Laten we Man Genesis 1:26-27

'De volgende artikelen is vertaald uit het Engels naar het Nederlands door Google Translator. Onze excuses dat dit niet een perfecte vertaling van de originele Engels artikelen. '

Wist één God persoon adres twee andere God personen?

Daarna zei God: "Laat ons de mens in ons imago, volgens onze gelijkenis; en laat ze heersen over de vissen van de zee en de vogels van de hemel en over het vee en over de gehele aarde, en over iedere kruipen wat kruipt op de aarde." 27 God schiep de mens naar zijn eigen beeld, naar het beeld van God schiep hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep hij hen."


De Trinitaire idee dat het "ons" in "Laat ons man", verwijst naar een pluraliteit van God Personen die man is weerlegd in Genesis 1:27 zegt: "En God schiep de mens naar zijn eigen beeld".

In Genesis 1:27, het Hebreeuwse werkwoord "bara" (uitgesproken - baw-raw") goed is vertaald als "gemaakt" in het meervoud. Als God een mens als pluraliteit der goddelijke personen in Genesis 1:26 en Genesis 1:27 moeten volgen door te zeggen, "en ze hebben de mens in hun imago." Sinds het Hebreeuwse werkwoord "bara" (baw-raw') is in het meervoud in plaats van het meervoud is gevolgd door de verklaring dat "Hij (God in het enkelvoud) schiep de mens naar zijn eigen beeld (het enkelvoud God schiep de mens in zijn unieke beeld)", aldus de context van de passage bewijst dat een Uni-Personal God schiep de mens in zijn uni-personal image dan een Tri-Personal beeld.


Het is dus duidelijk dat God als een enkelvoud "hij", gericht zijn engelen door te zeggen: "Laten we onze man."


Een timmerman als vader en echtgenoot kan zeggen naar zijn familie, "wij bouwen een huis." Dan is de vader van het gezin ontvangt input van zijn vrouw en kinderen. Vervolgens de vader uitgaat en bouwt het huis alleen door zijn eigen vaardigheden als timmerman. De vrouw en kinderen niet zou hebben geen vinger voor vader om naar buiten te gaan en gebouwd dat huis . Net zoals de "Lord doet niets zonder onthullend zijn plan aan zijn dienaren de profeten (Amos 3:7), God doet niets zonder onthullend zijn plan aan zijn engelen.


In de bijbel zien we God verwijzende naar zijn hemelse hof (engelen) als "us." In Jesaja 6:8 lezen wij: "En ik hoorde de stem van de Heere, zeggende: "Wie zal ik zenden en wie zal voor ons?" Hoewel God kan handelen zonder hulp, hij lijkt altijd om zijn bedoelingen bekend te zijn dienaren in schrift. Zo vinden we God zeggen: "Zal ik verzwijgen van Abraham die ik doe" (Genesis 18:17); "want de Here God zal niets doen zonder dat zijn raadsman aan Zijn dienaren de Profeten" (Amos 3:7).


Zelfs enkele prominente Trinitaire geleerden zeggen dat Genesis 1:26 niet bewijzen, een pluraliteit van de goddelijke personen.


Gordan Wenham gezet worden schreef in zijn "Woord Bijbelse commentaar op Genesis."

"Christenen traditioneel beschouwd Genesis 1:26 Als adumbrating the Trinity. Het is nu algemeen erkend dat dit niet was wat het meervoud bedoeld om de oorspronkelijke auteur".


De NIV Study Bible erkent dat Genesis 1:26 beschrijft God speaking "aan de leden van zijn hemelse hof".


De "ons" en "onze" "spreekt van de Schepper koning, waarbij hij zijn kroon aan de leden van zijn hemelse hof".


Vervolgens de NIV commentatoren quote Genesis 3:22, 11:7, Jesaja 6:8 en 1 Koningen 22:19-23 blijkt dat God spreekt regelmatig met zijn hemelse hof.


Jesaja 6:8-9 "Toen hoorde ik de stem van de Heere, zeggende: wie zal ik zenden en wie zal voor ons? Vervolgens zei ik, hier ben ik Zend mij! 9Hij zei, ga en vertel deze mensen: luisteren, maar niet beschouwen; blijven kijken, maar niet begrijpen …"


1 Koningen 22:19-21 "Micaiah zei, "Daarom hoort het woord des Heren. Ik zag de heer zit op zijn troon, en alle de host van de hemel permanent door hem op zijn recht en met zijn linkerhand. 20"De Heere zeide, "die verleidt Ahab omhoog gaan en vallen op Ramoth-gilead?' En dat terwijl een ander zei dat. 21"dan een geest kwam naar voren en stond voor het aangezicht des Heren en zei, 'ik zal hem verleiden.".


Genesis 3:22-24 "En de Here God zeide: "Ziet, de mens is geworden als een van ons, wetende goed en kwaad (de engelen zeker wisten tussen goed en kwaad omdat een derde van hen was gedaald met Lucifer); en nu was hij wellicht strek de hand, en ook van de boom des levens en eten en live forever" 23dus de Heere God stuurde hem uit de tuin van Eden te kweken waaruit hij genomen was. 24DAT HIJ reed de man; en ten oosten van de tuin van Eden hij gestationeerd op de cherubs en de vlammende zwaard waarmee elke richting op de weg naar de boom des levens."


In justins eerste verontschuldiging 63 (geschreven over 140-165 AD), Justin (een Semi-Arian) hedendaagse christenen die bevestigden dat de Zoon de vader was.


"Want zij die beweren dat de Zoon de vader is zijn bewezen noch om kennis te maken met de Vader, noch om te weten dat de vader van het universum heeft een zoon …"


Justin ook toegegeven in zijn dialoog met Trypho hoofdstuk 62, dat hij en Trypho (een jood) wisten van christenen in zijn dagen (ca. 140-165), die leert, dat God sprak tot zijn engelen in Genesis 1:26.


"God spreekt in de schepping van den mensch met dezelfde vormgeving, in de volgende bewoordingen: "We maken man naar ons beeld en gelijkenis' … Ik zou niet zeggen dat het dogma van die ketterij waarvan wordt gezegd dat onder u (onder Trypho) geldt, of dat de leraren van het kan bewijzen dat [God] sprak met engelen, of dat het menselijk was het vakmanschap van engelen."

Vier onmiskenbare feiten over Genesis 1:26-27:

De Hebreeuwse grammatica van Genesis 1:26-27 blijkt dat één individu zei God dat Hij de mens na diens singular beeld.


God is altijd gesproken over als de vader (nooit een God de Zoon en God de geest) spreekt regelmatig met zijn engelachtige hemelse Hof in de gehele bijbel.

Toonaangevende Trinitaire geleerden zeggen dat het "ons" in Genesis 1:26 biedt geen ondersteuning voor God spreken met twee andere vermeende leden van een drieëenheid.

Justin spraken van vroege christenen in het midden van de tweede eeuw (140-160), die leert, dat God sprak tot zijn engelen in Genesis 1:26.


Tweede mogelijke interpretatie van Genesis 1:26-27

De Schriften bewijzen dat de zoon was al "het Lam dat geslacht werd vanaf de schepping van de wereld (Openb. 13:8)", "de eerstgeborene van de hele schepping (Kolossenzen 1:15)" en "het begin van de schepping van God (Openb. 3:14)." Dus God eerst sprak zijn voorbeschikt plan te bestaan op een vergelijkbare manier als waarop een man eerst een gedetailleerde blauwdruk voor het bouwen van een huis. Aangezien Christus was al de voorbestemde gepersonifieerd "wijsheid van God" in spreekwoorden 8 (1 Cor. 1:24), God gebruikt zijn eigen voorbeschikt uitgedrukt word en wijsheid om alle dingen en dat plan heeft in Christus.


Efeziërs 1:5 zegt dat Gods verkiezing waren "voorbestemd … door Jezus Christus." want "Christus" betekent "Verlosser", alle dingen kon niet letterlijk in zijn gemaakt en via een "verlosser" als gezalfde zoon, want de God die doopt groter is dan degene die is gezalfd. Aangezien alleen God is de schepper, hij kon niet anders door een man of een goddelijke zoon. Daarom zijn alle dingen geschapen door de voorbestemde zoon als "het begin van de schepping van God (Openb. 3:14)" in Gods profetische blauwdruk. Op deze manier is het mogelijk voor God "Wie roept de dingen die niet alsof ze zijn (Rom. 4;17), het spreken met zijn zoon voor zijn zoon was letterlijk opgevat, net zoals hij sprak met zijn zoon in Psalm 2:7 zegt: "Jij bent mijn zoon, heden heb ik u verwekt."


Net zoals Gods verkiezing was voorbestemd in en door Jezus Christus Efeziërs 1:4-5 God kunnen hebben gebruikt zijn eigen uitgedrukt plannen en doelgericht in Christus om alle dingen toen hij zei: "Laat ons man" in Genesis 1:26. Voor God "roept de dingen die niet bestaan, alsof ze reeds bestond" (Romeinen 4:17). Op dezelfde manier, God kon spreken met zijn toekomstig kindje geboren en Zoon gegeven toen hij zei: "Jij bent mijn zoon, HEDEN HEB IK U verwekt" in Psalm 2:7. Wij weten dat God sprak deze woorden nou voordat zijn zoon daadwerkelijk werd verwekt. Voor 1 Petrus 1:20 bewijst dat alle dingen die zich "OORZAAK" over de zoon waren al gesproken door de Vader "vóór de schepping van de wereld".


Dat is de reden waarom vele Eenheids Pentecostals geloven dat God de Vader kon spreken over profetisch maar tegelijk ook zijn eigen toekomstige incarnatie als den mensch Christus Jezus die was "benoemd te heersen over de werken van zijn (de Vader) handen" (Hebr. 2:7, Psalm 8:5-6). Dit is precies de zin van het Griekse woord "logos" in Johannes 1:1. Dus God mag hebben gezegd, "Laten we man" in Genesis 1:26 in zijn profetische geest en plan verwijst naar Christus. Want God gebruikt zijn eigen woord (logos) en wijsheid om alle dingen die werd uitgedrukt door Christus, voordat de wereld begon.


Daarom is het zeer aannemelijk te geloven dat God misschien heb gesproken met zijn zoon toen hij zei "Laat ons de mens" zoals hij zei in Hebr. 1:8-9: "Uw troon O God is voor eeuwig en altijd … you loved gerechtigheid en baalden wetteloosheid."


De context van hebreërs 1:8-9 bewijst dat God sprak profetisch maar tegelijk ook over zijn menselijke zoon die "liefde, gerechtigheid en haat wetteloosheid" toen de zoon zou bestaan als een man die een God op de aarde. Voor Hebr. 1:9 zegt: "God, uw God gezalfd heeft".


Dit verklaart waarom de zoon is ook geïdentificeerd als dat alleen echte Abrahams geloof God onze schepper in hebreërs 1:10 Wie zou stijgen naar de troon van David die geïnspireerd bijbel uitriep tot "de troon van Abrahams geloof" in 1 Kronieken 29:23 en "de troon van God en van het lam" in Openbaring 22:3. Voor Abrahams geloof onze schepper werd een man aan ons redden.


Voor meer artikelen Voor gratis boeken Voor Video Teachings, abonneren op ons YouTube-kanaal