Fallet för Oneness teologi Chapter One

Detta är en ofullständig översättning från engelska originaldokumentet som har översatts av Google översättningsprogram . Om du talar engelska och vill fungera som en webb minister att svara på människors frågor i ditt modersmål; eller om du vill hjälpa oss att förbättra noggrannheten i översättningen, vänligen skicka ett meddelande till oss.

Kapitel 1. Fallet för Oneness teologi

Apostoliska tron kristna kallas Oneness apostoliska tron kristna eftersom vi anser att det första århundradet apostlarna lärde Oneness monoteismen snarare än så kallade Trinitarian, Arian (Jesus som en skapad änglalik son), eller Socinian monoteismen (Jesus är bara en speciell man). Beteckningen "apostoliska tron" betyder helt enkelt tro de ursprungliga apostlarna Jesus Kristus. Vi är också kända som Oneness-rörelsen eftersom vi anser att den sanna kyrka den levande Gudens grundades på pingstdagen när Guds Ande först hällde ut i Nya testamentets kyrka och alla nyomvända döptes i Jesu Namn Kristi förlåtelse för sina synder

.

Den historiska beteckningen för Oneness pingst vyn var en gång känd som "modalistiska monarchianism" inom de första århundradena av kristna eran. Enligt historiska bevis, de modalistiska monarkister var en gång känd som "majoriteten av de troende" (Tertullianus, mot Praxeus 3) och som "den allmänna körningen av kristna" (Origen, Commentary av Johannesevangeliet, bok 1, kapitel 23 ) i början av kristendomen.

Definition av modalistiska monarchianism

Merriam Webster Definierar fattat Modalism som "Tre lägen eller verksamhetsformer (Fadern, Sonen och den Helige Ande), enligt vilken Gud manifesterar sig." Monarchianism betyder helt enkelt en tro på "One linjal." Monarch kommer från "mono", det vill säga "One" och "båge", som betyder "härskare". Därför modalistiska monarchianism är tron på Gud som en Monarch [Linjal] som har manifesterat sig i tre olika lägen av aktivitet.

Framstående Oneness teologer som David K. Bernard har med rätta bekräftat att dagens moderna Oneness-rörelsen tror samma grundläggande hyresgästerna i tro som modalistiska Monarchian kristna majoriteten av de första tre hundra år av kristen historia (David Bernard skrev, "I grund och botten är samma Modalism som den moderna läran om Oneness "- Guds enhet p.318). Även motståndare till gamla Oneness Modalists skrev att modalistiska monarkister var "alltid ... de flesta troende" (Tertullianus i Against Praxeus kapitel 3 - sen 2: aårhundradet i början 3) i västvärlden, och "den allmänna körningen av kristna "i öst (Origenes kommentar till Johannesevangeliet, bok 1, kapitel 23 - början till mitten av 3: e-talet). Tertullianus i Karthago inte bara erkänt att Oneness Modalists var "majoriteten" i hans tid (170-225 e.Kr.), också bekräftade han att det var "alltid" fallet så långt tillbaka som han visste ( "de som alltid utgör majoriteten av troende "- mot Praxeus 3 / Adolph Harnack skrev att" modalistiska monarchianism "var en gång" omfamnas av den stora majoriteten av alla kristna "- Adolph Harnack, historia Dogma, London: Williams & Norgate, 1897, III, 51-54 .). Även om vi nu förföljd som en minoritet, tror vi fortfarande samma grundläggande teologi "den stora majoriteten av alla kristna" under de första tre hundra år av kristen historia.

Oneness troende hävdar att Gud är en enda "Monarch", "linjal" och "King" (monarchianism) som har manifesterat sig själv (Modalism) som vår himmelske Fader i skapelsen, Son i inlösen, och den helige Ande som Fadern egen Ande handling. För Gud Fadern egen Helige Ande kom ned från himlen (Luk 1:35; Joh 6:38) och hans eget ord blev kött (Joh 1:14) för att bli Kristusbarnet. Således, Oneness anhängare tror att den Ende Guden som är den Helige Ande Fadern blev också en man som är Sonen, för att "rädda sitt folk från deras synder."

Det första århundradet apostlarna lärde att det bara finns "En Gud" som vår himmelske Fader ( "en Gud och Fader framför allt" - Ef 4: 6) "och en medlare mellan Gud och män, en människa, Kristus Jesus" (1 Tim. 2: 5: "Jesus från Nasaret, styrkt en man till dig av Gud med mäktiga verk och under och tecken som Gud gjorde genom honom" Apg 02:22 ESV). För en Gud blev också en man i inkarnation genom jungfru. Följaktligen är en Gud Fadern "manifesterades i köttet" och "motiverade i Anden" (1 Tim 2: 5.) Som mannen Kristus Jesus eftersom Jesus är den Gud som kom för att rädda oss som en sann människa som lever bland män (Enligt David K. Bernard, Oneness teologi lär att Gud blev en sann människa i inkarnation, "Kristus roll medling innebär inte en separat gudomlig identitet, det helt enkelt hänvisar till hans äkta, äkta mänsklighet ... ingen annan kunde kvalificera som medlare utom Gud själv kommer in i denna värld som en människa. "- David K. Bernard online artikel," The medlare mellan Gud och Män "kan ses på http://www.oocities.org/robert_upci/mediator_between_god_and_men_by_bernard. htm )

Paulus skrev till korintierna att "Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv" (2 Kor. 5:19 NASB). Ingen text i skrifterna sägs någonsin att en änglalik siffran någonsin i Kristus Jesus (läran om Arianism: Jehovas vittnen). Inte heller någon text av skrift någonsin konstatera att en påstådd Gud Sonen, eller Gud Kristus var i Kristus (läran om trinitarism) eftersom Gud Fadern alltid omtalas i skrifterna som i Son (läran om Oneness Modalism: John 10:38; 14:10 "Fadern förblir i mig gör hans verk") och att bli sedd genom Sonen ( "den som ser mig ser honom som har sänt mig" - John 00:45, "den som har sett mig har sett Fadern "- 14: 7-9). Det är därför Jesus som Guds Son kallas "bilden av den osynlige Gud" (Kol 1:15) som bilden av den osynliga Fadern.Därför passar endast Oneness syn på Gud i Kristus Jesus perfekt alla skrifterna data.

Orden "Gud Fadern" (1 Kor 8: 6), eller liknande beteckningar som "Gud, vår Fader" (Fil 1: 2; Ef 1: 2), och "Gud och Fader" (Ef 4: 6) verkar mer än trettio gånger i Nya testamentet, men vi aldrig hitta ett enda exempel på en påstådd Gud Sonen, eller Gud den helige Ande någonsin förekommer i inspirerad skrift, inte ens en gång. Det finns en anledning till varför Gud ledde alltid apostlar och profeter att skriva Gud Fadern snarare än Gud Sonen eller Gud den helige Ande. För vår himmelske Fader är "den ende sanne Guden" (Joh 17: 3) och att det inte finns någon sann Guds bredvid honom ( "det finns ingen gud bredvid mig" - Jesaja 45: 5). En människa, Kristus Jesus är alltså "bilden av den osynlige Gud" (Kol 1:15) som bilden av den osynliga Fadern. Därför skrifterna lär Ende gudomliga Individuella som vår himmelske Fader (Oneness doktrinen) som bara har en gudomlig Mind en gudomlig vilja, en gudomlig själ, en gudomlig ande, och en gudomlig medvetandet snarare än tre uppsättningar av gudomliga medvetandet, tre gudomliga Minds, tre gudomliga Wills, och tre gudomliga Souls (den trinitar läran).

Dessutom Guds Son är att samma individ Gud som ingått sin skapelse för att bli en sann människa med en distinkt mänskliga sinnet, en tydlig mänsklig vilja, en tydlig mänsklig själ, en distinkt mänskliga anden, och en distinkt mänskligt medvetande. Detta är precis vad vi skulle förvänta oss om vi ska tro att Guds Ande kom ned från himlen ( "Den helige Ande skall komma över dig (virgin) ... och därför den heliga barn skall kallas Guds Son. "- Luke 01:35 /" jag kom ner från himlen "- John 6:38) för att bli en sann människa som kunde be och frestas (" Jesus leddes av Anden ut i öknen för att frestas av djävulen " . - Math 4: 1, Heb 04:15) som en sann människa i inkarnation genom hebreiska virgin (Oneness teologen Jason Dulle exakt bekräftade Oneness teologi när han skrev, "Vi tror att Jesus var Gud från hans födelse, eftersom det var. Gud som blev människa. "- artikel av Jason Dulle, Har Gud bli en man eller sin boning en man OnenessPentecostal.com)?

"Detta är hur Jesu Kristi födelse kom: Hans mor Maria utlovades i förbindelse med Josef, men innan de kom tillsammans, befanns hon vara med barnet genom (Grk." Ek "=" ur ")Heliga Spirit. 19 Eftersom Joseph henne make, en rättfärdig man, var ovillig att vanhedra henne offentligt, beslöt han att skilja henne tyst. 20But efter att han hade funderat dessa saker, en Herrens ängel uppenbarade sig för honom i en dröm och sade: "Josef, Davids son, var inte rädd att ta Maria som din fru, för en tänkt i henne är från (Grk . "ek" = "ur") den helige Ande ... "Matteus 1: 18-20 BSB

Strongs Concordace säger att "ek" betyder "från ut, ut bland", "från insidan utåt."

HJÄLPER Word-studier: 1537 ek (ut inifrån. 1537 / ek ( "ur") är en av de mest under översatta (och därför mis-översatta) grekiska prepositioner - ofta är begränsad till innebörden "av."

NAS Uttömmande Concordance Definition: "från, ut ur"

Matthew 1: 5 Prep GRK: τὸν Βοὲς ἐκ τῆς Ῥαχάβ KJV: födde Boes med (ek = "ut ur") Rakab; och INT: Boaz av (ek = "ut ur") Rahab

Matthew 1: 5 Prep GRK: τὸν Ἰωβὴδ ἐκ τῆς Ῥούθ RB: födde Obed av (ek = "fom av") Ruth; och INT: Obed av Ruth

"Men när fullhet tid hade kommit, sände Gud sin Son, gjord av (ek =" ut ur ") en kvinna och ställd under lagen ..." Gal 4: 4 KJV

Lägg märke till att samma grekiska prepositionen "ek" för "av" kvinnorna (jungfru Maria) i Galaterbrevet 4: 4 är samma grekiska preposition används för sönerna gjorda av kvinnor i genealogiska tabell Matteus kapitel ett. Således, den normativa användning av "ek" för "ur" kvinnorna får oss att tro att Kristus gjordes "av" de humangenetik av Maria och "ur" den gudomliga essensen av att vara av den Helige Ande som kom ner från himlen på jungfru. Därför Kristusbarnet gjordes klart genom att uppfattas "av" Maria och "ur" den helige Ande.

"... För en tänkt i henne är från (. Grk" ek "=" ur "). Den Helige Ande ..." Matteus 1: 18-20 BSB

Det är verkligen förvånande att av tjugo en större översättningar jag kontrolleras, säger inte en enda översättning som Kristusbarnet var tänkt "av" eller "ut ur" den helige Ande.Detta får mig att tro att de trinitariska grekiska forskare som gav oss Nya Testamentet på engelska var obekväma med orden, "ur den helige Ande", eftersom en trinitär Jesus inte kunde komma "ur den helige Ande" samtidigt som en tidlös Gud Sonen. Inte heller kunde en tidlös Gud Sonen har "reproduceras" eller "kopierat" från "Essence of Being" av fadern ( "Vem är ljusstyrkan på hans ära och den återgivna kopia av hans Essence of Being" - Heb 1.: 3). Således är det klart att evangeliet i den ursprungliga grekiska visar att människan Kristus Jesus naturligt tänkt "ur" den helige Andes Essence of Being och "ur" humangenetik av jungfru Maria. Därför gudomlighet Jesus kom "ur" den helige Ande (vederlägga trinitarism samtidigt som det bekräftar Oneness Modalism), medan åtminstone några av de fysiska mänskliga attribut Jesus kom "ur" Mary.

Oneness Teolog Jason Dulle förklarade exakt vad Oneness teologi lär om Gud blir en man i inkarnation genom jungfru. "Vi tror att Jesus var Gud från hans födelse, eftersom det var Gud som blev människa. Att se en absolut ontologisk och hypostatic union mellan Kristi två naturer (i opposition till Nestorianism som ser dem som separerat), tror vi att Jesu mänsklighet inte kunde ha funnits förutom Fadern, eftersom det var Fadern som bidrog till hans mänskliga existensen. Precis som vi inte kunde existera bortsett från bidrag av vår mor och far, kunde Jesu mänsklighet inte finns bortsett från bidrag av både Fadern och Mary. Med andra ord, vi inte tänka det även vara möjligt att Jesus någonsin skulle kunna vara "bara en människa." Vi inte tillskriva absolut gudom till Jesus Kristus helt enkelt därför att Gud var i honom (Joh 10:38; 14: 10-11; 17:21, II Kor 5:19; Tim 3:16). Jesus är ontologiskt gudomliga och människan från hans uppfattning, och aldrig kan vara något annat än Gud uppenbarad i köttet. Det var aldrig en tid då Guds Ande var inte i Kristus, eller en tid då Jesu mänsklighet någonsin existerat bortsett från bidrag från Gud. "(Har Gud bli en man eller sin boning en man? Artikel av Jason Dulle på OnenessPentecostal. com)

Skriftens undervisning både hela mänskligheten och gudom Jesus Kristus också undervisas av post apostoliska fäder som omedelbart lyckades apostlarna i slutet första och början av andra århundraden. Ignatius utsågs den tredje biskopen av Antioch från aposteln Johannes själv i det första århundradet, så det är svårt att föreställa sig att de läror Ignatius skulle ha varit annorlunda från aposteln Johannes själv.

Ignatius av Antioch skrev i Polykarpos 3: 2,

"Leta efter honom som är över tiden - Timeless, den osynliga, som för vår skull blev synlig, den ogenomträngliga, som blev föremål för lidande på vårt konto och för vår skull uthärdade allt."

Ignatius som lärdes ut av de ursprungliga apostlarna, skrev att Gud som blev "synliga" var först "osynliga" innan hans födelse. Trinitarer bekräftar ofta att Sonen var synlig som en av änglarna HERRENS (Christophanies) i de hebreiska skrifterna, medan Fadern var osynlig. Men enligt Ignatius och den tidigaste kristna vittnet, den enda osynliga Gud blev senare den synliga son som var "föremål för lidande på vårt konto." Således Ignatius som lärdes och mentor aposteln Johannes själv tillbakavisade senare trinitariska läran.

Inte en enda tidig kristen författare någonsin talade om en påstådd tidlös evig Son till tredje århundradet kyrkans historiker Johannes Quasten medgav att den första kristna författare att tala om en tidlös evige Son var Origenes av Alexandria under det tredje århundradet. Enligt Quasten, läran om evig Sonens var "ett anmärkningsvärt framsteg i utvecklingen av teologin och hade en långtgående påverkan på kyrkliga undervisning (Patrology Vol. 2, sidan 78)."

Mathetes påstås vara en lärjunge av apostlarna. I elfte kapitel Mathetes till Diognetus presenterade Mathetes själv som "har varit en lärjunge till apostlarna." Enligt Mathetes, Gud som blev Sonen var inte alltid "kallas Son" tills "idag."

"Detta är han som är från evighet, är idag kallas Son ..." (epistel Mathetes till Diognetus kapitel 11)

Mathetes talade om Kristus som den "Han" som är från "Everlasting," men "är idag kallas Son." Enligt Mathetes, var son faktiskt inte kallas Son tills "idag." Därför är Sonen mannen som hade en början medan befintliga "från evigt" som "Mighty Gud" och "evig fader" (Jesaja 9: 6). Mathetes uppmuntras ytterligare de tidiga kristna att aktning Jesus som "vår ... fader" i sin diognetosbrevet kapitel nio: "... uppskattar honom vår Försörjaren, far, lärare, rådgivare, Healer, vår visdom, ljus, heder, ära, makt och liv ... "(epistel Mathetes till Diognetus kapitel 9)

Ignatius skrev till Efesierbrevet,

"Det finns en läkare som är besatt både av kött och ande; Båda gjorde [skapade] och inte gjort (inte skapat); GUD BEFINTLIGA i kött; sann liv i döden; BÅDE Marias (human) OCH GUDS (gudomlig via Guds heliga ande); först passible och sedan ogenomträngliga, även Jesus Kristus, vår Herre ". (Ef 7: 2, Roberts-Donaldson Translation)

Ignatius trodde klart att Guds Son producerades "båda (ek =" ur ") Maria och (ek =" ur ") Gud." Således, enligt Ignatius, Guds Son var "båda gjorde ( skapad) och inte gjort (inte skapat) "eftersom den mänskliga aspekten av hans väsen är Sonen som hade en början genom sin tillblivelse, medan den gudomliga aspekten av hans väsen är Fadern som fortsatte att existera utanför inkarnation som uncreated Gud utan en början. Därför lärde Ignatius att Jesus är oskapad "Gud finns i kött." Ty Gud som Gud "inte gjort", inte heller Gud som Gud har "en början."

Mathew 01:20 och Luke 01:35 bevisa att barn som föds och son ges kom "FRÅN (AV) den Helige Ande" (Matt. 1:20 ). Bakgrunden till Matthew kapitel en visar att Josef var på väg att lägga undan hans trolovade eftersom han trodde att barnet hade tänkts "från (av) en annan man." det är därför ängeln visade sig för Joseph i en dröm att informera honom om att barnet inte var tänkt ur en annan man, men " . uT av den Helige Ande "människan Kristus Jesus fick därför sin gudomlighet" av den helige Ande "den enda sanna Gud Fader själv eftersom Hebreerbrevet 1: 3 informerar oss om att han reproducerades som en tryckt kopia (Charakter i Heb. 1: 3 betyder bokstavligen en tryckt kopia) Faderns substans av att vara(Hypostasis i Heb 1: 3) som en helt komplett människa ( "han var tvungen att göras som dem, fullt människa i alla sätt" - Heb.. 2 : 17 NIV) via inkarnation genom jungfru.

Dock hade den Helige Ande Guds ha mirakulöst tillhandahålls manliga kromosomer i inkarnation att Jesus en manlig barn eller han skulle ha fötts en kvinna. Vi kan alltså inte säga att mänskligheten av Jesus bara kom ut av Maria och Jesu gudomlighet bara kom ut ur den helige Ande. Som Oneness Teolog Jason Dulle har noterat, "Gud hade också ha bidragit till Jesu mänsklighet är uppenbart att om Maria ensam skulle ha lagt den mänskliga faktorn till Kristus existens, kunde Jesus har bara varit en hona. Allt som Marias ägg kunde erbjudit var X-kromosomer. X-kromosomer producera honor. Det tar närvaron av Y-kromosomer för att producera en manlig barn. Endast män har denna Y-kromosom. Utan ett bidrag på denna Y-kromosom Jesus kunde inte ha fötts en mänsklig hane. Vart tog denna genetiska påverkan ifrån då? Det enda svaret kan vara att det tillhandahölls av den Helige Anden i befruktning. Eftersom Gud bidrog ett element som krävs för att Jesu mänskliga existensen, är det nödvändigt att erkänna att Jesus fick en del av hans mänskligheten från Fadern. Gud inte placera sin gudom i en mänsklig kropp gjord av Mary, eller ingjuta hans ande i en mänsklig kropp, men Gud faktiskt avlade en son. Det är därför Jesus kallas vanligtvis som den enda Guds Son "(Har Gud bli en man eller sin boning en man? Artikel av Jason Dulle på OnenessPentecostal.com).

Hebreerbrevet 1: 3 i KJV säger: "Han är ljusstyrkan på hans ära och uttryck bilden (charakter) Hans person (hypostasis)."

Sammanhanget i Hebreerbrevet 1: 1-5 ( "Jag kommer att vara hans far och han kommer att vara min son") visar att Guds Son är mannen som hade sin början genom sin tillblivelse. För ord, "Jag kommer att vara hans far och han kommer att vara min son" i Hebreerbrevet 1: 5 visar att Fadern var inte alltid en far till son eller var son alltid en son till sin far. Därför en människa, Kristus Jesus var klart "beviljades" "ett liv i sig själv" (Joh 05:26 - "han har beviljat Sonen att ha ett liv i sig själv") genom att reproduceras från Faderns Essence av att vara att bli en fullt slutföra människa. Mannen Jesus Kristus är därför ljus Faderns ära och "uttryck bild" av Faderns person som helt komplett människa. Detta är precis vad vi skulle förvänta oss om vi ska tro att den Ende Guden blev också en man i hebreiska jungfru.

Skrifterna informera oss om att "Gud uppenbarad i köttet, rättfärdigad i anden" (1 Tim 3:16.) Eftersom "den helige Ande" av Gud (Luk 01:35) "kom ner från himlen" (Joh 6: 38) att bli "helt humana in every way" (Heb. 02:17 NIV). För Jesus på hebreiska betyder "Jahve är frälsning" som vår "Immanuel" (Matt 1:23) eftersom hans sanna identitet är vår "Gud med oss" som en sann människa bland män.

Enligt Strongs uttömmande Concordance, kort definition av charakter: (Khar-ak-tara ") är en" exakt reproduktion. "En reproduktion är något kopierats från ett original. Thayer grekiska Lexicon säger att "charakter" χαρακτήρ betyder "märket (figur eller bokstäver) stämplat på detta instrument eller åstadkommit på det; därmed universellt "ett märke eller figur brann i (Mos 13:28) eller stämplas på, ett intryck, den exakta uttrycket (bilden) av någon person eller sak, märkt likhet, exakt återgivning i alla avseenden" (jfr faksimil ): Från samma som Charax; en allvarligare (verktyget eller den person), det vill säga (underförstått) gravyr ( "tecken"), siffran stämplas, det vill säga en exakt kopia eller (bildligt) en representation -. uttrycklig bild "

Professor Barry Smith av Atlantic Baptist University skrev i sin exeges på Hebreerbrevet 1: 3,

"Det grekiska ordet (Charakter) kan betyda den bokstav avtryck av något, den som motsvarar munstycket. Relatedly kan det hänvisa till något som en kopia av ett original. Detta bekräftas av en inskription på en staty av Antiochus I Commagene som lyder: "exakt bild av min form" "(charaktêra morphês Emes) (Dittenberger, eller 383, 60.).

Här kan vi se att de gamla grekerna använde ofta ordet "charakter" som en "exakt bild" som en staty av en enda människa. Detta skulle innebära att Jesus är den exakta synliga bilden av den osynliga fars person. Därför det grekiska ordet "charakter" i Hebreerbrevet 1: 3 visar att Jesus är "bilden av den osynlige Gud" (Kol 1:15) som den exakta bilden av den osynliga fars Person som en synlig människa. Således, Hebreerbrevet 1: 3 visar att Guds Son är "ljusstyrka Hans ära (Faderns) och uttryck bilden av hans person (Faderns person)" som en sann människa som kunde lida, be, och dö för våra synder.

"Ljusstyrka (grekiska = apaugasma)" enligt Thayer, betyder bokstavligen "reflekterade ljus" Faderns ära i samband med Heb. 1: 3, eftersom Guds Son är bilden av den osynlige Gudens som bilden av den osynliga Fadern oss som en sann människa. Ty om Guds Son är en påstådd coequally distinkt Gud Sonen person, då skulle han ha sin egen coequally distinkt ljusstyrka och ära snarare än bara avspeglar ljusstyrka och ära Faderns gudomliga person som en människa. Därför Guds Son kunde inte vara en annan coequally distinkt gud person som trinitarier antar att han är Immanuel, "Gud med oss" som en helt komplett människa ( "fullt människa i alla sätt" Heb. 2:17 NIV). Därför har vi bara en gudomlighet Vem är Gud Fadern och endast en bild av det osynliga far som också blev en sann människa (Guds Son) genom hebreiska jungfru för att rädda sitt folk från deras synder (Matt 01:18 -23; Jesaja 43:10 -11).

Detta är precis vad den stora majoriteten av de första kristna lärde inom de första århundradena av den kristna eran innan treenighetsläran utvecklades. Hermas i Rom var samtida med det första århundradet aposteln Paulus (Rom 16:14 nämner Hermas i Rom, Hermas Vision 3: 5 säger att en del av "apostlarna ... är fortfarande med oss" när Hermas skrev The Shepherd) och första talet Roman biskop Clement (Hermas Vision 2: 4 registrerar ord en ängel säger till Hermas, "du kommer att skriva därför två böcker, och du kommer att skicka en till Clement och den andra till Grapte och Clemens skall sända sin till utlandet. , om tillstånd har beviljats honom att göra det. "). Hermas Herden var allmänt betraktas som skrift av majoriteten av de tidigaste kristna men avvisades av de senare katolska kyrko av Hippo och Kartago.

Enligt Hermas och de tidigaste romerska kristna är Jesus Kristus den helige Ande manifesterad i köttet snarare än en påstådd Gud Sonen i köttet.

"Pre-existerande helige Ande som har skapat allt skapade Gud att bo i en kropp av kött valt själv." (Herden av Hermas, parabel 5: 6)

Liknelsen 5: 6 är naturligtvis talar om pre-existerande Helige Ande är Anden som inkarnerade sig själv i kroppen av Jesus Kristus (Matt 01:20, Luk 01:35).

Hermas skrev vidare att "den helige Ande ... är Guds Son."

"... Den helige Ande som talade med dig i form av kyrkans visade dig, för att Anden är Guds Son." (Herden av Hermas, liknelse 9: 1)

Trinitarisk teologi lär att "Sonen är inte den Helige Ande" och "den helige Ande är inte Sonen." Men tidigaste kristna vittne i Rom lärde att "den helige Ande ... ÄR Guds Son." Paulus lärde samma när skrev han, "vi predikar inte oss själva utan Kristus Jesus Herren (2 Kor 4: 5.)" i samband med att säga: "Herren är Anden" i 2 Kor 3:17. Eftersom "Kristus Jesus" är Herren, måste han vara den gudomliga Anden förkroppsligad som en sann människa.

Ignatius utsågs den tredje biskopen av Antioch från aposteln Johannes själv i det första århundradet. Ignatius följde den teologiska undervisningen av aposteln Johannes genom att skriva,

"Gud själv manifesteras i mänsklig form för förnyelse av evigt liv. Och nu som tog en början som hade förberetts av Gud "(Ef 19: 3, Roberts-Donaldson Translation) Lägg märke till att Ignatius hade lärt att".. Gud själv "var" manifesteras i mänsklig form "(1 Tim 3:16 säger "Gud uppenbarad i köttet, rättfärdigad i anden ...") och att Sonen är mannen som "tog en början" efter att ha blivit "som utarbetats av Gud" i hans foreknown plan "från världens grundläggning" (en Peter 1:20; Upp 13: 8).

Ursäkten av Aristides av Aten dateras till 125 AD (endast cirka 25 år efter upphovsmannens död aposteln Johannes). Enligt de tidiga andra århundradet kristna "Gud kom ner från himlen och från en hebreisk virgin antas och klädde sig med kött; och Guds Son levde i en dotter av människan. "Efter" Gud kom ner från himlen "(Jesus sade:" Jag kom ner från himlen "i Joh 6:38), det var då att" Guds Son levde i en dotter av människan. "Lägg märke till att Guds Son nämns inte som att leva tills jungfru befruktning (Joh 05:26 "Sonen har beviljats ett liv i sig själv").(Ursäkten av Aristides av Aten, avsnitt 2, AD 125)

Även skrifterna i Gamla testamentet informera oss om att Jesus är Herren Gud Fader med oss som en sann människa i köttet. Gud Fadern är klart högtalaren i Jesaja 43:10 -11 i vilken Fadern säger: "Du är mina vittnen, säger HERREN, och min tjänare, som jag har valt, så att ni vet och tror mig, och förstår att jag han (John 8:24; 1 Joh 5:20 ).. Före mig fanns ingen Gud bildas, ej heller skall det vara efter mig, även jag är HERREN och förutom mig finnes ingen frälsare ".

Gud Fadern tydligt sagt, "och min tjänare, som jag har valt." Vi vet att Fadern är tal i samband med Jesaja 43: 10-11 och att Sonen är Faderns valda tjänare som Gud Fadern talade handla om. Samma far sa, "att du kan veta och tro mig och förstå att det är jag." Gud Fader tydligt sagt, "Jag är Han" och "bredvid mig finns ingen frälsare" i samband med bedömningen av hans "utvalda tjänare." Därför måste Jesus vår Messias vara den verkliga identiteten på Gud Fadern som that great "JAG ÄR" och "Jag är den" av de hebreiska skrifterna.

Jesus talade tydligt om Fadern när han sade: "Om du inte tror att jag är Han kommer du att dö i era synder" (Joh 8:24 ), eftersom John 8:27 konstaterar att fariséerna "inte förstod att han var tala med dem om Fadern. " Därför kan vi tydligt se att Jesus talade om Fadern när han sade, "om du inte tror att jag är Han kommer du att dö i era synder." De som tror att Jesus är Gud Fadern som kom för att rädda oss som en människa kan inte förklara varför Gud Fadern sade, "bredvid mig finns ingen frälsare" refererar till Fadern själv.

Dessutom, enligt Psalm 110: 1, "HERREN sade till min Herre (Adon = en" mänsklig herre "), sitter på min högra hand ..." Så vi vet att Jesus, vår Messias är den enda som omtalas i skrifterna som har stigit till den antropomorfa högra sida osynliga Fadern. Därför kan endast Jesus Kristus bli omtalad som "bredvid" Herren Gud Fader själv. Ändå Gud Fadern tydligt sagt, "bredvid mig finns ingen frälsare." Och återigen, Gud, Fadern sade i Jes 45: 5, "Förutom mig finns ingen Gud" (Jes 45: 5-6, "Jag är Herren (Jahve), och där finns ingen andra;Förutom Me där finns ingen Gud. Jag kommer att omgjorda du, om du inte har känt Mig; Att män kan känna från stigande till inställningen av solen Att det inte finns någon ett Förutom Mig. Jag är Herren (Jahve),och där inte finns någon annan ... "). Därför kan ingen änglalik eller mänskliga skapelsen sägas vara en universell Gud eller en universell frälsare bredvid HERREN Gud Fader själv.Således, identifiera vår Herre och Frälsare Jesus Kristus som Fadern själv som kom att rädda oss som en man ( Titus 2:13 , "letar efter den saliga hoppet och synas av härlighet vår store Gud och Frälsare, Jesus Kristus"; Matthew 1:21 , "She will bear a Son; and you shall call His name Jesus, for He will save His people from their sins") .

För att motverka det tydliga bevis på att Jesus är gudomen av fadern inkarnera som människa, har en del trinitarer hävdat att Jesaja 43: 10-11 är att ta itu med "Jacob" eller "Israel" som Guds utvalda folk som Guds vittne snarare än Jesus Messias själv. Men vid 22 minuter in en YouTube-video med titeln "The Forgotten Trinity" (https://youtu.be/_ecgkxevoYI), trinitar apologet Dr James White citerade Jesaja 43: 10-11 för att visa att Jesus Messias är HERREN. Dr White sa även att Jehovas vittnen får sitt namn från denna passage. I videon, James White sa att den grekiska texten i Johannes 13:19 använder samma grekiska ord för Jesus sade: "Jag är Han" som i den grekiska Septuaginta i Jesaja 43:10. Johannes 13:19 säger: "Från och med nu säger jag dig innan det kommer att passera, så att när det inträffar, kan du tror att det är jag." Jesus sade också samma i Johannes 08:24: "Om du tror inte att jag är han kommer du att dö i era synder. "

Targum var en första århundradet utläggning av de hebreiska skrifterna skrivits av judar. Targum säger att Jesaja 43:10 hänvisar till Messias "Targum läser," min tjänare Messias, i vilken jag har funnit behag ... '' predikstolen KOMMENTAR bekräftar att Messias är avsedd valda tjänare i Jesaja 43: 10. "The" Servant "avsedd kan bara vara den enda sanna tjänare Jesaja 42: 1-7 . (Messias), eftersom trogen Israel är redan bland vittnen"

Det finns många profetior i den hebreiska Bibeln där Gud själv sa att vid en framtida tidpunkt i mänsklighetens historia, skulle han sitta på sin tron att bo bland Israels för att regera på jorden för evigt. Ändå inspirerade skrift identifierar att tronen som Davids tron som kommer att upptas av Gud tabernacling bland män ( "Guds tabernakel är bland män" Upp 21: 3) som Guds lamm som är Jesus Kristus Messias ( "den Guds tron och Lammets kommer att vara i staden och hans tjänare skall tjäna honom "Upp 22: 3) . HERREN Gud sade tydligt Hesekiel att han skulle placera hans fotsulor bland Israels evigt på Davids tron som Gud kallar, "Min tron."

Hesekiel 43: 6 (NASB) "Då hörde jag en tala till mig från huset, medan en man stod bredvid mig. 7 Han sade till mig, "Son av människan, är detta platsen för min tron och platsen av sulorna på mina fötter, där jag vill bo bland söner Israels evigt. Och hus Israels kommer inte igen orena mitt heliga namn, varken de eller deras konungar, med sin otukt och av liken av sina kungar när de dör, 8by sätta sin tröskel invid min tröskel och deras dörrstolpe bredvid min dörrposten, med endast väggen mellan mig och dem. och de har orenade mitt heliga namn med de styggelser som de har begått. Så jag har dem i min vrede . ... "

Bensons Kommentar förklarar korrekt att Hesekiel 43 kommer att uppfyllas av Messias bostad bland Guds folk evigt.

"Var jag skall bo mitt i Israels barn för någonsin - Han hänvisar till löftet tidigare gjorts i förhållande till tabernaklet och templet, (se Ps 68:16 , Psalm 132: 14 ,) ... och är avsedda att vara i högsta grad uppfyllda i och genom Kristus, i vilken alla löften i Gamla testamentet är att få sin slutliga prestation. "

Uppenbarelseboken 21: 2-3 (NASB) "Och jag såg den heliga staden, ett nytt Jerusalem, komma ned från himmelen, från Gud, gjorde sig redo som en brud smyckad för sin man. Och jag hörde en stark röst från tronen säga: "Se, är Guds tabernakel bland män, och han skall bo bland dem , och de skall vara hans folk, och Gud själv kommer att vara bland dem ..."

Här kan vi se att Messias kommer att uppfylla Ezekiel Chapter Forty tre eftersom Gud själv kommer att sitta på sin tron och placera hans fötter bland Israels alltid som Gud förkroppsligad i Herren Jesus Kristus. Uppenbarelseboken 21: 3 tydligt anges att "Gud själv kommer att vara bland dem" eftersom Jesus är "bilden av den osynliga guden (Kol 1:15) " sig själv som om Jesus är inte Gud förkroppsligad "Guds tabernakel bland män." som en man, hur är det att Hesekiel skrev att HERREN Gud är den som skulle placera sin tron och hans fötter bland Israels evigt medan andra skrifter bevisar att Jesus är den som kommer att uppta att tron med sina egna fötter bostad bland Israels forever (Jesaja 9: 7; Luk 01:32) ? Således måste Jesus Messias vara "Guds tabernakel med män."

1 Krönikeboken 29:23 samtal med rätta tron David "tron HERREN" och Uppenbarelseboken 22: 3 med rätta kallar Davids tron "Guds tron och Lammets" eftersom Jesus är Guds lamm som kommer att sitta på Guds tron (Hebr 1: 8 samtal Jesus Gud, "Din tron O Gud") . Därför kommer Jesus Messias bo bland de sanna Guds Israel (Gal 6:16 säger att "Guds Israel" består av både judar och icke-judar) för evigt i det nya Jerusalem som kommer ner från himlen.

Lukas 1: 31-33 - "Se, du havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus. Han kommer att vara stor och kommer att kallas son till den Högste. Den Herren Gud skall ge honom den tron av hans far David, och han kommer att regera över Jakobs hus för evigt . Hans rike kommer aldrig slut! "

Det råder inget tvivel om att Guds Son är mannen som kommer att sitta på Davids tron som "konung över hela jorden (Ps 47: 1" Gud är konung över hela jorden ", Sakarja 14: 9) " och att han kommer att regera som "king of Kings och herrarnas Herre (Upp 19:16) " "för evigt." Herren Gud sade tydligt Hesekiel att han skulle placera hans fotsulor bland Israels evigt på Davids tron som Gud kallar "Min tron."

Hesekiel 43: 6-7 (NASB) "Då hörde jag en tala till mig från huset, medan en man stod bredvid mig. Han sade till mig, "Son av människan, är detta platsen för min tron och platsen av sulorna på mina fötter, där jag vill bo bland söner Israels evigt. "

När vi jämför skrift med skrift, finner vi att Jesus kommer att sitta på Davids tron som Gud kallar, "Min tron" "och den plats där mina fötter skola stå, där jag skall bo mitt ibland Israels evigt." Hur exakt kommer Gud placerar sin tron och hans fötter bland israeliterna för evigt? Den enda bibliska svaret är genom den enda bilden av den osynlige Gudens att vi någonsin kommer att se (Kol 1:15; Joh 14: 7-9) , genom människan Kristus Jesus (Uppenbarelseboken 22: 3; Jesaja 9: 7; Sakarja 14 : 9; Jes 45: 14-15) .

Jeremia 23: 5-6 (KJV) "Se, dagar skola komma, säger HERREN, att jag kommer att ta upp till David en rättfärdig Branch, och en kung skall regera och frodas, och skall hålla dom och rättvisa på jorden. I hans dagar skall Juda bli frälst och Israel bo i trygghet; och detta är det namn han skall kallas, Herren (Jahve) vår rättfärdighet ".

HERREN Gud talade till profeten Jeremia att Sonen i den profetiska framtiden skulle höjas upp som "en rättfärdig gren" av David och att sons namn skulle kallas HERREN, vår rättfärdighet. "Därför Sonen som Sonen kunde inte ha varit kallas Jahve tills det namnet fick faktiskt till honom i den profetiska framtid (Jesus sade, "Helige Fader, bevara dem genom ditt namn, det namn som du har gett mig " - John 17:11) .

Jesaja 9: 6-7 (ESV) "För oss är ett barn fött, till oss som en son ges ; och regeringen är på hans axlar, och hans namn skall kallas Underbar rådgivare, Väldig Gud, Evig fader , Fridsfursten. Av ökningen av hans regering och fred kommer det att finnas något slut , på Davids tron och över hans rike, att etablera det och stödjas med rätt och rättfärdighet från nu och för evigt . "

Lägg märke till att namnet på Sonen "skall kallas" samma namn som "Mighty Gud" och Evig fader "i den profetiska framtiden snarare än hela evighet. Eftersom Guds Son "föddes" och "ges" Guds Son måste vara "mannen Kristus Jesus (1 Tim 2: 5.) " Som var "beviljades" en människa "liv" (Joh 05:26 "Han har gett Sonen att ha ett liv i sig själv ") i jungfru och "med tanke på namn som står över alla namn" (Fil 2: 9.). Därför människan kallas Sonen identifieras som både "Väldig Gud, Evig fader" och som en "fredsfurste" eftersom sonen är helt Gud med oss som en helt komplett människa (en människa prins).

Den bibliska och historiska belägg för den tidigaste kristna vittnesbörd av de första och början av andra århundradet apostoliska fäder intyga att Gud blev människa i inkarnation genom hebreiska jungfru som en levande Son ( " Gud kom ner från himlen och från ett hebreiskt jungfru antas och klädde sig i köttet , och Guds Son levde i en dotter av människan "- ursäkten av Aristides av Aten, avsnitt 2, AD 125; " Gud själv manifesteras i mänsklig form för förnyelse av evigt liv "Ef 19: 3) . Eftersom Gud ingick sin skapelse att "ta del av kött och blod" (Heb. 02:14) genom att bli "helt humana på alla sätt (Heb. 02:17 NIV) " som "Guds Son" som "levde i en dotter till mannen, "Guds nya manifestation i köttet (1 Tim 2: 5.) är så" helt human " (Joh 05:26) att Sonen som Sonen måste ha en tydlig" liv i sig själv (Joh 5: 26) ", som är skild från Gud som Fadern" liv i sig själv " (Joh 05:26). Detta förklarar varför Kristus som en sann människa som lever bland män kunde be och frestas. Därför Gud som Gud är den osynliga Fadern som inte kan be eller frestas, medan "Gud med oss" som en sann människa kunde be och frestas eftersom den allestädes närvarande Gud själv blev också en man att "rädda sitt folk från deras synder (Matt 1: 18-23) ".

Enligt profeten Jesaja, var det Gud som kom ner för att rädda sitt folk som Messias.

Jesaja 35: 4 (KJV) "Säg till dem som är av en fruktansvärd hjärta, vara stark, frukta inte: Se, din Gud komma med hämnd, även Gud med en belöning; han kommer att komma och rädda dig. "

"? Komma och rädda dig" som gjorde profeten Jesaja förklara skulle Jesaja sade: "din Gud kommer ... även Gud med en belöning; han kommer att komma och rädda dig. "Därför är Jesus vår Messias vår Gud, som kom för att rädda oss i köttet genom att bli" helt humana på alla sätt (Heb. 02:17) "för att" rädda sitt folk från deras synder (Matt 1: 18-23) ".

Jesaja 45: 14-15 (ESV) "Så säger Herren: Det rika Egypten och varor av Etiopien, och sabéerna, män av resning, skall komma till dig och bli din; de ska följa dig; de ska komma över i kedjor och falla ned för dig . De kommer till rätta med eder, säger: " Sannerligen Gud är i dig, och det finns inget annat , (det finns) ingen gud än honom ." " Sannerligen, du är en Gud som gömmer sig, Israels Gud, Frälsaren . "

Sammanhanget Jesajas kapitel fyrtiofem behandlar invånarna i tusenårsrike Messias böjningen innan Jesus sade: "Gud är i dig, det finns inget annat, (det finns) ingen gud än honom" (adressering Gud Messias) . Då Jesaja skrev genom inspiration, "Verkligen du är en Gud som gömmer sig, Israels Gud, Frälsaren." Det enda sättet att korrekt EXEGET denna passage är att veta att Messias tas upp som Gud Frälsaren som dolde sin sanna identitet när Gud blev människa, Kristus Jesus genom sin egen helige Ande som kom ner från himlen för att sjunka på hebreiska jungfru (Luk 1:35; Joh 06:38) .

Psaltaren 118: 14-23 (KJV) förutspådde att HERREN skulle bli vår räddning som Messias.

14 Det Herren (Jahve) är min styrka och sång, och har blivit min räddning .

15 Man sjunger med jubel och frälsning är i hyddor rättfärdigas: högra sida Herren gör mäktiga ting (Jesus är "armen HERRENS" avslöjade - Jesaja 53: 1; Joh 00:38 ) .

16 Den högra HERRENS är upphöjd (Jesus) : högra sida HERREN gör mäktiga ting.

17 Jag skall inte dö, utan leva och förtälja HERRENS.

18 HERREN har tuktade mig men han har inte gett mig över till döds.

19 Öppen för mig rättfärdighetens portar: Jag kommer att gå in i dem, och jag vill tacka Herren:

20 Detta är HERRENS port, i vilken de rättfärdiga träder (Jesus är grinden eller dörren till Fadern - Johannes 10: 9) .

21 Jag tackar dig för att du svarade mig och blev mig frälsning (sammanhanget visar HERREN är den som blev Davids frälsning) .

22 Stenen som byggarna förkastade har blivit en huvud sten i hörnet.

23 Detta är HERRENS gör; det är underbart i våra ögon.

Jesus hänvisade till sig själv när han citerade Psalm 118 ty HERREN Gud blev vår räddning genom att bli ett barn som fötts och Son ges för att rädda oss från våra synder.

"Jesus sade till dem, hade ni aldrig läst i skrifterna, stenen som byggnadsarbetarna kastade, är densamma blir det hörnsten: detta är Herrens gör, och det är underbart i våra ögon?" Matteus 21:42 (KJV)

Sakarja 12: 9-10 (NASB) "Och på den dagen jag kommer att ställa på väg att förstöra alla folk som kommer mot Jerusalem . Jag kommer att hälla ut på huset Davids och invånare i Jerusalem, ande av nåd och bön, så att de kommer att se på mig som de har genomborrat, och de kommer att sörja för honom, som man sörjer för en enda son, och de kommer att gråta bittert över honom som den bittra gråt över . en förstfödd "

Som gjorde profeten Sakarja identifiera som en "som de har genomborrat?" Bakgrunden till Sakarja kapitel tolv bevisar att HERREN Gud är tal som säger: "De kommer att se på mig som de har genomborrat." Vem annan än Jesus Kristus var borrat?

Sakarja 14: 9 (NASB) "Och Herren (Jahve) skall vara konung över hela jorden. På den tiden skall HERREN vara en (Jahve), och hans namn ett"

Sammanhanget Sakarias kapitel fjorton behandlar Messias som kung över hela jorden. Ändå Sakarja identifierar Messias såsom HERREN som kommer att vara den ende Guden att jordens invånare kommer att se som den enda bilden av den osynlige Gud, Jesus Kristus. Ingen hebreiska profet eller apostel någonsin sagt något om mer än ett HERREN Gud människa eller mer än ett Guds namn eftersom Jesus har med rätta fått namnet av Fadern som avslöjar sin verkliga identitet.

Varför skulle Sonen ges fars efternamn - (JHWH SPARAR Jer 23: 6; John. 17:11 :; Filipperbrevet 2 9) och Fadern rätt att ärva allting (Matt 28:18 , Heb 1: 4; John. 05:23 ) om han är inte att Jahve som kom att rädda oss som en sann människa (Ps 118: 14; Jesaja 35: 4, Heb. 02:14 -17) ? För skrifterna bevisa att Gud inte kommer att ge hans härlighet till någon som inte själv avslöjade ( "Jag kommer inte att ge min ära till en annan" Jesaja 42: 8; 53: 1, 52:10 , 59:16 ) . Det finns inte heller någon som Gud är allestädes närvarande (Jesus "for upp över alla himlar att han skulle uppfylla allt" Efesierbrevet 4:10) för att höra och besvara böner ( "Om du du frågar något i mitt namn, skall jag göra det "John 14:14) , eftersom Gud själv sa," jag är Gud och det finns ingen annan. Jag är Gud och det finns ingen som mig (Jes 46: 9) . "Ty det är omöjligt för Jesus att bli som Gud genom att vara allestädes närvarande att höra och svara på böner utan att den gudomliga identitet vars egen Helige Ande kom ned från himlen (Luk 01:35, John 638) för att bli levande mänsklig Son (Heb 1: 3.; John 5:26) .

Gud Fadern tydligt sagt i Jesaja 42: 8: "Jag är HERREN som är mitt namn, och min ära jag inte ge till en annan." Om Jesus (som betyder "Jahve sparar" på hebreiska) är inte "Mighty Gud" och "Evig fader" (Jesaja 9: 6) med oss som en sann barn som föds och son ges, hur kunde Jesaja 42: 8 vara sant i ljuset vad Jesus sade i Johannes 5:23 , "... att alla ära Sonen liksom de ärar Fadern? Om Jesus var bara en man (socinianism) , eller ett ängla skapelse med oss som en sann människa (Arianism) hur skulle sanna tillbedjare Faderns ära bara man eller ängla skapelse "precis som de ärar Fadern?" Om Jesus inte är den stora "jAG äR" av utflyttning 03:14 (Joh 8:24 ; 58) med oss som en sann människa genom jungfru, hur kan vi ära Sonen precis som vi ärar Fadern utan att bryta mot Jesaja 42: 8 ( "Min ära kommer jag inte ge en annan") ?

Jesus tydligt att det är fadern ensam som söker sanna tillbedjare att tillbedja i ande och sanning (Joh 04:23 -24) . Det är därför Jesus erkände alltid att gudomlighet i honom är alltid Fadern och aldrig en distinkt Gud Sonen (Joh 44 -45, Joh 14: 7-10, 24) . Den trinitar vy betyder kraftigt fela eftersom de tror att de mänskliga uttalanden inlägget incarnational "människan Kristus Jesus (1 Tim 2: 5.) " Bevisa att Guds Son är en coequally tydlig, tidlös Gud Sonen person. Men hur kan en JÄMLIK och coeternal (tidlösa) Gud Sonen person inte vet dagen och stunden för hans egen återkomst ", men Fadern ensam" (Mark 13:32 ) ? Här kan vi se att det finns en tydlig skillnad mellan Fadern (Gud som Gud som vet allt) och Sonen (Gud med oss som en man som inte vet allt).

Skrifterna lär tydligt att Guds Son är mannen som hade en början av sin tillblivelse (Heb 1: 5.; Psalm 2: 7., John 05:26; Gal 4: 4; Apg 2:36 ) . Lukas 1:35 bekräftar tydligt att Sonen kallas Son på grund av hans jungfru befruktning. Ängeln svarade jungfru, "Den helige Ande skall komma över dig och kraften i den Högste skall vila över dig. Av denna anledning den heliga barnet som skall födas av dig skall kallas Guds son." Av vilken anledning är Sonen kallas Son i första hand? Lukas 1:35 ger oss bara skrifterna svaret: "... Av denna anledning skall det heliga barnet som skall födas av dig kallas Guds son." Om Sonen kallas son eftersom han alltid funnits som en tidlöst JÄMLIK Gud Sonen, varför är det att inspirerad skrift bara berättar att sonen kallas Guds Son på grund av sin jungfru befruktning och födelse?

Gud Fadern tydligt sagt, "Jag skall vara hans Fader, och han kommer att vara min Son" (Heb 1:. 5/2 Samuel 7:14 ) . Orden "kommer att vara" bevisa att sonen inte var en levande son tills sonen tänktes ut i jungfru. John 5:26 säger: "Ty såsom Fadern har liv i sig själv, så även han har beviljat Sonen att ha liv i sig själv." En påstådd JÄMLIK och coeternal Son kunde inte ha "beviljat" a "liv i sig själv" (av Fadern), samtidigt som JÄMLIK och tidlös! Därför är den enda sanna bibliska uppfattning som upprätthåller sanna Kristi gudom samtidigt föra harmoni till alla skrifterna uppgifter Oneness teologi (även känd som "modalistiska monarchianism" som hölls av den kristna majoriteten inom de första århundradena av den kristna eran - Se Tertullians mot Praxeas 3 och Origenes Commentary Johannes bok 01:23) .

Det grekiska ordet "charakter" i Hebreerbrevet 1: 3 informerar oss om att Faderns sak att vara (Hypostasis) var "reproduceras", "tryckt" eller "kopierat" (Charakter) som en helt komplett människa i jungfru. Därför trinitarer kan inte förklara hur Fadern reproduceras själv som en tryckt kopia samtidigt tro på en tidlös Son. Trinitarer kan inte heller förklara hur Guds Son kunde ha kommit "ut ur" den helige Andes ämne av att vara som härstammade från himlen (Luk 01:35) för att bilda Jesusbarnet medan de tror på en påstådd tidlös Son.

Om vi ska "rätta dela sanningens ord" (. 2 Tim 2:15) , måste vi tro att den inspirerade författaren till Hebreerbrevet utnyttjade det grekiska ordet "charakter" (i Hebreerbrevet 1: 3) av en anledning. Jesus är Guds Ande som kom ner från himlen för att bli en man i inkarnation för att rädda sitt eget folk från deras synder (Matt 1: 18-23) . Därför ord inspirerade skrift informera oss om att Gud Fadern reproduceras eller kopieras Hans essensen av att vara som en helt komplett människa i jungfru.

"Ingen vet dagen eller timmen för det kommande av Människosonen. Nej inte änglarna i himlen, eller Sonen, ingen utom Fadern allena. "Mark 13:32

När Gud blev människa insidan av inkarnationen, kunde inte den mänskliga aspekten av hans väsen ha vetat vad som pågick i himlen bortsett från den gudomliga aspekten att han var utanför inkarnation (Mark 13:32) . Trinitära teologer kan inte förklara hur bara "Fadern allena" vet dagen och stunden för Kristi andra ankomsten, medan de två andra påstådda coequally distinkta gudomliga personer inte. För en påstådd andra coequally distinkt allvetande Gud Sonen person i himlen (Joh 03:13 säger Jesus var i himlen och på jorden vid samma tid) och en påstådd tredje coequally distinkt allvetande Gud den helige Ande person i himlen kunde inte existera som två andra påstådda coequally distinkta Guds personer utan att vara allvetande (allvetande) .

Den enda hållbara exeges Mark 13:32 som upprätthåller sanna Kristi gudom underhålls av Oneness teologi. För den Helige Ande Gud Fadern är Gud Fader utanför inkarnation som vet allt, medan "Gud med oss" som en sann människa bland män inne i inkarnation inte kunde veta allt inom sin begränsade mänskliga sinnet och anden ( "och Jesus växte i visdom och resning, och nåd inför Gud och människor", Luk 02:52) . Den Helige Ande Gud Fader som Gud Fadern inte kan sägas "ökad vishet", men Gud Fader med oss som en sann människa kan sägas att växa i visdom. Därför ger endast Oneness teologi harmoni till alla skrifterna uppgifter samtidigt upprätthålla full Kristi gudom.

När Gud blev människa, han in i sin skapelse som en människa som var tvungen att öka i visdom och intellekt som någon annan man ( "Jesus växte i visdom och resning, och nåd inför Gud och människor", Luke 02:52 ) . Om Jesus hade makt att ibland tala ur en gudomlig medvetandet som Fadern och vid andra tillfällen talar ut ur hans mänskliga medvetandet som Sonen, då Jesus inte skulle vara en människa alls; eftersom det skulle göra honom två personer i en kropp (en nestoriansk Kristus snarare än en Oneness modalistiska Kristus) . För en enda person inte kan ha två testamenten, två sinnen, eller två centra för personlig självmedvetenhet. Därför all kunskap som Jesus hade som till sin sanna identitet måste ha uppenbarats för honom av hans fader ( "de saker jag talar, jag talar bara som Fadern har sagt mig", John 00:50) eller Jesus skulle inte ha varit en sann människa alls. För Jesus var så fullt människa i hans sinne och medvetande om att han kunde säga: "för att inte ens jag kommit av mig själv, men han skickade mig" (Joh 08:42 BLB).

Dessutom Fadern gav människan Kristus Jesus uppenbarelse och förståelse när han talade auktoritet i Johannes 8:58 ( "Innan Abraham var, jag är") och i Joh 14: 7-9 ( "den som har sett mig har sett Fadern ") , eftersom den som blev människa kunde bara tala genom hans gudomliga medvetande som han fått genom uppenbarelse från sin Fader (Joh 14:24; Johannes 12: 49-50, Apg 1: 2) . Detta är precis vad vi skulle förvänta oss om vi ska tro att Gud manifesterad sig i köttet (1 Tim. 3:16) att "dela i vår mänsklighet" (Heb. 02:14 NV) att bli "helt humana på alla sätt " (Heb. 02:17 SFB) precis som alla män. För Gud som Gud är inte ontologiskt en man eller son till en man (Numbers 23:19) . Därför Guds Son är inte "Gud med oss" som Gud (Fadern), men "Gud (Fadern) med oss" (Matt 01:23) som en helt komplett man med en begränsad mänskliga anden, själ och kropp . Detta förklarar böner, frestelser och begränsad mänsklig kunskap om Jesus på jorden som en sann människa som lever bland män (Mark 13:32) .

Jesus som "Gud med oss" som en man kunde tala ord Fadern och göra verk av Fader själv med gudomlig myndighet ( "Om jag inte gör min Faders gärningar, inte tro mig, men om jag gör dem ... tro verk ", John 10:37," det ord som du hör är inte mitt, utan Faderns ", John 14:24) . Medan Jesus är "helt human in every way" (Heb. 02:17 NIV) , är hans sanna identitet "Gud med oss" (Matt 01:23) som en man bland män. För hurudan någonsin kunnat göra verk Gud Fader själv (Matt 08:27, Joh 10:37) samtidigt som han får ära, ära, beröm och dyrkan ", precis som ... Fadern" ( "så att alla ära Sonen liksom de ärar Fadern ", John 5:23)?

"Sedan såg jag, och jag hörde röster av många änglar och levande varelser och äldste omger tronen, och deras antal var myriader av myriader och åter tusen tusen. 12 I en hög röst sa de: " Värdig är Lammet som blev slaktat, att få makt och rikedom och vishet och styrka och ära och härlighet och välsignelse !" 13 Och jag hörde allt skapat i himlen och på jorden och under jorden och i havet, och allt som är i dem, säger: " Honom som sitter på tronen, och Lammet , vara beröm och ära och ära . och makt i evigheters evighet "Rev. 5: 11-13 BSB

Lägg märke till att änglar och män dyrka Lammet (människan Kristus Jesus) med "pris och ära och härlighet och makt i evigheters evighet" "precis som de ärar Fadern (Joh 5:23) ." Hur kan änglar och män dyrka Sonen precis som Fadern om han inte är att far med oss som en sann människa som kom för att rädda sitt folk från deras synder (Matt 1: 18-23) ? För Gud sade själv, "Jag är Gud och det finns ingen annan, jag är Gud och det finns ingen som mig (Jes 46: 9) ." Eftersom Jesus är som Gud i hedras och prisade som Gud, måste han vara att Gud som kom att rädda oss som en man av hans egen helige Ande som kom ner från himlen (Luk 01:35, Matt 01:20, Heb 1: 3.) .

"Och igen, när han tar den förstfödde i hela världen, säger han," Låt alla Guds änglar tillbedja honom. "Hebreerbrevet 1: 5 ESV

Trinitarer kan inte förklara varför Gud befallde änglarna att tillbe Sonen när de förs in i världen eftersom änglarna skulle redan dyrka en tidlös Gud Sonen hela evighet. Arians (Kristus är en pre-skapade ängel) och unitariska Socinierna (Kristus är bara en speciell man) kan inte förklara varför Guds Son kan dyrkas och hedrad ", precis som ... Fadern" (Joh 05:23). Därför ger endast Oneness Modalism harmoni till alla skrifterna medan trinitarism, Arianism, och Unitarian socinianism inte!

För fler artiklar

For Free BÖCKER

För video lärdomar , prenumerera på vår YouTube-kanal

Recent Posts

See All

C O N T A C T

© 2016 | GLOBAL IMPACT MINISTRIES