Die voorkwamen op de Fiery oven in Daniel 3:25?

'De volgende artikelen is vertaald uit het Engels naar het Nederlands door Google Translator. Onze excuses dat dit niet een perfecte vertaling van de originele Engels artikelen. '

Vele vertalingen lezen, "De vorm van het vierde is de Zoon van God." Daniel 3:25

De preekstoel commentaar zegt hierover: "De uitdrukking, 'de zoon van God' is beslist niet juist; de juiste vertaling is: 'Het uiterlijk van de vierde is een zoon van de goden' …

Zoals in de meeste heidense mythologieën, er waren niet alleen goden, maar halfgoden, van verschillende klassen… we moeten waken tegen het toeschrijven aan de Babylonische vorst het idee dat deze verschijning was die van de tweede persoon van de Christelijke drieëenheid…"

Daarna de preekstoel commentaar zegt: "… Het was een engel die versterkt deze personeelsleden van God in de oven".

Daniel 3:28 bewijst dat Nebukadnezar zei dat God heeft "zond zijn engel en zijn personeelsleden…"

DOUG KUTILEK A ACADEMISCH TRINITAIRE onderzoeker) bewijst dat DANIEL 3:25 is letterlijk vertaald als "een zoon van de Goden".

"Het precieze, letterlijke Engelse equivalent van bar-elahin : "Er is een zoon van de goden', zoals de ASV, NASB en NIV. Het mag ons niet verbazen te vinden een heidense koning die erkend en vereerd vele goden spreken van de verschijning van een bovennatuurlijk persoon als "een zoon van de Goden".

Nebukadnezar was nog een heidense (hij had net een heiligverklaring van goud en gedwongen zijn onderwerpen te aanbidden). In Daniël 3:28, de koning verwijst nogmaals naar de vierde man in de oven, dit keer door de benaming "angel", waarin wordt gesuggereerd dat de twee termen "angel" en "een zoon van de goden" waren synoniem benamingen."

"Ten aanzien van het uiterlijk van de vierde man, die hij beweert te zijn van een zoon van God, we moeten hem een engel, zoals de Septuagint gemaakt heeft gemaakt, of zelfs, zoals de meesten denken, de Heer, onze Verlosser. Toch weet ik niet hoe een nachtelijk king had dus een visie van de Zoon van God".

"Het verdiensten opmerkend dat de Schrift zelf verwijst naar engelen als zonen Gods in Job 1:6; 2:1; 38:7; en ook, dus ik denk, Genesis 6:2, 4." [dagboekfragmenten van Doug Kutilek- artikel "De zoon van God of een zoon van de Goden (Daniël 3:25)?" www.kjvonly.org/doug/index_doug.html]

Voor meer ARTICLES Gratis BOEKEN Voor Video Teachings, abonneren op onze YOUTUBE KANAAL

3 views0 comments