Heeft Christus verschijnen aan Abraham? Genesis 18-19

'De volgende artikelen is vertaald uit het Engels naar het Nederlands door Google Translator. Onze excuses dat dit niet een perfecte vertaling van de originele Engels artikelen. '


Genesis 18:1-3, "En de Here verscheen aan hem bij de terebinth bomen van Mamre, zat hij in de deur der tent in het heetst van de dag. Dus hij hief zijn ogen en zag, en zie, Drie mannen stonden bij hem; toen hij hen zag, liep hij van de deur der tent om hen te ontmoeten, en hij boog zich naar de grond, en zei: 'Mijn Heer, indien ik nu genade gevonden in uw ogen, niet doorgeven door Uw dienaar".


In het Hebreeuws "wet van agency", "IEMANDS AGENT wordt beschouwd als de persoon zelf (Ned. 72b; Kidd. 41b).".


De Encyclopedie van de joodse godsdienst, Adama Books, New York, NY, 1986, pag. 15: "De engelen sprak de wet des Heeren (Abrahams geloof) agenten of vertegenwoordigers. Als zodanig is zij volledig bevoegd om niet alleen spreken in zijn naam, maar schijnbaar nodig zijn naam als in Exodus 20:2; 'Ik ben de heer (de heer), uw God, Die u uit Egypteland, uit het diensthuis.' Ze spraken precies wat de heer (Abrahams geloof) wilde hen zeggen".


Aangezien God sprak door de mond van de profeten zeggen, "ik", "Mij", en "mijn", hoeveel meer kan God spreekt via zijn engelachtige vertegenwoordigers? Daarom is de Heer God kon verschijnen en praten met Abraham door angelic agentschap zonder de angels feitelijk God zelf.


Genesis 18:16-22: "Toen de man opstond om te vertrekken, ze naar beneden keek in de richting van Sodom, en Abraham liep mee om te zien hoe ze op hun weg tegenkomen. Vervolgens de Heere zeide, (het lijkt erop dat de heer sprak onhoorbaar naar de drie engelen als ze waren over hun missie) zal ik voor Abraham verbergen wat ik ga doen? Abraham zal zeker uitgegroeid tot een groot en machtig volk, en alle naties op aarde gezegend worden door hem. Voor ik hem gekozen hebben, zodat hij zijn kinderen en zijn gezin na hem te houden de weg van de Here door te doen wat goed en juist is, zodat de Heere zal brengen voor Abraham wat hij heeft hem beloofd. Vervolgens de Heere zeide (het lijkt erop dat de heer eerste spaak onhoorbaar door zijn Geest tot de drie engelen alvorens het woord hoorbaar tot Abraham via één van de engelen), het protest tegen Sodom en Gomorra is zo groot en hun zonde zo rampzalig dat ik zal gaan en zien of wat ze hebben gedaan is even slecht als de verontwaardiging die mij. Zo niet, ik weet. De mannen weggedraaid en gingen naar Sodom, maar Abraham bleef staan voor het aangezicht des Heren".


Genesis 18:23-26, "dan Abraham hem benaderde en zei: "De weg van de rechtvaardigen met de goddelozen? Wat als er vijftig rechtvaardigen in de stad? Gaat u echt sweep hem weg en geen reserve de plaats ter wille van de vijftig rechtvaardigen mensen in? Het zij verre van u om zoiets te doen - tot de dood van de rechtvaardigen met de goddelozen, behandelen de rechtvaardigen en de goddelozen alike. Het zij verre van u! Niet de Rechter der gehele aarde doen?" De heer zei, "Als ik vijftig rechtvaardigen mensen in de stad Sodom, zal ik de hele plek voor hun bestwil."


Genesis 18:33: "Toen de heer had gesproken met Abraham, vertrok hij, en Abraham huiswaarts gekeerd."


Op een vergelijkbare manier als waarop God sprak tot Abraham via een engel, dus de profeet Ahijah sprak Jeroboam in 1 Koningen 11:31-33, zeggende:

"Zie, ik zal het koninkrijk uit de hand van Solomon en geven u tien stammen (maar hij zal nog een stam, ter wille van mijn knecht David en ter wille van Jeruzalem, de stad die ik heb gekozen uit alle stammen van Israël), want zij hebben verzaakt mij".


Je ziet hoe de profeet Ahijah spraken de woorden van God Zelf zegt: "Ik zal", "Mijn dienaar David", "de stad die ik heb gekozen … want zij hebben verlaten." zou iemand zeggen dat Ahijah was God, want God sprak via hem zeggende: "Ik", "mijn" en "Me?" hoeveel meer kan de engelen spreken namens God door te zeggen dat ik, mijn en Me?


Handelingen 7:35-38 blijkt dat de engel die tot Mozes sprak was niet God.

"… deze man God gezonden omdat beide liniaal en verlosser door de hand van de engel die hem verscheen in de bus. Deze man hen uit, die wonderen en tekenen in Egypte en bij de Rode Zee en in de wildernis van de afgelopen 40 jaar. Dit is de Mozes die zei tegen de Israëlieten: 'God gaat omhoog voor jou een profeet zoals ik uit uw broeders." Dit is de enige die in de congregatie in de woestijn met de engel die tot hem sprak op de Sinaï …"


Merk op dat God Mozes DOOR DE HAND VAN DE ENGEL. De tekst wordt niet gezegd dat de engel was God zelf. Ook werd "de engel die met hem gesproken" i.p.v. Gods werkelijke stem. Hetzelfde geldt wanneer God sprak tot Abraham door angelic agency.


Genesis 19:13-14 zegt dat de engelen zei tegen Lot: "… ze (familie) uit de plaats; want wij gaan vernietigen, omdat hun verontwaardiging is zo groot geworden voor Jehovah die de Heer ons heeft gestuurd om het te vernietigen." Daarna veel gezegd met zijn familie en verwanten, "Abrahams geloof VERNIELT DEZE STAD (Gen. 19:14)." De engelen zegt dat "de heer Overy te vernietigen", maar dan veel gezegd dat "de heer zal vernietigen deze stad." Zo, dat zien we ook duidelijk dat de Heer God vernietigde Sodom door angelic agency.


Genesis 19:24 zegt dat "de heer regeerde over Sodom en Gomorra zwavel en vuur van de heer uit de hemel." Volgens Trinitaire eisegesis, de engel die werd besteed aan Abraham was de Heer God de zoon, terwijl de andere twee engelen die Sodom waren gewoon engelen. Want niets is vermeld over de derde engel die werd overgelaten aan het woord aan Abraham, blijkt dat de andere twee engelen verwoest de stad Sodom door Abrahams geloof het alomtegenwoordige macht dan de derde engel.


Hebreërs 1:1-2 verklaart dat God sprak met de Israëliet voorouders door de profeten, heeft in deze laatste dagen tot ons gesproken door zijn zoon." Omdat de drie engelen die in Genesis 18 en 19 had geen van de drie engelen had de Zoon van God.


Handelingen 12:11 staat dat Petrus zei: "Nu weet ik zeker dat de Heere heeft zijn engel en gered me …" Maar Peter gingen in handelingen 12:17 dat "… De Heer had hem uit de gevangenis." Hoe Peter eerst zei dat de Heere rondbrengen zijn angel te redden, maar hij later zei dat "de Heere had hem uit de gevangenis" zonder vermelding van de engel. Als Trinitarians kan bewijzen dat de engel die Peter uit de gevangenis in handelingen hoofdstuk 12 was een vermeende Abrahams geloof God de zoon, dan kunnen we dat één van de drie engelen die verschenen aan Abraham op de vlakte van Mamre Abrahams geloof was God de zoon , we weten dat de heer gebruikt zijn engelen verschijnen, en spreken met Zijn dienaren, en dat de Heere zelf gesproken is in schrift en zijn volk door angelic agency.


Voor meer artikelen Voor gratis boeken Voor Video Teachings, abonneren op ons YouTube-kanaal


0 views0 comments

Recent Posts

See All