där NASA kunde hitta honom vilar på att tron ​​på ett rymdskepp. Medan Gud talade ofta om sig själv ha kroppsdelar, är dessa beskrivningar av Gud endast avsedd att beskriva Hans Enhet för att vara så att vi finites kan bättre förstå Hans Enhet.

Kolosserna 1:15, "Han [KRISTUS] är bilden av den osynlige Gudens, den förstfödde i hela skapelsen."

Hebreerbrevet 11:27 "Genom tron ​​lämnade han Egypten, inte frukta vrede kungen; för han fick utstå, som ser honom som är osynlig. "

1 Timothy 1:17, " Nu till kungen evig, odödlig, osynlige, ende Guden, vare ära och pris i evigheters evighet. Amen."

Inte en enda skriften från Genesis till Uppenbarelseboken någonsin anges att Gud är ett flertal coequally distinkta Yahweh Personer i vilka en av de påstådda jämställda God Personer kan ses medan de andra två inte kunde ses. Om de tre påstådda Guds personer var verkligen JÄMLIK, då alla tre bör också vara osynlig.

Skrifterna informera oss om att Jesus är den enda bilden av den osynlige Gudens (Kol 1:15; Heb 1: 3.) Eftersom Gud blev också en man genom hebreiska oskuld.

Gud är inte ontologiskt EN MAN

Numbers 23:19, "Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte heller en människoson, att han skulle ångra sig ..."

1 Samuel 15:29 "Också härlighet Israel kommer inte ljuga eller ändra sig,. Ty han är inte en människa att han skulle kunna ångra sig"

Eftersom Gud "är inte en människa," Jesus som en mänsklig barn som föds och son ges kunde inte vara Gud med oss ​​som Gud, utan Gud med oss ​​som en sann människa via inkarnation. Detta förklarar lidanden, frestelser och böner Kristus som en sann människa.

Varför då inte inspirerad skrift ibland kallar Gud en man? 1 Samuel 29:12 säger: "Herren är en man av krig; Herren är hans namn. "Det hebreiska ordet" ish "(pron." eesh ") betyder bokstavligen en" man "i både Strong Concordance och NAS Uttömmande numren.

Den enda hållbara förklaring som ger harmoni till alla skrifterna är att den Högste Gud använde attributen för en enda man att beskriva sig själv som en individ, så att israeliterna inte skulle falla i dyrka ett flertal Guds personer.

Medan Gud är inte ontologiskt en man använde Gud regelbundet attributen för en man att beskriva sig som en Gud, så att vi finites kan bättre förstå Hans Enhet av att vara och person.

Nya testamentet exempel där GUD beskrev sig själv anthropomorphically

"Exempel Nya Testamentet inkluderar handen av Gud i (Joh 10:28); och där Stephen såg Jesus stå på " rätt Guds hand " i (Apg 7: 56-56).

På andra håll ser vi finger Guds (Luk 11:20); de ögon Guds i (Heb 4:. 13,1Peter 03:12); den ansikte av Gud (Matt 18:10); och där vi ser Gud " sätta allt under hans" fötter "i (1 Kor 15:27)." (Ur Bakers Evangelical Dictionary of biblisk teologi under antropomorfismer)

I alla dessa exempel Gud verkar ha de fysikaliska egenskaperna hos en människa. Ändå vet vi att Gud är inte en människa. Han är en osynlig ande.

ANTHROPOMORPHIC SPRÅK som beskriver MESSIAHEN såsom HERREN

Precis som Gud använde människo språk i den hebreiska Bibeln för att beskriva Hans Enhet av att vara och person, så Gud använde människo språk för att beskriva hans framtida inkarnation som människan Kristus Jesus.

Psalm 118: 14, "YAHWEH är min styrka och sång, och han har blivit min frälsning."

Psaltaren 118: 21-22: "Jag vill tacka dig, ty du svarade mig, och har blivit min frälsning. Stenen som byggnadsarbetarna kastade bort har blivit en hörnsten. Detta var HERRENS detta; Det är underbart i våra ögon. "

Jesus själv citerade denna passage som identifierar honom som Jahve som hade blivit vår frälsning som byggningsmännen förkastade. I Matteus 21:42 ESV, "sade Jesus till dem:" Har ni aldrig läst i skrifterna: 'Den sten som byggningsmännen förkastade har blivit en hörnsten; detta var Herrens gör, och det är underbart i våra ögon '? "Genom att citera Psalm 118, hävdade Jesus att han är HERREN som blev vår räddning genom hebreiska oskuld.

HERREN Gud anthropomorphically beskrev sig själv som att bli vår frälsning AS Jesus (Jesus betyder "Jahve sparar" på hebreiska)

Jesaja 53: 1 NIV, " Vem har trott vårt budskap och vem har Armen HERRENS avslöjats? "

Jesus Messias är vår Jahve som har kommit till "frälsa sitt folk från deras synder" (Matt 1: 18-23.) Eftersom Messias namn betyder bokstavligen "Jahve räddar" ( "... hålla dem genom ditt namn, det namn som du har gett mig "- John 17:11," ... har gett honom det namn som står över alla namn "- Filipperbrevet 2: 9.; Heb 1: 4, Johannes 5:40) .

Namnet Messias kallas "Immanuel", som tolkas betyder "Gud med oss" (Matt 01:23) . Precis som en mans egen arm tillhör själv, så Jesus är arm HERREN Gud Fadern uppenbarat för oss som en sann människa som lever bland män.

Sammanhanget i Jesaja 53 visar att Jesaja 53: 1 är en messiansk profetia där Jesus skulle vara framtiden "arm HERRENS" själv som skulle bli "avslöjade".

Jesaja 53: 2, " Han växte upp framför honom som ett anbud shoot, och som en rot ur torr mark. Han hade ingen skönhet eller majestät för att locka oss till honom, ingenting i hans utseendeatt vi skulle vilja honom. 3 Han var föraktad och övergiven av män, en man av sorger,och förtrogen med lidande .

Som en av vilka män dölja deras ansikten han var föraktad, och vi uppskattade honom inte. 4 Visst tog han upp våra sjukdomar bar, våra smärtor , medan vi höll honom drabbats av Gud, slagen av honom, och drabbade. 5 Men han var genomborrad för våra överträdelser, han krossades för våra missgärningar; straffet som förde oss fred var över honom, och genom hans sår vi helade . "

Det råder inget tvivel om att inom ramen för Jesaja kapitel 53 behandlar Jesus Messias som den som är "armen HERRENS" själv "avslöjade. Aposteln Johannes bekräftade det faktum att profeten Jesaja identifierade Messias såsom HERREN själv avslöjade i John kapitel tolv.

Johannes 12: 37-38: "Men även om han hade gjort så många tecken inför dem, trodde de inte på honom (Jesus), att ordet av profeten Jesaja skulle fullbordas, som han talade:" Herre, som har trott vår rapport? Och vem har armen HERRENS avslöjats ? "

Jesaja 52:10 NASB " HERREN blotta sin heliga arm i åsynen av alla nationer, och alla jordens ändar kommer att se Guds frälsning ."

Frälsningen erbjuds nu till alla jordens ändar genom Jesus Kristus, vår Messias. Lägg märke till att Jesaja identifierat Messias som "hans heliga arm." Eftersom Herren Gud Fadern har blottlagt sin heliga arm inför alla folk, vi vet att Jesus är Faderns egen människo arm avslöjas.

Jesaja 63: 5 NASB, "Jag såg, och det fanns ingen att hjälpa , och jag var förvånad och det fanns ingen att upprätthålla, så MIN egen arm RÄDDNING till mig, och min vrede fastställde mig."

Jesaja 59:16 NASB "Och han såg att det inte fanns någon människa, och var förvånad över att det inte fanns någon att medla ; Sedan sin egen arm väckte RÄDDNING honom, och hans rättfärdighet upprätthålls honom. "

Vår himmelske Fader sade klart, "Min egen arm frälsning." Därför, Jesus är Faderns egen människo arm som en förlängning av Faderns egen essensen av att vara som en helt komplett människa som kom för att rädda sitt folk från deras synder.

För precis som en mans egen arm är en förlängning av sig själv, så Jesus är Fadern som sträcker sig in i världen som "Gud" som "manifesterades i köttet, rättfärdigad i anden ..." (1 Tim. 3:16) .

Eftersom "Herren är Anden" i 2 Kor. 03:17, och "Kristus Jesus (är) Herren" i samband med 2 Kor 4: 5, vi vet att Gud som "manifesterades i köttet, rättfärdigad i Anden" är den helige Ande som "Herren från himlen " (1 Kor 15:47, Luk 01:35.) som kom ner (" jag kom ner från himlen "John 6:38) för att" rädda sitt folk från deras synder (Matt 1: 18-23). "

Jesaja 40: 10-11 KJV, "Se, Herren kommer med stark handen , och hans arm skall styra för honom : se, hans belöning är med honom , och hans arbete för honom. Han ska föda sin hjord som en herde , han samlar lammen med armen , och bära dem i sitt sköte, och skall försiktigt leda dem som är med unga ".

Uppenbarelseboken 22: 12-16 (NIV), "Titta, jag kommer snart! Min lön med mig , och jag kommer att ge var och en efter vad de har gjort. Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och slutet . Saliga är de som tvättar sina kläder, så att de kan ha rätt till livets träd och kan gå genom grindarna till staden.

Utanför är hundar, de som utövar magiska konster, otuktiga, mördarna, avgudadyrkare och alla som älskar och praktiserar lögn. Jag, Jesus, har sänt min ängel för att ge dig detta vittnesbörd för kyrkorna. "

Jesus, vår Messias är klart " den gode herden " (Joh 10:11) som sade: " Jag kommer " och " min lön med mig " (Upp 22:12 citerad ovan) i samband med Uppenbarelseboken kapitel tjugotvå. Men Jesaja 40: 10-11 säger: "Se, Herren kommer ( Jesus sade," Jag kommer ") med stark handen , och hans arm skall styra för honom : se, hans belöning är med honom ( Jesus sade, "min lön med mig" ), och hans arbete för honom.

Han ska föda sin hjord som en herde ( Jesus sade: "Jag är den gode herden - John 10:11 ) ." I Uppenbarelseboken 22: 12-16 finner vi att Jesus är tal som sade "Jag, Jesus, har sänt min ängel "i samband med att säga:" jag kommer snart! Min lön med mig . "Således inspirerade skrift identifierar Jesus som" Herren Gud "som kom som Faderns egen" arm " till" regel för honom " som" Gud med oss "som var" göras fullt människa i alla sätt " (Heb. 02:17) för att rädda oss.

Trinitarer hävdar att Gud är mer än en person men det finns inga ÄMNES att underbygga påståendet.

Skrifterna visar att Satan är "gud denna ålder" som förblindar människor från att se Kristus som "Guds avbild" Fadern själv.

2 Kor 4: 3-4 (BSB), "Och även om vårt evangelium är dolt, det beslöjade till dem som går förlorade. Den gud av denna ålder har förblindat de sinnen av otrogna så att de inte kan se det ljuset av evangeliet av härligheten av Kristus, som är bilden av Gud. "

2 Kor 4: 6 (BSB) fortsätter med att säga: " För Gud, som sade " låt ljus lysa ur mörkret " gjorde hans ljus lysa i våra hjärtan för att ge oss ljus av kunskap om ära Gud i den ansikte av Jesus Kristus. "

Inspirerade skrift visar att vår Invisible himmelske Fader har endast en synlig bild av hans osynliga person som är "ljusstyrkan i hans ära och uttryck bilden av hans person" (Heb 1: 3.) Med oss som en helt komplett människa person. Det är därför vi bara kan se "Guds härlighet i Kristi ansikte."

För när tidens fullbordan hade kommit, den gudomliga anden person kallas Gud Fadern tog del av kött och blod (Heb. 02:14) som den helige Ande Guds manifesterar sig i köttet (1 Tim. 3:16) som en sann människa person som är "Gud med oss" (Matt 01:23) som den enda fysiska mänskliga bild av hans osynliga andevarelse. Därför, Guds Son är den enda påtagliga bilden av den osynlige Gudens att vi finites någonsin ska se (Joh 1:18; Joh 14: 7-9) .

Eftersom människan Kristus Jesus är den enda personen i människo "högra hand" av Fadern (Ps 110: 1 "sitta på min högra hand") , måste han vara att Gud och Fader, som blev en man för att rädda oss. För det finns ingen annan Gud person bredvid vår himmelske Fader ( "Jag är HERREN, och det finns ingen annan, förutom mig finns ingen Gud ." - Jesaja 45: 5) Och det kan finnas någon annan sann Frälsare hela mänskligheten bredvid vår himmelske Fader ( "jag är HERREN, förutom mig finnes ingen frälsare " - Jesaja 43:11).

Om Gud är verkligen tre distinkta gudomliga personer, så ska vi hitta några skrifter där Gud talade om sig själv som ett flertal hjärt personer eller ett flertal själ personer någonstans i Bibeln. Ändå bibliska bevis bevisar att Gud alltid talade om sig själv som har en enda hjärta, en singulär själ, en enda sinne, och en singulär Ande som en enda individ.

Detsamma gäller med Guds människo beskrivningar av sig ha ett ansikte, en mun, en näsa och en höger hand. Eftersom Gud aldrig talade om sig själv som någonsin är ett flertal Souls eller som ett flertal Spirit Personer som sitter på ett flertal Thrones i antingen den gamla eller den nya testamentet måste alla sanna tillbedjare av Fadern dyrka vår himmelske Fader ensam i anden och i sanning genom Hans enda bild av sig själv som vi någonsin kommer att få se, nämligen Jesus Kristus.

För fler artiklar

For Free BÖCKER

För video lärdomar , prenumerera på vår YouTube-kanal

Recent Posts

See All

C O N T A C T

© 2016 | GLOBAL IMPACT MINISTRIES