Een goddelijke wil en een menselijke wil, John 6:38

'De volgende artikelen is vertaald uit het Engels naar het Nederlands door Google Translator. Onze excuses dat dit niet een perfecte vertaling van de originele Engels artikelen. '

Jezus zei in Johannes 6:38, "ik kom uit de hemel, niet mijn eigen wil, maar de wil van hem die mij" de God die werd een man kwam uit de hemel.

Nadat ze uit de hemel werd hij een compleet menselijk zoon met een compleet menselijk karakter en wilskracht. Daarom Jezus kon zeggen dat hij niet zijn eigen wil (zijn menselijke wil), maar de vader (de goddelijke wil).

Trinitaire verdediger Luis Reyes stuurde mij enkele emails (d.d. sept. 2016) waarin hij zorgvuldig beschreven drie clausules van John 6:38 waarin hij dacht bleek twee goddelijke personen van een drieëenheid. Maar de passage niet alleen geen steun geven aan het gemeenschappelijk Trinitaire bekijken, eigenlijk in tegenspraak is. Dit zijn mijn gecondenseerde antwoorden die ik gestuurd naar Mr. Reyes via email.

U schreef: "Dit is de tekst van Johannes 6:38 weer:"

"Ik kom uit de hemel, niet mijn eigen wil, maar de wil van hem die mij".

Ik antwoordde: "u schetst drie clausules in John 6:38 wanneer u schrijft," "eerste constateer ik dat er een onafhankelijke clausule (A), en dat er nog twee andere clausules (B) en (C) die afhankelijk zijn van dit onafhankelijke clausule (A).".

A) "ik kom uit de hemel".

B) "niet mijn eigen wil".

C) "maar de wil van hem die Mij gezonden heeft".

Dan moet je vroeg op deze drie vragen:

(1) Wie is de "ik" dat spreekt in (A)? Is het de vader (de goddelijke natuur) of is het de zoon (de menselijke natuur)?

(2) Wie is de spreker b)? Is het de vader (de goddelijke natuur) of is het de zoon (de menselijke natuur)?

(3) Wie is de spreker (C)? Is het de vader (de goddelijke natuur) of is het de zoon (de menselijke natuur)?

Gecondenseerde Responses to MR. REYES' opmerkingen en vragen van John 6:38

Het enige onderscheid van testamenten, verstand en bewustzijn begon na God de vader de Heilige Geest neerdaalde op de heilige maagd tot een echte man met een ware menselijke wil.

Voor God als God niet hebben drie God testamenten die het mogelijk oneens met elkaar zonder een Tri-theïstische God. Daarom ben ik ervan overtuigd dat het eenheids theologie is de enige theologische opvatting dat verdedigt de ware godheid van Christus en tegelijkertijd harmonie naar alle schriften.

Ik zie John 6:38 als het problematisch is voor Trinitarians aangezien er geen schriften te rechtvaardigen God als God ooit met meer dan één goddelijke wil de hele Hebreeuwse en Griekse geschriften. Want als een vermeend coequal God de zoon had een goddelijke wil die het mogelijk oneens met de vader, dan God niet kon worden beschouwd als een god terwijl drie God Minds en drie God testamenten.

Daarom Trinitarians kan toelaten echte Monotheïsme terwijl geloven dat God heeft drie persoonlijke centra van bewustzijn, met elke Goddelijke persoon die zijn eigen gedachten en zal.

Bovendien is het belachelijk te veronderstellen van den mensch Christus Jezus als meer dan één bewustzijn. Want als Christus Jezus had een duidelijke goddelijke bewustzijn en een duidelijke menselijke bewustzijn in zichzelf, dan zou je daar een schizofrene Nestoriaanse Christus zouden zijn die twee personen in plaats van één persoon. 1 Korintiërs 11:3 duidelijk vermeldt dat "God het Hoofd van Christus.

" Dus, God als God geen kop boven hem, maar "God met ons" als een echte man zou hebben. Dus als Christus Jezus heeft een uitgesproken coequal God geest en God, hoe kon hij een hoofd?

Welnu, Jezus als een echte mens kan alleen spreken uit zijn menselijk bewustzijn toen hij zei, "Voor ik kom uit de hemel niet mijn eigen wil, maar de wil van hem die mij gezonden heeft" in Johannes 6:38. Voor toen Jezus zei: "ik kom naar beneden (verleden tijd)", betekent dit dat hij al naar beneden kwam en sprak er als een ware mens op aarde toen hij sprak deze woorden.

De enige mogelijke alternatieve verklaring zou betekenen dat een vermeende tweede God persoon nummer twee kwam niet tot zijn eigen Goddelijke wil. Zo ja, dan is er meer dan één Goddelijke wil zou betekenen dat er een capaciteit binnen God te verplaatsen in een conflicterend zal uit één van de vermeende goddelijke personen in zichzelf, namelijk de vader.

Hoewel het waar is dat hij die uit de hemel is de Heilige Geest van God de vader, de man die sprak op aarde kon alleen spreken door zijn menselijk bewustzijn als een man.

Voor Jezus als een menselijk kind geboren en zoon gegeven hadden duidelijk een goddelijk bewustzijn van zijn bestaan als God voordat ook een man toen hij zei: "Vóór Abraham was, ben ik" in Johannes 8:58 en "zelfs de zoon van de mens die in de hemel" in Johannes 3:13.

De titel "Son of Man" betekent letterlijk een zoon der mensheid door de mensheid van Mary. Dat bewijst dat Jezus als een ware mens wist dat hij niet alleen op de aarde als een man, maar ook in de hemel als God (Opmerking: Jezus vaak gebruikt zijn incarnational titels te verbergen zijn ware identiteit als God - Jesaja 45:14-15; Johannes 16:25).

Daarom opgeroepen persoon Jezus van Nazareth is honderd procent man, maar zijn ware identiteit is honderd procent God met ons als een echte man onder mannen die ook als de "machtige God" en "Eeuwige Vader" buiten zijn nieuwe bestaan als een echte man via incarnatie door de maagd.

Welnu, de Vader's eigen Heilige Geest neerdaalde uit de hemel een man onder mannen hoeven niet te zijn nieuw aangenomen menselijke wil (binnen de incarnatie), maar de wil van de enige ware God de vader (buiten de incarnatie).

Want zoals ik al eerder aangegeven, de schrift bewijst dat de Zoon gezonden "in de gelijkenis van zondigen vleesches" (Rom. 8:2) Nadat hij was "geboren uit een vrouw" (Gal. 4:4). Dus, net zoals Jezus de discipelen "into the world" nadat ze waren geboren uit vrouwen, zodat de vader de zoon "in de wereld" nadat hij was "geboren uit een vrouw..." (Joh 17:18; Gal. 4:4).

Hebreërs 1:3 vertelt ons dat Jezus als een menselijk kind geboren en zoon gegeven is "de helderheid ("apaugasma" betekent "weerspiegeld brightness" Zie Thayer) van Zijn heerlijkheid (de context geeft de vaders heerlijkheid, en het uitgedrukte beeld ("ogend boerenlandschap" betekent "reproductie, bedrukt exemplaar") van zijn persoon (de Vaders persoon - "Hypostasis" stof worden/persoon").

" Vandaar Trinitaire theologie kan krijgen rond het feit dat de Goddelijkheid van de Zoon van God is het gereproduceerde beeld (kopie) van de vaders persoon als een compleet mens.

Terwijl Arians (zoals JW's) zijn van mening dat de zoon werd overgenomen als het imago van de vaders persoon vóór de incarnatie zonder schriftuurlijke rechtvaardiging Trinitarians geen zinvolle manier om uit te leggen hoe een vermeende tijdloze zoon had "gereproduceerd" als "gedrukt exemplaar" van de vaders persoon terwijl de resterende tijdloos. Psalm 2:7 en Hebr. 1:5 duidelijk onderstrepen de zoon begin van zijn verwekking.

"U bent mijn zoon, HEDEN HEB IK U verwekt." Psalm 2:7.

"Ik zal hem een vader, en hij zal mij een zoon zijn." Hebr. 11. 1:5/2 Sam. 7:14

Hebreërs 2:17 aangeeft dat de God die neervielen en van vlees en bloed was "Made volledig menselijk in elk opzicht" (Hebr. 2:17 - NIV) net als alle mensen broeders zijn gemaakt.

Dus de Zoon van God heeft een volledig menselijke geest, een compleet menselijke geest, natuur, en zal hij of zij niet zou zijn een echte zoon als een echte man.

In John 6:38 CLAUSULE A, Luis Reyes vroeg: "Wie is het "ik" dat spreekt in (A)? Is het de vader (de goddelijke natuur) of is het de zoon (de menselijke natuur)?"

John 6:38a - "Ik kom uit de hemel…"

Eenheids reactie

In de eerste plaats Jezus als een echte zoon kon niet zijn gesplitst in twee personen omdat naturen niet spreek, mensen spreken. Hoewel Jezus bezielde de goddelijke natuur als "God met ons" incarneert als een echte man, hij was zeker niet spreken als twee personen met twee testamenten.

De Schriften verklaren dat "de mens Christus Jezus" (1 Tim. 2:5) is het menselijk bewustzijn die zei: "Ik heb (verleden tijd) come down from heaven (verleden tijd bewijst dat de mens Christus Jezus was speaking) omdat zijn menselijk bewustzijn op aarde ook een goddelijk bewustzijn (door openbaring) van zijn ware identiteit als de "machtige God" en "Eeuwige Vader" (Jesaja 9:6) voordat er een echte zoon was "geboren" en "gezien" door de maagd.

Mattheüs 1:20 geeft duidelijk aan dat het "stof worden (Hebr. 1:3)" van de Messiah's godheid was "Van de heilige geest." De tekst niet zeggen "Gods Zoon", maar "van de Heilige Geest" van de Vader zelf (vergelijk Mattheüs 1:20 met Hebr. 1:3).

Als Trinitarians zou kunnen wijzen op een schrift aan te tonen dat de Zoon neerdaalde op de Hebreeuwse virgin dan de Heilige Geest, ik erken dat de titel zoon bewijst dat er sprake zou zijn geweest van een levende zoon vóór de incarnatie.

Echter, Luke 1:35 vertelt ons dat de Zoon heette "de Zoon van God" vanwege zijn maagdelijke ontvangenis. Voor de engel antwoordde de maagd, "De H