Trinity & Eenheids afhangt van de wonderbaarlijke natuur van God

'De volgende artikelen is vertaald uit het Engels naar het Nederlands door Google Translator. Onze excuses dat dit niet een perfecte vertaling van de originele Engels artikelen. '

Trinitarians beweren dat God alleen "één" als "One Spirit" maar in sommige onverklaarbare wijze, de geest wordt gedeeld door drie onderscheiden goddelijke personen." een dergelijke verklaring tart alle menselijke logica, aangezien geen mens kan worden genoemd terwijl het gezamenlijk één geest als drie afzonderlijke personen.

De tweebeukige uitleg is intellectueel onhoudbaar, want deze kan worden uitgesproken zonder een beroep te doen op de wonderbaarlijke natuur van God.

Trinitaire theologen niet gearticuleerd geloven dat God is slechts één God, terwijl ook de overtuiging dat deze ene God is eeuwig bestaan met drie persoonlijke centra van zelfbewustzijn.

Want het is helemaal onzin te geloven dat elke vermeende goddelijke persoon kan zijn eigen gedachten, zijn eigen wil en zijn eigen zelfbewustzijn, terwijl slechts één goddelijke persoon.

Voor een individu kan hebben drie afzonderlijke bewuste geesten zonder drie personen. Een dergelijk standpunt kan worden rationeel verklaren zonder beroep te doen op de onbegrijpelijke en wonderbaarlijke natuur van God om deze positie te behouden.

Op een vergelijkbare wijze eenheids theologie moeten echter ook een oproep aan de onverklaarbare en bovennatuurlijke gave van God tot een beperkte menselijke zoon in de menswording, terwijl zijn onveranderlijke kenmerken als de alomtegenwoordige vader in de hemelen.

Vandaar Eenheids aanhang moet ook een beroep op de wonderbaarlijke natuur van God om uitleg te geven over de menswording, want we kunnen ons standpunt toelichten zonder een beroep te doen op Gods wonderbare bekwaamheid tot een duidelijke menselijke zoon naar ons redden door maagdelijke conceptie en geboorte.

Nee gemaakt mens ooit kan zijn eigen zoon terwijl onderscheiden als vader. Dus de Eenheids begrip van de Almighy alomtegenwoordigheid van God houdt Gods wonderbare bekwaamheid tot een man op een vergelijkbare manier als waarop de trinitaire model afhangt van Gods vermeende miraculeuze mogelijkheid tot drie coequally onderscheiden goddelijke personen terwijl slechts één individuele God.

Eenheids aanhouders beroep op Jesaja 53:1 blijkt dat de enige echte alomtegenwoordige vader uitgebreid zijn eigen arm geworden dankzij onze verlossing als een man, met behoud van al zijn goddelijke attributen in de hemelen.

"Wie heeft geloofd dat onze boodschap? En aan wie is de arm van de heer geopenbaard?" De apostel Johannes genoemd Jesaja 53:1 Johannes 12:38 om te bewijzen dat Jezus is "de arm van Abrahams geloof" onthuld."

Eenheids aanhangers oproep aan Lucas 1:35 en Mattheüs 1:20, waaruit blijkt dat de Heilige Geest van God gehandeld van menswording, veeleer dan een vermeende hemelse zoon persoon.

Wij doen een beroep op Hebr. 1:3 om aan te tonen dat de zoon werd gereproduceerd als een kopie van de vaders hypostasis (stof van) als een compleet mens (Hebr. 2:14-17), maar het trotseert de logica om te zeggen dat de vader is God als God buiten de incarnatie en de Zoon is God als man in de menswording.

Daarom hebben we ook moeten toegeven dat onze theologische uitleg is onbegrijpelijk en kan alleen worden aangenomen door een beroep te doen op de bovennatuurlijke gave van Gods alomtegenwoordige macht. "Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten (Jesaja 55:9)."

Aangezien de Schrift leert, dat God is slechts één goddelijke persoon die zegt dat hij slechts één "Hart" (Genesis 8:21)", een "ziel" (Leviticus 26:30), "one Spirit" (Efeziërs 4:4-6), een "gezicht" (Psalm 34:16), een "mind" (Jeremia 32:35), een "mond (Psalm 33:6)" enzovoort, onze Hemelse Vader kon niet meer dan één goddelijk persoon binnen zijn eigen goddelijke essentie.

Dus het Goddelijk individuele God Abrahams geloof onze Hemelse Vader zelf had tot ons heil in de incarnatie als een ware kind geboren en zoon gegeven om "save zijn volk van hun zonden" (Mattheüs 1:18-23).

God zei in Jer. 32:35, "…had evenmin mijn gedachten dat zij moeten doen die rotzooi, tot Juda tot zonde".

Genesis 8:21 zegt: "Heer zei in zijn hart (leb "labe"), "Ik zal nooit meer vloek door man, voor het voornemen van MAN'S HEART (leb "labe")is het kwaad uit zijn jeugd."

Noteer hoe geïnspireerde schrift gebruikt dezelfde exacte Hebreeuwse woord voor Gods "hart" als met "man's heart".

God zei in Leviticus 26:30, "en ik zal vernietigen uw hoge plaatsen en verlaagt uw beelden en gooi je karkassen van de karkassen van uw afgoden, en mijn ziel (nephesh, verafschuw je."

Hetzelfde Hebreeuwse woord "nephesh" die wordt gebruikt voor God met een single "soul" wordt ook gebruikt in de Hebreeuwse Bibe voor de "ziel" van een mens (Genesis 2:7 "en de mens werd een levende ziel" - nephesh).

Aangezien God sprak altijd van zichzelf in de schrift als slechts één goddelijke geest, slechts één goddelijk hart en slechts één goddelijke ziel, wij weten dat God kon geen drie goddelijke geesten, drie goddelijke harten, of drie goddelijke zielen.

Dus, de Zoon van God kan hebben gefunctioneerd met andere coequally onderscheiden goddelijke geest, een ander coequally onderscheiden goddelijk hart en andere coequally onderscheiden goddelijke ziel naast de vader zijn geest, hart en ziel.

Als dat het geval was, zouden we Ditheism dan echte monotheïsme. Dus slechts één goddelijke individueel als onze hemelse vader werd ook een menselijke zoon om de mensheid te redden als het "beeld van de onzichtbare God" (Kolossenzen 1:15) als het beeld van de onzichtbare Vader.

Het kind geboren en zoon gegeven was geen gewone menselijke zoon, want de Zoon van God is dat "God met ons" (Matteüs 1:23) Abrahams geloof zelf die er "Word onze zaligheid" (Psalm 118:14) als een echte man door de maagd.

Dit verklaart hoe Jezus (als een echte man) zullen erven alle dingen als God (Hebr. 1:4, 8). Voor God als God niet erven die niet reeds aan zichzelf in de eerste plaats, maar "God met ons" als een echte man kon worden gezien de naam van zijn vader als zijn eigen naam (Johannes 17:11; Filipenzen 2:9) want hij is in staat om alle overnemen dingen zoals die grote "IK BEN" (Johannes 8:58) geïncarneerd als een echte man (Johannes 8:24; Hebreërs 2:14-17; 1 Tim. 3:16).

Dit is waarom Jezus zal worden verheven om te zitten op de troon van Abrahams geloof (Hebr. 1:8; Openb. 22:3) die geïnspireerd bijbel noemt de troon van David (1 Kronieken 29:23: Jesaja 9:7).

Slechts één goddelijke persoon heet "de enige ware God." (God de vader - John 17:3) wie miraculeus en onverklaarbaar geïncarneerd zichzelf als één mens te verlossen (1 Tim. 3:16; Hebr. 2:14-17).

Voor alleen de wonderbaarlijke hemelse vader kan een van ons (Hebr. 2:14-17; 1 Tim. 3:16) met behoud van al zijn onveranderlijke goddelijke attributen (Mal 3:6) omdat de enige alomtegenwoordige God in de hemelen.

Welnu, Éénheid aanhangers kan bevestigen dat Jezus "God met ons" manifesteert zich als een echte man door geloof in de wonderbaarlijke natuur van God die macht heeft over alle dingen.

Voor meer ARTICLES Gratis BOEKEN Voor Video Teachings, abonneren op onze YOUTUBE KANAAL